WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale pomyłka, najważniejsze,że jest całe i zdrowe :D

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję samych super wieści :) ja dzisiaj padam na pysk. Cały dzień w pracy, dopiero przyszłam i zjadłam :(
    Dziewczyny mam pytanie. Myślicie że taki intensywny tryb życia zaszkodzi maluszkowi? Mam dużo pracy, bez stresów, nie krwawie, Nie mam mdłości więc cały czas pracuje. Chociaż nie ukrywam że po całym dniu jestem tak padnięta że nie wiem jak wracam do domu. Opoczywam tylko w niedzielę i wieczorami które lecą strasznie szybko. Mój mąż strasznie przeżywa że to może odbić się na dziecku, że urodzi się jakieś znerwicowane, cytuję męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 16:40

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam odebrać wyniki w laboratorium i czekamy na wizytę, jeszcze 5 dni. Ohhhh... długo :D

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam wasze posty i sie zestresowalam. Mam dziś 7t1d a zarodek ma 0,828 cm czyli nie wiele ponad 8 mm. Czy to nie za mało? Macie większe wartości. Gin twierdzi że wsztstko w porządku, serce bije ale ja już chyba zhizuję po moich przejściach. Tak bardzo pragnę tego malenstwa, czekaliśmy na nie 3 lata.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Dziewczyny tak czytam wasze posty i sie zestresowalam. Mam dziś 7t1d a zarodek ma 0,828 cm czyli nie wiele ponad 8 mm. Czy to nie za mało? Macie większe wartości. Gin twierdzi że wsztstko w porządku, serce bije ale ja już chyba zhizuję po moich przejściach. Tak bardzo pragnę tego malenstwa, czekaliśmy na nie 3 lata.

Myślę, że wszystko jest ok :)
    Mój maluch w 6t4d miał 7mm :) I nawet nie pomyślałabym,że to mało. Słuchaj lekarza, nie ma co porównywać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i melduje. Jest jeden pęcherzyk ok. 1cm. Wczesna ciąża. Ale jest zagnieżdżona, nie pozamaciczna, wszystko jest ok. Dostalam l4, duphaston + kwas foliowy. :)

be_aduska, Lovilovi, Aenu, ktosiowa, BlackCatNorL, Paula_29, Krokodylica, emerald_m, kate88:), izalika, Patrycja27, jagodowa91, Raven, madzia8lenka, helagazela lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Witam się i melduje. Jest jeden pęcherzyk ok. 1cm. Wczesna ciąża. Ale jest zagnieżdżona, nie pozamaciczna, wszystko jest ok. Dostalam l4, duphaston + kwas foliowy. :)

Gratulacje :)

aiwlys lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Gratuluję samych super wieści :) ja dzisiaj padam na pysk. Cały dzień w pracy, dopiero przyszłam i zjadłam :(
    Dziewczyny mam pytanie. Myślicie że taki intensywny tryb życia zaszkodzi maluszkowi? Mam dużo pracy, bez stresów, nie krwawie, Nie mam mdłości więc cały czas pracuje. Chociaż nie ukrywam że po całym dniu jestem tak padnięta że nie wiem jak wracam do domu. Opoczywam tylko w niedzielę i wieczorami które lecą strasznie szybko. Mój mąż strasznie przeżywa że to może odbić się na dziecku, że urodzi się jakieś znerwicowane, cytuję męża.

Najlepiej idź na l4. Najważniejsze jest zdrowie dziecka ;)
    Ja jestem na l4 od 4 tygodnia. Tak jak ty wracałam do domu po całym dniu i byłam strasznie padnięta. Teraz dopiero odżyłam i czuję się znacznie lepiej.

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do wizyty mam jeszcze 1,5 tyg ... dluzy się

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam konkurs można wygrać za darmo zestaw kocyk i podusie dla niemowlaka! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=320294415071461&id=310667089367527

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie- dzidziul 2,3 cm. Serducho 178.
    Pięknie się ruszał :), wyniki wszystkie idealnie :)
    No nic, tylko się cieszyć ;)

Żabulka30, Paula_29, Marzycielka111192, netka90, aiwlys, s1985, Krokodylica, Helka891, Morwa, emerald_m, Girl25, natki89, kate88:), Ikarzyca, FreshMm, izalika, Patrycja27, jagodowa91, Nadin, be_aduska, Raven, alexast, madzia8lenka, helagazela, Gosiak, zapachmalin, Ruda_ann, Anna 1985, Myszk@ lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Meridess Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim pomyślnych wiadomości na wizytach!
    Mam do was pytanko.co na przeziebienie? Ból gardła i katar?wydaje mi sie ze nie ma sensu iść do lekarza

Meridess
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból gardła bralam "isla" tabletki do ssania dla kobiet w ciąży :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :)

Jest seria prenalen - leki dla ciężarnych.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Też mam nadzieję ze to samo usłyszę za ponad tydzień

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:

Ekstra! Marzę o podobnych wiadomościach ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Myślicie że taki intensywny tryb życia zaszkodzi maluszkowi? Mam dużo pracy, bez stresów, nie krwawie, Nie mam mdłości więc cały czas pracuje. Chociaż nie ukrywam że po całym dniu jestem tak padnięta że nie wiem jak wracam do domu. Opoczywam tylko w niedzielę i wieczorami które lecą strasznie szybko. Mój mąż strasznie przeżywa że to może odbić się na dziecku, że urodzi się jawkieś znerwicowane, cytuję męża.

Ja myślę że jak nie masz żadnych dolegliwości to czemu by nie chodzic do pracy, zawsze jakas rozrywka ;) Ja półki co chodzę i czuję się o niebo lepiej jak siedziałam w domu na L4, bo non stop rozwijałam czarne scenariusze/ też mam trochę kaszankę z pracą bo ze względu na pracę pracuję na 2 miasta i muszę 300 km 2 razy w tyg się bujać pociągiem w te i wewte między domem a mieszkaniem... Praca pozwala mi się nie martwić :) Mam stresów w pracy, ale sobie mówię że co tam za chwilę mnie nie będzie a ten cały bałagan to nie mój cyrk, nie moje małpy :D
    Niemniej jednak skoro jesteś w ciąży masz pewne prawa: np. jesli pracujesz przy kompie należy Ci sie co godzinę 15 min przerwy i nie ma nikt prawa prosić Cię o nadgodziny. Powinnaś też pilnować posiłków i zrozumieć że można pracować i się nie spalać. Moim zdaniem powinnaś zwolnić i pracować wolniejszym trybem z należnymi Ci przerwami.

Marzycielka111192, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridess wrote:
    Gratuluję wszystkim pomyślnych wiadomości na wizytach!
    Mam do was pytanko.co na przeziebienie? Ból gardła i katar?wydaje mi sie ze nie ma sensu iść do lekarza

Jesli pracujesz idz po lekarza po zwolnienie.
    Jesli nie masz goraczki i masz juz zwolnienie to:
    - Tantum Verde w spray'u.
    - Czosnek i miód :)
    - No i odpoczynek.

relgi09kotjuarzp.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bierzecie jakieś witaminy (jakie?) czy tylko kwas foliowy?

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja w domku leze i leżę dziś czuje się super polecialabym gdzieś hehe no ale niestety . Powiem wam ze schudłam 2 kg to chyba ten stres tak spala te wszystkie kalorie

7b0f9c1e19.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ