WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    My płeć zarówno u córki jak i syna poznaliśmy w 13 tygodniu na prenatalnych. Chodzę na prenatalne do lekarza który specjalizuje się w tych usg i jak tylko dzidzia się dobrze ułoży to on prawie nigdy się nie myli.przynajmniej takie chodzą słuchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:33

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciała bym poznać tym razem szybciej płeć. :)
    No i ogólnie czekam na 2 trymestr, może wymioty zelżeją trochę. :/

Meridess zdrowia życzę.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny
    My płeć zarówno u córki jak i syna poznaliśmy w 13 tygodniu na prenatalnych. Chodzę na prenatalne do lekarza który specjalizuje się w tych usg i jak tylko dzidzia się dobrze ułoży to on prawie nigdy się nie myli.przynajmniej takie chodzą słuchy.

Ja też mam taką lekarkę :), na prenatalnych powiedziała ze bedzie córa no i była.

Paula_29 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi znajomi we wrześniu będą mieć drugie dziecko i my stwierdziliśmy w kwietniu, że czemu nie spróbować? Pewnie i tak od razu się nie uda ;) a tu akuku... w pierwszym cyklu i już zaszłam. Trochę byłam w szoku, że tak szybko się udało, ale się cieszymy. Między dziećmi będzie 5 lat różnicy. Jeszcze parę miesięcy temu nawet nie chciałam słyszeć o drugim dziecku hehe.
    Z pierwszym dzieckiem płeć poznałam dopiero około 20 tygodnia. Mam nadzieję, że teraz dowiem się prędzej. Czuję, że będzie druga córeczka ;) choć mąż się nastawił na synka...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ach, muszę sie pochwalić moim gumisiem, bo jest taki idealny <3

92a588437fa75bc2med.jpg

Śliczny maluszek <3

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płeć poznałam w 16 tygodniu, bardzo bardzo chciałam dziewczynkę i udało się :) chociaż wszystkie stare baby straszyły mnie patrząc na mój brzuch że na pewno chłopak, ale ma usg 3d widać było bardzo dokładnie wargi sromowe więc nie było opcji ;)
    Chciałabym druga dziewczynkę, mąż z kolei chłopca ale mam przeczucie ze znowu Córe noszę :)

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie wytrzymałam i zapisałam się na USG na 8 czerwca prywatnie. Co prawda teraz następne to powinno być prenatalne w ostatnim tygodniu czerwca ale uznałam już że mam dość tych co chwilę zanikających objawów. Dziś mnie już piersi nie bolą, mdłości też ustąpiły, nawet w tramwaju mnie nie wzięło :/ A jeśli tego ósmego wszystko będzie dobrze to przy okazji porozmawiam z panią doktor jak będą wyglądać prenatalne.
    Co prawda 13 czerwca mam wizytę u swojej prowadzącej ale ona jest w państwowym szpitalu a tam się USG nie uświadczy niestety.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    haha Anna witaj w klubie :) życzę Ci córeczki i trzymam mocno kciuki, żeby tak właśnie było :)
    Ja Tobie również życzę ślicznej panienki ; ) I pozostałym dziewczynom które również o tym marzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 15:12

alexast lubi tę wiadomość

orsnap9.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) ja dzisiaj zrobiłam badania które zlecił mi ginek i jestem zdrowa jak ryba :D
    Ja mam przeczucia ze będzie chłopak :) a mąż ze dziewczynka :) ciekawe kto ma rację ;)

Krokodylica, helagazela, Aenu, ktosiowa lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali z tego co się orientuję to robią usg genetyczne i w tym dniu pobierają badania a potem jest druga wizyta na analizę, przynajmniej tak jest w Krakowie na Nfz

Mama-Ali lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem bo wszystkie wizyty i badania prywatnie. :/

• helagazela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas juz dwoch chlopakow na stanie i naturalnie marzy mi sie dziewczynka.
    Ale jak pomysle o calej bandzie, to mysle, ze trzej chlopcy stanowiliby bardziej zgrana ekipe i najmlodszy pewnie bylby latwiej przyjety i zintegrowany gdyby byl chlopcem wlasnie, a nie dziewczynka...
    Przyjdzie mi pewnie poczekac z ta informacja az do polowkowego, w najlepszym razie do 16 tyg., u nas rzadko mowia w 13-tym.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na usg jest fasolka z bijacym serduszkiem termin na 26.01. Jestem szczęśliwa płakałam że szczęścia jak dziecko!!!!!

Krokodylica, Marzycielka111192, Lovilovi, emerald_m, kate88:), emi2016, wronka, helagazela, s1985, BlackCatNorL, Morwa, FreshMm, jagodowa91, madzia8lenka, izalika, .aś., Aenu, Raven, be_aduska, Gosiak, ktosiowa, Myszk@, Paula_29 lubią tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dziewczyny mama ginekolog dodała nowy post na temat poronien... warto przeczytać

Dziękuję Dorka. Troche pomógł mi ten wpis. Zaczynam sobie tlumaczyc, ze to na pewno nie moja wina,a najprawdopodobniej wada genetyczna/serduszka. To najczestsza przyczyna poronien. Dzidzius najprawdopodobniej byl chory... a nie kapiel w basenie czy zlapna infekcja grzybicza.

helagazela, Dorka87 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Dziewczyny byłam na usg jest fasolka z bijacym serduszkiem termin na 26.01. Jestem szczęśliwa płakałam że szczęścia jak dziecko!!!!!

Gratuluję

Patrycja27 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali sliczny mis <3

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziękuję Dorka. Troche pomógł mi ten wpis. Zaczynam sobie tlumaczyc, ze to na pewno nie moja wina,a najprawdopodobniej wada genetyczna/serduszka. To najczestsza przyczyna poronien. Dzidzius najprawdopodobniej byl chory... a nie kapiel w basenie czy zlapna infekcja grzybicza.
    Agulineczka, a jak się czujesz? Jak sobie radzisz?

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Kochana, na pewno nie Twoja wina. Na etapie jak już jest serduszko i cos się dzieje to najczęściej jakaś wada, która nie pozwalała się dziecku rozwijać.
    Ja sama obwiniałam się w zeszłym roku, że moze za wczesnie leki odstawiłam itp. Ale wiesz, to droga donikąd.
    Ja wiem że wkrótce będziesz się cieszyc podobnym gumisiem do mojego.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Dziewczyny a ja nie wytrzymałam i zapisałam się na USG na 8 czerwca prywatnie. Co prawda teraz następne to powinno być prenatalne w ostatnim tygodniu czerwca ale uznałam już że mam dość tych co chwilę zanikających objawów. Dziś mnie już piersi nie bolą, mdłości też ustąpiły, nawet w tramwaju mnie nie wzięło :/ A jeśli tego ósmego wszystko będzie dobrze to przy okazji porozmawiam z panią doktor jak będą wyglądać prenatalne.
    Co prawda 13 czerwca mam wizytę u swojej prowadzącej ale ona jest w państwowym szpitalu a tam się USG nie uświadczy niestety.
    Nie stresuj się :) ja też mam objawy ciągle znikajace, brzuch płaski i ogólnie często czuję się normalnie. Ale po ostatnim usg już wierzę, że taka moja natura, że mam szczęście. Wiadomo, strach bo one raz się pojawiają a raz znikają ale trzeba myśleć pozytywnie :) też idę 8, chodzę co 2 tygodnie.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali moja kolejna wizyta też będzie już w 9+0, więc liczę na podobny cudowny obrazek. :) Gratuluję! :*

Obudziłam się dzisiaj rano w końcu bez mdłości i sie ucieszyłam, ale jak mnie chwyciło po 30 minutach tak nie odpuściło do tej pory, nawet po jedzeniu. Jest coraz gorzej. Jeszcze ani razu nie wymiotowałam i mam nadzieję, że tym sie nie skończy. :/

Do kolejnej wizyty jeszcze 11 dni :o

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ