X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mamę "strzelili" najpierw prądem o natężeniu 150J, później 200J, po czym serce zaskoczyło na odpowiedni rytm , rytm zatokowy. Po około 2 h mama się gorzej poczuła, a na ekg znowu zaczęło pisać się migotanie przedsionków. Także kardiowersja dała rezultat tylko na chwilę, czyli tak jakby go w ogóle nie przyniosła. Serce jak źle "chodziło" tak źle "chodzi". Tak się niestety bardzo często zdarza. Teraz będziemy czekać na decyzje lekarza... co dalej. Wizyta 1 Czerwca. Najgorsze jest to ,że przez to mama nie może podejść do planowanej operacji , na którą jeszcze chwile by trzeba było czekać ,a czekała już sporo. Teraz zostanie najprawdopodobniej zdyskwalifikowana. Także nie będziemy mieli załatwionego ani jednego ani drugiego :( a ja nadal nie będę mogła spać spokojnie martwiąc się o zdrowie mamy :(

Morwa,
    Skąd jesteś?
    Mogę polecić Twojej mamie dobrego kardiologa z Warszawy. Specjalista od tych wszystkich zabiegów z prądem. Może on coś poradzi albo skutecznie wykona zabieg mamie.

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, tak ciotkę poza tematem, ale podzielicie się może tętnem swoich maluchów pomiędzy 8-9 tygodniem ciąży? Bo mojego to 185 i nagle zastanawiam się czy nie jakieś za wysokie. Lekarz mówił, że wszystko w porządku ale tak chciałam z Wami sobie porównać :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali jakbym czytała o swoim mężu! :)
    To sie nam skarby trafiły :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Morwa,
    Skąd jesteś?
    Mogę polecić Twojej mamie dobrego kardiologa z Warszawy. Specjalista od tych wszystkich zabiegów z prądem. Może on coś poradzi albo skutecznie wykona zabieg mamie.
    Z dolnego śląska, więc kawał drogi do Warszawy,a mama nie najlepiej znosi podróż, więc odpada :(

Ellasi lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki robiłyście już badania zalecane do 10 tyg.? Ja właśnie odebrałam wyniki i kurcze zbladłam lekko... :(
    Leukocyty 11,74 tys. przy normach do 10,00 tys.
    Neutrofile 7,98 tys. przy normach do 7,00 tys.
    MCHC 31,5 g/ dl przy normach od 32,2 do 35,5
    No i (FUCK!) bakterie w moczu :(:(:* 219 przy normach do 130
    2 tyg. temu wynik badania moczu był idealny.
    Miałyście taki problem? W pon. zrobie posiew i od dziś kompot z żórawiny pije ale co dalej?
    Do rodzinnego iść? Co nie szkodzi maluchowi a pomaga na pęcherz? Zero objawów, jedynie ten częstomocz od początku ciąży :( Pomóżcie mądre główki buuu :(

• Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewuszki robiłyście już badania zalecane do 10 tyg.? Ja właśnie odebrałam wyniki i kurcze zbladłam lekko... :(
    Miałyście taki problem? W pon. zrobie posiew i od dziś kompot z żórawiny pije ale co dalej?
    Do rodzinnego iść? Co nie szkodzi maluchowi a pomaga na pęcherz? Zero objawów, jedynie ten częstomocz od początku ciąży :( Pomóżcie mądre główki buuu :(

A umyłaś wcześniej podwozie i mocz do badania był oddany "ze środkowego" strumienia? Ja jak nie podmyłam się wcześniej i nie siurałam ze środkowego siku to wychodziły mi cuda w moczu i musiałam powtarzać badanie :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Witaj,
    Mamy podobne terminy. Mi belly wyliczyło na 29.01.
    Fajnie bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży więc będzie trochę wspólnych tematów.
    Kiedy wybierasz się do gin?

Hej.
    Wizytę planowałam jakoś w połowie czerwca 13-15. To będzie 7 tc, więc powinno być wszystko widać.
    W 2 ciąży wprawdzie w 6t1d było widać serduszko, ale z pierwszą córką dopiero w 8 tc, więc nie chcę co killa dni latać na usg.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie ziolowe tabl na zakazenia pecherza. Sa takie dla kobiet w ciazy. Pij duzo kwasnego i jedz zurawine

• alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Kochane, tak ciotkę poza tematem, ale podzielicie się może tętnem swoich maluchów pomiędzy 8-9 tygodniem ciąży? Bo mojego to 185 i nagle zastanawiam się czy nie jakieś za wysokie. Lekarz mówił, że wszystko w porządku ale tak chciałam z Wami sobie porównać :)

Moj miał wczoraj 174
    Jakaś ginekolog wypowiedziała się tak (znalezione w necie) W 9. tygodniu tętno przeciętnie oscyluje w granicach 155 do 195 uderzeń na minutę. Następnie tętno dziecka stopniowo się zmniejsza do osiągnięcia stabilnego poziomu pomiędzy 120 a 160 uderzeń na minutę w 12. tygodniu.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Taka niespodzianka na Dzień Mamy <3 doktor zadzwonił że zwolniło się miejsce na dziś :D właśnie na świeżo wyszliśmy z gabinetu :)

Jest piękny Pisklak <3 1,5 cm z serduszkiem 150u/min <3

Jezu.. jak to serduszko bije mocno <3 to chyba najpiękniejszy widok na świecie <3 jestem wzruszona i wniebowzięta <3

Termin porodu doktor powiedział że na razie wychodzi idealnie wiekowo zgodnie z terminem OM, więc póki co zostaje 7.01.2018 :) będziemy weryfikować na bieżąco :)

Kolejna wizyta - za jakiś tydzień, ale to tylko po skierowanie na badania i wszystkie formalności jak karta ciąży itp. :)

alexast, Koniczyka, BlackCatNorL, kate88:), Mama-Ali, Morwa, be_aduska, jagodowa91, Krokodylica, Rybaaaa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat jak kupiłam w ciąży z synem tabletki żurawit fajnie pomogły. Mają więcej żurawiny niż byś zjadła. W ostateczności idź do gina albo rodzinnego. Może też robić nasiadówki z rumianki.
    Ja bym zrobiła jeszcze posiew. Żeby zobaczyć jaka to bakteria.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super wieści:) gratuluję

Ruda_ann lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    A umyłaś wcześniej podwozie i mocz do badania był oddany "ze środkowego" strumienia? Ja jak nie podmyłam się wcześniej i nie siurałam ze środkowego siku to wychodziły mi cuda w moczu i musiałam powtarzać badanie :)
    No jaska, podwozie wypucowałam i środkowy sik ;)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Z dolnego śląska, więc kawał drogi do Warszawy,a mama nie najlepiej znosi podróż, więc odpada :(

No to niestety nie pomogę.
    Ale proponuję poszukać jakiegoś specjalistę na miejscu żeby skonsultować mamy wyniki i poszukać nowego rozwiązania.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Gratuluję dzisiejszych pozytywnych wieści i serduszek!

Ja w pierwszej ciąży serduszko widziałam 6+0, ale miałam owu 13dc

Dziś powtórzyłam betę 5356 także przyrost ponad 100 %:)

Co do objawów w ciąży to pełna gama mdłości i innych bóli nie gwarantuje powodzenia. Ja w drugiej ciąży miałam mdłości od rana do wieczora do 18 tc i niestety nie zakończyła się dobrze, także brakiem objawów bym się nie przejmowała

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Ruda;)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie juz prawie 7-8 tydzień a u mnie. Dopiero 4 i czeka mnie 1 wizyta w poniedziałek ☺

Ellasi, Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

W ciąży takie odchylenia mogą w morfologii być, nie przejmowałabym się.
    A masz jakieś dolegliwości poza częstomoczem? Bóle i pieczenia. Same bakterie w badaniu ogólnym o niczym nie świadczą, nawet jak się dokładnie podmyłaś, to zawsze się coś zapląta. A jeszcze jak kubeczek był zwykły a nie sterylny to już całkiem. Masz leukocyty w moczu?
    Najlepiej rzeczywiście zrobić posiew

Gratuluję dziewczyny dobrych wieści :)

Ruda_ann, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackcat co do wyników to leukocyty przez cala pierwsza ciaze mialam podwyzszone i ponoc to czeste zjawisko. Pytalam dwoch lekarzy.
    Co do bakterii to tez polecam zuravit. Polozna zalecala lykac nawet profilaktycznie.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 takie dzisiaj trochę pierwsze święto moje w nowej roli.... i czuję się tak cudownie :) <3

Co do porąbanych snów to uwaga - śniło mi sie wczoraj że doktor pokazał mi na usg siurka :P hahahaah :D ciekawe czy to znak jakiś czy wręcz przeciwnie :D

EDIT... teraz przeczytałam jak to zabrzmiało :P :P :P doktor pokazał mi siurka, ale nie swojego (LOL!!!!) tylko siurka dzidzi w brzzuchu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 21:56

s1985, wronka, Mama-Ali, Krokodylica, emerald_m, Raven lubią tę wiadomość

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ