X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mamę "strzelili" najpierw prądem o natężeniu 150J, później 200J, po czym serce zaskoczyło na odpowiedni rytm , rytm zatokowy. Po około 2 h mama się gorzej poczuła, a na ekg znowu zaczęło pisać się migotanie przedsionków. Także kardiowersja dała rezultat tylko na chwilę, czyli tak jakby go w ogóle nie przyniosła. Serce jak źle "chodziło" tak źle "chodzi". Tak się niestety bardzo często zdarza. Teraz będziemy czekać na decyzje lekarza... co dalej. Wizyta 1 Czerwca. Najgorsze jest to ,że przez to mama nie może podejść do planowanej operacji , na którą jeszcze chwile by trzeba było czekać ,a czekała już sporo. Teraz zostanie najprawdopodobniej zdyskwalifikowana. Także nie będziemy mieli załatwionego ani jednego ani drugiego :( a ja nadal nie będę mogła spać spokojnie martwiąc się o zdrowie mamy :(

Morwa,
    Skąd jesteś?
    Mogę polecić Twojej mamie dobrego kardiologa z Warszawy. Specjalista od tych wszystkich zabiegów z prądem. Może on coś poradzi albo skutecznie wykona zabieg mamie.

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, tak ciotkę poza tematem, ale podzielicie się może tętnem swoich maluchów pomiędzy 8-9 tygodniem ciąży? Bo mojego to 185 i nagle zastanawiam się czy nie jakieś za wysokie. Lekarz mówił, że wszystko w porządku ale tak chciałam z Wami sobie porównać :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali jakbym czytała o swoim mężu! :)
    To sie nam skarby trafiły :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Morwa,
    Skąd jesteś?
    Mogę polecić Twojej mamie dobrego kardiologa z Warszawy. Specjalista od tych wszystkich zabiegów z prądem. Może on coś poradzi albo skutecznie wykona zabieg mamie.
    Z dolnego śląska, więc kawał drogi do Warszawy,a mama nie najlepiej znosi podróż, więc odpada :(

Ellasi lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki robiłyście już badania zalecane do 10 tyg.? Ja właśnie odebrałam wyniki i kurcze zbladłam lekko... :(
    Leukocyty 11,74 tys. przy normach do 10,00 tys.
    Neutrofile 7,98 tys. przy normach do 7,00 tys.
    MCHC 31,5 g/ dl przy normach od 32,2 do 35,5
    No i (FUCK!) bakterie w moczu :(:(:* 219 przy normach do 130
    2 tyg. temu wynik badania moczu był idealny.
    Miałyście taki problem? W pon. zrobie posiew i od dziś kompot z żórawiny pije ale co dalej?
    Do rodzinnego iść? Co nie szkodzi maluchowi a pomaga na pęcherz? Zero objawów, jedynie ten częstomocz od początku ciąży :( Pomóżcie mądre główki buuu :(

• Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewuszki robiłyście już badania zalecane do 10 tyg.? Ja właśnie odebrałam wyniki i kurcze zbladłam lekko... :(
    Miałyście taki problem? W pon. zrobie posiew i od dziś kompot z żórawiny pije ale co dalej?
    Do rodzinnego iść? Co nie szkodzi maluchowi a pomaga na pęcherz? Zero objawów, jedynie ten częstomocz od początku ciąży :( Pomóżcie mądre główki buuu :(

A umyłaś wcześniej podwozie i mocz do badania był oddany "ze środkowego" strumienia? Ja jak nie podmyłam się wcześniej i nie siurałam ze środkowego siku to wychodziły mi cuda w moczu i musiałam powtarzać badanie :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Witaj,
    Mamy podobne terminy. Mi belly wyliczyło na 29.01.
    Fajnie bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży więc będzie trochę wspólnych tematów.
    Kiedy wybierasz się do gin?

Hej.
    Wizytę planowałam jakoś w połowie czerwca 13-15. To będzie 7 tc, więc powinno być wszystko widać.
    W 2 ciąży wprawdzie w 6t1d było widać serduszko, ale z pierwszą córką dopiero w 8 tc, więc nie chcę co killa dni latać na usg.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie ziolowe tabl na zakazenia pecherza. Sa takie dla kobiet w ciazy. Pij duzo kwasnego i jedz zurawine

• alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Kochane, tak ciotkę poza tematem, ale podzielicie się może tętnem swoich maluchów pomiędzy 8-9 tygodniem ciąży? Bo mojego to 185 i nagle zastanawiam się czy nie jakieś za wysokie. Lekarz mówił, że wszystko w porządku ale tak chciałam z Wami sobie porównać :)

Moj miał wczoraj 174
    Jakaś ginekolog wypowiedziała się tak (znalezione w necie) W 9. tygodniu tętno przeciętnie oscyluje w granicach 155 do 195 uderzeń na minutę. Następnie tętno dziecka stopniowo się zmniejsza do osiągnięcia stabilnego poziomu pomiędzy 120 a 160 uderzeń na minutę w 12. tygodniu.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Taka niespodzianka na Dzień Mamy <3 doktor zadzwonił że zwolniło się miejsce na dziś :D właśnie na świeżo wyszliśmy z gabinetu :)

Jest piękny Pisklak <3 1,5 cm z serduszkiem 150u/min <3

Jezu.. jak to serduszko bije mocno <3 to chyba najpiękniejszy widok na świecie <3 jestem wzruszona i wniebowzięta <3

Termin porodu doktor powiedział że na razie wychodzi idealnie wiekowo zgodnie z terminem OM, więc póki co zostaje 7.01.2018 :) będziemy weryfikować na bieżąco :)

Kolejna wizyta - za jakiś tydzień, ale to tylko po skierowanie na badania i wszystkie formalności jak karta ciąży itp. :)

alexast, Koniczyka, BlackCatNorL, kate88:), Mama-Ali, Morwa, be_aduska, jagodowa91, Krokodylica, Rybaaaa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat jak kupiłam w ciąży z synem tabletki żurawit fajnie pomogły. Mają więcej żurawiny niż byś zjadła. W ostateczności idź do gina albo rodzinnego. Może też robić nasiadówki z rumianki.
    Ja bym zrobiła jeszcze posiew. Żeby zobaczyć jaka to bakteria.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super wieści:) gratuluję

Ruda_ann lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    A umyłaś wcześniej podwozie i mocz do badania był oddany "ze środkowego" strumienia? Ja jak nie podmyłam się wcześniej i nie siurałam ze środkowego siku to wychodziły mi cuda w moczu i musiałam powtarzać badanie :)
    No jaska, podwozie wypucowałam i środkowy sik ;)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Z dolnego śląska, więc kawał drogi do Warszawy,a mama nie najlepiej znosi podróż, więc odpada :(

No to niestety nie pomogę.
    Ale proponuję poszukać jakiegoś specjalistę na miejscu żeby skonsultować mamy wyniki i poszukać nowego rozwiązania.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Gratuluję dzisiejszych pozytywnych wieści i serduszek!

Ja w pierwszej ciąży serduszko widziałam 6+0, ale miałam owu 13dc

Dziś powtórzyłam betę 5356 także przyrost ponad 100 %:)

Co do objawów w ciąży to pełna gama mdłości i innych bóli nie gwarantuje powodzenia. Ja w drugiej ciąży miałam mdłości od rana do wieczora do 18 tc i niestety nie zakończyła się dobrze, także brakiem objawów bym się nie przejmowała

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Ruda;)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie juz prawie 7-8 tydzień a u mnie. Dopiero 4 i czeka mnie 1 wizyta w poniedziałek ☺

Ellasi, Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

W ciąży takie odchylenia mogą w morfologii być, nie przejmowałabym się.
    A masz jakieś dolegliwości poza częstomoczem? Bóle i pieczenia. Same bakterie w badaniu ogólnym o niczym nie świadczą, nawet jak się dokładnie podmyłaś, to zawsze się coś zapląta. A jeszcze jak kubeczek był zwykły a nie sterylny to już całkiem. Masz leukocyty w moczu?
    Najlepiej rzeczywiście zrobić posiew

Gratuluję dziewczyny dobrych wieści :)

Ruda_ann, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackcat co do wyników to leukocyty przez cala pierwsza ciaze mialam podwyzszone i ponoc to czeste zjawisko. Pytalam dwoch lekarzy.
    Co do bakterii to tez polecam zuravit. Polozna zalecala lykac nawet profilaktycznie.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 takie dzisiaj trochę pierwsze święto moje w nowej roli.... i czuję się tak cudownie :) <3

Co do porąbanych snów to uwaga - śniło mi sie wczoraj że doktor pokazał mi na usg siurka :P hahahaah :D ciekawe czy to znak jakiś czy wręcz przeciwnie :D

EDIT... teraz przeczytałam jak to zabrzmiało :P :P :P doktor pokazał mi siurka, ale nie swojego (LOL!!!!) tylko siurka dzidzi w brzzuchu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 21:56

s1985, wronka, Mama-Ali, Krokodylica, emerald_m, Raven lubią tę wiadomość

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ