WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate88 gratulacje :)

Girl, ja nie biorę acardu

Ja mam dziś taki dzień, ze najchętniej tylko leżałabym w łóżku, permanentny ból głowy przez zaczynający się katar

kate88:) lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• s1985 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 1985 wrote:
    s1985 i Helka gratuluję Dziewczyny :)

s1985 to bliźniaki jedno czy dwujajowe, bo się pogubiłam.
    Jedno jajowe

FreshMm, aiwlys, Ruda_ann lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Jedno jajowe

Napisz nam coś więcej :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też nie biorę. A na co jest ten acard?
    Lekarz zleca na rozrzedzenie krwi żeby dziecku więcej doplywalo , tak coś lekarz mówił.

Lek ACARD stosuje się:

w zapobieganiu zawałowi serca u osób dużego ryzyka;
    w świeżym zawale serca lub podejrzeniu świeżego zawału serca;
    w niestabilnej chorobie wieńcowej;
    w zapobieganiu powtórnemu zawałowi serca;
    po zabiegach chirurgicznych lub interwencyjnych na naczyniach, np. wszczepieniu pomostów aortalno-wieńcowych, plastyce naczyń wieńcowych;
    w zapobieganiu napadom przejściowego niedokrwienia mózgu i niedokrwiennego udaru mózgu oraz po ich przebyciu;
    u osób z zarostową miażdżycą tętnic obwodowych;
    w zapobieganiu zakrzepicy naczyń wieńcowych u pacjentów z wieloma czynnikami ryzyka;
    w zapobieganiu zakrzepicy żylnej i zatorowi płuc u pacjentów długotrwale unieruchomionych.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate88 gratulacje miałam polubić ten pierwszy post a nie drugi pomyłka.
    Ja mam ochotę na truskawki ale najpierw drzemka bo nie wytrzymam tak mi się spać chce

kate88:) lubi tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Lekarz zleca na rozrzedzenie krwi żeby dziecku więcej doplywalo , tak coś lekarz mówił.

Lek ACARD stosuje się:

w zapobieganiu zawałowi serca u osób dużego ryzyka;
    w świeżym zawale serca lub podejrzeniu świeżego zawału serca;
    w niestabilnej chorobie wieńcowej;
    w zapobieganiu powtórnemu zawałowi serca;
    po zabiegach chirurgicznych lub interwencyjnych na naczyniach, np. wszczepieniu pomostów aortalno-wieńcowych, plastyce naczyń wieńcowych;
    w zapobieganiu napadom przejściowego niedokrwienia mózgu i niedokrwiennego udaru mózgu oraz po ich przebyciu;
    u osób z zarostową miażdżycą tętnic obwodowych;
    w zapobieganiu zakrzepicy naczyń wieńcowych u pacjentów z wieloma czynnikami ryzyka;
    w zapobieganiu zakrzepicy żylnej i zatorowi płuc u pacjentów długotrwale unieruchomionych.
    Ja tam jakbym wzięła Acard to bym pewnie umarła :D tak serii, jestem uczulona na NLP. Także tego, tylko apap i doksycyklina :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już i ja po wizycie. Kropka już ma 19.2mm serduszko ładnie puka. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
    A propo swędzenia okolic intymnych to używać nie zapachowych mydełek/ lactacyd, jeśli się nie bierze leków dopochwowych to przez kilka dni można używać iliadyn (nie wiem jak się to pisze). Jak nie pomoże skontaktować się trzeba z lekarzem ,żeby sprawdzić czystość pochwy (info od mojego gin).

Lovilovi, kate88:), ana167, Aenu, BlackCatNorL, Myszk@, natki89, jagodowa91, Gosiak, Morwa, FreshMm, ktosiowa, emi2016, Paula_29, sunset06, Patrycja27, helagazela, calza, madzia8lenka, aiwlys, Raven, Ruda_ann, zapachmalin lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Już i ja po wizycie. Kropka już ma 19.2mm serduszko ładnie puka. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
    A propo swędzenia okolic intymnych to używać nie zapachowych mydełek/ lactacyd, jeśli się nie bierze leków dopochwowych to przez kilka dni można używać iliadyn (nie wiem jak się to pisze). Jak nie pomoże skontaktować się trzeba z lekarzem ,żeby sprawdzić czystość pochwy (info od mojego gin).

Świetna wiadomość :)

emerald_m lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Na prawdę duże dzieciątko :) moje e tym samym czasie 165mm. Ale to wiadomo, każde się rozwija w swoim tempie :) gratulacje!

Fajnie że zapytałaś o te infekcje. Póki co źle nie jest, ale za tydzień pogadam z moim ginekologiem. Ty też masz teraz jakaś infekcje?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Napisz nam coś więcej :)
    Jutro więcej napiszę jak będę w szpitalu

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i termin porodu na 24.01 wiec proszę o zmianę :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Każda z Was ma brać acard ? Bo ja też biorę , widzę że kejt też lekarz przepisał i ciekawa jestem czy to każdej zlecaja ?
    Ja nie biorę

• wronka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piertuszkanatki tak mam swędzenie ale biore luteine dopochwowo i gin stwierdziła że to pewnie od leku zmieniła mi na inny progesteron, kazała stosować laktacyd, czeste podmywanie, rumianek (też można się podmywać) i obserwować jak nie minie będziemy pobierać badania na następnej wizycie

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Krokodylica jak sobie radzisz? Bo ja się zaczynam bac odwodnienia...

Jem i piję... ile zwrócę to zwrócę, zawsze coś zostanie w tym żołądku. Popijam po parę łyczków coli ale to słabo pomaga.
    W pierwszej ciąży byłam w szpitalu na kroplówkach ale teraz nie chcę ze względu na córkę.
    Są czopki torecan, mi nie pomagaja ale może Tobie pomogą?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Dziewczyny, biorące clexane, w co robicie zastrzyki? Pytam z czystej ciekawości. Mnie najmniej boli w udo, ale tak niedaleko biodra, gdzie jest trochę tłuszczyku.
    Ja robię w brzuch.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

Lek ACARD stosuje się:
    Ja biorę z tego właśnie powodu zastrzyki clexane.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 31 maja 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Piertuszkanatki tak mam swędzenie ale biore luteine dopochwowo i gin stwierdziła że to pewnie od leku zmieniła mi na inny progesteron, kazała stosować laktacyd, czeste podmywanie, rumianek (też można się podmywać) i obserwować jak nie minie będziemy pobierać badania na następnej wizycie
    Rozumiem. A kiedy masz kolejna wizytę? To będę wiedziała ile lekarze dają czasu na ustabilizowanie sytuacji :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!s1985 najszczersze gratulacje! Wszystkim Wam gratuluje!! Cudowne wieści! Uśmiech nie znika z twarzy.oby tak dalej dziewczyny! Trzymam kciuki :) :D poprawiacie humor <3

FreshMm lubi tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Gratuluję kochana :) dzieciaczek idealny :) nasza fasolka dokładnie w tym dniu co ty dzisiaj miała 19,6 mm więc prawie identycznie :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Rozumiem. A kiedy masz kolejna wizytę? To będę wiedziała ile lekarze dają czasu na ustabilizowanie sytuacji :)
    W tym poście o wizycie wronka napisała że wizytę kolejna ma na dwa tygodnie ;)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ