Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odsypiałam nieprzespaną noc. W nocy obudził mnie odbyt mojego kota spoczywający prosto na mojej twarzy ! Mam traumę, od dzisiaj będę bała się zasypiać :D
    A tak poza tym to jem dobry jedzenia omomom :D

Życzę miłego dnia :*

Ruda_ann, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana współczuję, mi też nie odpuszcza, mdli mnie non stop.

Mi też lepiej teraz wchodzą zupy, bo jak zjem po troszkę wodnistego to większa szansa że zostanie w żołądku.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Mikuśka - dobry miks :P :P :P
    hahahahaahah :D chyba by mnie zemdliło... :D

Ale mój B jadł ostatnio kiełbasę wiejską i zagryzał ją serkiem homogenizowanym... o.O także albo ciąża współczulna to nie jest ściema, albo zwariował :D :P

Mój jadł ze mną czereśnie + korniszony :D. Najpierw sie śmiał, potem sam zaczął jeść ;)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A ja dzis rekord wymiotów i mdlosci..mdli mnie caly czas
    .do poludnia co zjadlam to oddalam porcelanie.. Teraz zupa i mnie mdli... Musi mi cos dluzej polezec bo padnę..

Współczuje, ja już tez dzis zaliczyłam uściski z kiblem :/, do tego słabo mi i generalnie fatalnie się czuję. Mam zły humor, mimo że wymiotowałam to ciągle mi niedobrze. A do tego jeszcze dziecko dziś marudne jak nigdy. Wspaniale.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali bo to właśnie tak jest :P oni najpierw się śmieją a potem... niespodzianka :P

Morwa, mnie codziennie budzi któryś kot, zwłaszcza rano jak już świta i dla nich to czas na karmienie... czasem jedna kotka delikatnie smyra mnie po policzku łapką (bez pazurków) i miauczy :) czasem druga kotka po prostu miauczy :) a czasem kocur robi to bardziej brutalnie - ciągnie mnie za włosy, drapie po plecach, albo wręcz... gryzie - najchętniej w tyłek, albo w palce u nóg o.O

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali ojj tak to jest najgorsze, że zwymiotujesz a wcale nie czujesz się lepiej. :P

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam sobie dzisiaj betę bo piersi mnie dzisiaj nie bolały i troszkę się balam ale beta ładna 5350

Ellasi, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam sobie dzisiaj betę bo piersi mnie dzisiaj nie bolały i troszkę się balam ale beta ładna 5350

Patrycja,
    A który tydzień i dzien ciąży jeżeli można zapytać?

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ☺ Ja właśnie nad jeziorem się pluskam, w Holandii 33 stopnie dziś. Cały czas zastanawiam się nad ekspozycją w ciazy na słońce, niby nie można ale ja tak kocham słońce że nie umiem całkiem zrezygnować. Omijam jednak godziny gdy słońce najbardziej parzy.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Be_aduska, z opalaniem radzę uważać ze względu na skore. Ja w ciazy z córa pod koniec nie mogłam sobie darować. Opalałam sie chociaż tez nie w najgorsze słońce. Efektem są przebarwienia które wychodzą jak tylko pierwsze promienie słońca mnie złapią.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam o możliwych przebarwieniach, oby nie, ale to już którys z kolei upalny dzień i oprócz opalenizny nic mi się nie dzieje ;) w pierwszej ciąży ominelam lato więc nie mam jak porównać.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Wszystkie juz prawie 7-8 tydzień a u mnie. Dopiero 4 i czeka mnie 1 wizyta w poniedziałek ☺

Justysia, u mnie też 4, a wizyta za 2,5 tygodnia :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Hejka dziewczynki ja szykuje się do pracy, a później będę leniuchowac, plamienia są tak małe jak by ich nie było tfu tfu, a wam życzę miłego weekendu i udanych wizyt jak któreś wizytuja, za mnie trzymać kciuki 31 czy coś urosła bo jak nie to będzie kolejna powtórka ;/

Witaj, miło Cię widzieć :)
    Oczywiście, kciuki będą zaciśnięte, z całego serca życzę Ci, aby się tym razem udało :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduska ja nie cierpię słońca i unikam jak mogę i od zwykłego chodzenia na zewnątrz wyszły mi w pierwszej ciąży paskudne brązowe plamy na twarzy. :/ ale to było w dużo późniejszej ciąży.

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi u mnie 6 tydzien( 5 tydzien i 1 dzien) tak jest napisane na ovu liczac od @ zobaczymy 6 czerwca co powie

eiktskjos217pbgb.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie opalam wcale, bo nie chcę ryzykować kontaktu ze słońcem w połaczeniu ze sterydem ,który biorę :p będę najbledsza w całej okolicy :D

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja,
    To masz super betę moim zdaniem!

Patrycja27 lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o opalaniu, a ja właśnie aktualną ciążę przywiozłam sobie z wczasów w Grecji. Podczas pobytu miałam owu i się udało :)
    Oczywiście jak to na urlopie korzystałam ze słońca i porządnie się opalałam. Mam nadzieję że to nie będzie miało żadnych przykrych konsekwencji.

FreshMm lubi tę wiadomość

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi a jakie miałyby być te przykre konsekwencje? Dopóki mnie nie wyplami to pewnie będę się wygrzewac bo nie umiem sobie odpuścic ;)

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Be_aduska
    Ja właśnie wolą nie mieć przebarwień ;)
    Jak lubisz się opalać to korzystaj ze słońca- nie ma co sobie odmawiać przyjemności :)

be_aduska lubi tę wiadomość

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ