X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    A zauważyłyście tendencje że 3 stycznia mają dziewczyny na M same jak narazie termin a na 5 same na A :P

Faktycznie ❤️❤️

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy lekarz będzie mi kazał we wtorek powtórzyć bete :) czy tylko leki zapisze i to wszystko :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam Was od początku bo jakoś miałam dobre przeczucia co do tego cyklu.
    Dzisiaj beta 9,81 trochę mało jak na 9dpo, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, powtórka bety we wtorek.
    Termin na 10 stycznia 2018.
    Mało, no co ty ? Zapłodniono komórka jajowa idzie jajowodem około 6 dni, jak trafi to macicy to nie odrazu się zagnieżdża. Szuka sobie odpowiedniego miejsca. Beta zaczyna być produkowana nawet po 48 h od implantacji. Więc Twój wyniki jest jak najbardziej dobry :D beta z samego początku ma ogromne przyrosty ,więc za dwa dni była by dużo większa. Ja jestem po in vitro, ale u mnie pierwsza beta miała 3,7, na następny dzień już 22,8 , a po 48h 110. Tak urosła sobie z 3,7 przez 72h do 110 ;) także jest super :D gratuluję :* i trzymam kciuki za piękny przyrost :)

Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Mama Ali fajnie że masz takiego lekarza

Krokodylica witamy :) według mnie Beta bardzo ładna a jeśli udało się naturalnie to w tym czasie dopiero może występować zagniezdzenie ;)

Tak, naturalnie, cykl na clo.

• Raven Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tak, naturalnie, cykl na clo.
    To tak jak ja :) u nas w 2 cyklu z clo się udało

Dobra dziewczyny ja lecę robić ciacho 3 bit. Moje ulubione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:01

BlackCatNorL, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Agniechaaaa widzę już piękny suwaczek u ciebie :)

Morwa a ty nie uległas dzisiaj pokusie zrobienia bety?
    Mnie rano trochę kusiło ale ostatecznie wygrałam ze sobą
    Nie byłam dzisiaj na becie :) tamta była ostatnia , a ja staram się teraz ograniczać stres do minimum, bo ostatnimi czasy miałam go pod dostatkiem.

Agniechaaaa, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa teraz tylko spokój ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wszystko wiem :) dzis wieczor mam przyjechać po recepty :) zwiększyli mi dawki leków :) mam być spokojna i wizyta i gina po majowce czwartek lub piatek :) umówić sie mam jak bede po receptę ;)

BlackCatNorL, Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny na pocieszenie ja siusiam co 30minut :p

Oj to ja nie powinnam w ogóle schodzić z wc, takie parcie na pęcherz :)
    O może pampers byłby dobrym rozwiązaniem dla nas? : ) : ) : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Juz wszystko wiem :) dzis wieczor mam przyjechać po recepty :) zwiększyli mi dawki leków :) mam być spokojna i wizyta i gina po majowce czwartek lub piatek :) umówić sie mam jak bede po receptę ;)

Super

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ZEN ;) Praktykuj ZEN ;)

Kroko no skopię Ci dupsko za tą za małą betę! Ona jest super :) Moja pierwsza miała 1,23 i to już była beta ciążowa :) Ha ha będziemy razem się w styczniu stresować porodem ;)

Dziewczyny, czy Wy też tak żywcem przysypiacie? Nosz kurczę nie ogarniam rzeczywistości o.O Narkolepsja... Gdyby nie to, że sikam co chwilę to bym spała non stop :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:33

Morwa, Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Morwa ZEN ;) Praktykuj ZEN ;)

Kroko no skopię Ci dupsko za tą za małą betę! Ona jest super :) Moja pierwsza miała 1,23 i to już była beta ciążowa :) Ha ha będziemy razem się w styczniu stresować porodem ;)

Dziewczyny, czy Wy też tak żywcem przysypiacie? Nosz kurczę nie ogarniam rzeczywistości o.O Narkolepsja... Gdyby nie to, że sikam co chwilę to bym spała non stop :D

Witam w klubie, cieszę sie ze jestem na l4 bo jak bym nie miała drzemki to spała bym w pracy :p

Anuśka, madzia8lenka lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę i marzę o łóżku... :D

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoś mi płacił za spanie to spała bym dzień i noc :P a sikanie to masakra. Nawet trzy kropelki a muszę,bo na pęcherz ciśnie :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja akurat aż tak często siku nie chodzę :D ale najbardziej uciążliwy jest dla mnie ból piersi

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam Was od początku bo jakoś miałam dobre przeczucia co do tego cyklu.
    Dzisiaj beta 9,81 trochę mało jak na 9dpo, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, powtórka bety we wtorek.
    Termin na 10 stycznia 2018.

Kochana ladna beta, gratuluje :)
    I nie pisz , ze za mala , bo nie jest mala , jest naprawde oki ! :)
    Gratuluje i trzymam kciuki za ladny przyrost ! :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do spania to dzis chyba taki ciężki dzień... Ja nie śpię w dzień, ale dzis to mnie tam zmoglo, że usnelabym na siedzaco :) chyba przez ten śnieg...a z sikaniem tez mam jazdy , najgorsze w nocy ... Mam juz nawet swoje ustanole godziny nocnego wstawania siku hehe :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy!
    Beta chyba bardzo ok bo 107,77 mIU/ml ale progesteron jeno 25,20 przy normach dla I trymestru 2,8 - 147,3 ng/ml : (
    Mały trochę ... Nie mam luteiny ani recepty na nią a ginek wyjechał na wakacje i wraca 8.05. Co robić? Proszę doradźcie coś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Pomocy!
    Beta chyba bardzo ok bo 107,77 mIU/ml ale progesteron jeno 25,20 przy normach dla I trymestru 2,8 - 147,3 ng/ml : (
    Mały trochę ... Nie mam luteiny ani recepty na nią a ginek wyjechał na wakacje i wraca 8.05. Co robić? Proszę doradźcie coś!

Inny gin albo placówka ginekologiczna taką receptę wypiszą bez problemu :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obdzwoniłam parę miejsc i nikt nie odbiera. Nie czuję żeby coś złego się działo, zero krwawień czy plamień brązowych... Skurcze i ból też nie występują, ale szczerze mówiąc to wolałabym być zabezpieczona na wyjeździe w luteinę... A Wy jaki miałyście progesteron między 3 a 4 tygodniem?

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ