Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aiwlys wrote:Ja się powoli zaczynam szykować i idę o 12;30 do gin. Trzymajcie kciuki. Mam takiego stresa, że nie umiem sobie miejsca znaleźć
Ze względu na betę (243mIu/ml - 11dpo) martwię się, że mogłaby to być ciąża bliźniacza. Wiem, że to podwójne szczęście, ale my tak naprawdę się nie staraliśmy o dziecko, po prostu był to szczęśliwy traf. Zdecydowanie wolałabym jedno maleństwos1985, aiwlys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny w dniu dziecka;) ja też jeszcze malucha nie widziałam. Wizytę mam dopiero w przyszły piątek. Powodzenia dla wizytujacych dziś
W poprzedniej ciąży gin mu na kawę pozwalał, oczywiście w umiarkowanych ilosciach. Teraz też piję 1-2. dziennieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
s1985 wrote:A jak siedzę w poczekalni na przyjęcie, a tu tyle na przyjęcie na CC, normalnie zastanawiam się czy jeszcze ktoś rodzi SN
No... 50 % porodów to chyba cc. Ja się boję zabiegów i operacji, mam nadzieję, że uniknę cc. A poród naturalny miło wspominam, bo gładko poszło.s1985 lubi tę wiadomość
-
Jest serducho dziewczyny!
Kamień z serca
s1985, be_aduska, kate88:), Helka891, Vilu, Patrycja27, Gosiak, alexast, malka, Aenu, FreshMm, emerald_m, Krokodylica, emi2016, jagodowa91, Marzycielka111192, Girl25, Morwa, ktosiowa, Paula_29, izalika, sunset06, Raven, .aś., Ruda_ann, Anna 1985, Myszk@ lubią tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
Raven wrote:Proszę te mamusie o podanie terminu
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
*Sylwia
Marzenka123
aiwlys
netka90
calza
Zerknijcie też do 1 postu na wątku czy wszystko się zgadza czy kogoś nie pominelam albo czy nie zapomniałam dopisać serduszka jeśli już któraś widziała
Mój termin wyliczony przez położną 15.01.2018Raven lubi tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
netka90 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was czuje się świetnie i nie ma żadnych objawów tak jak ja? Bo trochę mnie to martwi. W sumie mam wrażliwe piersi, czasem mam słabszy dzień i jak mam pusty żołądek lekko mnie muli (albo sobie to wmawiam), ale tak poza tym czuję się normalnie. Czekam na jutrzejsza wizytę z niecierpliwością żeby się uspokoić.
mdli mnie tylko na wanilię i surowe mięso
albo jak jestem głodna
a maluszek ładnie rośnie
Krokodylica lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Żabulka30 wrote:Melduję się po wizycie. Dzidzia ma 2,08 cm, serduszko bije, doktorek pokazał mi główkę, rączki i nóżki. Krwiak jeszcze jest więc mam łykać leki jak dotychczas i przyjechać na wizytę 01.07. Muszę czekać cały miesiąc... postaram się być cierpliwa.Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Natka gratuluje serduszka
i gratulacje dla wszystkich pozostałych, którym jeszcze nie składałam ;p
ja wczoraj miałam paskudny dzien jeśli chodzi o samopoczucie ale dziś jest lepiej (tfu tfu aby nie zapeszyć)
natomiast wczoraj znów miałam epizod z krwią na papierze toaletowym.. i to jeszcze z jakims skrzepem ;/ ale oczywiście wczesniej nic i aż do teraz też nic - się aż zaczełam zastanawiać czy to mozliwe, ze jakieś naczynka mi pekaja jak sie "napne" do tzw. dwojeczki... bo wczoraj to albo to albo podroz autbusem do domu z pracy (ale krew byla dopieor na papierze a nie na wkladce...)
ja to chyba powinnam co tydzień chodzic do gin - bo moze sie nie stresuje jakos bardzo tym razem ale wczoraj odlożyłam sobie w głowie znów termin informowania kogokolwiek o ciąży.. nawet mamy ;/ -
Aiwlys, kciuki zacisniete, bedzie dobrze!
Netka90 - gratuluje serduszka!
Dziewczyny, dobrych wiesci ciag dalszy: moje dziecie ma juz 2.17cm i pieknie bijace serduszko z predkoscia 172 uderzen/min. Wszystko zgodnie z wiekiem ciazy, termin przesuniety na 2 stycznia.
Raven, mozesz zmienic na pierwszej stronie?
Nastepna wizyta to juz USG genetyczne, za 3 tygodnie. Moj maz jak zobaczyl zdjecie z USG to wykrzyknal radosnie: "przeciez tam juz jest maly czlowiek"!
be_aduska, kate88:), Patrycja27, alexast, FreshMm, emerald_m, Krokodylica, jagodowa91, BlackCatNorL, Girl25, Morwa, ktosiowa, Paula_29, Raven, .aś., Anna 1985, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Najwieksza bzdura dzisiejszego, mojego dnia: dziś wizyta a ja sie denerwuje że się nie denerwuje!
Może dlatego ze mam sporo pracy i nie mam czasu rozmyślać. No i trochę sie denerwuje że przyjmuje tę wizyte i jej pozytwne zakonczone jako taki pewnik...
Z drugiej strony, chyba gorzej jakbym obgryzała paznokcie- przeciez nerwy, niezależnie od wszystkiego, niczemu nie pomogą nie?