X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta 13.06

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:

Dziewczyny, biorące clexane, w co robicie zastrzyki? Pytam z czystej ciekawości. Mnie najmniej boli w udo, ale tak niedaleko biodra, gdzie jest trochę tłuszczyku.

Ja biorę nadal w brzuch choć nie wiem jak długo jeszcze - dużo dziewczyn bierze właśnie tez w udo jak już na brzuchu nie ma gdzie ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow s1985 doczytałam że należą Ci się podwójne gratulacje!Super!

Pozostałym wizytującym dzisiaj też gratuluję dobrych wieści ;)

s1985, kate88:) lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę na podwórku u moich rodziców i jem zupę taką powiedzmy jarzynową, trochę jarzyn bez żadnych dodatków, nawet śmietany. Oby utrzymała się w żołądku. Córka z dziadziem na placu zabaw więc ja mam chwilę odpoczynku.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja biorę z tego właśnie powodu zastrzyki clexane.
    Ja mam to brać dopóki łożysko nie zacznie pełnić swojej fukcji czyli do ok. 12 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 18:30

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja mam to brać dopóki łożysko nie zacznie pełnić swojej fukcji czyli do ok. 12 tyg

Clexane czy acard? Raczej luteine się odstawia koło 12 tyg jak łożysko podejmie pracę - nie clexane. Ale wiadomo - najlepiej wszystko wg zaleceń lekarza ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Clexane czy acard? Raczej luteine się odstawia koło 12 tyg jak łożysko podejmie pracę - nie clexane. Ale wiadomo - najlepiej wszystko wg zaleceń lekarza ;)
    Acard a luteine nie wiem do kiedy mam brać

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas wszystko ok. Jest maluch i widać było (ledwo co ale jednak) serduszko bijące. nie słuchaliśmy, gin powiedziała że dopiero na następnej wizycie. Wg USG 5t+6d
    Mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)

S1985 gratuluje dwóch serduszek, cudownie;)

FreshMm, natki89, Mama-Ali, Marzycielka111192, BlackCatNorL, Morwa, jagodowa91, kate88:), pietruszkanatki, Krokodylica, Patrycja27, helagazela, calza, madzia8lenka, aiwlys, Raven, Ruda_ann, Myszk@, be_aduska, emerald_m, zapachmalin, Helka891 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was czuje się świetnie i nie ma żadnych objawów tak jak ja? Bo trochę mnie to martwi. W sumie mam wrażliwe piersi, czasem mam słabszy dzień i jak mam pusty żołądek lekko mnie muli (albo sobie to wmawiam), ale tak poza tym czuję się normalnie. Czekam na jutrzejsza wizytę z niecierpliwością żeby się uspokoić.

Vilu lubi tę wiadomość

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :) Serce rośnie! :):):)

kate88:) lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka ja właściwie na razie nie mam żadnych objawów, czasem jestem śpiąca i mam zgagę ale zdarza mi się to i bez ciąży jedyne te objawy są trochę bardziej nasilone, no i czuje czasami bóle w dole brzucha. Ale nie mam bolesnych piersi, mdłości ani nic innego i na razie bardzo mnie to cieszy

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołaczam do mam styczniowych. Termin wyliczony przez belly to 18.01 natomiast wg gina wstępnie raczej 20.01 (na bazie wykresu temp.).

Na razie na zdjęciu rodzinnym tylko pęcherzyk (usg w 5w0d), ale w prawidłowym miejscu, co samo w sobie już jest sukcesem (endokobitka). Pojutrze to przerażajace usg...

izalika, FreshMm, Krokodylica, Patrycja27, Raven, be_aduska lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopisałam się do tabelki co przygotowałyście, ale błędnie mam wpisaną datę om powinno być 10.04 a sama tego nie mogę zmienić, więc gdyby ktoś dał radę to będę wdzięczna :)

Moje kłująco/bolące dolegliwości delikatnie się zmniejszyły i już nie kuleję :p oby do jutra już całkowicie się uspokoiło :)

Piję regularnie sok z granatów i dzisiaj wypiłam chyba ostatnią porcję, bo na samą myśl o nim już mnie mdli :o Jest megaaaa zdrowy, ale chyba muszę zrobić przerwę :)

Żabulka czekam jeszcze na info od Ciebie. Trzymam kciuki! :) Koleżanka, która jest 2 tygodnie dalej niż ja też miała krwiaka i dzisiaj się dowiedziała, że już jej się wchłonął :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was czuje się świetnie i nie ma żadnych objawów tak jak ja? Bo trochę mnie to martwi. W sumie mam wrażliwe piersi, czasem mam słabszy dzień i jak mam pusty żołądek lekko mnie muli (albo sobie to wmawiam), ale tak poza tym czuję się normalnie. Czekam na jutrzejsza wizytę z niecierpliwością żeby się uspokoić.
    Ja :) i powiem Ci, że przed ostatnim usg byłam przerażona bi w ogóle żadnych objawów nie miałam, czułam się po prostu normalnie, a dzidziuś rośnie :) nie przejmuj się brakiem objawów tylko się ciesz. Wiem, że nie jestem tu na styczniowych mamach sama z ich brakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 20:01

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Anuśki? Wiecie coś? :)

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:

Jeszcze wczoraj też się martwiłam tym brakiem objawów i myślałam sobie, że dużo bym dała za porządne poranne mdłości, które by mnie uspokoiły, że wszystko jest ok. Dzisiaj to odszczekiwałami, kiedy musiałam przerwać wykład, porzucić słuchaczy i przytulić się do porcelany. :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 20:20

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:

Ja tez tak mam ;) i chyba ten sam rocznik więc może poprostu to dobry rocznik na bezobjawowe ciąże? :D

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Acard a luteine nie wiem do kiedy mam brać

A no, Acard to spoko ;) dużo dziewczyn odstawia nawet troszke wcześniej ;)

Mamy lekolyki - trzymamy się w tych ciazach do samego radosnego końca!

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne współczucia dla serduszek, które przestały bić i ogromne gratulacje dla tych, które biją. Każde kolejne serduszko, które bije całą swą maleńką mocą to dla mnie kolejny promyk nadziei po tragedii tych, które od nas odeszły. I oby już żadnej z nas się to nie dotknęło :( Po każdej burzy wychodzi słońce. Niech nasze słoneczka świecą jak najmocniej :*

wronka, kate88:) lubią tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Szczerze zazdroszczeę braku objawów! Mnie męczą mdłości, brak apetytu, co jakiś czas bóle/kłucia brzuszka, senność, bóle piersi, rozkojarzenie i generalnie podobno jestem marudna i jęcząca jak stara szafa :D

Macie jakieś mega zachcianki? Ja marzę o truskawkach i chyba tylko po pomidorach (najlepiej z cebulą i śmietaną) mnie nie mdli... Narzeczony mi zabrania pomidorów, a mi się wydaję, że nie mogę ich "przedobrzyć", w końcu mój Groszek wie czego potrzebuje najbardziej ;) jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 21:10

Krokodylica lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ