Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję samych super wieści
ja dzisiaj padam na pysk. Cały dzień w pracy, dopiero przyszłam i zjadłam
Dziewczyny mam pytanie. Myślicie że taki intensywny tryb życia zaszkodzi maluszkowi? Mam dużo pracy, bez stresów, nie krwawie, Nie mam mdłości więc cały czas pracuje. Chociaż nie ukrywam że po całym dniu jestem tak padnięta że nie wiem jak wracam do domu. Opoczywam tylko w niedzielę i wieczorami które lecą strasznie szybko. Mój mąż strasznie przeżywa że to może odbić się na dziecku, że urodzi się jakieś znerwicowane, cytuję męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 16:40
-
Dziewczyny tak czytam wasze posty i sie zestresowalam. Mam dziś 7t1d a zarodek ma 0,828 cm czyli nie wiele ponad 8 mm. Czy to nie za mało? Macie większe wartości. Gin twierdzi że wsztstko w porządku, serce bije ale ja już chyba zhizuję po moich przejściach. Tak bardzo pragnę tego malenstwa, czekaliśmy na nie 3 lata.
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
netka90 wrote:Dziewczyny tak czytam wasze posty i sie zestresowalam. Mam dziś 7t1d a zarodek ma 0,828 cm czyli nie wiele ponad 8 mm. Czy to nie za mało? Macie większe wartości. Gin twierdzi że wsztstko w porządku, serce bije ale ja już chyba zhizuję po moich przejściach. Tak bardzo pragnę tego malenstwa, czekaliśmy na nie 3 lata.
Myślę, że wszystko jest ok
Mój maluch w 6t4d miał 7mmI nawet nie pomyślałabym,że to mało. Słuchaj lekarza, nie ma co porównywać
-
nick nieaktualnyWitam się i melduje. Jest jeden pęcherzyk ok. 1cm. Wczesna ciąża. Ale jest zagnieżdżona, nie pozamaciczna, wszystko jest ok. Dostalam l4, duphaston + kwas foliowy.
be_aduska, Lovilovi, Aenu, ktosiowa, BlackCatNorL, Paula_29, Krokodylica, emerald_m, kate88:), izalika, Patrycja27, jagodowa91, Raven, madzia8lenka, helagazela lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Gratuluję samych super wieści
Dziewczyny mam pytanie. Myślicie że taki intensywny tryb życia zaszkodzi maluszkowi? Mam dużo pracy, bez stresów, nie krwawie, Nie mam mdłości więc cały czas pracuje. Chociaż nie ukrywam że po całym dniu jestem tak padnięta że nie wiem jak wracam do domu. Opoczywam tylko w niedzielę i wieczorami które lecą strasznie szybko. Mój mąż strasznie przeżywa że to może odbić się na dziecku, że urodzi się jakieś znerwicowane, cytuję męża.
Najlepiej idź na l4. Najważniejsze jest zdrowie dziecka
Ja jestem na l4 od 4 tygodnia. Tak jak ty wracałam do domu po całym dniu i byłam strasznie padnięta. Teraz dopiero odżyłam i czuję się znacznie lepiej.Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie- dzidziul 2,3 cm. Serducho 178.
Pięknie się ruszał, wyniki wszystkie idealnie
No nic, tylko się cieszyćŻabulka30, Paula_29, Marzycielka111192, netka90, aiwlys, s1985, Krokodylica, Helka891, Morwa, emerald_m, Girl25, natki89, kate88:), Ikarzyca, FreshMm, izalika, Patrycja27, jagodowa91, Nadin, be_aduska, Raven, alexast, madzia8lenka, helagazela, Gosiak, zapachmalin, Ruda_ann, Anna 1985, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marzycielka111192 wrote:Gratuluję samych super wieści
Dziewczyny mam pytanie. Myślicie że taki intensywny tryb życia zaszkodzi maluszkowi? Mam dużo pracy, bez stresów, nie krwawie, Nie mam mdłości więc cały czas pracuje. Chociaż nie ukrywam że po całym dniu jestem tak padnięta że nie wiem jak wracam do domu. Opoczywam tylko w niedzielę i wieczorami które lecą strasznie szybko. Mój mąż strasznie przeżywa że to może odbić się na dziecku, że urodzi się jawkieś znerwicowane, cytuję męża.
Ja myślę że jak nie masz żadnych dolegliwości to czemu by nie chodzic do pracy, zawsze jakas rozrywkaJa półki co chodzę i czuję się o niebo lepiej jak siedziałam w domu na L4, bo non stop rozwijałam czarne scenariusze/ też mam trochę kaszankę z pracą bo ze względu na pracę pracuję na 2 miasta i muszę 300 km 2 razy w tyg się bujać pociągiem w te i wewte między domem a mieszkaniem... Praca pozwala mi się nie martwić
Mam stresów w pracy, ale sobie mówię że co tam za chwilę mnie nie będzie a ten cały bałagan to nie mój cyrk, nie moje małpy
Niemniej jednak skoro jesteś w ciąży masz pewne prawa: np. jesli pracujesz przy kompie należy Ci sie co godzinę 15 min przerwy i nie ma nikt prawa prosić Cię o nadgodziny. Powinnaś też pilnować posiłków i zrozumieć że można pracować i się nie spalać. Moim zdaniem powinnaś zwolnić i pracować wolniejszym trybem z należnymi Ci przerwami.Marzycielka111192, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Meridess wrote:Gratuluję wszystkim pomyślnych wiadomości na wizytach!
Mam do was pytanko.co na przeziebienie? Ból gardła i katar?wydaje mi sie ze nie ma sensu iść do lekarza
Jesli pracujesz idz po lekarza po zwolnienie.
Jesli nie masz goraczki i masz juz zwolnienie to:
- Tantum Verde w spray'u.
- Czosnek i miód
- No i odpoczynek.