X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    W ciąży takie odchylenia mogą w morfologii być, nie przejmowałabym się.
    A masz jakieś dolegliwości poza częstomoczem? Bóle i pieczenia. Same bakterie w badaniu ogólnym o niczym nie świadczą, nawet jak się dokładnie podmyłaś, to zawsze się coś zapląta. A jeszcze jak kubeczek był zwykły a nie sterylny to już całkiem. Masz leukocyty w moczu?
    Najlepiej rzeczywiście zrobić posiew

Gratuluję dziewczyny dobrych wieści :)
    No właśnie nie ma ani leukocytów ani cukru ani białka tylko te bakterie lekko podwyższone. Nic nie piecze, nie swędzi, normalne siurki. Ja nigdy nie miałam problemów z pęcherzem, jedyne to te że jestem ojszczus bo bardzo dużo piję (wody ;) :)) No nic, jutro podkade do apteki po jakieś ziołowe a w poniedziałek zrobie posiew. A leukocytami i neutrofilami mam się nie przejmować mówisz? No tak właśnie czytam, że może tak być, że są podwyższone. Grunt , że Toxo i cytomegalii nie mam i niestety jeszcze nie miałam, więc trzeba uważać.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Wszystkie juz prawie 7-8 tydzień a u mnie. Dopiero 4 i czeka mnie 1 wizyta w poniedziałek ☺

Justysia,
    U mnie chyba 4 tydzień i 4 dzień :) Wizyta we wtorek.
    Koniecznie daj znać po swojej wizycie co tam się dowiedziałaś. Będę czekała na info.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ból krzyża, to niestety dokucza mi od samiutkiego początku... czasem jak długo siedzę (a siedzę 8h w pracy...) to wyprostować się nie mogę :(

W sumie to nie wiem czy to kręgosłup, czy raczej mięśnie przy kręgosłupie (w sumie miałam kiedyś naderwane prostowniki grzbietu :P jak na crossficie biłam rekordy w martwym ciągu :P ) muszę to obgadać z doktorkiem :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, w ciąży są inne normy dla morfologii, poszukaj sobie w necie normy dla ciężarnych. Tylko te bakterie w moczu... ale to da się wyleczyć :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zwykłym badaniu moczu nie zwracam uwagi na bakterie, jeśli nie ma objawów. Lepszym wykładnikiem zakażenia ukł. moczowego są jednak leukocyty. Mimo wszystko dla pewności zrobilabym powiew, jeśli tam wyjdą bakterie to jednak trzeba przeleczyć.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Moj miał wczoraj 174
    Jakaś ginekolog wypowiedziała się tak (znalezione w necie) W 9. tygodniu tętno przeciętnie oscyluje w granicach 155 do 195 uderzeń na minutę. Następnie tętno dziecka stopniowo się zmniejsza do osiągnięcia stabilnego poziomu pomiędzy 120 a 160 uderzeń na minutę w 12. tygodniu.
    No to znaczy że wszystko pięknie :) dzięki kochana info. już bez stresów, ale wydawało mi się że jakoś dużo, pewnie za 2 tyg będzie już wolniej. :)

alexast lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i gratuluję pięknych serduszek :) :)
    Dziewczyny czy wy też macie już zachcianki? Bo ja chyba tak o ile można to nazwać zachcianką :) ostatnio przepadam za zupami, kiedyś potrafiłam jeść jedną na miesiąc plus rosół też nie w każdą niedzielę a teraz mąż mi mówi że oszalałam :D tydzień temu w czwartek zrobiłam pomidorową, w piątek zjadłam resztki pomidorowej, w sobotę zrobiłam świeżą pomidorową, w niedzielę rosół, w poniedziałek ogórkowa z rosołu z niedzieli, we wtorek żurek, w środę resztki żurku, wczoraj miało nie być ale pojechałam na kawe do szwagierke a tam kapuśniak :) i dzisiaj wieczorem gotowałam pyszną gęstą grochowke, właśnie zjadłam miseczkę :D ogólnie nie mam chęci na konkretny smak, liczy się tylko to że ma być zupka do pochlipania :D nawet nie interesuje mnie czy jest tam kiełbasa, ogórek, czy ziemniak. Najbardziej to rzadkie, mmmm :D pychotka

Patrycja27, Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, u mnie to samo. Kończę właśnie urlop, tu nie ma zup, ale dałabym sie zabić za jakaś... jutro wracamy do domu, pierwsze co robię to pomidorowa i ogórkowa!!!

Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Marzycielka, u mnie to samo. Kończę właśnie urlop, tu nie ma zup, ale dałabym sie zabić za jakaś... jutro wracamy do domu, pierwsze co robię to pomidorowa i ogórkowa!!!
    Kochana zapraszam na grochowke :D

helagazela lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną za to mleko chodzi, zwłaszcza ciepłe, mąż jak już widzi mnie z kubkiem mleka to wie że zaraz idę w kimono ;D

Ruda_ann lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki ja szykuje się do pracy, a później będę leniuchowac, plamienia są tak małe jak by ich nie było tfu tfu, a wam życzę miłego weekendu i udanych wizyt jak któreś wizytuja, za mnie trzymać kciuki 31 czy coś urosła bo jak nie to będzie kolejna powtórka ;/

alexast, Ruda_ann lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczęta u nas w szpitalu pobudka po5 nie ma spania hehe dziś mam ciążę bo sama na sali jestem to i tak posypałam

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachcianki mam i to różne ale jak już to dostanę to mi się nie chce tego hehehhehehe

izalika, Ruda_ann lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewam migrenowe bóle głowy co jest straszne w pierwszej ciąży też tak miałam

7b0f9c1e19.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mi jakaś opryszczka wylazła :( Mam nadzieje ze szybko minie

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba koleżanka z pracy zaraziła jelitówką. Tzn. Jej córka miała, całą noc siedziała na kiblu. Koleżanka poszła z nią do lekarza po leki, odstawiła ją do domu i przyjechała do pracy.
    Wściekłam się strasznie, bo w ostatniej ciąży była ta sama sytuacja. Koleżanka całą noc przesiedziała na kiblu i przyszła do pracy. Parę dni później cała moja rodzina miała. Ja brałam leki a potem dowiedziałam się o ciąży, która w 12 tyg obumarła. A teraz znowu siedzę przez nią na kiblu. Jak się coś okruszkowi stanie to nie wiem co jej zrobię. K...wa to już drugi raz.

Czy w ciąży można brać smekte?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mało co pisałam ale czytam was na bieżąco czasami to się tak uśmieje jak z tymi zapami bo za mną od kilku dni chodzi hamburger ale taki z grilla co mój tata robi taki swojski tatus obiecał mi dzisiaj ze zrobi bo kobiecie w ciąży się nie odmawia

Krokodylica lubi tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mam pytanie bo jedne mają zatwardzenia a ja mam codziennie biegunke to jest normalne chyba tak co? W nocy co chwile siku się budzę także spać nie umie i wstaje o 5 rano a popołudniu to tak mnie spanie bierze że z chęcią bym spała nawet na siedząco . Już się 6 czerwca nie mogę doczekać aż zobaczę fasolke siostra ma przyjechać z Gdyni bo ja mieszkam w Jastrzębiu ze Śląska jestem i powiedziałam jej ze może iść ze mną fasolke zobaczyć córka moja przeżywa bo też chcę zobaczyć to jej mówię jak mama będzie miała robione za niedługo usg przez brzuszek to ja wezmę żeby zobaczyła rodzeństwo ona to chyba najszczesliwsza jest bo jedynaczka to się już doczekać nie umi. Boże ale się rozpisalam hehe aaa a i gratulacje serduszek już wam zazdroszczę że widzieliście fasolki

eiktskjos217pbgb.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki mamy ten sam termin porodu i następnej wizyty :)

natki89 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Kochana zapraszam na grochowke :D
    O rety!!! Grochówka!!!!! Ale jestem głodna!
    Dzięki za pomysł, to bedzie kolejny przepis do zrobienia ;-)

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ