WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o witaminy to ja biorę i polecam selen, cynk, witaminę E (wspomaga utrzymanie ciąży), kwasy omega 3, oczywiście kwas foliowy :) Taki mój podstawowy zestaw + Eutyrox i jod. Regularnie piję sok z granatów, chociaż ostatnio dał mi się we znaki :)

Należy uważać żeby nie przedawkować witaminy A (która często jest w tranie/ kwasach omega), bo nadmiar może wpłynąć na nieprawidłowy rozwój dziecka.

Osobiście uważam, że witaminy należy brać już na 3 miesiące przed planowaniem ciąży i jeżeli nie ma przeciwwskazań to również w ciąży :)

Niestety jedzenie nie jest takie samo jak kiedyś i nie uzupełnimy wszystkich witamin i minerałów w tradycyjnej diecie.

Gratuluję wszystkich serduszek i dobrych wieści! <3

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    To był przypadkowy lekarz bo u mnie to długo się czeka na wizytę, a dzisiaj to już szpital mnie badał
    To dobrze i więcej do niego nie idź....

A mnie lekarz nie zlecił żadnych badań chyba ze każe zrobić jak będę na drugiej wizycie ale większość niby powinno się zrobić do 10 tyg

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Właśnie byłam w toalecie a tam na papierze dwie nitki jasnobrazowego, mlecznego śluzu. Przestraszyłam się. Miałam dzisiaj mega stresujący dzien, mam nadzieję, że nic się złego nie dzieje :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Kurcze. Właśnie byłam w toalecie a tam na papierze dwie nitki jasnobrazowego, mlecznego śluzu. Przestraszyłam się. Miałam dzisiaj mega stresujący dzien, mam nadzieję, że nic się złego nie dzieje :/

Coś Ty, pewnie się podrażniłaś, podcierając. A w ciąży ciało jest bardziej ukrwione, wrażliwe. Wszystko jest ok :) Ja miewam często z okolicy odbytu, przez te ciążowe zaparcia moje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 22:29

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• malka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Coś Ty, pewnie się podrażniłaś, podcierając. A w ciąży ciało jest bardziej ukrwione, wrażliwe. Wszystko jest ok :) Ja miewam często z okolicy odbytu, przez te ciążowe zaparcia moje.

Obyś miała rację. Ale raczej wyglądało jakby było bardziej z wewnątrz... Jutro będę u gina to sprawdzi. Idę spac, bo padam dzisiaj. Dobrej nocy wszystkim tutejszym mamom życzę :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niewyspana ze szpitala, jeszcze jedna noc i padne tu, cała noclegi się kręcił i jedna druga stronę, raz gorąco raz zimno, lokatorka chrapala, normalnie masakra, rwe włosy z głowy ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Współczuję :/

Chciałabym poczuć ale tak tylko raz co to są mdłości ciążowe. :P

Kochana uwierz , że szybko zalowalabys swoejej decyzji ;)
    Ja dzis badania i po badaniach odrazu do wc nad ceramike ;D nie polecam ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Witam niewyspana ze szpitala, jeszcze jedna noc i padne tu, cała noclegi się kręcił i jedna druga stronę, raz gorąco raz zimno, lokatorka chrapala, normalnie masakra, rwe włosy z głowy ;/

Bidula , wiem co to znaczy :( Współczuję Ci :( ale dasz rade dla dzidziusia wszystko ;) trzymam kciuki abys szybko wróciła do domku aby w nim spokojnie odpoczywać ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Mi ginek kilka razy podkreślał żeby brać witaminy. Biorę femibion natal 1 ale słyszałam różne opinie o tych witaminach w pierwszym trymestrze. Niektórzy lekarze zalecają wyłącznie kwas foliowy

Mi polecal te witaminy ginekolog , tez je biorę plus kwas foliowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven - Angela ma rację, ciesz się że nie masz mdłości :) ja wczoraj rzygałam calutki wieczór :( i tak cieszę się niezmiernie że nie rzygam codziennie, mdłości bez rzygania już mi (w sumie) nie przeszkadzają :) wierzę, że skończą się wraz z 12tc :) a jeśli nie... no cóż :) damy radę... Ale szczerze - ciesz się że nie masz mdłości :)

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która na świeżo jest po porodzie i jak widziała mnie wczoraj zieloną i co chwila w kibelku, to mówiła że ją na szczęście tylko ze 2 razy zemdliło i raz wymiotowała na samym początku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 - co za fatalna pomyłka... :( ale najważniejsze że jedna dzidzia jest i teraz to już tylko czekamy na szczęśliwe rozwiązanie :)
    Odpoczywaj! :) może uda Ci się w dzień pospać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne że jesteśmy zmęczone po całym dniu pracy... Ale to minie :) w drugim trymestrze już organizm się przyzwyczaja do działania wzmożonego i wraca energia i siły witalne :) także niedługo już!

Ja po całym dniu pracy, a pracuję umysłowo, a nie fizycznie, czuję się czasem jakbym przerzuciła tonę węgla :) :P wracam, jem i... drzemka :) ale (powtarzam to już kolejny raz) nie zamierzam iść póki co na zwolnienie jeśli nie ma takich wskazań wyraźnych od lekarza. Nic się złego nie dzieje, a ciąża to nie choroba :) póki mogę normalnie funkcjonować, wolę chodzić do pracy, zawsze to jestem między ludźmi a nie siedzę i gapię się bez sensu w tv czy kompa :)
    Podobnie zmęczona jestem po sobotnim sprzątaniu czy zakupach... a z tego nikt mi zwolnienia nie da :P nie mogę wszystkiego zostawić na głowie tego mojego biednego B, bo się chłopak zarobi na śmierć :)

Tak więc miłego dnia wszystkim, a ja idę się ogarniać do pracy :) na szczęście dzisiaj piątek :)

helagazela lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven dziewczyny dobrze piszą, szybko byś pożałowała.
    Jak ja zazdroszczę tym z Was co nie mają objawów.
    To jawna niesprawiedliwość. :P

Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 współczuję.
    W poprzedniej ciąży byłam 3 razy w szpitalu i wspominam baaardzo słabo. Jeszcze o 5 nas budziły na pomiar ciśnienia haha
    Do kiedy tam będziesz?

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję szpitala, w poprzedniej ciąży pod koniec musiałam leżeć na patologii więc wiem jak to jest. W nocy praktycznie nie spałam...miałam 3 współlokatorki, w tym dwie jakieś dziwne...one leżały tam już dłuuuugo i jakoś nie mogłam, nawet nie próbowałam się dogadać. Ale była tez jedna która przyjechała na założenie szwa. To bylo 3 lata temu a my sie przyjaźnimy do dziś :), wiec nie ma tego złego ;)

Dziewczyny, powodzenia na wszystkich wizytach, mam nadzieje że każda z Was będzie miała taki widok jak ja wczoraj. To niesamowite, ale chyba dopiero wczoraj, jak zobaczyłam małego człowieka na usg który sie ruszał tak naprawde do mnie dotarło że za pól roku będziemy mieli drugie dziecko :)
    Teraz kolejne dwa tygodnie czekania, ale chyba juz troche spokojniejsze ;)

Uciekam do pracy, póki co, ja tez będe pracować, chociaz w pierwszej wersji chciałam isc szybko na zwolnienie. Wczorajszy dzien uswiadomił mi że dzieki pracy troche odrywam mysli od mozliwych problemów, więc póki mnie nie beda stresować popracuje. A jak poczuje ze juz czas, pójdę na zwolnienie ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych wizyt :( ja mam dopiero 29 czerwca, dopiero zleciało 1,5 tygodnia, jeszcze 2,5. 4 tygodnie przerwy to chyba jakaś kara dla mnie :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    S1985 współczuję.
    W poprzedniej ciąży byłam 3 razy w szpitalu i wspominam baaardzo słabo. Jeszcze o 5 nas budziły na pomiar ciśnienia haha
    Do kiedy tam będziesz?
    Oby dziś mnie pościeli

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dzień dobry :) ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych wizyt :( ja mam dopiero 29 czerwca, dopiero zleciało 1,5 tygodnia, jeszcze 2,5. 4 tygodnie przerwy to chyba jakaś kara dla mnie :(
    Ale pomyśl jaki widok już bedzie za te kilka tygodni!
    To juz chyba bedą prenatalne?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ale pomyśl jaki widok już bedzie za te kilka tygodni!
    To juz chyba bedą prenatalne?
    To już bedzie pierwszy dzień 13 tygodnia :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny :)

ciesze się z wszystkich wczorajszych dobrych wieści a dziś trzymam kciuki za te które wizytują :)

ja wczoraj miałam wizytę, ale bez podglądania, u mnie ginekolog nie ma usg w gabinecie tylko skierowania wystawia :) tak więc mam już skierowanie i termin na pierwsze usg 14 czerwca :), później wizyta 22 czerwca - cytologia i ustalanie terminu prenatalnych :)

trochę się denerwuje, ale nie mam zbytnio czasu by o tym myśleć bo praca czeka :)

od wczoraj mam też przepisaną luteinę dowcipnie 2*50 rano i wieczorem z powodu tych bóli podbrzusza i tak profilaktycznie po poprzednim poronieniu

u nas dziś ładna pogoda więc życzę takiej samej wszystkim

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ