Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z czystym sumieniem mogę wracać do kołchozu
tzn. do pracy. Ogólnie nawet się cieszę, bo szybciej minie okres największego zagrożenia i nie będę mieć czasu się martwić.
Ciąża zdrowa, serce jest
CRL 10 mm. Wg pani doktor to 7t1d czyli tak jak wskazał kalkulator.
Pani doktor nie jest optymistką, ale półki co w porządku, kontrola za 2 tygodnie wtedy też zamierzam wsiąść zaświadczenie do pracy żeby wymigać się od latania:) Myślałam że może zaliczę podróż na koniec czerwca, ale na pewno nie polecę skoro 2 lekarzy mi to odradza i kręci głową że nie (ten lekarz prywatny mówił mi nie latać do 12 tygodnia, ta lekarka mówi że lepiej nie do 16 i odradza).
Trzymam kciuki za nas wszystkie, będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 16:16
alexast, Ellasi, FreshMm, be_aduska, izalika, Raven lubią tę wiadomość

-
Mam się pojawić za 2,5 tyg. Mam nieproporcjonalnie wysoką betę w stosunku do obrazu USG do tego...alexast wrote:Lovi - oby dziadostwo u mamy nie powróciło. Dużo zdrówka dla mamy
S1985 - jak się czujesz? Jak plamienia?
Lagostina - ale to tak na 100% pewne czy jest jeszcze nadzieja?
Ja też czuje się jak chora i z utęsknieniem czekam na koniec trymestruXyZ
-
Mniej już, właśnie lezakuje po pracyalexast wrote:Lovi - oby dziadostwo u mamy nie powróciło. Dużo zdrówka dla mamy
S1985 - jak się czujesz? Jak plamienia?
Lagostina - ale to tak na 100% pewne czy jest jeszcze nadzieja?
Ja też czuje się jak chora i z utęsknieniem czekam na koniec trymestru
alexast lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dziewczyny to i ja się pochwalę. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza ale miałam tyle spraw do ogarnięcia że nie były kiedy napisać

Groszek się pokazał i to z pięknie bijącym serduchem
A mierzy cały 1 centymetr i 31 milimetrów 
Teraz tylko zastanawiam się, jak wytrzymam miesiąc do kolejnego usg
FreshMm, Rybaaaa, Morwa, Ellasi, alexast, be_aduska, izalika, jagodowa91, Krokodylica, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
[/url]

-
Karmelova wrote:Dziewczyny to i ja się pochwalę. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza ale miałam tyle spraw do ogarnięcia że nie były kiedy napisać

Groszek się pokazał i to z pięknie bijącym serduchem
A mierzy cały 1 centymetr i 31 milimetrów 
Teraz tylko zastanawiam się, jak wytrzymam miesiąc do kolejnego usg
Gratuluje serduszka
-
Lagostina wrote:Zmienili mi godz.wizyty. Już wszystko wiem. Mam 6 tydz. 0 dni i pęcherzyk (6mm) bez cialka żółtego, jednym słowem pusty...
A ja wierzę, że będzie dobrze. Mnie nikt przy pęcherzyku 14 mm w ciąży z synkiem nikt nie straszył, że nic nie widać, też bez ciałka żółtego... gin mówił, że ciąża rozwija się prawidłowo, a po tygodniu był dzidziuś z serduszkiem.
Czy mi się wydaje, czy ginekolodzy-mężczyźni bardziej są skorzy do straszenia niż ginekolodzy-kobiety?

-
Lagostina wrote:Strasznie się boję pójść do gin.znowu, że usłyszę nie to, co bym chciała...
Będzie dobrze
ja nie wiem, co ten gin chciał widzieć przy 6 mm pęcherzyka, to pewnie kolejny gin-pesymista jakiś dziwny.
Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

-
TAAAAAKFreshMm wrote:A ja wierzę, że będzie dobrze. Mnie nikt przy pęcherzyku 14 mm w ciąży z synkiem nikt nie straszył, że nic nie widać, też bez ciałka żółtego... gin mówił, że ciąża rozwija się prawidłowo, a po tygodniu był dzidziuś z serduszkiem.
Czy mi się wydaje, czy ginekolodzy-mężczyźni bardziej są skorzy do straszenia niż ginekolodzy-kobiety? -
natki89 wrote:Jupiii!

Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.
Jakoś na początku maja martwiłam się moimi przyrostami bety (75% i 68%). Byłam na wizycie 16.05 i był pęcherzyk a dzisiaj miałam kolejną wizytę (6t 4d) i zobaczyłam piękne serduszko!
Maluszek ma 7 mm 
Wiek ciąży z usg zgadza się z tym z om.
Lekarz przepisał mi luteinę, bo obok pęcherzyka mam jakąś jamę wypełnioną prawdopodobnie krwią (krwiak?). Mam zwolnienie. Muszę dużo leżeć, odpoczywać i się nie stresować.
Kolejna wizyta 13 czerwca. Sprawdzimy wtedy co i jak. 
Strasznie się cieszę, że zobaczyłam serduszko mojego Kotka
Termin zatem dalej na 15 stycznia. 
Cudowny prezent na dzień mamy
Kochane i jestem jednym z przykładów, gdzie niższy przyrost bety nie oznacza końca!
Ściskam Was mocno.
Gratulacje
Też zobaczyłam serduszko w 6t4d i też mój robaczek miał wtedy 7mm
pietruszkanatki, natki89 lubią tę wiadomość
-
Cudownie! Wielkie gratulacje! A pamiętam jaka byłaś przerażona. Widzisz, że czasami warto dać dzidziusiowi czasizalika wrote:Wróciłam dziewczynki i opuszczę was dopiero po 18 stycznia!!!!!!
Moje maleństwo piękne serduszko i wszystko rozwija się idealnie a 2 dni temu chcieli mnie dać na czyszczenie!!!!!! Moja ciąża jest ciut młodsza dziś mam 6t0d. Dziękuję wam za ostatnie parę dni że cierpliwie mnie pocieszałyście. Mam swój cud w brzuszku i i juz wiem że teraz będzie tylko lepiej:)
tak się cieszę, że i Ty przynosisz dobre wieści.
izalika lubi tę wiadomość