X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Jupiii! :)

Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. :) Jakoś na początku maja martwiłam się moimi przyrostami bety (75% i 68%). Byłam na wizycie 16.05 i był pęcherzyk a dzisiaj miałam kolejną wizytę (6t 4d) i zobaczyłam piękne serduszko! <3 Maluszek ma 7 mm <3

Wiek ciąży z usg zgadza się z tym z om. :) Lekarz przepisał mi luteinę, bo obok pęcherzyka mam jakąś jamę wypełnioną prawdopodobnie krwią (krwiak?). Mam zwolnienie. Muszę dużo leżeć, odpoczywać i się nie stresować. :) Kolejna wizyta 13 czerwca. Sprawdzimy wtedy co i jak. :)

Strasznie się cieszę, że zobaczyłam serduszko mojego Kotka <3 Termin zatem dalej na 15 stycznia. :)

Cudowny prezent na dzień mamy :)

Kochane i jestem jednym z przykładów, gdzie niższy przyrost bety nie oznacza końca!

Ściskam Was mocno. :)
    Pięknie :) moje gratulacje :) nasz pierwszy dzień mamy, póki co maleńkiego rozwijającego się życia ale jakże ważnego :)

natki89, Ruda_ann lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Lagostina, rozumiem Twoje załamanie, ale- poszukałabym gabinetu z dobrym sprzętem i wybrałabym się tam za kilka dni.
    Jeśli chodzi o sprzęt w gabinecie to jest bez zarzutu, nowoczesny i dobrej jakości. Dziś równo 6 tyg. i 0 dni, jakoś 22 dni od owu, także ciałko zoltkowe powinno być. Poszłabym jeszcze na usg w tym tyg., ale mam taki kocioł myśli i mnóstwo obaw. Z drugiej strony i tak 13.06 wszystko się wyjaśni.

XyZ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!!!! Tak wam zazdroszcze

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey a ja w szpitalu od tygodnia dostałam krwawienia dziś jest już lepiej tylko brązowe plamienia czasami się pojawiają

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho bihe więc młody walczy lekarze nie wiedzą czemu tak się dzieje

7b0f9c1e19.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też odczuwacie taki ból w dole pleców ? Dosłownie są to takie jakby skurcze, które promieniuja na pośladek.

Raczej to nie jest od sprzątania, bo wczoraj cały dzień odpoczywalam , a wieczorem jak wstałam żeby iść pod prysznic to aż mnie złamało w pół... taki promieniujacy ból...na pośladek... i przeszło. To nie jakaś rwa ?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Zmienili mi godz.wizyty. Już wszystko wiem. Mam 6 tydz. 0 dni i pęcherzyk (6mm) bez cialka żółtego, jednym słowem pusty...

Myślę że jest jeszcze szansa i nie należy załamywać rąk.
    Mogła owu się przssunac np o 2-3 dni albo była późna implantacja. Ja bym poszła za kilka dni do gin z dobrym usg.
    Trzymam kciuki!

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Można dołączyć?
    Od niedzieli cieszymy się II kreseczkami, wstępny termin z owu wychodzi na 30.01.
    To moje 3 dziecko, mam już 2 córeczki 2.5 roku i 10.5 mca, więc nie powiem, ale liczymy na małego siurka :-)
    Gratuluję wszystkim mamusiom i życzę nudnych i bezproblemowych ciąż ;-)
    Pozdrawiam.
    Witaj,
    Mamy podobne terminy. Mi belly wyliczyło na 29.01.
    Fajnie bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży więc będzie trochę wspólnych tematów.
    Kiedy wybierasz się do gin?

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:

Najważniejsze że maluch daje radę. No i jesteś pod dobrą opieką. Podleczą, wzmocnią i puszczą do domu.
    Trzymam kciuki!

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Jeśli chodzi o sprzęt w gabinecie to jest bez zarzutu, nowoczesny i dobrej jakości. Dziś równo 6 tyg. i 0 dni, jakoś 22 dni od owu, także ciałko zoltkowe powinno być. Poszłabym jeszcze na usg w tym tyg., ale mam taki kocioł myśli i mnóstwo obaw. Z drugiej strony i tak 13.06 wszystko się wyjaśni.
    Powinno, nie powinno! ;) U mnie dokładnie 25 dni po zapłodnieniu (wiem dokładnie kiedy miało to miejsce , bo miałam in vitro) miałam sam pęcherzyk, bez pęcherzyka żółtkowego, bez zarodka. Sam pusty pęcherzyk, o wielkości 12 mm :p teraz jest tam piękna dzidzia z pięknym serduszkiem , która jest większa niż by wynikało z OM, sporo nadrobiła. Także nie załamuj się bo jeszcze sporo się może zmienić , daj mu czas :*

FreshMm lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, ale produkujecie te posty ekspresowo!
    Nie nadążam czytać ;)
    Patrzę Wy już o wymiarach i bijących serduszkach a ja na etapie bety hcg.
    W środę beta była 452,5 a dzis 920,1 :) Bardzo mnie cieszy ten przyrost bo jestem po ciąży pozamacicznej.

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Morwa, co to znaczy że się nie powiodła? Dlaczego? Co się stało??
    Mamę "strzelili" najpierw prądem o natężeniu 150J, później 200J, po czym serce zaskoczyło na odpowiedni rytm , rytm zatokowy. Po około 2 h mama się gorzej poczuła, a na ekg znowu zaczęło pisać się migotanie przedsionków. Także kardiowersja dała rezultat tylko na chwilę, czyli tak jakby go w ogóle nie przyniosła. Serce jak źle "chodziło" tak źle "chodzi". Tak się niestety bardzo często zdarza. Teraz będziemy czekać na decyzje lekarza... co dalej. Wizyta 1 Czerwca. Najgorsze jest to ,że przez to mama nie może podejść do planowanej operacji , na którą jeszcze chwile by trzeba było czekać ,a czekała już sporo. Teraz zostanie najprawdopodobniej zdyskwalifikowana. Także nie będziemy mieli załatwionego ani jednego ani drugiego :( a ja nadal nie będę mogła spać spokojnie martwiąc się o zdrowie mamy :(

Ellasi lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:

Ale się naszukałam swojego posta- za dużo chyba piszemy :p

Lagostina- pisalam coś takiego: "przejrzałam rozmowy z ta koleżanka, ona była w 7 tyg i nie było nic tylko duży pęcherzyk 15 mm. Jak pisałam w grudniu zeszłego roku rodziła synka. "

Pamiętam że ta moja znajoma betę tez miała wysoką, jak Cię to uspokoi, to mogę przerzebac FB w poszukiwaniu rozmowy i odnaleźć te wartości.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile cudownych wieści z okazji Dnia Mamy-super :D

natki89 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mamę "strzelili" najpierw prądem o natężeniu 150J, później 200J, po czym serce zaskoczyło na odpowiedni rytm , rytm zatokowy. Po około 2 h mama się gorzej poczuła, a na ekg znowu zaczęło pisać się migotanie przedsionków. Także kardiowersja dała rezultat tylko na chwilę, czyli tak jakby go w ogóle nie przyniosła. Serce jak źle "chodziło" tak źle "chodzi". Tak się niestety bardzo często zdarza. Teraz będziemy czekać na decyzje lekarza... co dalej. Wizyta 1 Czerwca. Najgorsze jest to ,że przez to mama nie może podejść do planowanej operacji , na którą jeszcze chwile by trzeba było czekać ,a czekała już sporo. Teraz zostanie najprawdopodobniej zdyskwalifikowana. Także nie będziemy mieli załatwionego ani jednego ani drugiego :( a ja nadal nie będę mogła spać spokojnie martwiąc się o zdrowie mamy :(

O matko...przykro mi...
    Kurcze, mam nadzieję że jakoś to wszystko się ułoży, musi...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Jupiii! :)

Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. :) Jakoś na początku maja martwiłam się moimi przyrostami bety (75% i 68%). Byłam na wizycie 16.05 i był pęcherzyk a dzisiaj miałam kolejną wizytę (6t 4d) i zobaczyłam piękne serduszko! <3 Maluszek ma 7 mm <3

Wiek ciąży z usg zgadza się z tym z om. :) Lekarz przepisał mi luteinę, bo obok pęcherzyka mam jakąś jamę wypełnioną prawdopodobnie krwią (krwiak?). Mam zwolnienie. Muszę dużo leżeć, odpoczywać i się nie stresować. :) Kolejna wizyta 13 czerwca. Sprawdzimy wtedy co i jak. :)

Strasznie się cieszę, że zobaczyłam serduszko mojego Kotka <3 Termin zatem dalej na 15 stycznia. :)

Cudowny prezent na dzień mamy :)

Kochane i jestem jednym z przykładów, gdzie niższy przyrost bety nie oznacza końca!

Ściskam Was mocno. :)
    Super <3

natki89 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:

Mikuśka, kciuki za dzidziula!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:

Dobry sprzęt, nowoczesny był też w Luxmedzie, gdzie chodziłam w poprzedniej ciąży, a jednak na prenatalnych w innej placówce usg było dużo lepsze. Teraz chodzę do gin, gdzie sprzęt jest wręcz zaj...sty i rzeczywiście nigdy wcześniej nie widziałam tak dobrych zbliżeń i szczegółów... To najlepsze usg jakie miałam. Także sprzęt sprzętowi nierówny, pomimo że wszystkie nowoczesne.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dziewczyny wy też odczuwacie taki ból w dole pleców ? Dosłownie są to takie jakby skurcze, które promieniuja na pośladek.

Raczej to nie jest od sprzątania, bo wczoraj cały dzień odpoczywalam , a wieczorem jak wstałam żeby iść pod prysznic to aż mnie złamało w pół... taki promieniujacy ból...na pośladek... i przeszło. To nie jakaś rwa ?

Może być rwa, ja miałam z córą przez 2 tygodnie taki ból że nie chodziłam, ale w poźniejszym czasie, jak już brzuch był wiekszy. Ale teraz zdarza mi sie taki pojedynczy ból no i jak jade chwile dłużej samochodem- nawet koło godzinki, to już czuję plecy. Boję się, ze w tej ciaży to będzie moja bolączka.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, kciuki, żeby mamy nie zdyskwalifikowali, to byłoby bardzo niesprawiedliwe :(

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ