X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wieści ikarzyca

Ikarzyca lubi tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    To już jest nas 3 , też mam wizytę 06.06. Kawał czasu jeszcze w sumie. Ale nie denerwuj się, na pewno będzie wszystko dobrze :) może lekarz niepotrzebnie Cie zdenerwował...

Dołączam do wizytujących 6.06 :D Wydaje mi się, że już całą wieczność chodzę w tej ciazy a nie dopiero kilka tygodni :P

h44eskjo413gi85k.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Dołączam do wizytujących 6.06 :D Wydaje mi się, że już całą wieczność chodzę w tej ciazy a nie dopiero kilka tygodni :P

Mam dokładnie takie samo wrażenie ;) że to już nie wiadomo jak daleko ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca pięknie :) i niech dalej rośnie :*
    A wiecie, mi przypadlby dziś 1 dzień @, jak fajnie, że jej nie ma :)
    Może dlatego tak mnie brzucholku dziś @owo boli i objawy mniejsze? Miała któraś z Was podobnie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pietruszko - ja tak miałam -w poprzednim terminie @ i w poprzedniej ciąży też :) lekarz mówil ze można tak trzy cykle czuć dość dotkliwie ;)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam termin drugiej miesiaczki i bardzo bolał mnie brzuch. Dzisiaj idziemy sprawdzić co tam u malenstwa słychac

pietruszkanatki, Agniechaaaa, madzia8lenka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja wczoraj miałam termin drugiej miesiaczki i bardzo bolał mnie brzuch. Dzisiaj idziemy sprawdzić co tam u malenstwa słychac

Coraz bliżej nasze wizyty :) mój M juz do mnie jedzie z pracy :)

Morwa lubi tę wiadomość

• K01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

Gratuluje serduszek i trzymam kciuki za wizyty!

ja dzis ogarnęłam, ze wczoraj minął tydzień odkąd wiem o ciąży - a wydaje mi się, ze to tak daaawno było...

Ja mam 27 (urodzę mając 28 lat) a mąż akurat w styczniu będzie miał 30 - zamiast hucznej imprezy mam nadzieję urodzić mu zdrowe i kochane dziecko :)

ide dziś wcisnąć się między pacjentów do ginki na NFZ (moż emi badania przepisze, bo mój pakiet nie wszystko obemuje od prywatnego gin...

Morwa lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • pietruszkanatki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dziękuję że dalyscie znać :) a miałyście wtedy także osłabienie objawów ciazowych?:)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3

Wysłany: 23 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Coraz bliżej nasze wizyty :) mój M juz do mnie jedzie z pracy :)
    Ja właśnie przyjechałam po męża :) szybko do domku i zleci do 17!! :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję dzidzi:-)

wkurza mnie takie gadanie, żeby sie nie nastawiać bo pęcherzyk za mały... prawie sie poryczałam. Mówie mu że owu była p[óźna bo 20dc, a on że no to może dlatego..... ehhh. Nie zmienię go bo prowadził moja poprzednia ciążę i byłam zadowolona :-). Fakt, że nie miałam wtedy tyle czasu żeby myśleć bo bylismy w podróży poslubnej. Ehhh jeszcze 14 dni.
    najgorsze jest to, że ciagle mam jakies czarne mysli, że dziecko będzie z cięzkimi wadami itp. Czasami nawet sni mi sie to wszytsko. Jakos na początku cyklu zbudziłam się nagle w nocy i pomyslalam, że urodzi się dziewczynka niepelnosprawna.... prawie do rana juz nie zasnęła. Wiem, że to bez sensu.... ale cały czas siedzi to gdzies w głowie....
    Jeszcze upierdliwie ciagle cos od początku sie dzieje. A to ząb mnie boał tak, że chodziłam po ścianach - musiałam zrobic rtg (dobrze że przed owu jeszcze), potem brałam jakies maści na dziąsła niedozwolone w ciazy, teraz infekcja i juz na początku nystatyna......., a jeszcze do tego pies po zabiegu nabawil sie infekcji i musze smarować go maścia z antybiotykiem i wczoraj oczwysice smarowałam bez rekawiczek. Kompletnie nie mysle od jakiegos tygodnia. Nie wiem co mi sie z głowa stało....
    musiałam to wyrzucic z siebie. Męzowi nie powiem bo powie że wariuje...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    U mnie jest <3! Dziedzic ma centymetr i wychodzi 'wzrostem' dokładnie jak z OM - 7+1 ;)
    Gratulacje :D wielki człowieczek <3

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci i bedą piękne widoki :D ja wpadnę do gabinetu i bede krzyczeć ze lecimy na usg a w trakcie bede juz gatki ściągać hihihi zaczynam wariować na maxa :D

Wysłany: 23 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zleci i bedą piękne widoki :D ja wpadnę do gabinetu i bede krzyczeć ze lecimy na usg a w trakcie bede juz gatki ściągać hihihi zaczynam wariować na maxa :D
    Od razu daj znać jak wyjdziesz! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

wkurza mnie takie gadanie, żeby sie nie nastawiać bo pęcherzyk za mały... prawie sie poryczałam. Mówie mu że owu była p[óźna bo 20dc, a on że no to może dlatego..... ehhh. Nie zmienię go bo prowadził moja poprzednia ciążę i byłam zadowolona :-). Fakt, że nie miałam wtedy tyle czasu żeby myśleć bo bylismy w podróży poslubnej. Ehhh jeszcze 14 dni.
    najgorsze jest to, że ciagle mam jakies czarne mysli, że dziecko będzie z cięzkimi wadami itp. Czasami nawet sni mi sie to wszytsko. Jakos na początku cyklu zbudziłam się nagle w nocy i pomyslalam, że urodzi się dziewczynka niepelnosprawna.... prawie do rana juz nie zasnęła. Wiem, że to bez sensu.... ale cały czas siedzi to gdzies w głowie....
    Jeszcze upierdliwie ciagle cos od początku sie dzieje. A to ząb mnie boał tak, że chodziłam po ścianach - musiałam zrobic rtg (dobrze że przed owu jeszcze), potem brałam jakies maści na dziąsła niedozwolone w ciazy, teraz infekcja i juz na początku nystatyna......., a jeszcze do tego pies po zabiegu nabawil sie infekcji i musze smarować go maścia z antybiotykiem i wczoraj oczwysice smarowałam bez rekawiczek. Kompletnie nie mysle od jakiegos tygodnia. Nie wiem co mi sie z głowa stało....
    Dobrze ,że to z siebie wrzuciłaś. Teraz zostawiamy to co złe za nami , idziemy do przodu i myślimy pozytywnie. Nie ma co bawić się w czarnowidztwo, a sny interpretuje się na odwrót ;) życzę Ci więc zdrowiutkiego dzieciątka :* i koniecznie dbaj teraz o siebie więcej:) Każda z nas czasami się zapomina , to przez kalafior ciążowy zamiast mózgu. Ja często kupuję rzeczy takie jak jadłam przed ciążą a później czytam skład i okazuje się muszę obejść się smakiem ;) Będzie wszystko dobrze , musi być :) głową do góry :*

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Dlatego ja uwielbiam moja doktorke, bo ona nigdy nie powie czegoś czego nie jest pewna w 100%. Ostatnio jak byłam na wizycie, powiedziała tylko tyle że jest to 4 tydzień i wszystko jest w porządku. Przepisała też duphaston ze względu na plamienie przed terminem @. Na następnej wizycie jak mnie badala mówi do mnie ze spadł jej kamień z serca, bo dzieciol rozwija się prawidłowo, serduszko też jest ale na poprzedniej wizycie myślała, że po prostu scenariusz będzie inny.. ale przyznała że to dlatego tak jest , bo owulacja występuje czasem później. Ale dzięki temu ja się nie denerwowalam niepotrzebnie przez te 2 tygodnie:)

Mona_Lisa, Morwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Od razu daj znać jak wyjdziesz! :)

Oczywiście i Ty rownież :) !!
    O matko to mój 2500 post :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 15:18

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Też by mnie takie gadanie zdenerwowało. Na pewno jest wszystko dobrze. Tylko niepotrzebnie Cię lekarz stresuje. Ja w sumie też nie mam się komu wygadać, bo jeszcze nikomu nie chcę mówić o ciąży a mój też jęczy jak mu zaczynam gadać, że się stresuję, więc w sobie cały stres trzymam... :/
    Trzymam kciuki za kolejną wizytę <3

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Oczywiście i Ty rownież :) !!
    O matko to mój 2500 post :D
    2500 Lubię to a nie post , postów masz już 3166 :D

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ