X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Też by mnie takie gadanie zdenerwowało. Na pewno jest wszystko dobrze. Tylko niepotrzebnie Cię lekarz stresuje. Ja w sumie też nie mam się komu wygadać, bo jeszcze nikomu nie chcę mówić o ciąży a mój też jęczy jak mu zaczynam gadać, że się stresuję, więc w sobie cały stres trzymam... :/
    Trzymam kciuki za kolejną wizytę <3
    Nie możesz stresów trzymać w sobie. Strach jest dobry , do momentu gdy nie przechodzi w panikę. Panika jest zła , a bać się można , wszystkie się boimy , ale nie możemy panikować :) od tego masz nas aby się wygadać, po to jest to forum :) Jak tylko coś Cię męczy to wyrzuć to z siebie , tak będzie zdrowiej i dla Ciebie i dla dzieciątka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    2500 Lubię to a nie post , postów masz już 3166 :D

Jak to było z tym kalafiorem??! Hahahah złe sobie popatrzyłam :D

Morwa, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my nikomu nie powiedzielismy jeszcze i chciałabym nie mówic do prenatalnych
    ale nie wiem czy sie tak da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    męzowi dupy nie zawracam dlatego trzymam to w sobie i niepotrezbnie internety czytam. A od jakiegos czasu udzielam się na siepomaga.pl i jak sie naczytam tych historii to naprawde jest cięzko......

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Jak to było z tym kalafiorem??! Hahahah złe sobie popatrzyłam :D
    Hahaha :) wiesz co u mnie chormony buzuja i najchętniej położyłabym się na podłodze i zaczęła płakać ale czytając twoje posty to buzia mi się śmieje :D biorę trochę tego pozytywnego nastawienia :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż tyle moge marzycielka :D za godzinkę mam wizytę ;D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• K01 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdziłam, ze mam znieczulice - powiedziałam na żywo czterem koleżankom i każda łzy w oczach i już by chciała gratulować (choc ja im zabroniłam:P) i ściskaja mnie itp. a ja jakos tak totalnie "co ma byc to będzie, wszystko się moze zdarzyć, nie am co jeszcze się tak bardzo cieszyć"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 15:36

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzice męża dowiedzą się o ciąży 6 Czerwca , bo teść ma wtedy urodziny. Moja mama jeszcze nie wiem kiedy się dowie. Teraz w czwartek ma mieć kardiowersję, bo wykryli u niej niedawno migotanie przedsionków. Poza tym czeka ją w najbliższym czasie jeszcze jedna operacja. Także najpierw unormujemy zdrowie mamy a później poinformujemy o tym ,że rodzina się powiększy ;) tak będzie zdrowiej dla wszystkich ;) taty niestety nie mam ,ale wierzę ,że on już wie i nad nami czuwa :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    męzowi dupy nie zawracam dlatego trzymam to w sobie i niepotrezbnie internety czytam. A od jakiegos czasu udzielam się na siepomaga.pl i jak sie naczytam tych historii to naprawde jest cięzko......
    Nie czytaj internetów, nie pomagasz tym sobie. Skup się na tym jak jest obecnie u Ciebie. Teraz to Ty jesteś najważniejsza , Ty i dzieciątko ,które rozwija się w Tobie :) Każdy z nas pisze swój własny scenariusz , nie podpisuj się pod czyimś scenariuszem. To co spotkało kogoś nie musi spotkać Ciebie :*

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję na szybko, że jestem po wizycie i mamy <3 bijące tętnem 160. Maluszek ma 12 mm, rączki, nóżki, główka :) nie tylko widziałam, ale i słyszałam serduszko :) 7t3d wg usg :)

ana167, Agniechaaaa, Morwa, Lovilovi, emerald_m, Mama-Ali, helagazela, Marzycielka111192, kate88:), pietruszkanatki, madzia8lenka, Karmelova, jagodowa91, BlackCatNorL, Agness12, Andzia87, agulineczka, be_aduska, Krokodylica, Mona_Lisa, Raven lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaraz lecę do dentysty ;)

Morwa, Patrycja27 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Melduję na szybko, że jestem po wizycie i mamy <3 bijące tętnem 160. Maluszek ma 12 mm, rączki, nóżki, główka :) nie tylko widziałam, ale i słyszałam serduszko :) 7t3d wg usg :)

Super wiadomości! :)

Nadin lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Cudowna wiadomość :) też masz już wielkoludka w sobie <3

• Nadin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania prenatalne to mój lekarz powiedział,żeby wstrzymać się do badania usg genetycznego. Jeśli przeźierność, kość nosowa i nic innego nie będzie budziło jego wątpliwości to nie będę nic więcej robić, a jeśli miałby jakieś zastrzeżenia to wtedy rozważam NIFTY czy Harmony.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:

cudownie :) gratulacje :)

201801181756.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję!
    dzieki dziewczyny - dobrze miec takie wsparcie, nawet wirtualne :-)

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje freshMm !!!!:)

eiktskjos217pbgb.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K01 wrote:
    stwierdziłam, ze mam znieczulice - powiedziałam na żywo czterem koleżankom i każda łzy w oczach i już by chciała gratulować (choc ja im zabroniłam:P) i ściskaja mnie itp. a ja jakos tak totalnie "co ma byc to będzie, wszystko się moze zdarzyć, nie am co jeszcze się tak bardzo cieszyć"

To chyba postawa obronna, po prostu sie boisz i tyle.
    Będziesz reagować bardziej emocjonalnie jak poczujesz sie pewniej. Nie ma co przyspieszać procesów ;)

A u mnie wiem mój mąż :D, moja dobra koleżanka która sama mi powiedziała jak tylko test zrobiła, przyjaciółka do której jechałam na weekend ( nie mogłam z nią wypić wina:) ) , szefowa i jedna koleżanka z pracy. I wiem ze wszystkie one są mega zaufane wiec nikt więcej sie nie dowie. Teściom najchętniej wcale bym nie mówiła;), a swoim rodzicom i znajomym nie wiem, ale chyba po prenatalnych. No moze rodzicom trochę wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 16:04

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po . Maluch ma już 7,8 mm czyli chyba dużo urósł bo 6 dni temu (w srode) miał 3,5 mm FHR 124 z groszami czyli chyba też ok ? :)

jagodowa91, Agniechaaaa, Lovilovi, Morwa, FreshMm, Mama-Ali, Agness12, agulineczka, be_aduska, Krokodylica lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    To chyba postawa obronna, po prostu sie boisz i tyle.
    Będziesz reagować bardziej emocjonalnie jak poczujesz sie pewniej. Nie ma co przyspieszać procesów ;)

A u mnie wiem mój mąż :D, moja dobra koleżanka która sama mi powiedziała jak tylko test zrobiła, przyjaciółka do której jechałam na weekend ( nie mogłam z nią wypić wina:) ) , szefowa i jedna koleżanka z pracy. I wiem ze wszystkie one są mega zaufane wiec nikt więcej sie nie dowie. Teściom najchętniej wcale bym nie mówiła;), a swoim rodzicom i znajomym nie wiem, ale chyba po prenatalnych. No moze rodzicom trochę wcześniej.

tak mi się wydaje - ja się zawsze nastaiwam najgorzej - potem jak coś to łatwiej mi przejść najgorsze...

a ja nie wiem kiedy powiemy rodzicom - moja mama przy cp wiedziała przed pierwszym USG, teraz czekam na serduszko i jej pewnie powiemy, a teściom - nie wiem ;p

201801181756.png

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ