X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja zaczynam sie coraz bardziej bac ;/ No ale musi być dobrze!
    Nic się nie bój :) będzie dobrze. Ale doskonale Cię rozumiem, bo ja dziś też od rana mam ryk, bo się zaczynam martwić o mojego okruszka.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Mama-Ali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja zaczynam sie coraz bardziej bac ;/ No ale musi być dobrze!
    Nie bój nic i daj znac od razu po wizycie ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • ktosiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A mi gin mimo serduszek nie założył, bo stwierdził, że nie ma sensu. Jak przyjdę z wynikami badań to dopiero wypisze żeby coś w tej karcie było :)
    Skierowania na badania dostałam, więc z pustymi rękami nie przyjdę :D

Anuśka lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ja poprzednio miałam cukrzycę ciążową, więc krzywa obowiązuje mnie już na początku kolejnej ciąży

Ja też miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży ale sama glukoza do sprawdzenia wystarczy. Dzisiaj robiłam i czekam na wyniki i się cieszę, że nie musiałam tego dziadostwa pić chyba bo bym zrobila dodatkowe malunki na kafelkach w poczekalni :D

h44eskjo413gi85k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to bd czekanie przed gabinetem :(

• aria40 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka czy można?????

witajcie, moja betka z wczoraj 7,69. Termin niby na luty ale potną mnie w styczniu więc cóż chciałabym dołączyć jeśli mnie przymiecie?

To jest moje 4 dziecko

madzia8lenka, kate88:), emerald_m, Morwa, Anuśka, helagazela, be_aduska, Lagostina, Agness12, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Najgorsze to bd czekanie przed gabinetem :(

Doskonale Cię rozumiem. Ale to już dziś wizyta... a ja jeszcze do piątku muszę czekać a już na zawał schodzę...

BĘDZIE DOBRZE, BĘDZIE DOBRZE, BĘDZIE DOBRZE <3

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wczoraj założył doktor kartę ciąży :) miał co w niej wpisać , chociażby moją przeszłość odnośnie ciąż. Poza tym wpisał wyniki z morfologii i wyniki badania moczu oraz moją i męża grupę krwi. Moja wagę i ocenę cycuszków. No i wpisał moje choroby (np hashimoto)oraz to kiedy był transfer dzidziusia do macicy. Wpisał przebyte zabiegi operacyjne , moje ciśnienie jakie miałam na wizycie. Także bardzo dużo wpisał :D to była bardzo długa wizyta :D

Agniechaaaa, emerald_m, ktosiowa, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa obym tez miała dzis tak udaną wizytę!!! Więcej marzeń nie posiadam :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    hejka czy można?????

witajcie, moja betka z wczoraj 7,69. Termin niby na luty ale potną mnie w styczniu więc cóż chciałabym dołączyć jeśli mnie przymiecie?

To jest moje 4 dziecko
    Witaj :* Dopisałam Cię do naszej listy, link do tej listy jest na pierwszej stronie ,w pierwszym poście :) tam możemy wpisywać się same :) do ogólnej listy ,która jest na pierwszej stronie niebawem dopisze Cię nasza Raven :)

aria40 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    hejka czy można?????

To jest moje 4 dziecko

Witaj aria :) kojarzę Cię z wątków staraczek i serdecznie gratuluję :) super :)

aria40 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Część Dziewczyny,

witam się z wami w 7 tygodniu :) i życzę samych pozytywnych wieści na dzisiejszych wizytach.

Czy tylko ja mam podejście, że jak mam np 6+0tc to mówię, że jestem w 6tc a nie w 7tc? Jak pojechałam w poprzedniej ciąży z plamieniami do szpitala a miałam 15tc+ coś tam ( nie pamiętam iledokładnie) to jak powiedziałam, że jestem w 16tc to kazali mi się popukać w czoło ze słowami a ma Pani 5 czy 6 przed jedynką? Moja ginekolog ( w sumie dwoch, jedna prywatnie, a drugi na nfz) też tak wyliczała i jakoś mi tak zostało.

Później nie mówiłam już np 24tc tylko np 6miesiac i tydzień bo widziałam miny niektórych ludzi jak mówiłam w tygodniach i ciężko im to w miesiącach było ogarnąć :D

h44eskjo413gi85k.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Ja mam 24 lata :) córkę urodziłam w wieku 20 lat :) ja byłam w 6-7 tygodniu i jeszcze nie mam założonej karty ciąży. Zapewne 06.06 z wynikami jak pójdę to będę miała założoną :)

O, to razem mamy wizytę 06.06.
    Ja też mam zrobić badania i wtedy doktorka będzie zakladala mi kartę ciąży:)

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Czy tylko ja mam podejście, że jak mam np 6+0tc to mówię, że jestem w 6tc a nie w 7tc? Jak pojechałam w poprzedniej ciąży z plamieniami do szpitala a miałam 15tc+ coś tam ( nie pamiętam iledokładnie) to jak powiedziałam, że jestem w 16tc to kazali mi się popukać w czoło ze słowami a ma Pani 5 czy 6 przed jedynką? Moja ginekolog ( w sumie dwoch, jedna prywatnie, a drugi na nfz) też tak wyliczała i jakoś mi tak zostało.

Później nie mówiłam już np 24tc tylko np 6miesiac i tydzień bo widziałam miny niektórych ludzi jak mówiłam w tygodniach i ciężko im to w miesiącach było ogarnąć :D

Wiesz, ale to jest tak... może podam na moim przykładzie ;) 5 tydzień skończony i zaczęłam właśnie 6tc. Więc mówię, że jestem w 6tc. Nawet na głównej stronie bella wyświetla się mi, że jestem w 6tc ;)

Agness12 lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:

Ja też nic sobie nie dodaje, jak dziś mam 7t4d to znaczy dla mnie, że jestem w 7 tygodniu:) a nie w 8. Moja doktorka też tak mówi, jak byłam na wizycie w 6t4d to powiedziała, że jest to 6 tydzień, a nie 7.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Morwa obym tez miała dzis tak udaną wizytę!!! Więcej marzeń nie posiadam :)
    Będziesz taką miała :* odliczam minuty i godziny razem z Tobą :)

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też nic sobie nie dodaje, jak dziś mam 7t4d to znaczy dla mnie, że jestem w 7 tygodniu:) a nie w 8. Moja doktorka też tak mówi, jak byłam na wizycie w 6t4d to powiedziała, że jest to 6 tydzień, a nie 7.

Będę teraz na wizycie to się dopytam :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Będziesz taką miała :* odliczam minuty i godziny razem z Tobą :)
    Jeszcze 3,5h ale i tak pewnie bedzie poślizg w klinice

• Koniczyka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Wiesz, ale to jest tak... może podam na moim przykładzie ;) 5 tydzień skończony i zaczęłam właśnie 6tc. Więc mówię, że jestem w 6tc. Nawet na głównej stronie bella wyświetla się mi, że jestem w 6tc ;)

Nie no ja rozumiem o co chodzi, ale popatrz na suwaczek, też Ci mówi, że jesteś w 5tc :) Jak będziesz mieć np 50 urodziny, to mówisz, że skończyłaś 50 lat ale nie dodajesz i zaczęłam 51. A jak później pytają Ci ile masz lat to mówisz, że masz 50 ( jakoś tak mi to mniej więcej tłumaczyli w szpitalu :) ) Generalnie może zależy od regionu/szpitala/podejścia ginekologa? Ja zamierzam rodzić w tym samym co wcześniej, wiec podając im tc będę podać tak jak faktycznie mam a nie tak jak zaczęłam, bo i tak mi wpiszą tak jak jest na suwaczku :)

h44eskjo413gi85k.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:

Ja byłam u lekarza to miałam 7t0d i wpisała mi 6 tygodni ;), bo powiedziała że jest 6 skonczonych, pełnych tygodni ciąży. Ale wszędzie widze że jak zaczyna się nowy tydzien, czyli jest 7t1d to już jest 8 tydzień. Ja sobie zawsze dodaje bo tak fajniej :D, czyli w czwartek zaczynam 9 tydzień ;), wizyte mam jak bede zaczyna- według mnie 10 tydzien, a według położnej skonczony 9 ;). Póki wszystko jest ok nomenklatura mnie nie obchodzi :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ