X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Jupiii! :)

Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. :) Jakoś na początku maja martwiłam się moimi przyrostami bety (75% i 68%). Byłam na wizycie 16.05 i był pęcherzyk a dzisiaj miałam kolejną wizytę (6t 4d) i zobaczyłam piękne serduszko! <3 Maluszek ma 7 mm <3

Wiek ciąży z usg zgadza się z tym z om. :) Lekarz przepisał mi luteinę, bo obok pęcherzyka mam jakąś jamę wypełnioną prawdopodobnie krwią (krwiak?). Mam zwolnienie. Muszę dużo leżeć, odpoczywać i się nie stresować. :) Kolejna wizyta 13 czerwca. Sprawdzimy wtedy co i jak. :)

Strasznie się cieszę, że zobaczyłam serduszko mojego Kotka <3 Termin zatem dalej na 15 stycznia. :)

Cudowny prezent na dzień mamy :)

Kochane i jestem jednym z przykładów, gdzie niższy przyrost bety nie oznacza końca!

Ściskam Was mocno. :)
    Pięknie :) moje gratulacje :) nasz pierwszy dzień mamy, póki co maleńkiego rozwijającego się życia ale jakże ważnego :)

natki89, Ruda_ann lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Lagostina, rozumiem Twoje załamanie, ale- poszukałabym gabinetu z dobrym sprzętem i wybrałabym się tam za kilka dni.
    Jeśli chodzi o sprzęt w gabinecie to jest bez zarzutu, nowoczesny i dobrej jakości. Dziś równo 6 tyg. i 0 dni, jakoś 22 dni od owu, także ciałko zoltkowe powinno być. Poszłabym jeszcze na usg w tym tyg., ale mam taki kocioł myśli i mnóstwo obaw. Z drugiej strony i tak 13.06 wszystko się wyjaśni.

XyZ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!!!! Tak wam zazdroszcze

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey a ja w szpitalu od tygodnia dostałam krwawienia dziś jest już lepiej tylko brązowe plamienia czasami się pojawiają

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho bihe więc młody walczy lekarze nie wiedzą czemu tak się dzieje

7b0f9c1e19.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też odczuwacie taki ból w dole pleców ? Dosłownie są to takie jakby skurcze, które promieniuja na pośladek.

Raczej to nie jest od sprzątania, bo wczoraj cały dzień odpoczywalam , a wieczorem jak wstałam żeby iść pod prysznic to aż mnie złamało w pół... taki promieniujacy ból...na pośladek... i przeszło. To nie jakaś rwa ?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Zmienili mi godz.wizyty. Już wszystko wiem. Mam 6 tydz. 0 dni i pęcherzyk (6mm) bez cialka żółtego, jednym słowem pusty...

Myślę że jest jeszcze szansa i nie należy załamywać rąk.
    Mogła owu się przssunac np o 2-3 dni albo była późna implantacja. Ja bym poszła za kilka dni do gin z dobrym usg.
    Trzymam kciuki!

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Można dołączyć?
    Od niedzieli cieszymy się II kreseczkami, wstępny termin z owu wychodzi na 30.01.
    To moje 3 dziecko, mam już 2 córeczki 2.5 roku i 10.5 mca, więc nie powiem, ale liczymy na małego siurka :-)
    Gratuluję wszystkim mamusiom i życzę nudnych i bezproblemowych ciąż ;-)
    Pozdrawiam.
    Witaj,
    Mamy podobne terminy. Mi belly wyliczyło na 29.01.
    Fajnie bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży więc będzie trochę wspólnych tematów.
    Kiedy wybierasz się do gin?

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:

Najważniejsze że maluch daje radę. No i jesteś pod dobrą opieką. Podleczą, wzmocnią i puszczą do domu.
    Trzymam kciuki!

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Jeśli chodzi o sprzęt w gabinecie to jest bez zarzutu, nowoczesny i dobrej jakości. Dziś równo 6 tyg. i 0 dni, jakoś 22 dni od owu, także ciałko zoltkowe powinno być. Poszłabym jeszcze na usg w tym tyg., ale mam taki kocioł myśli i mnóstwo obaw. Z drugiej strony i tak 13.06 wszystko się wyjaśni.
    Powinno, nie powinno! ;) U mnie dokładnie 25 dni po zapłodnieniu (wiem dokładnie kiedy miało to miejsce , bo miałam in vitro) miałam sam pęcherzyk, bez pęcherzyka żółtkowego, bez zarodka. Sam pusty pęcherzyk, o wielkości 12 mm :p teraz jest tam piękna dzidzia z pięknym serduszkiem , która jest większa niż by wynikało z OM, sporo nadrobiła. Także nie załamuj się bo jeszcze sporo się może zmienić , daj mu czas :*

FreshMm lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, ale produkujecie te posty ekspresowo!
    Nie nadążam czytać ;)
    Patrzę Wy już o wymiarach i bijących serduszkach a ja na etapie bety hcg.
    W środę beta była 452,5 a dzis 920,1 :) Bardzo mnie cieszy ten przyrost bo jestem po ciąży pozamacicznej.

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Morwa, co to znaczy że się nie powiodła? Dlaczego? Co się stało??
    Mamę "strzelili" najpierw prądem o natężeniu 150J, później 200J, po czym serce zaskoczyło na odpowiedni rytm , rytm zatokowy. Po około 2 h mama się gorzej poczuła, a na ekg znowu zaczęło pisać się migotanie przedsionków. Także kardiowersja dała rezultat tylko na chwilę, czyli tak jakby go w ogóle nie przyniosła. Serce jak źle "chodziło" tak źle "chodzi". Tak się niestety bardzo często zdarza. Teraz będziemy czekać na decyzje lekarza... co dalej. Wizyta 1 Czerwca. Najgorsze jest to ,że przez to mama nie może podejść do planowanej operacji , na którą jeszcze chwile by trzeba było czekać ,a czekała już sporo. Teraz zostanie najprawdopodobniej zdyskwalifikowana. Także nie będziemy mieli załatwionego ani jednego ani drugiego :( a ja nadal nie będę mogła spać spokojnie martwiąc się o zdrowie mamy :(

Ellasi lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:

Ale się naszukałam swojego posta- za dużo chyba piszemy :p

Lagostina- pisalam coś takiego: "przejrzałam rozmowy z ta koleżanka, ona była w 7 tyg i nie było nic tylko duży pęcherzyk 15 mm. Jak pisałam w grudniu zeszłego roku rodziła synka. "

Pamiętam że ta moja znajoma betę tez miała wysoką, jak Cię to uspokoi, to mogę przerzebac FB w poszukiwaniu rozmowy i odnaleźć te wartości.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile cudownych wieści z okazji Dnia Mamy-super :D

natki89 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mamę "strzelili" najpierw prądem o natężeniu 150J, później 200J, po czym serce zaskoczyło na odpowiedni rytm , rytm zatokowy. Po około 2 h mama się gorzej poczuła, a na ekg znowu zaczęło pisać się migotanie przedsionków. Także kardiowersja dała rezultat tylko na chwilę, czyli tak jakby go w ogóle nie przyniosła. Serce jak źle "chodziło" tak źle "chodzi". Tak się niestety bardzo często zdarza. Teraz będziemy czekać na decyzje lekarza... co dalej. Wizyta 1 Czerwca. Najgorsze jest to ,że przez to mama nie może podejść do planowanej operacji , na którą jeszcze chwile by trzeba było czekać ,a czekała już sporo. Teraz zostanie najprawdopodobniej zdyskwalifikowana. Także nie będziemy mieli załatwionego ani jednego ani drugiego :( a ja nadal nie będę mogła spać spokojnie martwiąc się o zdrowie mamy :(

O matko...przykro mi...
    Kurcze, mam nadzieję że jakoś to wszystko się ułoży, musi...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Jupiii! :)

Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. :) Jakoś na początku maja martwiłam się moimi przyrostami bety (75% i 68%). Byłam na wizycie 16.05 i był pęcherzyk a dzisiaj miałam kolejną wizytę (6t 4d) i zobaczyłam piękne serduszko! <3 Maluszek ma 7 mm <3

Wiek ciąży z usg zgadza się z tym z om. :) Lekarz przepisał mi luteinę, bo obok pęcherzyka mam jakąś jamę wypełnioną prawdopodobnie krwią (krwiak?). Mam zwolnienie. Muszę dużo leżeć, odpoczywać i się nie stresować. :) Kolejna wizyta 13 czerwca. Sprawdzimy wtedy co i jak. :)

Strasznie się cieszę, że zobaczyłam serduszko mojego Kotka <3 Termin zatem dalej na 15 stycznia. :)

Cudowny prezent na dzień mamy :)

Kochane i jestem jednym z przykładów, gdzie niższy przyrost bety nie oznacza końca!

Ściskam Was mocno. :)
    Super <3

natki89 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:

Mikuśka, kciuki za dzidziula!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:

Dobry sprzęt, nowoczesny był też w Luxmedzie, gdzie chodziłam w poprzedniej ciąży, a jednak na prenatalnych w innej placówce usg było dużo lepsze. Teraz chodzę do gin, gdzie sprzęt jest wręcz zaj...sty i rzeczywiście nigdy wcześniej nie widziałam tak dobrych zbliżeń i szczegółów... To najlepsze usg jakie miałam. Także sprzęt sprzętowi nierówny, pomimo że wszystkie nowoczesne.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dziewczyny wy też odczuwacie taki ból w dole pleców ? Dosłownie są to takie jakby skurcze, które promieniuja na pośladek.

Raczej to nie jest od sprzątania, bo wczoraj cały dzień odpoczywalam , a wieczorem jak wstałam żeby iść pod prysznic to aż mnie złamało w pół... taki promieniujacy ból...na pośladek... i przeszło. To nie jakaś rwa ?

Może być rwa, ja miałam z córą przez 2 tygodnie taki ból że nie chodziłam, ale w poźniejszym czasie, jak już brzuch był wiekszy. Ale teraz zdarza mi sie taki pojedynczy ból no i jak jade chwile dłużej samochodem- nawet koło godzinki, to już czuję plecy. Boję się, ze w tej ciaży to będzie moja bolączka.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, kciuki, żeby mamy nie zdyskwalifikowali, to byłoby bardzo niesprawiedliwe :(

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ