WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vongondor wrote:
    Jak u was jest z tą kawą? Bo ja bez niej chodzę jak zombie, a w pracy to nie przejdzie, bo spotykam się z klientami i muszę być zawsze piękna i uśmiechnięta :D

Cześć, ja piję. Zarówno ginekolog, jak i dietetyczka, która się mną opiekuje ze względu na endo, nie mają nic przeciwko kawie w ciąży pod warunkiem, że dzienna dawka kofeiny nie przekroczy 200 mg (dla przykładu przeciętne espresso ma ok 50mg kofeiny, ale porcja z aeropressa już 150-200mg). Mój lekarz jest zdania, że jeśli ktoś przed ciążą pił dużo kawy (a dla mnie to było kilka filiżanek dziennie), to jego organizm lepiej zareaguje na rozsądne ograniczenie niż na odstawienie. Trzeba przy tym obserwować ciśnienie i tętno po kawie(u mnie np zupełnie bez wpływu, ale są osoby, którym może się niebezpiecznie podnieść).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Netka ja właściwie na razie nie mam żadnych objawów, czasem jestem śpiąca i mam zgagę ale zdarza mi się to i bez ciąży jedyne te objawy są trochę bardziej nasilone, no i czuje czasami bóle w dole brzucha. Ale nie mam bolesnych piersi, mdłości ani nic innego i na razie bardzo mnie to cieszy

Ja też nie mam żadnych objawów ciąży, do bólu piersi juz się chyba przyzwyczailam, bolą tylko przy dotyku... a poza tym to nic. Nawet spiaca jakoś strasznie nie jestem.. gdyby nie test to pewnie do tej pory bym nie wiedziała, że jestem w ciąży.
    Mam nadzieję, że we wtorek będą dobre wieści:)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was czuje się świetnie i nie ma żadnych objawów tak jak ja? Bo trochę mnie to martwi. W sumie mam wrażliwe piersi, czasem mam słabszy dzień i jak mam pusty żołądek lekko mnie muli (albo sobie to wmawiam), ale tak poza tym czuję się normalnie. Czekam na jutrzejsza wizytę z niecierpliwością żeby się uspokoić.

Ja do 7 tc czułam się dziwnie i tak trochę jak przytruta, to mi kilka dni temu przeszło. Nie wymiotowałam, trochę bolała mnie głowa, do tego zaliczyłam przeziębienie na samym starcie.

Teraz, naprawdę ok :) 3 dni z rzędu zaliczyłam wyjścia 'na miasto' ;) Apetyt niestety mi wrócił. Piersi trochę kłują.
    Nie ma co szukać dziury w całym.
    Rozmawiałam z moją mamą - ona i jej siostry nie miały podczas ciąży żadnych dolegliwości.
    Patrząc na moje koleżanki w ciąży one też czuły się ok i nie miały sensacji.
    To też jest normalne , nie ma co sobie wmawiać na siłę złego samopoczucia :)
    Nic tylko się cieszyć.

Kawy nie piję, bo nie czuję potrzeby :O Co mnie dziwi, bo wcześniej piłam 4 mocne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 00:17

relgi09kotjuarzp.png
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie każda z wad juz słyszała serduszko, tylko ja nie, musze czekać do wizyty prawie 4 tygodnie

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Chyba tak bo też jestem z 90tego i praktyczne żadnych objawow poza tym że czasami mnie piersi zabola , jestem senna i nieraz śpię popołudniu ale też nie zawsze i dużo jem no i humorki mam :P tyle. Chwilę miałam wrażliwość na zapachy ale albo przeszło albo nie mam takich zapachów jak wcześniej żeby coś mi się działo :P
    Ja też 90 , objawów oprócz bolacych cyckow nie mam. w 1 ciąży byłam cały czas senna a w tej nic ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Raven Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od 5 na nogach ale bez kawy nie ma opcji że wstanę o tej porze :/

Powodzenia na wizytach

Ruda_ann lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo - 5 na nogach (koty mordują nawet przed budzikiem :) ale się skutecznie opieram :)

O ile ja piłam przed ciążą tylko kawę, tak teraz wypijam może 1 filiżankę na tydzień i to bez żadnej regularności - jak padam na twarz to piję :)

powodzenia na wizytach dziś i czekamy na same dobre wieści! <3

Miłego dnia :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie piłam dużo kawy, ale teraz ograniczyłam do jednego espresso dziennie. Myślę, że to nie zaszkodzi.
    Dziewczyny już jutro wizyta.... Aaaa już nie mogę się doczekać!
    A macie już wrażenie, że przytyłyście? Ja kurcze wczoraj w samochodzie musiałam guzik w spodniach odpiąć bo nie mogłam wytrzymać. Ale to chyba raczej nie możliwe. Waga pokazuje to samo co zawsze a ja się w spodnie nie mieszczę!

emi2016 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, to już dziś! Wizyta i zaczynamy 10 tydzień!

Od rana u mnie ekscytacja pomieszana ze strachem i nie wiem czym jeszcze ;)
    Na szczęście moje dziecię dba o to żeby mama za dużo nie myslałam o niczym innym niż o niej i przed wyjsciem do żłobka były dwie sceny, w tym jedna z rzucaniem się po podłodze w przedpokoju, bo nie chciała ubrac cieplejszej bluzy, krzyczała że nie ładna jest :), takze tak mamuśki- te jeszcze bez dzieci- szykujcie się na takie akcje ;) (ps. z chłopcami wcale łatwiej nie jest podobno :p)

Ruda_ann, natki89, madzia8lenka, kate88:), be_aduska, Gosiak, Raven lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Ja dziś ostatni dzień w pracy, trochę mi szkoda ale co zrobię

Dziewczyno, Ty pracy nie załuj tylko siły zbieraj :p

s1985 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana, co do kawy to po ostatniej ciąży w 2016 przestałam ja pić, zaraz pakuje się i jadę do szpitala, a jak mnie jednak nie będą tam chcieli biorę l4 i odpoczywam, miłego dni i udanych wizyt ;)

Ruda_ann, alexast, FreshMm lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

S1985 gratulacje :)

pozostałym dziewczynom również gratuluję serduszek :)

justysia90 nie jesteś sama, ja też jeszcze nic nie widziałam :(

ja mam dziś wizytę, ale nie będę podglądać dzidzi :( dopiero może mi termin wyznaczy na usg no i badanie czystości pochwy powinna mi już zrobić

u mnie z objawów to mdłości od czasu do czasu, dziwne uczucie "guli" w przełyku, senność i zmęczenie oraz ciężkość i ból cyców

od kilku dni mam też niepokojące mnie silne bóle podbrzusza no i o tym dziś muszę z gin pogadać, bo nie są one przyjemne, takie skurczowe, aż mnie zgina :( zobaczymy co mi powie

trzymam kciuki za dziewczyny wizytujące dziś ze mną :)

kate88:) lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, też od 5 spać nie mogę...

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Za wizytujące trzymam kciuk.

Malka ja mam to samo. Waga ta sama a spodnie ciasne. Powoli wyciągam spodnie ciążowe :)

Staramsie ja na twoim miejscu poszłabym do innego gina. jesteś w 8 tc i gin nie chce zrobić cie usg? Idiota jakiś. Idź czym prędzej do kogoś innego

Co do kawy to piłam zawsze sporadycznie, ale od dwóch dni mam taką ochotę, ze szok. Fakt piję bardzo słabą. Koleżanka z pracy się śmieje, że piję bardziej mleko z kawą niż kawę z mlekiem :)
    Mdłości troszeczkę zelżały. Senność też już nie jest taka straszna. Pytanie czy to zdrowy objaw czy nie. Biję się z myślą czy się nie wybrać jutro do ginki II.Ona przyjmuje bez rejestracji 4 dni w tyg i można podejść kiedy się chce. Tak mnie strasznie korci. Mąż mówi, że jak czuję taką potrzebę to mam iść. No ale byłam tydzień temu i wszystko było ok. Walczę ze sobą, żeby iść jednak w przyszłym tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 07:31

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Hejka z rana, co do kawy to po ostatniej ciąży w 2016 przestałam ja pić, zaraz pakuje się i jadę do szpitala, a jak mnie jednak nie będą tam chcieli biorę l4 i odpoczywam, miłego dni i udanych wizyt ;)
    I bardzo dobrze :) aż miło czytać takie Twoje słowa ;)

A jeśli chodzi o "przytycie" też mam to samo. Wręcz od wymiotów waga mi spadła ale spodnie sprzed ciąży strasznie cisną dół brzucha. Wolę zdecydowanie luźne sukienki albo spódnice z szeroką gumką niż cisnąć się w portkach..
    Czytałam u mamyginekolog że nie ma terminu kiedy zacząć nosić ubrania ciążowe. Za to jest zalecenie, żeby nosić się wygodnie. Jak jest wygodnie to na pewno i dzidzi jest :) a jak tylko coś ciśnie i uwiera, to nie tylko nam jest niewygodnie, ale i dzidzi też :)

natki89 lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    I bardzo dobrze :) aż miło czytać takie Twoje słowa ;)

A jeśli chodzi o "przytycie" też mam to samo. Wręcz od wymiotów waga mi spadła ale spodnie sprzed ciąży strasznie cisną dół brzucha. Wolę zdecydowanie luźne sukienki albo spódnice z szeroką gumką niż cisnąć się w portkach..
    Czytałam u mamyginekolog że nie ma terminu kiedy zacząć nosić ubrania ciążowe. Za to jest zalecenie, żeby nosić się wygodnie. Jak jest wygodnie to na pewno i dzidzi jest :) a jak tylko coś ciśnie i uwiera, to nie tylko nam jest niewygodnie, ale i dzidzi też :)

Też to czytałam :) i też stawiam przede wszystkim na wygodę.. :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące:)

natki89 lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążowych objawów też nie mam żadnych. Poza tym, że mi brzuch wywaliło (jelita). Raz migrena była. Poza tym nic.

Kawę piję, bo przed ciążą piłam ze 2 dziennie, to teraz rano zbożowa a później kawka musi być, bo inaczej zdycham..

Ja też jeszcze przed 1 wizytą. Tydzień-dwa sobie jeszcze poczekam.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Bardzo Was proszę o kciuki - dziś o 17:45 pierwsza wizyta :)

Ja przed ciążą byłam mega kawoszką (4-6 kaw dziennie), ale jak nie mogłam zajść w ciążę zaczęłam wszystko ograniczać, zeszłam do jednej kawy, nawet nie dziennie ale na 2 dni i zaskoczyło - pewnie nie tylko przez to, ale jednak myślę, że miało to jakiś wpływ :)

A teraz unikam i tak mam dużo chorób, nie chcę niepotrzebnie ryzykować - odkąd wiem o ciąży nie piję kawy, choć czasem mam ochotę....

alexast, FreshMm, aiwlys, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ja nigdy nie piłam dużo kawy, ale teraz ograniczyłam do jednego espresso dziennie. Myślę, że to nie zaszkodzi.
    Dziewczyny już jutro wizyta.... Aaaa już nie mogę się doczekać!
    A macie już wrażenie, że przytyłyście? Ja kurcze wczoraj w samochodzie musiałam guzik w spodniach odpiąć bo nie mogłam wytrzymać. Ale to chyba raczej nie możliwe. Waga pokazuje to samo co zawsze a ja się w spodnie nie mieszczę!

Trzymam kciuki ! :)

Ja jestem tydzień "młodsza" ciążą od Ciebie i może i się dopinam w spodniach, ale jakieś takie ciasne się robią w pasie ;) A schudłam odkąd jetem w ciąży... Tylko nie na brzuchu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 08:13

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ