X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odsypiałam nieprzespaną noc. W nocy obudził mnie odbyt mojego kota spoczywający prosto na mojej twarzy ! Mam traumę, od dzisiaj będę bała się zasypiać :D
    A tak poza tym to jem dobry jedzenia omomom :D

Życzę miłego dnia :*

Ruda_ann, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana współczuję, mi też nie odpuszcza, mdli mnie non stop.

Mi też lepiej teraz wchodzą zupy, bo jak zjem po troszkę wodnistego to większa szansa że zostanie w żołądku.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Mikuśka - dobry miks :P :P :P
    hahahahaahah :D chyba by mnie zemdliło... :D

Ale mój B jadł ostatnio kiełbasę wiejską i zagryzał ją serkiem homogenizowanym... o.O także albo ciąża współczulna to nie jest ściema, albo zwariował :D :P

Mój jadł ze mną czereśnie + korniszony :D. Najpierw sie śmiał, potem sam zaczął jeść ;)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A ja dzis rekord wymiotów i mdlosci..mdli mnie caly czas
    .do poludnia co zjadlam to oddalam porcelanie.. Teraz zupa i mnie mdli... Musi mi cos dluzej polezec bo padnę..

Współczuje, ja już tez dzis zaliczyłam uściski z kiblem :/, do tego słabo mi i generalnie fatalnie się czuję. Mam zły humor, mimo że wymiotowałam to ciągle mi niedobrze. A do tego jeszcze dziecko dziś marudne jak nigdy. Wspaniale.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali bo to właśnie tak jest :P oni najpierw się śmieją a potem... niespodzianka :P

Morwa, mnie codziennie budzi któryś kot, zwłaszcza rano jak już świta i dla nich to czas na karmienie... czasem jedna kotka delikatnie smyra mnie po policzku łapką (bez pazurków) i miauczy :) czasem druga kotka po prostu miauczy :) a czasem kocur robi to bardziej brutalnie - ciągnie mnie za włosy, drapie po plecach, albo wręcz... gryzie - najchętniej w tyłek, albo w palce u nóg o.O

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali ojj tak to jest najgorsze, że zwymiotujesz a wcale nie czujesz się lepiej. :P

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam sobie dzisiaj betę bo piersi mnie dzisiaj nie bolały i troszkę się balam ale beta ładna 5350

Ellasi, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam sobie dzisiaj betę bo piersi mnie dzisiaj nie bolały i troszkę się balam ale beta ładna 5350

Patrycja,
    A który tydzień i dzien ciąży jeżeli można zapytać?

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ☺ Ja właśnie nad jeziorem się pluskam, w Holandii 33 stopnie dziś. Cały czas zastanawiam się nad ekspozycją w ciazy na słońce, niby nie można ale ja tak kocham słońce że nie umiem całkiem zrezygnować. Omijam jednak godziny gdy słońce najbardziej parzy.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Be_aduska, z opalaniem radzę uważać ze względu na skore. Ja w ciazy z córa pod koniec nie mogłam sobie darować. Opalałam sie chociaż tez nie w najgorsze słońce. Efektem są przebarwienia które wychodzą jak tylko pierwsze promienie słońca mnie złapią.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam o możliwych przebarwieniach, oby nie, ale to już którys z kolei upalny dzień i oprócz opalenizny nic mi się nie dzieje ;) w pierwszej ciąży ominelam lato więc nie mam jak porównać.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Wszystkie juz prawie 7-8 tydzień a u mnie. Dopiero 4 i czeka mnie 1 wizyta w poniedziałek ☺

Justysia, u mnie też 4, a wizyta za 2,5 tygodnia :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Hejka dziewczynki ja szykuje się do pracy, a później będę leniuchowac, plamienia są tak małe jak by ich nie było tfu tfu, a wam życzę miłego weekendu i udanych wizyt jak któreś wizytuja, za mnie trzymać kciuki 31 czy coś urosła bo jak nie to będzie kolejna powtórka ;/

Witaj, miło Cię widzieć :)
    Oczywiście, kciuki będą zaciśnięte, z całego serca życzę Ci, aby się tym razem udało :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduska ja nie cierpię słońca i unikam jak mogę i od zwykłego chodzenia na zewnątrz wyszły mi w pierwszej ciąży paskudne brązowe plamy na twarzy. :/ ale to było w dużo późniejszej ciąży.

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi u mnie 6 tydzien( 5 tydzien i 1 dzien) tak jest napisane na ovu liczac od @ zobaczymy 6 czerwca co powie

eiktskjos217pbgb.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie opalam wcale, bo nie chcę ryzykować kontaktu ze słońcem w połaczeniu ze sterydem ,który biorę :p będę najbledsza w całej okolicy :D

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja,
    To masz super betę moim zdaniem!

Patrycja27 lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o opalaniu, a ja właśnie aktualną ciążę przywiozłam sobie z wczasów w Grecji. Podczas pobytu miałam owu i się udało :)
    Oczywiście jak to na urlopie korzystałam ze słońca i porządnie się opalałam. Mam nadzieję że to nie będzie miało żadnych przykrych konsekwencji.

FreshMm lubi tę wiadomość

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi a jakie miałyby być te przykre konsekwencje? Dopóki mnie nie wyplami to pewnie będę się wygrzewac bo nie umiem sobie odpuścic ;)

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Be_aduska
    Ja właśnie wolą nie mieć przebarwień ;)
    Jak lubisz się opalać to korzystaj ze słońca- nie ma co sobie odmawiać przyjemności :)

be_aduska lubi tę wiadomość

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ