X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa tak zarodek z 5 doby mrozaczek my go nazwaliśmy Balwankiem :) idealnie sie składa No urodzi sie w zimie :) beta z 10dpt :) dzwoniłam juz do kliniki mają pogadać z moim gin i dać znac co i jak ;) dlatego aż tak bardzo sie nie martwię bo wiem ze te leki nie wychodzą w badaniu krwi :) a właśnie bobas dostał kolejna dawkę duphaston i lutinusu :) i tak muszę dzis podjechać do kliniki bo leki mi sie kończą :)

Któraś pisała o skorczach WEŹ NOSPE, bóle zdarzają sie bardzo często ale skorcze trzeba eliminować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:13

Morwa, FreshMm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    Cudowne informacje.. ! Jednak balwanek posluchal sie mamy i zagoscil sie na dobre

I oby dalej sie tak pięknie słuchał :)

Zarra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczyny, też Was boli na zmianę macica, jajniki, z boku brzucha jakoś i tak falami na zmianę?^^
    W poprzednich ciazach bolalo mnie tak jak na okres.. Teraz czuje takie napiecie w brzuchu i dziwny ucisk na pecherz.. Kiedys moglam powstrzymac siku nawet 1/h (czesto tak robilam) teraz biegne odrazu do toalety bo to takie nie przyjemne uczucie

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    I oby dalej sie tak pięknie słuchał :)

A teraz kiedy masz wizytę u lekarza? :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    To dokładnie jak ja :) no mam nadzieję, że to normalne. Bo te skurcze w macicy u mnie są dość konkretne, nieczęste ale bolesne, Twoje są podobne?

U mnie bolalo konkretnie

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    U mnie to różnie, ale raczej delikatne i bardziej takie zakłucia w środku. Ale np dziś mocniej boli mnie lewy jajnik ;)
    Staram sie juz tak nie znalizować tego :), trymam sie myśli że wszystko jest ok :)

Mama-Ali dobre podejscie..
    Ja z racji tego ze mieszkam w uk nie mam mozliwosci wizyt z kazdym sygnalem ktory mnie nie pokoil
    Dlatego musze wierzyc ze jest dobrze i bedzie lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    A teraz kiedy masz wizytę u lekarza? :)

Czekam na tel z kliniki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pocieszenie ja siusiam co 30minut :p

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały update- własnie dzwonił lekarz- sam z siebie- lekarz do którego chodzę na nfz! i pytal jak beta i jak się czuję.
    I powiedział ze jak jest na takim poziomie to nie wtorek, ale jutro mam podjechac do niego na dyżur i wtedy już coś pewnie więcej będzie widać.

ja mysle że jego martwi ten płyn, stad taka reakcja.
    Trochę mnie zaniepokoił, ale z drugiej strony to chyba dobrze ze tak się stara...
    Sama już nie wiem. On taki zaangazowany, a ja mu musze powiedzieć ze przenosze się do mojej lekarki z pierwszej ciązy. Trochę mi głupio :/

Agniechaaaa, Zarra lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    U mnie mały update- własnie dzwonił lekarz- sam z siebie- lekarz do którego chodzę na nfz! i pytal jak beta i jak się czuję.
    I powiedział ze jak jest na takim poziomie to nie wtorek, ale jutro mam podjechac do niego na dyżur i wtedy już coś pewnie więcej będzie widać.

ja mysle że jego martwi ten płyn, stad taka reakcja.
    Trochę mnie zaniepokoił, ale z drugiej strony to chyba dobrze ze tak się stara...
    Sama już nie wiem. On taki zaangazowany, a ja mu musze powiedzieć ze przenosze się do mojej lekarki z pierwszej ciązy. Trochę mi głupio :/

Fajnie ze zaangażowany, ale to lekarz zrozumie :) twoje szczęście to szczęście malucha sloro wolisz tamtą lekarkę to wróć do niej :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was od początku bo jakoś miałam dobre przeczucia co do tego cyklu.
    Dzisiaj beta 9,81 trochę mało jak na 9dpo, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, powtórka bety we wtorek.
    Termin na 10 stycznia 2018.

Agniechaaaa, Lovilovi, Raven, Morwa, BlackCatNorL, Angela* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam Was od początku bo jakoś miałam dobre przeczucia co do tego cyklu.
    Dzisiaj beta 9,81 trochę mało jak na 9dpo, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, powtórka bety we wtorek.

Trzymam kciuki

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Również trzymam kciuki :)

• Raven Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali fajnie że masz takiego lekarza

Krokodylica witamy :) według mnie Beta bardzo ładna a jeśli udało się naturalnie to w tym czasie dopiero może występować zagniezdzenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:09

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Witaj.. Ja tez 9dpo .. Jestem jeszcze przed testowanie nie robie bety bo nie mam jak ale przeczucie mam ze fasolka we mnie rosnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Fajnie ze zaangażowany, ale to lekarz zrozumie :) twoje szczęście to szczęście malucha sloro wolisz tamtą lekarkę to wróć do niej :)

Tez tak uwazam .. Najwazniejsze zeby tobie bylo dobrze

• Raven Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa widzę już piękny suwaczek u ciebie :)

Morwa a ty nie uległas dzisiaj pokusie zrobienia bety?
    Mnie rano trochę kusiło ale ostatecznie wygrałam ze sobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:17

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarra wrote:
    U mnie bolalo konkretnie
    No widzisz, to nie martwię się :) z reszta, przestało już więc chyba luteinazaczęła spełniać swoje zadanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:29

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Agniechaaaa widzę już piękny suwaczek u ciebie :)

Morwa a ty nie uległas dzisiaj pokusie zrobienia bety?
    Mnie rano trochę kusiło ale ostatecznie wygrałam ze sobą

Tak nastawiam sie pozytywnie i wierze ze wszystko bedzie idealnie :)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście tendencje że 3 stycznia mają dziewczyny na M same jak narazie termin a na 5 same na A :P

Agniechaaaa, Raven, Krokodylica, Anuśka, Angela* lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ