Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Mamę "strzelili" najpierw prądem o natężeniu 150J, później 200J, po czym serce zaskoczyło na odpowiedni rytm , rytm zatokowy. Po około 2 h mama się gorzej poczuła, a na ekg znowu zaczęło pisać się migotanie przedsionków. Także kardiowersja dała rezultat tylko na chwilę, czyli tak jakby go w ogóle nie przyniosła. Serce jak źle "chodziło" tak źle "chodzi". Tak się niestety bardzo często zdarza. Teraz będziemy czekać na decyzje lekarza... co dalej. Wizyta 1 Czerwca. Najgorsze jest to ,że przez to mama nie może podejść do planowanej operacji , na którą jeszcze chwile by trzeba było czekać ,a czekała już sporo. Teraz zostanie najprawdopodobniej zdyskwalifikowana. Także nie będziemy mieli załatwionego ani jednego ani drugiego
a ja nadal nie będę mogła spać spokojnie martwiąc się o zdrowie mamy
Morwa,
Skąd jesteś?
Mogę polecić Twojej mamie dobrego kardiologa z Warszawy. Specjalista od tych wszystkich zabiegów z prądem. Może on coś poradzi albo skutecznie wykona zabieg mamie.
-
Kochane, tak ciotkę poza tematem, ale podzielicie się może tętnem swoich maluchów pomiędzy 8-9 tygodniem ciąży? Bo mojego to 185 i nagle zastanawiam się czy nie jakieś za wysokie. Lekarz mówił, że wszystko w porządku ale tak chciałam z Wami sobie porównać
-
Ellasi wrote:Morwa,
Skąd jesteś?
Mogę polecić Twojej mamie dobrego kardiologa z Warszawy. Specjalista od tych wszystkich zabiegów z prądem. Może on coś poradzi albo skutecznie wykona zabieg mamie.Ellasi lubi tę wiadomość
-
Dziewuszki robiłyście już badania zalecane do 10 tyg.? Ja właśnie odebrałam wyniki i kurcze zbladłam lekko...
Leukocyty 11,74 tys. przy normach do 10,00 tys.
Neutrofile 7,98 tys. przy normach do 7,00 tys.
MCHC 31,5 g/ dl przy normach od 32,2 do 35,5
No i (FUCK!) bakterie w moczu:* 219 przy normach do 130
2 tyg. temu wynik badania moczu był idealny.
Miałyście taki problem? W pon. zrobie posiew i od dziś kompot z żórawiny pije ale co dalej?
Do rodzinnego iść? Co nie szkodzi maluchowi a pomaga na pęcherz? Zero objawów, jedynie ten częstomocz od początku ciążyPomóżcie mądre główki buuu
-
BlackCatNorL wrote:Dziewuszki robiłyście już badania zalecane do 10 tyg.? Ja właśnie odebrałam wyniki i kurcze zbladłam lekko...
Miałyście taki problem? W pon. zrobie posiew i od dziś kompot z żórawiny pije ale co dalej?
Do rodzinnego iść? Co nie szkodzi maluchowi a pomaga na pęcherz? Zero objawów, jedynie ten częstomocz od początku ciążyPomóżcie mądre główki buuu
A umyłaś wcześniej podwozie i mocz do badania był oddany "ze środkowego" strumienia? Ja jak nie podmyłam się wcześniej i nie siurałam ze środkowego siku to wychodziły mi cuda w moczu i musiałam powtarzać badanieBlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Ellasi wrote:Witaj,
Mamy podobne terminy. Mi belly wyliczyło na 29.01.
Fajnie bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży więc będzie trochę wspólnych tematów.
Kiedy wybierasz się do gin?
Hej.
Wizytę planowałam jakoś w połowie czerwca 13-15. To będzie 7 tc, więc powinno być wszystko widać.
W 2 ciąży wprawdzie w 6t1d było widać serduszko, ale z pierwszą córką dopiero w 8 tc, więc nie chcę co killa dni latać na usg. -
nick nieaktualny
-
pietruszkanatki wrote:Kochane, tak ciotkę poza tematem, ale podzielicie się może tętnem swoich maluchów pomiędzy 8-9 tygodniem ciąży? Bo mojego to 185 i nagle zastanawiam się czy nie jakieś za wysokie. Lekarz mówił, że wszystko w porządku ale tak chciałam z Wami sobie porównać
Moj miał wczoraj 174
Jakaś ginekolog wypowiedziała się tak (znalezione w necie) W 9. tygodniu tętno przeciętnie oscyluje w granicach 155 do 195 uderzeń na minutę. Następnie tętno dziecka stopniowo się zmniejsza do osiągnięcia stabilnego poziomu pomiędzy 120 a 160 uderzeń na minutę w 12. tygodniu.pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Taka niespodzianka na Dzień Mamydoktor zadzwonił że zwolniło się miejsce na dziś
właśnie na świeżo wyszliśmy z gabinetu
Jest piękny Pisklak1,5 cm z serduszkiem 150u/min
Jezu.. jak to serduszko bije mocnoto chyba najpiękniejszy widok na świecie
jestem wzruszona i wniebowzięta
Termin porodu doktor powiedział że na razie wychodzi idealnie wiekowo zgodnie z terminem OM, więc póki co zostaje 7.01.2018będziemy weryfikować na bieżąco
Kolejna wizyta - za jakiś tydzień, ale to tylko po skierowanie na badania i wszystkie formalności jak karta ciąży itp.
alexast, Koniczyka, BlackCatNorL, kate88:), Mama-Ali, Morwa, be_aduska, jagodowa91, Krokodylica, Rybaaaa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
BlackCat jak kupiłam w ciąży z synem tabletki żurawit fajnie pomogły. Mają więcej żurawiny niż byś zjadła. W ostateczności idź do gina albo rodzinnego. Może też robić nasiadówki z rumianki.
Ja bym zrobiła jeszcze posiew. Żeby zobaczyć jaka to bakteria. -
Koniczyka wrote:A umyłaś wcześniej podwozie i mocz do badania był oddany "ze środkowego" strumienia? Ja jak nie podmyłam się wcześniej i nie siurałam ze środkowego siku to wychodziły mi cuda w moczu i musiałam powtarzać badanie
-
Morwa wrote:Z dolnego śląska, więc kawał drogi do Warszawy,a mama nie najlepiej znosi podróż, więc odpada
No to niestety nie pomogę.
Ale proponuję poszukać jakiegoś specjalistę na miejscu żeby skonsultować mamy wyniki i poszukać nowego rozwiązania. -
Hej dziewczyny
Gratuluję dzisiejszych pozytywnych wieści i serduszek!
Ja w pierwszej ciąży serduszko widziałam 6+0, ale miałam owu 13dc
Dziś powtórzyłam betę 5356 także przyrost ponad 100 %
Co do objawów w ciąży to pełna gama mdłości i innych bóli nie gwarantuje powodzenia. Ja w drugiej ciąży miałam mdłości od rana do wieczora do 18 tc i niestety nie zakończyła się dobrze, także brakiem objawów bym się nie przejmowałaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Dziewuszki robiłyście już badania zalecane do 10 tyg.? Ja właśnie odebrałam wyniki i kurcze zbladłam lekko...
W ciąży takie odchylenia mogą w morfologii być, nie przejmowałabym się.
A masz jakieś dolegliwości poza częstomoczem? Bóle i pieczenia. Same bakterie w badaniu ogólnym o niczym nie świadczą, nawet jak się dokładnie podmyłaś, to zawsze się coś zapląta. A jeszcze jak kubeczek był zwykły a nie sterylny to już całkiem. Masz leukocyty w moczu?
Najlepiej rzeczywiście zrobić posiew
Gratuluję dziewczyny dobrych wieści
Ruda_ann, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
Blackcat co do wyników to leukocyty przez cala pierwsza ciaze mialam podwyzszone i ponoc to czeste zjawisko. Pytalam dwoch lekarzy.
Co do bakterii to tez polecam zuravit. Polozna zalecala lykac nawet profilaktycznie.BlackCatNorL lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny
takie dzisiaj trochę pierwsze święto moje w nowej roli.... i czuję się tak cudownie
Co do porąbanych snów to uwaga - śniło mi sie wczoraj że doktor pokazał mi na usg siurkahahahaah
ciekawe czy to znak jakiś czy wręcz przeciwnie
EDIT... teraz przeczytałam jak to zabrzmiałodoktor pokazał mi siurka, ale nie swojego (LOL!!!!) tylko siurka dzidzi w brzzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 21:56
s1985, wronka, Mama-Ali, Krokodylica, emerald_m, Raven lubią tę wiadomość