X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dalej czekamy

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Bo lekarz wczoraj mi mowił,że mam się zapisać na 13 tc , a pani w recepcji jak podałam jej ,że jestem w 8 tc to podała mi taki termin. Jak spytałam czy może być coś dalej to powiedziała ,że ciężko z terminami. No, ale jak mówisz ,że będzie ok to to super :)
    Jest ok ;) od 11+0 do 13+6 powinny być wykonane ;)

Morwa lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie znajdę listę wizyt itp? :)
    Jak coś to możecie mnie dopisać z wizytą na 31 maja ;)
    A termin porodu wg ostatniego USG i OM to 10 stycznia 2018.

Raven lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Melevis90 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa jakie opóźnienie, szok! U mojego gina nigdy nie było więcej jak 10minut. Nie dość żeś biedna zestresowana to jeszcze Cie tyle trzymają :P
    U mnie pierwsza wizyta 30 maja, już przebieram nogami :)

ckaiskjowekd33ex.png
    10dpo 7.29, 12dpo 42.16, 14dpo 148.30, 18dpo 816.10 <3
    02.2017 [*] 6tc
    12.2015 Staś
  • K01 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ten NFZ mnie dobija... co prawda mam swoją prywatną gin ale skoro nie wszystko z pierwszych badań łapie mi się w pakiet to w sumie chciałam przyjść zapytać może bym prowadziła ciszę równolegle... A tu lipa... pierwsze wolne terminy do mojej gin na NFZ na lipiec, Pani z recepcji przez tel powiedziała żeby próbować przyjść poza kolejnością, to przyszłam... wysłuchałam się od Pani doktor ze ona nie będzie do 20.00 siedzieć, że nie ma mnie jak wcisnąć na wizyty skoro po 17ej wizyty tylko w lipcu..

Więc wyszło zeszło na NFZ zmieniam gina i wbijaj się do przychodni przyszpitalnej gdzie może mi znajdą termin nie wymagający ode mnie urlopu w pracy albo mam nadal chodzić w pakiecie prywatnym i dopłacać jak czegoś mi on nie obejmie...

Ogólnie rozumiem ta lekarka, ale jak przyszłam nie było do niej nikogo, jak wyszłam pusta poczekalnia, ale ona nie ma czasu... wyjątków wcześniej na wizytach inaczej ja odebrałam sama widziałam jak przyjmuje kobiety dodatkowo... Ale może to przez ciążę... powiedziała że to 40 minut wizytą i ona nie ma czasu. Ehh

A tak poza tym,to czy mieliście w pierwszych badaniach zlecone CMV (cytomegalie)? W zleceniach na NFZ nie ma, ja prywatnie ddostałam i sie zastanawiam czy warto za to płacić ddodatkowo, bp pakiet mi tego nie obejmuje..

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych. Jak będę w 11t+6d według ostatnie miesiączki to będzie ok ? Dodam ,że według usg dziedzic jest o 3 dni starszy na chwilę obecną. Chciałam się zapisac na później na inny termin ,ale terminy mają napięte :/ i teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam..

Jest dobrze, ja w ostatniej ciąży robiłam w podobnym terminie :)

Dziękuję za gratulacje i też gratuluję Girl25, a teraz czekam na Agniechę :)

Morwa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Jest ok ;) od 11+0 do 13+6 powinny być wykonane ;)
    Mąż mówi ,że niepotrzebnie narzekam i że taka data jest ok. No bo jak dziedzic tak zasówa to lepiej abyśmy byli zapisani na wcześniejszy termin niż aby było później za późno , bo dziecko było za duże do badania. Więc i ja uważam już , że będzie ok :)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedz :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie korki na Krakowie ze wszyscy przyjechali spóźnieni :/ No jakieś fatum

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    A gdzie znajdę listę wizyt itp? :)
    Jak coś to możecie mnie dopisać z wizytą na 31 maja ;)
    A termin porodu wg ostatniego USG i OM to 10 stycznia 2018.
    Na pierwszej stronie , w pierwszym poście jest link do tej listy :) klikasz w niego i cie przekierowuje :) podaj mi jeszcze termin om to Ci uruchomię suwaczek na tej liście :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K01 wrote:
    Ehh ten NFZ mnie dobija... co prawda mam swoją prywatną gin ale skoro nie wszystko z pierwszych badań łapie mi się w pakiet to w sumie chciałam przyjść zapytać może bym prowadziła ciszę równolegle... A tu lipa... pierwsze wolne terminy do mojej gin na NFZ na lipiec, Pani z recepcji przez tel powiedziała żeby próbować przyjść poza kolejnością, to przyszłam... wysłuchałam się od Pani doktor ze ona nie będzie do 20.00 siedzieć, że nie ma mnie jak wcisnąć na wizyty skoro po 17ej wizyty tylko w lipcu..

Więc wyszło zeszło na NFZ zmieniam gina i wbijaj się do przychodni przyszpitalnej gdzie może mi znajdą termin nie wymagający ode mnie urlopu w pracy albo mam nadal chodzić w pakiecie prywatnym i dopłacać jak czegoś mi on nie obejmie...

Ogólnie rozumiem ta lekarka, ale jak przyszłam nie było do niej nikogo, jak wyszłam pusta poczekalnia, ale ona nie ma czasu... wyjątków wcześniej na wizytach inaczej ja odebrałam sama widziałam jak przyjmuje kobiety dodatkowo... Ale może to przez ciążę... powiedziała że to 40 minut wizytą i ona nie ma czasu. Ehh

A tak poza tym,to czy mieliście w pierwszych badaniach zlecone CMV (cytomegalie)? W zleceniach na NFZ nie ma, ja prywatnie ddostałam i sie zastanawiam czy warto za to płacić dodatkowo, bp pakiet mi tego nie obejmuje..

z CMV tak to jest, że część ginekologów zleca, bo takie są też zalecenia w Polskim Towarzystwie Ginekologicznym.. problem z tym jest taki, że na CMV i tak nie ma leków, które można by było zapodać w ciąży i byłyby one skuteczne wobec zakażenia CMV.. wiec nawet jeśli wyjdzie dodatnie, to i tak tego nie leczą, ale obserwują w USG, czy są jakieś zmiany u płodu... tak więc, czy zrobisz to badanie, czy nie to zależy już od Ciebie ;)

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mąż mówi ,że niepotrzebnie narzekam i że taka data jest ok. No bo jak dziedzic tak zasówa to lepiej abyśmy byli zapisani na wcześniejszy termin niż aby było później za późno , bo dziecko było za duże do badania. Więc i ja uważam już , że będzie ok :)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedz :*

Oczywiście, lepiej szybciej niż żeby było dziecko już za duże i dlatego byłoby za późno. Tak to można powtórzyć ewentualnie:)

Morwa lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Na pierwszej stronie , w pierwszym poście jest link do tej listy :) klikasz w niego i cie przekierowuje :) podaj mi jeszcze termin om to Ci uruchomię suwaczek na tej liście :)
    OM 5 kwietnia ;)

Morwa lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie prenatalnych. Jak będę w 11t+6d według ostatnie miesiączki to będzie ok ? Dodam ,że według usg dziedzic jest o 3 dni starszy na chwilę obecną. Chciałam się zapisac na później na inny termin ,ale terminy mają napięte :/ i teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam..
    Ja na USG idę w 11 + 1 a krew pobiąrą w 9+4 :/ A dlaczego w 13 tygodniu Ci gin kazał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 18:13

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Na szybko melduję, że jest <3 i bije jak trzeba. CRL zgodne z om, nawet dzień do przodu. Doktorek mówił, że wygląda, że wszystko ok. Wypisał recepty, zlecił badania, następna wizyta 13.06.
    Agniechaa, kciuki!

Lovilovi, ana167, Agniechaaaa, kate88:), Mama-Ali, Morwa, madzia8lenka, jagodowa91, FreshMm, pietruszkanatki, Ikarzyca, Ruda_ann, BlackCatNorL, Agness12, Andzia87, alexast, s1985, agulineczka, be_aduska, Krokodylica, Gosiak, Raven lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Ja już po. Na szybko melduję, że jest <3 i bije jak trzeba. CRL zgodne z om, nawet dzień do przodu. Doktorek mówił, że wygląda, że wszystko ok. Wypisał recepty, zlecił badania, następna wizyta 13.06.
    Agniechaa, kciuki!

Gratuluję serduszka , świetne wiadomości:)

emerald_m lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Agniechaa, kciuki!
    Super! Gratuluję! :)

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • kate88:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Agniechaa, kciuki!

Taaaaak strasznie się cieszę :D :D bardzo bardzo :) gratuluję!!!! :*

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • K01 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Helka za i odp. Pogadamy z mężem ja skanera jestem i dla mnie 100 na badanie to dużo :p najwyżej się wytrzymam i zapytam gin czy to konieczne bo ona pewnie myślała że to mam w pakiecie

A to trzeba to CMV robić na igg i igm czy wystarczy jedno z nich?

201801181756.png

• K01 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald gratulacje :)

201801181756.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Agniechaa, kciuki!
    Cudowna wiadomość <3 ciesze się jak głupia :)

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ