Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
K01 wrote:<b> Dziewczyny jakie witaminy bierzecie w ciąży - najlepiej te z DHA? </b>
dha natomiast jest w prenatal duo ,który jest od 13 tc
Gosiak lubi tę wiadomość
-
K01 wrote:<b> Dziewczyny jakie witaminy bierzecie w ciąży - najlepiej te z DHA? </b>
Ja łykam femibion Natal 1
Brałam też w pierwszej ciąży i polecam
Agniecha- odwiedzaj nas kiedy masz na to ochotę. :* po to tu właśnie jesteśmy... żeby się cieszyć i wspierać -
Mam już wynik BetaHCG po 48 h
Dziś 14 dpo i jest 110,92, 12 dpo było 38,09 - przyrost 189,5% !! W Normie !!!
Tak się cieszę ! Choć wiem, że jeszcze może być różnie... Tak strasznie Wam współczuję Agniechaaa i Paola
jagodowa91, Lovilovi, Anuśka, Mama-Ali, Morwa, be_aduska, Krokodylica, kate88:), BlackCatNorL, madzia8lenka, malka lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Szczerze wolała bym juz sama poronić niż zaliczyć jeszcze szpital...
Uciekam juz z tego wątku wracam na różową stronęnie bede Wam tu smutkiem zaśmiecać. Wy musicie sie cieszyc i nie stresować i nie słuchać o takich historiach
Trzymaj się... Strasznie mi przykroMocno trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej wróciła na fioletową stronę i została aż do porodu...
-
Agniechaaaa wrote:Szczerze wolała bym juz sama poronić niż zaliczyć jeszcze szpital...
Uciekam juz z tego wątku wracam na różową stronęnie bede Wam tu smutkiem zaśmiecać. Wy musicie sie cieszyc i nie stresować i nie słuchać o takich historiach
Dużo siły Ci życzę. Oby wszystko potoczyło się jak najlepiej dla Ciebie. Szybkiego powrotu na tą stronępamiętaj, że w każdej z nas masz wsparcie.
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010moje Szczęście!
Aniołki[*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Ja mam prenatal uno obecnie , nie zawiera dha , ale zawiera choline, co mnie przekonało
dha natomiast jest w prenatal duo ,który jest od 13 tc
Morwa, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Emi - extra!
dzieki dziewczyny. Szukam jakiegoś zamiennika bo mi ginka zaleciła omegamed optima forte ale na miesiac ceny od 70 zl w gore (wydaje mi sie ze duzo.
Przegladalam sklady i jak na razie ten prenatal duo ma baaardzo podobny sklad do omegi a jest dwa razy tanszy tylkowlasnie niby od 13 tyg jest... na razie mam jeszcze koncowke femibionu natal 1 ale do 13 tyg to ja nie dociagne.. moooze do 8-9 -
jak w poniedziałek bedzie ok to moze zapytam ginki czy juz brac czy do tego 13 tyg jednak cos bez dhaemi2016 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Beta 2200... po temacie juz tak naprawdę, mam się pojawić w klinice za tydzień, chyba, ze zacznę krwawić wcześniej...
Kochana, tak bardzo mi przykro ;(
ale masz jeszcze bałwanki! Masz po kogo wracać! Już niedługo sie uda, na pewno -
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:ten doppel herz aktive mama z dha zalecany jest na miesiąc przed planowaną ciążą.
omegamed brałam w pioerwszej ciazy ale jest faktyczne drogi. ten doppel herz skład ma w zasadzie lepszy niz omegamed a tańszy
w tym doppel hertz nie ma chyba w ogole kwasu foliowego.
w omega jest i w prenatalu uno tez (ogolnie, jak tak porownuje to chyba ten prenatal to najlepszy zamiennik i duzo tanszy niz omegamed) -
Dziewczyny.. nie ma sensu brać w postaci suplementów całej tablicy Mendelejewa... Najważniejsze, żeby dany preparat miał podstawe składniki, czyli: kwas foliowy, witamina D3, jod, kwasy DHA, żelazo... przy czym żelazo nie powinno być wprowadzane wcześniej niż po skończonym 8 tygodniu ciąży ze względu na to, że wprowadzone wcześniej powoduje wzrost ryzyka wad rozwojowych.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka