X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wieści ikarzyca

Ikarzyca lubi tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    To już jest nas 3 , też mam wizytę 06.06. Kawał czasu jeszcze w sumie. Ale nie denerwuj się, na pewno będzie wszystko dobrze :) może lekarz niepotrzebnie Cie zdenerwował...

Dołączam do wizytujących 6.06 :D Wydaje mi się, że już całą wieczność chodzę w tej ciazy a nie dopiero kilka tygodni :P

h44eskjo413gi85k.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Dołączam do wizytujących 6.06 :D Wydaje mi się, że już całą wieczność chodzę w tej ciazy a nie dopiero kilka tygodni :P

Mam dokładnie takie samo wrażenie ;) że to już nie wiadomo jak daleko ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca pięknie :) i niech dalej rośnie :*
    A wiecie, mi przypadlby dziś 1 dzień @, jak fajnie, że jej nie ma :)
    Może dlatego tak mnie brzucholku dziś @owo boli i objawy mniejsze? Miała któraś z Was podobnie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pietruszko - ja tak miałam -w poprzednim terminie @ i w poprzedniej ciąży też :) lekarz mówil ze można tak trzy cykle czuć dość dotkliwie ;)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam termin drugiej miesiaczki i bardzo bolał mnie brzuch. Dzisiaj idziemy sprawdzić co tam u malenstwa słychac

pietruszkanatki, Agniechaaaa, madzia8lenka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja wczoraj miałam termin drugiej miesiaczki i bardzo bolał mnie brzuch. Dzisiaj idziemy sprawdzić co tam u malenstwa słychac

Coraz bliżej nasze wizyty :) mój M juz do mnie jedzie z pracy :)

Morwa lubi tę wiadomość

• K01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

Gratuluje serduszek i trzymam kciuki za wizyty!

ja dzis ogarnęłam, ze wczoraj minął tydzień odkąd wiem o ciąży - a wydaje mi się, ze to tak daaawno było...

Ja mam 27 (urodzę mając 28 lat) a mąż akurat w styczniu będzie miał 30 - zamiast hucznej imprezy mam nadzieję urodzić mu zdrowe i kochane dziecko :)

ide dziś wcisnąć się między pacjentów do ginki na NFZ (moż emi badania przepisze, bo mój pakiet nie wszystko obemuje od prywatnego gin...

Morwa lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • pietruszkanatki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dziękuję że dalyscie znać :) a miałyście wtedy także osłabienie objawów ciazowych?:)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3

Wysłany: 23 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Coraz bliżej nasze wizyty :) mój M juz do mnie jedzie z pracy :)
    Ja właśnie przyjechałam po męża :) szybko do domku i zleci do 17!! :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję dzidzi:-)

wkurza mnie takie gadanie, żeby sie nie nastawiać bo pęcherzyk za mały... prawie sie poryczałam. Mówie mu że owu była p[óźna bo 20dc, a on że no to może dlatego..... ehhh. Nie zmienię go bo prowadził moja poprzednia ciążę i byłam zadowolona :-). Fakt, że nie miałam wtedy tyle czasu żeby myśleć bo bylismy w podróży poslubnej. Ehhh jeszcze 14 dni.
    najgorsze jest to, że ciagle mam jakies czarne mysli, że dziecko będzie z cięzkimi wadami itp. Czasami nawet sni mi sie to wszytsko. Jakos na początku cyklu zbudziłam się nagle w nocy i pomyslalam, że urodzi się dziewczynka niepelnosprawna.... prawie do rana juz nie zasnęła. Wiem, że to bez sensu.... ale cały czas siedzi to gdzies w głowie....
    Jeszcze upierdliwie ciagle cos od początku sie dzieje. A to ząb mnie boał tak, że chodziłam po ścianach - musiałam zrobic rtg (dobrze że przed owu jeszcze), potem brałam jakies maści na dziąsła niedozwolone w ciazy, teraz infekcja i juz na początku nystatyna......., a jeszcze do tego pies po zabiegu nabawil sie infekcji i musze smarować go maścia z antybiotykiem i wczoraj oczwysice smarowałam bez rekawiczek. Kompletnie nie mysle od jakiegos tygodnia. Nie wiem co mi sie z głowa stało....
    musiałam to wyrzucic z siebie. Męzowi nie powiem bo powie że wariuje...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    U mnie jest <3! Dziedzic ma centymetr i wychodzi 'wzrostem' dokładnie jak z OM - 7+1 ;)
    Gratulacje :D wielki człowieczek <3

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci i bedą piękne widoki :D ja wpadnę do gabinetu i bede krzyczeć ze lecimy na usg a w trakcie bede juz gatki ściągać hihihi zaczynam wariować na maxa :D

Wysłany: 23 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zleci i bedą piękne widoki :D ja wpadnę do gabinetu i bede krzyczeć ze lecimy na usg a w trakcie bede juz gatki ściągać hihihi zaczynam wariować na maxa :D
    Od razu daj znać jak wyjdziesz! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

wkurza mnie takie gadanie, żeby sie nie nastawiać bo pęcherzyk za mały... prawie sie poryczałam. Mówie mu że owu była p[óźna bo 20dc, a on że no to może dlatego..... ehhh. Nie zmienię go bo prowadził moja poprzednia ciążę i byłam zadowolona :-). Fakt, że nie miałam wtedy tyle czasu żeby myśleć bo bylismy w podróży poslubnej. Ehhh jeszcze 14 dni.
    najgorsze jest to, że ciagle mam jakies czarne mysli, że dziecko będzie z cięzkimi wadami itp. Czasami nawet sni mi sie to wszytsko. Jakos na początku cyklu zbudziłam się nagle w nocy i pomyslalam, że urodzi się dziewczynka niepelnosprawna.... prawie do rana juz nie zasnęła. Wiem, że to bez sensu.... ale cały czas siedzi to gdzies w głowie....
    Jeszcze upierdliwie ciagle cos od początku sie dzieje. A to ząb mnie boał tak, że chodziłam po ścianach - musiałam zrobic rtg (dobrze że przed owu jeszcze), potem brałam jakies maści na dziąsła niedozwolone w ciazy, teraz infekcja i juz na początku nystatyna......., a jeszcze do tego pies po zabiegu nabawil sie infekcji i musze smarować go maścia z antybiotykiem i wczoraj oczwysice smarowałam bez rekawiczek. Kompletnie nie mysle od jakiegos tygodnia. Nie wiem co mi sie z głowa stało....
    Dobrze ,że to z siebie wrzuciłaś. Teraz zostawiamy to co złe za nami , idziemy do przodu i myślimy pozytywnie. Nie ma co bawić się w czarnowidztwo, a sny interpretuje się na odwrót ;) życzę Ci więc zdrowiutkiego dzieciątka :* i koniecznie dbaj teraz o siebie więcej:) Każda z nas czasami się zapomina , to przez kalafior ciążowy zamiast mózgu. Ja często kupuję rzeczy takie jak jadłam przed ciążą a później czytam skład i okazuje się muszę obejść się smakiem ;) Będzie wszystko dobrze , musi być :) głową do góry :*

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Dlatego ja uwielbiam moja doktorke, bo ona nigdy nie powie czegoś czego nie jest pewna w 100%. Ostatnio jak byłam na wizycie, powiedziała tylko tyle że jest to 4 tydzień i wszystko jest w porządku. Przepisała też duphaston ze względu na plamienie przed terminem @. Na następnej wizycie jak mnie badala mówi do mnie ze spadł jej kamień z serca, bo dzieciol rozwija się prawidłowo, serduszko też jest ale na poprzedniej wizycie myślała, że po prostu scenariusz będzie inny.. ale przyznała że to dlatego tak jest , bo owulacja występuje czasem później. Ale dzięki temu ja się nie denerwowalam niepotrzebnie przez te 2 tygodnie:)

Mona_Lisa, Morwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Od razu daj znać jak wyjdziesz! :)

Oczywiście i Ty rownież :) !!
    O matko to mój 2500 post :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 15:18

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Też by mnie takie gadanie zdenerwowało. Na pewno jest wszystko dobrze. Tylko niepotrzebnie Cię lekarz stresuje. Ja w sumie też nie mam się komu wygadać, bo jeszcze nikomu nie chcę mówić o ciąży a mój też jęczy jak mu zaczynam gadać, że się stresuję, więc w sobie cały stres trzymam... :/
    Trzymam kciuki za kolejną wizytę <3

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Oczywiście i Ty rownież :) !!
    O matko to mój 2500 post :D
    2500 Lubię to a nie post , postów masz już 3166 :D

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ