X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja zaczynam sie coraz bardziej bac ;/ No ale musi być dobrze!
    Nic się nie bój :) będzie dobrze. Ale doskonale Cię rozumiem, bo ja dziś też od rana mam ryk, bo się zaczynam martwić o mojego okruszka.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Mama-Ali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja zaczynam sie coraz bardziej bac ;/ No ale musi być dobrze!
    Nie bój nic i daj znac od razu po wizycie ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • ktosiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A mi gin mimo serduszek nie założył, bo stwierdził, że nie ma sensu. Jak przyjdę z wynikami badań to dopiero wypisze żeby coś w tej karcie było :)
    Skierowania na badania dostałam, więc z pustymi rękami nie przyjdę :D

Anuśka lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ja poprzednio miałam cukrzycę ciążową, więc krzywa obowiązuje mnie już na początku kolejnej ciąży

Ja też miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży ale sama glukoza do sprawdzenia wystarczy. Dzisiaj robiłam i czekam na wyniki i się cieszę, że nie musiałam tego dziadostwa pić chyba bo bym zrobila dodatkowe malunki na kafelkach w poczekalni :D

h44eskjo413gi85k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to bd czekanie przed gabinetem :(

• aria40 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka czy można?????

witajcie, moja betka z wczoraj 7,69. Termin niby na luty ale potną mnie w styczniu więc cóż chciałabym dołączyć jeśli mnie przymiecie?

To jest moje 4 dziecko

madzia8lenka, kate88:), emerald_m, Morwa, Anuśka, helagazela, be_aduska, Lagostina, Agness12, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Najgorsze to bd czekanie przed gabinetem :(

Doskonale Cię rozumiem. Ale to już dziś wizyta... a ja jeszcze do piątku muszę czekać a już na zawał schodzę...

BĘDZIE DOBRZE, BĘDZIE DOBRZE, BĘDZIE DOBRZE <3

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wczoraj założył doktor kartę ciąży :) miał co w niej wpisać , chociażby moją przeszłość odnośnie ciąż. Poza tym wpisał wyniki z morfologii i wyniki badania moczu oraz moją i męża grupę krwi. Moja wagę i ocenę cycuszków. No i wpisał moje choroby (np hashimoto)oraz to kiedy był transfer dzidziusia do macicy. Wpisał przebyte zabiegi operacyjne , moje ciśnienie jakie miałam na wizycie. Także bardzo dużo wpisał :D to była bardzo długa wizyta :D

Agniechaaaa, emerald_m, ktosiowa, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa obym tez miała dzis tak udaną wizytę!!! Więcej marzeń nie posiadam :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    hejka czy można?????

witajcie, moja betka z wczoraj 7,69. Termin niby na luty ale potną mnie w styczniu więc cóż chciałabym dołączyć jeśli mnie przymiecie?

To jest moje 4 dziecko
    Witaj :* Dopisałam Cię do naszej listy, link do tej listy jest na pierwszej stronie ,w pierwszym poście :) tam możemy wpisywać się same :) do ogólnej listy ,która jest na pierwszej stronie niebawem dopisze Cię nasza Raven :)

aria40 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    hejka czy można?????

To jest moje 4 dziecko

Witaj aria :) kojarzę Cię z wątków staraczek i serdecznie gratuluję :) super :)

aria40 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Część Dziewczyny,

witam się z wami w 7 tygodniu :) i życzę samych pozytywnych wieści na dzisiejszych wizytach.

Czy tylko ja mam podejście, że jak mam np 6+0tc to mówię, że jestem w 6tc a nie w 7tc? Jak pojechałam w poprzedniej ciąży z plamieniami do szpitala a miałam 15tc+ coś tam ( nie pamiętam iledokładnie) to jak powiedziałam, że jestem w 16tc to kazali mi się popukać w czoło ze słowami a ma Pani 5 czy 6 przed jedynką? Moja ginekolog ( w sumie dwoch, jedna prywatnie, a drugi na nfz) też tak wyliczała i jakoś mi tak zostało.

Później nie mówiłam już np 24tc tylko np 6miesiac i tydzień bo widziałam miny niektórych ludzi jak mówiłam w tygodniach i ciężko im to w miesiącach było ogarnąć :D

h44eskjo413gi85k.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Ja mam 24 lata :) córkę urodziłam w wieku 20 lat :) ja byłam w 6-7 tygodniu i jeszcze nie mam założonej karty ciąży. Zapewne 06.06 z wynikami jak pójdę to będę miała założoną :)

O, to razem mamy wizytę 06.06.
    Ja też mam zrobić badania i wtedy doktorka będzie zakladala mi kartę ciąży:)

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Czy tylko ja mam podejście, że jak mam np 6+0tc to mówię, że jestem w 6tc a nie w 7tc? Jak pojechałam w poprzedniej ciąży z plamieniami do szpitala a miałam 15tc+ coś tam ( nie pamiętam iledokładnie) to jak powiedziałam, że jestem w 16tc to kazali mi się popukać w czoło ze słowami a ma Pani 5 czy 6 przed jedynką? Moja ginekolog ( w sumie dwoch, jedna prywatnie, a drugi na nfz) też tak wyliczała i jakoś mi tak zostało.

Później nie mówiłam już np 24tc tylko np 6miesiac i tydzień bo widziałam miny niektórych ludzi jak mówiłam w tygodniach i ciężko im to w miesiącach było ogarnąć :D

Wiesz, ale to jest tak... może podam na moim przykładzie ;) 5 tydzień skończony i zaczęłam właśnie 6tc. Więc mówię, że jestem w 6tc. Nawet na głównej stronie bella wyświetla się mi, że jestem w 6tc ;)

Agness12 lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:

Ja też nic sobie nie dodaje, jak dziś mam 7t4d to znaczy dla mnie, że jestem w 7 tygodniu:) a nie w 8. Moja doktorka też tak mówi, jak byłam na wizycie w 6t4d to powiedziała, że jest to 6 tydzień, a nie 7.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Morwa obym tez miała dzis tak udaną wizytę!!! Więcej marzeń nie posiadam :)
    Będziesz taką miała :* odliczam minuty i godziny razem z Tobą :)

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też nic sobie nie dodaje, jak dziś mam 7t4d to znaczy dla mnie, że jestem w 7 tygodniu:) a nie w 8. Moja doktorka też tak mówi, jak byłam na wizycie w 6t4d to powiedziała, że jest to 6 tydzień, a nie 7.

Będę teraz na wizycie to się dopytam :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Będziesz taką miała :* odliczam minuty i godziny razem z Tobą :)
    Jeszcze 3,5h ale i tak pewnie bedzie poślizg w klinice

• Koniczyka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Wiesz, ale to jest tak... może podam na moim przykładzie ;) 5 tydzień skończony i zaczęłam właśnie 6tc. Więc mówię, że jestem w 6tc. Nawet na głównej stronie bella wyświetla się mi, że jestem w 6tc ;)

Nie no ja rozumiem o co chodzi, ale popatrz na suwaczek, też Ci mówi, że jesteś w 5tc :) Jak będziesz mieć np 50 urodziny, to mówisz, że skończyłaś 50 lat ale nie dodajesz i zaczęłam 51. A jak później pytają Ci ile masz lat to mówisz, że masz 50 ( jakoś tak mi to mniej więcej tłumaczyli w szpitalu :) ) Generalnie może zależy od regionu/szpitala/podejścia ginekologa? Ja zamierzam rodzić w tym samym co wcześniej, wiec podając im tc będę podać tak jak faktycznie mam a nie tak jak zaczęłam, bo i tak mi wpiszą tak jak jest na suwaczku :)

h44eskjo413gi85k.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:

Ja byłam u lekarza to miałam 7t0d i wpisała mi 6 tygodni ;), bo powiedziała że jest 6 skonczonych, pełnych tygodni ciąży. Ale wszędzie widze że jak zaczyna się nowy tydzien, czyli jest 7t1d to już jest 8 tydzień. Ja sobie zawsze dodaje bo tak fajniej :D, czyli w czwartek zaczynam 9 tydzień ;), wizyte mam jak bede zaczyna- według mnie 10 tydzien, a według położnej skonczony 9 ;). Póki wszystko jest ok nomenklatura mnie nie obchodzi :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ