Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z czystym sumieniem mogę wracać do kołchozu
tzn. do pracy. Ogólnie nawet się cieszę, bo szybciej minie okres największego zagrożenia i nie będę mieć czasu się martwić.
Ciąża zdrowa, serce jestCRL 10 mm. Wg pani doktor to 7t1d czyli tak jak wskazał kalkulator.
Pani doktor nie jest optymistką, ale półki co w porządku, kontrola za 2 tygodnie wtedy też zamierzam wsiąść zaświadczenie do pracy żeby wymigać się od latania:) Myślałam że może zaliczę podróż na koniec czerwca, ale na pewno nie polecę skoro 2 lekarzy mi to odradza i kręci głową że nie (ten lekarz prywatny mówił mi nie latać do 12 tygodnia, ta lekarka mówi że lepiej nie do 16 i odradza).
Trzymam kciuki za nas wszystkie, będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 16:16
alexast, Ellasi, FreshMm, be_aduska, izalika, Raven lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Lovi - oby dziadostwo u mamy nie powróciło. Dużo zdrówka dla mamy
S1985 - jak się czujesz? Jak plamienia?
Lagostina - ale to tak na 100% pewne czy jest jeszcze nadzieja?
Ja też czuje się jak chora i z utęsknieniem czekam na koniec trymestruXyZ
-
alexast wrote:Lovi - oby dziadostwo u mamy nie powróciło. Dużo zdrówka dla mamy
S1985 - jak się czujesz? Jak plamienia?
Lagostina - ale to tak na 100% pewne czy jest jeszcze nadzieja?
Ja też czuje się jak chora i z utęsknieniem czekam na koniec trymestrualexast lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dziewczyny to i ja się pochwalę. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza ale miałam tyle spraw do ogarnięcia że nie były kiedy napisać
Groszek się pokazał i to z pięknie bijącym serduchemA mierzy cały 1 centymetr i 31 milimetrów
Teraz tylko zastanawiam się, jak wytrzymam miesiąc do kolejnego usgFreshMm, Rybaaaa, Morwa, Ellasi, alexast, be_aduska, izalika, jagodowa91, Krokodylica, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
[/url]
-
Karmelova wrote:Dziewczyny to i ja się pochwalę. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza ale miałam tyle spraw do ogarnięcia że nie były kiedy napisać
Groszek się pokazał i to z pięknie bijącym serduchemA mierzy cały 1 centymetr i 31 milimetrów
Teraz tylko zastanawiam się, jak wytrzymam miesiąc do kolejnego usg
Gratuluje serduszka -
Lagostina wrote:Zmienili mi godz.wizyty. Już wszystko wiem. Mam 6 tydz. 0 dni i pęcherzyk (6mm) bez cialka żółtego, jednym słowem pusty...
A ja wierzę, że będzie dobrze. Mnie nikt przy pęcherzyku 14 mm w ciąży z synkiem nikt nie straszył, że nic nie widać, też bez ciałka żółtego... gin mówił, że ciąża rozwija się prawidłowo, a po tygodniu był dzidziuś z serduszkiem.
Czy mi się wydaje, czy ginekolodzy-mężczyźni bardziej są skorzy do straszenia niż ginekolodzy-kobiety?
-
Lagostina wrote:Strasznie się boję pójść do gin.znowu, że usłyszę nie to, co bym chciała...
Będzie dobrzeja nie wiem, co ten gin chciał widzieć przy 6 mm pęcherzyka, to pewnie kolejny gin-pesymista jakiś dziwny.
Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość
-
FreshMm wrote:A ja wierzę, że będzie dobrze. Mnie nikt przy pęcherzyku 14 mm w ciąży z synkiem nikt nie straszył, że nic nie widać, też bez ciałka żółtego... gin mówił, że ciąża rozwija się prawidłowo, a po tygodniu był dzidziuś z serduszkiem.
Czy mi się wydaje, czy ginekolodzy-mężczyźni bardziej są skorzy do straszenia niż ginekolodzy-kobiety? -
natki89 wrote:Jupiii!
Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.Jakoś na początku maja martwiłam się moimi przyrostami bety (75% i 68%). Byłam na wizycie 16.05 i był pęcherzyk a dzisiaj miałam kolejną wizytę (6t 4d) i zobaczyłam piękne serduszko!
Maluszek ma 7 mm
Wiek ciąży z usg zgadza się z tym z om.Lekarz przepisał mi luteinę, bo obok pęcherzyka mam jakąś jamę wypełnioną prawdopodobnie krwią (krwiak?). Mam zwolnienie. Muszę dużo leżeć, odpoczywać i się nie stresować.
Kolejna wizyta 13 czerwca. Sprawdzimy wtedy co i jak.
Strasznie się cieszę, że zobaczyłam serduszko mojego KotkaTermin zatem dalej na 15 stycznia.
Cudowny prezent na dzień mamy
Kochane i jestem jednym z przykładów, gdzie niższy przyrost bety nie oznacza końca!
Ściskam Was mocno.
Gratulacje
Też zobaczyłam serduszko w 6t4d i też mój robaczek miał wtedy 7mmpietruszkanatki, natki89 lubią tę wiadomość
-
izalika wrote:Wróciłam dziewczynki i opuszczę was dopiero po 18 stycznia!!!!!!
Moje maleństwo piękne serduszko i wszystko rozwija się idealnie a 2 dni temu chcieli mnie dać na czyszczenie!!!!!! Moja ciąża jest ciut młodsza dziś mam 6t0d. Dziękuję wam za ostatnie parę dni że cierpliwie mnie pocieszałyście. Mam swój cud w brzuszku i i juz wiem że teraz będzie tylko lepiej:)tak się cieszę, że i Ty przynosisz dobre wieści.
izalika lubi tę wiadomość