X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Zaczynam łapać doła mąż niby robi koło mnie Ale mnie unika dziś caly dzień jest w drugim pokoju wczoraj caly wieczór też odczuwam tak jakby był zły ze musi koło mnie robić nie tak to sobie wyobrażałam wyje sobie po cichu jest mi smutno i czuje się strasznie samotna
    Mikuśka, biedna :( może z nim pogadaj.. przecież to nie Twoja wina że tak musisz leżeć :/
    A a propos tych plamień, to kiedy masz się pokazać u lekarza?

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Zaczynam łapać doła mąż niby robi koło mnie Ale mnie unika dziś caly dzień jest w drugim pokoju wczoraj caly wieczór też odczuwam tak jakby był zły ze musi koło mnie robić nie tak to sobie wyobrażałam wyje sobie po cichu jest mi smutno i czuje się strasznie samotna

Ojjjj przytulam :*
    Może pogadaj z mężem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 17:39

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Mikuśka, biedna :( może z nim pogadaj.. przecież to nie Twoja wina że tak musisz leżeć :/
    A a propos tych plamień, to kiedy masz się pokazać u lekarza?
    Kazał pokazać się w środę w poniedziałek muszę badania zrobić

Ruda_ann lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka, napewno Ci się tylko wydaje... Mąż bardzo Cię kocha i może tylko zwyczajnie jest zestresowany i zmęczony sytuacją.
    Mój jest kochany ale też mam wrażenie, że jak mnie widzi codziennie w sypialni we wyrze, obłożoną żarciem i z pilotem w ręku to ma taką dziwną minę :) Ja sobie i mężusiowi tłumacze, że w II trymestrze wróci power i widoki rozmymlanej mnie w łóżku staną się obce :)

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wróciłam dzisiaj z Polski, naskrobałyście tyle, że chyba nie nadrobię jest ponad 100 stron od mojego wyjazdu ;)

U mnie było trochę z przebojami, wylądowałam na SORze z plamieniem nie długo po przylocie, nie chcieli mnie przyjąć bo mówili, że i tak nie mogą pomóc, wybłagałam od jakiegoś położnika szybkie badanie, powiedział tylko: ciąża żywa serce bije czekać do wizyty 29 maja.

29 maja poszłam na planową wizytę serduszko biło 168 ud/min, malutki miał 23,5mm i Pani gin stwierdziła, że jest śliczny i wygląda jak miś haribo :) A plamienia były z polipa niestety z tym już mi nie pomogła i umówiłam się na wizytę we wtorek w Oslo zobaczymy co powie. Jak na razie jestem prze szczęśliwa :)

Krokodylica, FreshMm, Myszk@, Ruda_ann, wronka, be_aduska, Raven, Morwa, izalika, kate88:), helagazela, ktosiowa lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dzięki, u mnie coraz gorzej. :(
    Rzygam i rzygam.
    Cały dzień ktoś mysi być z córką bo ja nie daję rady.
    Ale rodzina pomaga.
    A mąż nawet się wziął i mieszkanie posprzątał, chyba go już strasznie mierził ten syf.
    Ja przy córce ratowałam się jedząc kisiel bo mic innego się nie przyjmowało no i cóż, dzisiaj znowu musiałam przejść na dietę kiślową. Buuuuu źle mi. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez - super że wrócilaś :) super, że wszystko jest dobrze i dzidzol rośnie :)
    Dobrze to słyszeć/czytać :)

Krokodylica.... Dżizas... współczucia :( masakra.... Mi zdarza się raz na jakiś czas taki gorszy dzień z przytulaniem porcelany, ale czym to jest przy Twoich codziennych męczarniach o.O
    Ale ten kisiel... mmm :) chyba skoczę do sklepu :D :P

Inez87 lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Myszka dzięki, u mnie coraz gorzej. :(
    Rzygam i rzygam.
    Cały dzień ktoś mysi być z córką bo ja nie daję rady.
    Ale rodzina pomaga.
    A mąż nawet się wziął i mieszkanie posprzątał, chyba go już strasznie mierził ten syf.
    Ja przy córce ratowałam się jedząc kisiel bo mic innego się nie przyjmowało no i cóż, dzisiaj znowu musiałam przejść na dietę kiślową. Buuuuu źle mi. :(

Ja w poprzedniej ciąży tolerowałam tylko pomidory i prawie tylko je jadłam: Na śniadanie kanapkę z pomidorem, obiad zupa pomidorowa, kolacja sałatka z pomidorów i ogórków ze śmietaną, między posiłkami przegryzałam pomidory :-o

Ruda_ann lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży tolerowałam tylko pomidory i prawie tylko je jadłam: Na śniadanie kanapkę z pomidorem, obiad zupa pomidorowa, kolacja sałatka z pomidorów i ogórków ze śmietaną, między posiłkami przegryzałam pomidory :-o
    FreshMm... ja mam teraz fazę pomidorową :D ale może nie tyle nie toleruję nic innego co chyba najmniej mnie mdli po nich, no i można posolić :P :P :P

FreshMm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i od teściowej dostałam zajebiste ogórki małosolne <3 pyyyycha!

• Raven Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Hej kochane dołączę do Was :*
    Byłam wczoraj na usg 6t0d według usg. Miałam bardzo pozna owulke.
    Pęcherzyk ciążowy 16mm lekarz powiedział ze uwidacznia się tez zoltkowy jednak zarodka brak:( boje się strasznie ale muszę czekać.
    Witamy jak się czujesz? Na kiedy masz termin?
    Spokojnie zarodek na pewno się pojawi kiedy masz kolejna wizytę?

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe jestem w podobnej sytuacji. Pecherzyk ciążowy 14 mm, zoltkowy też ale zarodka nie było :/ już się godze z myślą, że nic z tego nie będzie. Aczkolwiek objawy się nasilają. Wczoraj pierwszy raz rzygalam i dzisiaj mdli mnie w zasadzie cały dzień.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A i od teściowej dostałam zajebiste ogórki małosolne <3 pyyyycha!
    A ja właśnie wróciłam z konferencji całodniowej, a jutro ciąg dalszy ;D a tu znów tyyyyle nowych postów :D
    Co do ogórków - weź się podziel! :D bo ja jak zrobiłam ze sklepowych, to małosolne jeszcze jakos były zjadliwe, ale jak już się ukisiły to w smaku sam nawóz kurczę... ;/

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 Wspaniała wiadomość :*

WhyMe witaj :*

Ja jestem żarłocznym potworem. Powinni mnie zamknąć w klatce. Dzisiaj zjadłam kilogram czereśni i 2 kg truskawek. Do tego zjadłam dużego loda. Ja nie mogę słodkiego :( mam wyrzuty sumienia... tak złamać swoje postanowienia i dietę :( nic poza tym normalnego nie zjadłam :/ aaaaaa

Inez87 lubi tę wiadomość

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    WhyMe jestem w podobnej sytuacji. Pecherzyk ciążowy 14 mm, zoltkowy też ale zarodka nie było :/ już się godze z myślą, że nic z tego nie będzie. Aczkolwiek objawy się nasilają. Wczoraj pierwszy raz rzygalam i dzisiaj mdli mnie w zasadzie cały dzień.

Powiem Ci ze może ten gin miał zły sprzęt co słabo widać ja jak byłam w wtorek to był pęcherzyk z tym zoltkiem i na gorszym sprzęcie a w piątek na lepszym i był zarodek z bijacym serduszkiem także poczekaj i na razie się nie załamuj

eiktskjos217pbgb.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem bez opamiętania ale narazie na zdrowo truskawki arbuza nektarynki banany ogórki mało solne i ukochane pomidorki malinowe

eiktskjos217pbgb.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:

Głupoty gadacie dziewczyny :P piszę to po raz piąty, że to normalne, może być nic nie widać do 24mm pęcherzyka. Mnie gin nie straszył, a miałam pęcherzyk 14mm, nie było nic widać i z tego pęcherzyka mam 2letniego synka. Głowa do góry :-*

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Ja też jem bez opamiętania ale narazie na zdrowo truskawki arbuza nektarynki banany ogórki mało solne i ukochane pomidorki malinowe
    Ja z tych zdrowych rzeczy mogę jesć tylko te z niskim indeksem glikemicznym. Czyli mogłabym zjeść twoje ogórki małosolne i pomidory malinowe :D oraz ewentualnie trochę arbuza , bo tam większość to wody :p

Patrycja27 lubi tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sprzętem to prawda, ja mam zdjęcie ze szpitala i 4 dni później od prywatnego lekarza i ogromna różnica. Na tym ze szpitala ciężko stwierdzić co widać i totalnie różnią się między sobą.

Patrycja27 lubi tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszalalam z jedzeniem. Tak namieszalam i to cud że nie wymiotuje :P

izalika, Ruda_ann lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ