X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dlaczego nie pojechałaś z nimi do szpitala jak chcieli Cię zabrać? Z jednej strony Cię rozumiem ale z drugiej przepraszam ale nie. Każdy twój post to strach o dziecko a jak widzisz że działo się z Tobą coś złego i masz możliwość jechać do szpitala to zbadać to odmawiasz. Również mieszkam w Niemczech i fakt że ciąży nie traktują tutaj jak w Polsce ale tutaj jest lepsza służba zdrowia, inne traktowanie. Nawet jak teraz pójdziesz do szpitala i poprosisz o badanie bo się boisz że coś się stało to napewno Cię przyjmą.

Przepraszam bylam w pracy. Ach wiem, muszę do poniedziałku wytrzymać. Mam.dosych tego ciągłego strachu. Ktoś juz wspomniał o takiej maszynce do sprawdzania co sie dzieje z dzidzia. Dałabym wszystko za coś takiego.

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można opalać się w ciąży ale nie leżąc plackiem :-)
    Ja kocham słońce kocham się opalać ale w tym roku jak i w poprzednich ciążach lato będzie trochę brzusio przykrywany :-)

be_aduska lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie opalam. W poprzednich ciążach ginekolodzy mi zabraniali. A ponadto znajoma z czasów październikówek 2015 po połowie ciąży opalała tylko nogi, reszta ciała w cieniu, a na drugi dzień wylądowała na ip, coś się działo z ciążą, nie pamiętam co i na szczęście potem urodziła w terminie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam małe pytanko: idę do ginekologa w 5t 3d to będzie 22 dzień od zapłodnienia. Myślicie, że będzie coś widać ? Jeśli tak to co ? Tylko pęcherzyk ? Miała któraś z Was usg w podobnym terminie ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dziewczyny, mam małe pytanko: idę do ginekologa w 5t 3d to będzie 22 dzień od zapłodnienia. Myślicie, że będzie coś widać ? Jeśli tak to co ? Tylko pęcherzyk ? Miała któraś z Was usg w podobnym terminie ?
    .

U mnie5t2d był pęcherzyk w macicy :)

Ellasi lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Ja idę w najbliższy wtorek i to będzie 5t 1d. Też się zastanawiam co zobaczę.
    A Ty na kiedy masz termin wizyty?

• wronka Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4t3d po criotransferze 5 dniowych blstek bylo serduszko

Ellasi lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Ja idę w najbliższy wtorek i to będzie 5t 1d. Też się zastanawiam co zobaczę.
    A Ty na kiedy masz termin wizyty?

1.06 :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 5.1 był pęcherzyk ciążowy 8mm + malutki żóltkowy + maleńka kropeczka

Ellasi lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    4t3d po criotransferze 5 dniowych blstek bylo serduszko

Wow! Już było serduszko?! Wspaniałe :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    U mnie w 5.1 był pęcherzyk ciążowy 8mm + malutki żóltkowy + maleńka kropeczka

Cudownie :)
    Rownież liczę na taki miły widok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Przepraszam bylam w pracy. Ach wiem, muszę do poniedziałku wytrzymać. Mam.dosych tego ciągłego strachu. Ktoś juz wspomniał o takiej maszynce do sprawdzania co sie dzieje z dzidzia. Dałabym wszystko za coś takiego.
    To się sprawdza dopiero na późniejszym etapie ciąży, a nie na jej początku.

Ale Marzycielka ma rację. Też nie rozumiem dlaczego nie pojechałaś do szpitala. Nie mam zamiaru tego roztrząsać - Twoja sprawa, ale to co najmniej dziwne.

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o opalaniu :) ja jestem z gatunku takich co to nienawidzą leżeć plackiem i się opalać, ale słoneczko uwielbiam i bardzo lubię spacerować i przebywać w słońcu na zewnątrz.
    Właśnie dlatego pewnie też trochę się martwię tymi plamami, ale w sumie duży screen i będzie ok :) zresztą :P plamy to u mnie może być widać tylko na twarzy i nogach, bo resztę skóry to mam dość mocno "przykrytą" i kolorową, na takiej żadne plamy mi nie straszne :P

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    1.06 :)
    U mnie usg 5t4d było widać serduszko :)

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    U mnie usg 5t4d było widać serduszko :)

Tylko, że ja owulację miałam 17dc, więc nie wiem o z tego będzie.... a tak bardzo chciałabym wiedzieć, że wszystko jest dobrze ...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    To się sprawdza dopiero na późniejszym etapie ciąży, a nie na jej początku.

Ale Marzycielka ma rację. Też nie rozumiem dlaczego nie pojechałaś do szpitala. Nie mam zamiaru tego roztrząsać - Twoja sprawa, ale to co najmniej dziwne.

Dziewczyny napisalam o swoim nieszczesciu z paluchem tylko po to aby sie wyzalic i abyscie powiedzialy ze bedzie ok i glowa do gory. Tak umiecie jeszcze dobić że az szkoda gadac. Szkoda bo wasze przygaduchy nie są mile i jeszcze odbijają a nie o to chodzi.

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Tylko, że ja owulację miałam 17dc, więc nie wiem o z tego będzie.... a tak bardzo chciałabym wiedzieć, że wszystko jest dobrze ...
    Trzymam kciuki żeby było dobrze :) ja miałam owulacje w 16 dc

emi2016 lubi tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    Trzymam kciuki żeby było dobrze :) ja miałam owulacje w 16 dc

Dziękuję :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Dziewczyny napisalam o swoim nieszczesciu z paluchem tylko po to aby sie wyzalic i abyscie powiedzialy ze bedzie ok i glowa do gory. Tak umiecie jeszcze dobić że az szkoda gadac. Szkoda bo wasze przygaduchy nie są mile i jeszcze odbijają a nie o to chodzi.

Nie przejmuj się.
    Ja obie swoje ciąże szczęśliwie donosiłam i mam zdrowe córcie, więc nie wiem co to strata, ale rozumiem, że możesz się bać.
    To czy pojechałaś czy nie pojechałaś do szpitala, Twoja sprawa, widocznie tak czułaś.
    Ale jeśli masz jakies obawy, to może podjedź do lekarza, a jesli nie to apokojnie czekaj na wizytę. Postaraj się uspokoić, zrób coś, żeby cały czas nie myśleć o ciąży i czy wszystko ok. Bo na pewno jest ok!
    Twoje nerwy na pewno nie służa ani dziecku ani Tobie. Bądź dobrej myśli i ciesz się ciążą! Bo to ma być czas radości ;-)
    Trzymam kciuki za wizytę.

EDIT: oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizytujące ;-) pięknych <3 życzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 21:48

Krokodylica lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwazdka, ale przecież my nie wiemy czy wszystko jest ok. Właśnie o to chodzi. Oczywiście możemy mydlić oczy, ale tylko badanie może stwierdzić czy nic się nie stało. Nie rozumiem czemu się denerwujesz skoro ktoś Ci pisze jak jest.

Przez te Wasze zupy dzisiaj o 20 robiłam pomidorową ;p (najlepsza na świecie)

I dobrze, że nie mam mdłości, bo młoda mnie dzisiaj obrzygała 3 razy, jakbyśmy rzygały razem to byłoby nieciekawie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 21:51

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ