X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do klubu, bo mam już chłopca i marzę o dziewczynce, przeczuć coo do płci jednak brak :)

alexast lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu chciałabym teraz chłopca ale coś czuję że będzie druga dziewczynka.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam i dowiedziałam się płci w skończonym 19 tygodniu.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też, ja też pragnę urodzić córeczkę! ;) To moje największe marzenie, ale jak będzie chłopaczek to przecież płakać nie będę hehe

alexast, Raven lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie mnie ma znaczenia mogłabym mieć same dziewuszki w domu aby tylko zdrowe co Bóg da

alexast, Krokodylica, Aenu lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo będzie co będzie i najważniejsze, żeby było zdrowe. Ja drugiego syna będę kochała jak pierwszego, ale w głębi sercu marzy mi się córa. Oczywiście nie będę płakać jak będzie syn. Przynajmniej mam już wszystko pod syna i nie będę musiała nic kupować :)

Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziewczynka! :) Boże jak ja marzę o córeczce, mój mąż twierdzi że napewno tam jest dziewczynka :D raz pamiętam jak się żegnał rano, ja jeszcze taka pół śpiąca a on "miłego dnia dziewczyny" myślałam że mi się coś przeslyszalo i wieczorem go pytam a on no że tak napewno tam jest dziewczynka. Jak jednak bedzie synek to dużego Focha strzeli na tatuska że tak na niego mówi :D a tak serio to co będzie to będzie, największe nasze marzenie to żeby było zdrowe, a drugie marzenie to żeby była dziewczynka

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dowiedziałam się że będzie dziewczynka w 20 tyg ciąży a wszyscy muwili że będzie chłopak a ja czułam że dziewczynka chciałabym jeszcze jedna dziewczynkę ale mam przeczucie ze będzie chłopak najważniejsze żeby byli zdrowe!!

eiktskjos217pbgb.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, niedawno wstałam :D
    Trochę się przestawilam ze spaniem, bo od 3 dni wieczorami mnie muli... i apetyt też straciłam przez to wszystko, mam nadzieję, że skończy się tylko na mdlosciach bo nie chce przytulać porcelany. :)

Ale wczoraj mój Tz mnie rozsmieszyl :D Tak siedzi siedzi i myśli... nagle wyskakuje mi z tekstem, że jak dzidzia już przyjdzie na świat to po roku on chciałby starać się o następne :D A później 3 za parę lat... jak będę chciała :D Yyyy.. ponioslo go troszeczkę :D

alexast, Krokodylica lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Cześć dziewczyny, niedawno wstałam :D
    Ale wczoraj mój Tz mnie rozsmieszyl :D Tak siedzi siedzi i myśli... nagle wyskakuje mi z tekstem, że jak dzidzia już przyjdzie na świat to po roku on chciałby starać się o następne :D A później 3 za parę lat... jak będę chciała :D Yyyy.. ponioslo go troszeczkę :D

Lovi ciesz się, że masz męża, który tak mówi. Mój to się ze mną nie starał, on chciał pierwsze w wieku 35lat. to ja się zbuntowałam. Starałam się o syna 3 lata. Jak byłam w 8 miesiącu i miałam chwilę zwątpienia czy sobie poradzę i że może mogłam poczekać to mi powiedział, że on tego dziecka nie chciał teraz tylko za parę lat.
    Nad drugim też się nie zastanawiał, bo syn mu wystarczy, więc po co. Dopiero jak straciłam drugą ciążę stwierdził, że będziemy się starać do upadłego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 12:32

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, coś namieszałam, a nie potrafię tego posta usunąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 12:31

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Poważnie? U nas pierwsza ciąża to była wpadka, może trochę planowana, bo przecież człowiek wiedział skąd biorą się dzieci... ale miałam wtedy 18 lat. Niestety, zakończona porodem przedwczesnym przez niewydolność szyjki w 24tc... eh.
    Później był czas gdzie ja nie chciałam.. postawiłam na pracę, chciałam mieć coś do czego mogłabym wrócić po następnej ciąży. I w sumie to trochę czasu minęło... ale już tak po 3 latach po pierwszej ciąży, Tz wlaczylo się marudzenie, że on chce juz się starać... i przyznam, że było trochę kłótni o to, bo on nie rozumiał, że jak przyjęłam się do pracy to musiałam czekać na tą umowę o pracę na stałe. Bo on chciał i koniec, kazał mi odstawić tabletki anty po moim okresie próbnym w pracy :D Kino, oczywiście tego nie zrobiłam... i przez jakiś rok czasu udało mi się zamydlic mu oczy- ale wydawaly mu się za długie te starania i przeszperal moja torebkę :D Znalazł.. i wtedy też odstawilam tabletki antykoncepcyjne i zaczelismy się starać od stycznia 2016.. :)
    Także też historia :D

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mama Ali piękne zdjęcie..
    Cieszcie sie, ze nie macie rewolucji ziladkowych, ja dzis o 3 jadlam ryz, bo mnie mulilo i bolal żołądek.. Moge troche sie podzielić mdlosciami i wymiotami..:-S

Co do rewolucji żołądkowych. Dzis własnie pojawiły się znów mdłosci...
    do tego jeśli chodzi o mój żołądek- chodze do ubikacji ( pomijajac sikanie) jakieś 4 razy dziennie. A wczoraj na wadze u położnej +1kg do przodu ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy płeć poznałam dopiero jakoś po 30-tym tyg. Strasznie późno bo moja cora tak sie ukrywala na wszytskich usg :) a to zarzucala nogę na nogę a to odwróciła się tak że nie sposób było podejrzeć :)
    Teraz mam przeczucie na dziewczynę i w sumie bardziej bym chciała druga coreczke :) maz także marzy o dwóch corka chyba jakoś nie chce syna (a to bardzo dziwne!):)))

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem oboje staraliśmy się o pierwsze a drugiego on nie chciał a ja chciałam.
    Od porodu córki się nie zabezpieczaliśmy no i po dwóch latach się trafiło. :)
    Najpierw mąż nie był zadowolony ale potem przyjął to na klate. :)

• Meridess Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie tę serię prenalen co polecalyscie, ale i tak wyladowalam u lekarza.gorączka mam prawie 38 st, klucze w gardle i wogole dupa...a przede mną milion osób
    Do opery dzis mieliśmy isc

Meridess
  • Meridess Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluche w gardle miało być

Meridess
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poznaliśmy płeć w 18 tyg chociaż wtedy miał być dziewczynka(płakałam kilka dni bo zamówienie o 8 lat było na chłopca) w 20 tyg płeć się zmieniła i mam synka. Teraz chcę dziewczynkę i wszystkie moje koleżanki z pracy się śmieją że tak sobie wymyśliłam to tak będzie.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mama ginekolog dodała nowy post na temat poronien... warto przeczytać

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poznaliśmy płeć jakoś w 14/15 tygodniu. Synek na każdym usg ochoczo prezentował klejnoty :) Teraz, jeśli mogłabym wybrać, chciałabym drugiego syna. Nigdy nie marzyłam o córce, ale jak będzie dziewczyna, będę kochać całym sercem. Trochę mnie ciekawi jak to jest mieć córkę. Przeczucia mówią mi jednak, że będzie drugi chłopak :)

s1985, kate88:) lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ