X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Zaczynam łapać doła mąż niby robi koło mnie Ale mnie unika dziś caly dzień jest w drugim pokoju wczoraj caly wieczór też odczuwam tak jakby był zły ze musi koło mnie robić nie tak to sobie wyobrażałam wyje sobie po cichu jest mi smutno i czuje się strasznie samotna
    Mikuśka, biedna :( może z nim pogadaj.. przecież to nie Twoja wina że tak musisz leżeć :/
    A a propos tych plamień, to kiedy masz się pokazać u lekarza?

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Zaczynam łapać doła mąż niby robi koło mnie Ale mnie unika dziś caly dzień jest w drugim pokoju wczoraj caly wieczór też odczuwam tak jakby był zły ze musi koło mnie robić nie tak to sobie wyobrażałam wyje sobie po cichu jest mi smutno i czuje się strasznie samotna

Ojjjj przytulam :*
    Może pogadaj z mężem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 17:39

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Mikuśka, biedna :( może z nim pogadaj.. przecież to nie Twoja wina że tak musisz leżeć :/
    A a propos tych plamień, to kiedy masz się pokazać u lekarza?
    Kazał pokazać się w środę w poniedziałek muszę badania zrobić

Ruda_ann lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka, napewno Ci się tylko wydaje... Mąż bardzo Cię kocha i może tylko zwyczajnie jest zestresowany i zmęczony sytuacją.
    Mój jest kochany ale też mam wrażenie, że jak mnie widzi codziennie w sypialni we wyrze, obłożoną żarciem i z pilotem w ręku to ma taką dziwną minę :) Ja sobie i mężusiowi tłumacze, że w II trymestrze wróci power i widoki rozmymlanej mnie w łóżku staną się obce :)

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wróciłam dzisiaj z Polski, naskrobałyście tyle, że chyba nie nadrobię jest ponad 100 stron od mojego wyjazdu ;)

U mnie było trochę z przebojami, wylądowałam na SORze z plamieniem nie długo po przylocie, nie chcieli mnie przyjąć bo mówili, że i tak nie mogą pomóc, wybłagałam od jakiegoś położnika szybkie badanie, powiedział tylko: ciąża żywa serce bije czekać do wizyty 29 maja.

29 maja poszłam na planową wizytę serduszko biło 168 ud/min, malutki miał 23,5mm i Pani gin stwierdziła, że jest śliczny i wygląda jak miś haribo :) A plamienia były z polipa niestety z tym już mi nie pomogła i umówiłam się na wizytę we wtorek w Oslo zobaczymy co powie. Jak na razie jestem prze szczęśliwa :)

Krokodylica, FreshMm, Myszk@, Ruda_ann, wronka, be_aduska, Raven, Morwa, izalika, kate88:), helagazela, ktosiowa lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dzięki, u mnie coraz gorzej. :(
    Rzygam i rzygam.
    Cały dzień ktoś mysi być z córką bo ja nie daję rady.
    Ale rodzina pomaga.
    A mąż nawet się wziął i mieszkanie posprzątał, chyba go już strasznie mierził ten syf.
    Ja przy córce ratowałam się jedząc kisiel bo mic innego się nie przyjmowało no i cóż, dzisiaj znowu musiałam przejść na dietę kiślową. Buuuuu źle mi. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez - super że wrócilaś :) super, że wszystko jest dobrze i dzidzol rośnie :)
    Dobrze to słyszeć/czytać :)

Krokodylica.... Dżizas... współczucia :( masakra.... Mi zdarza się raz na jakiś czas taki gorszy dzień z przytulaniem porcelany, ale czym to jest przy Twoich codziennych męczarniach o.O
    Ale ten kisiel... mmm :) chyba skoczę do sklepu :D :P

Inez87 lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Myszka dzięki, u mnie coraz gorzej. :(
    Rzygam i rzygam.
    Cały dzień ktoś mysi być z córką bo ja nie daję rady.
    Ale rodzina pomaga.
    A mąż nawet się wziął i mieszkanie posprzątał, chyba go już strasznie mierził ten syf.
    Ja przy córce ratowałam się jedząc kisiel bo mic innego się nie przyjmowało no i cóż, dzisiaj znowu musiałam przejść na dietę kiślową. Buuuuu źle mi. :(

Ja w poprzedniej ciąży tolerowałam tylko pomidory i prawie tylko je jadłam: Na śniadanie kanapkę z pomidorem, obiad zupa pomidorowa, kolacja sałatka z pomidorów i ogórków ze śmietaną, między posiłkami przegryzałam pomidory :-o

Ruda_ann lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży tolerowałam tylko pomidory i prawie tylko je jadłam: Na śniadanie kanapkę z pomidorem, obiad zupa pomidorowa, kolacja sałatka z pomidorów i ogórków ze śmietaną, między posiłkami przegryzałam pomidory :-o
    FreshMm... ja mam teraz fazę pomidorową :D ale może nie tyle nie toleruję nic innego co chyba najmniej mnie mdli po nich, no i można posolić :P :P :P

FreshMm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i od teściowej dostałam zajebiste ogórki małosolne <3 pyyyycha!

• Raven Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Hej kochane dołączę do Was :*
    Byłam wczoraj na usg 6t0d według usg. Miałam bardzo pozna owulke.
    Pęcherzyk ciążowy 16mm lekarz powiedział ze uwidacznia się tez zoltkowy jednak zarodka brak:( boje się strasznie ale muszę czekać.
    Witamy jak się czujesz? Na kiedy masz termin?
    Spokojnie zarodek na pewno się pojawi kiedy masz kolejna wizytę?

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe jestem w podobnej sytuacji. Pecherzyk ciążowy 14 mm, zoltkowy też ale zarodka nie było :/ już się godze z myślą, że nic z tego nie będzie. Aczkolwiek objawy się nasilają. Wczoraj pierwszy raz rzygalam i dzisiaj mdli mnie w zasadzie cały dzień.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A i od teściowej dostałam zajebiste ogórki małosolne <3 pyyyycha!
    A ja właśnie wróciłam z konferencji całodniowej, a jutro ciąg dalszy ;D a tu znów tyyyyle nowych postów :D
    Co do ogórków - weź się podziel! :D bo ja jak zrobiłam ze sklepowych, to małosolne jeszcze jakos były zjadliwe, ale jak już się ukisiły to w smaku sam nawóz kurczę... ;/

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 Wspaniała wiadomość :*

WhyMe witaj :*

Ja jestem żarłocznym potworem. Powinni mnie zamknąć w klatce. Dzisiaj zjadłam kilogram czereśni i 2 kg truskawek. Do tego zjadłam dużego loda. Ja nie mogę słodkiego :( mam wyrzuty sumienia... tak złamać swoje postanowienia i dietę :( nic poza tym normalnego nie zjadłam :/ aaaaaa

Inez87 lubi tę wiadomość

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    WhyMe jestem w podobnej sytuacji. Pecherzyk ciążowy 14 mm, zoltkowy też ale zarodka nie było :/ już się godze z myślą, że nic z tego nie będzie. Aczkolwiek objawy się nasilają. Wczoraj pierwszy raz rzygalam i dzisiaj mdli mnie w zasadzie cały dzień.

Powiem Ci ze może ten gin miał zły sprzęt co słabo widać ja jak byłam w wtorek to był pęcherzyk z tym zoltkiem i na gorszym sprzęcie a w piątek na lepszym i był zarodek z bijacym serduszkiem także poczekaj i na razie się nie załamuj

eiktskjos217pbgb.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem bez opamiętania ale narazie na zdrowo truskawki arbuza nektarynki banany ogórki mało solne i ukochane pomidorki malinowe

eiktskjos217pbgb.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:

Głupoty gadacie dziewczyny :P piszę to po raz piąty, że to normalne, może być nic nie widać do 24mm pęcherzyka. Mnie gin nie straszył, a miałam pęcherzyk 14mm, nie było nic widać i z tego pęcherzyka mam 2letniego synka. Głowa do góry :-*

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Ja też jem bez opamiętania ale narazie na zdrowo truskawki arbuza nektarynki banany ogórki mało solne i ukochane pomidorki malinowe
    Ja z tych zdrowych rzeczy mogę jesć tylko te z niskim indeksem glikemicznym. Czyli mogłabym zjeść twoje ogórki małosolne i pomidory malinowe :D oraz ewentualnie trochę arbuza , bo tam większość to wody :p

Patrycja27 lubi tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sprzętem to prawda, ja mam zdjęcie ze szpitala i 4 dni później od prywatnego lekarza i ogromna różnica. Na tym ze szpitala ciężko stwierdzić co widać i totalnie różnią się między sobą.

Patrycja27 lubi tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszalalam z jedzeniem. Tak namieszalam i to cud że nie wymiotuje :P

izalika, Ruda_ann lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ