X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:

A teraz ćwiczenia na wyobraźnię i wprawka dla mam pierwszorazowych ;) Takie pytanie dziś usłyszałam "gdzie mieszka rzeka?". Jakieś pomysły?
    yyyyy? :D :P i co odpowiedziałaś? :P
    bo jedyne co mi przyszło do głowy to "w korycie" :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 22:25

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ale owoc owocowi nierówny. Poza tym lepiej zjeść kilka truskawek niż tabliczkę czekolady ;) ja już poprzednio zorientowałam się co mogę zjeść a po czym mi glukoza szałała. Np. po jabłkach był cukier wysoki, a mogłam zjeść talerz frytek i było ok.

A teraz ćwiczenia na wyobraźnię i wprawka dla mam pierwszorazowych ;) Takie pytanie dziś usłyszałam "gdzie mieszka rzeka?". Jakieś pomysły?
    Dlatego wolę warzywa :p bo mimo tego ,że ziemniaki mają dość wysoki indeks glikemiczny to zawierają w sobie "inny rodzaj cukru" niż np ten co jest w czereśniach. Fruktoza najbardziej potrafi uzależniać i jedząc np takie czereśnie nie jest łatwo przestać je jeść. Mi na samą myśl o czereśniach skacze insulina :p a frytki jak nie są z piekarnika (robione beztluszczowo) to szybko zapychają kichę, bo spory poziom tłuszczu daje szybkie uczucie sytości. Teoretycznie zjesz ich mniej, ja przynajmniej zjem talerz i już więcej nie wcisnę, a czereśni mogę wciągnąć nawet 5 kg jak się przysiadę :D u mnie po owocach jest to co być nie powinno. Cukier mi najpierw błyskawicznie rośnie,a następnie równie błyskawicznie spada, bo mam tak ogromny wyrzut insuliny , która zachowuje się tak jakbym dolała właśnie oliwy do ognia, a po frytkach cukier jest często w normie. W takiej jakiej być powinien :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    yyyyy? :D :P i co odpowiedziałaś? :P
    bo jedyne co mi przyszło do głowy to "w korycie" :P :P :P
    Mi też tylko to do głowy przyszło :D

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie koryto przyszło do głowy później dopiero. Ledwo żywa po długiej próbie położenia jej spać powiedziałam, że rzeka sobie podróżuje od gór do morza ;) Ale Młoda ma tendencję do tego typu filozoficznych pytań, czekam więc na następne ;)

W ogóle stwierdziłam, że zacznę te najdziwniejsze pytania spisywać i po latach wydam w formie książki. Jak nic będzie bestseller;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 23:14

Morwa, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Mnie koryto przyszło do głowy później dopiero. Ledwo żywa po długiej próbie położenia jej spać powiedziałam, że rzeka sobie podróżuje od gór do morza ;) Ale Młoda ma tendencję do tego typu filozoficznych pytań, czekam więc na następne ;)

W ogóle stwierdziłam, że zacznę te najdziwniejsze pytania spisywać i po latach wydam w formie książki. Jak nic będzie bestseller;)
    I to bardzo dobra odpowiedź :) Mój mąż powiedział ,że gdyby jemu ktoś odpowiedział ,że rzeka mieszka w korycie to zadawał by kolejne pytania np co to jest koryto ;) i wcale by go taka odpowiedź nie usatysfakcjonowała. Jesteś super mamą :) spisuj pytania i wydawaj książkę , ja ją z przyjemnością kupię.

Ruda_ann, Magdalenna lubią tę wiadomość

• chanka Znajoma

Wysłany: 4 czerwca 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ciąża obumarła :( poroniłam samoistnie w 7 tc. Od początku było coś nie tak przyrosty beta za niskie, tsh za wysokie-4 i pare dni miałam objawy ciążowe które znikły.
    Zycze Wam wszystkich zdrowego donoszenia maluszków.

• Aenu Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chanka wrote:
    Nasza ciąża obumarła :( poroniłam samoistnie w 7 tc. Od początku było coś nie tak przyrosty beta za niskie, tsh za wysokie-4 i pare dni miałam objawy ciążowe które znikły.
    Przykro mi :(

• Aenu Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia ma dzisiaj 4 urodzinki :)

emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chanka wrote:
    Wspieram ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chanka współczuje :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka współczuję Ci...bardzo mi przykro :-(

eiktskjos217pbgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Witamy się w 10 tc <3

Krokodylica, aria40 lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka współczuję...

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety... chanka współczucia :(

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew w nocy przy podcieraniu teraz ból brzucha z prawej strony i brązowe plemienia i znowu nerwy ciekawe czy z młodym wszystko ok ...

7b0f9c1e19.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka bardzo mi przykro :(

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka bardzo mi przykro :(

A my po weselnych chulańcach już wstaliśmy i dzisiaj jeszcze poprawiny :) ahhh... Wytańczyłam się za wszystkie czasy. Ale mdłości pojawiały się :/

Aenu to wszystkiego najlepszego dla malutkiej ;*

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka, przykro mi bardzo :(

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka przykro mi :( :( :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka, współczuję Ci bardzo.... :(

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ