Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Chyba pozbyłam się stomatologa na stałe :p mówiłam mu ,żeby nie wciskał mi tych wacików, bo może się to dla nas obojga źle skończyć i się skończyło :p zwymiotowałam na niego całe śniadanie :p teraz czekam na wizytę u ginekologa , trzymajcie kciuki. Tzn jeszcze jej nie mam, ale po godzinie 15 możecie kciuki zaciskac
hahahah!! bosko, padłam
Ale kciuki cały czas trzymam!
-
izalika wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki - wszystkie ok prócz tego tsh 4,19 (0,27 - 4,20) przed ciążą badałam dokładnie tarczyce plus usg i wszystko bylo idealnie a tu nagle taki zonk....buuuu
-
hey - nadrobiłam weekend.
Przykro mi z powodu kolejnych odejść z wątku :*
I gratuluje wszystkich pozytywnych wieści od czwartku
u mnie mdłości i przez to ciągle musze coś jeść praktycznie.. - ale randki z sedesem nie miałam więc jest ok. Choroba lokomocyjna wróciła - ale daje radę. Wszystko zalezy od dnia.
To ja najcięższa wśród was. 80 kg przy 170 cm wzrostu. ALe wygladam ok - zawsze ważyłam wiecej niż moi rówieśnicy wyglądający podobnie - taka moja uroda i wierze w teorię "ciężkich kości". Więc pewnie ja zobaczę trzycyfrówke przed porodem - ale oby dziecko było zdrowe - reszta się unrmuje
Ja w srode ide na badania, w czwartek do gin a w piatek do endo.natki89, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
No ja wazę 75 przy wzroście 157 ale wszyscy mi mówią ze szczupła jestem
Tylko hmmm moje cycki są wielkie i z tym mam największy problem. Mam nadziejje ze nie urosną mi, jak narazie są jakie były
Mdłosci nie mam ani wymiotow, tylko nerwowa jestem strasznie
O byle co kłótnia
-
Mikuśka wrote:duzo wody trzeba pić zarówno na niskie cisnienie jak i wysokie ktoś kiedyś mądry mi powiedział spróbuj moze pomoże ja cisnienie mam 90/60 czasami 100/70 120/80 tylko jak jestem w zakopanym
albo mam super nerwa heheh
120/80 teraz juz sie ograniczylam do jednej
-
Dzisiaj mnie pogonił ginekolog, że mam więcej jeść (157cm/50kg, kilo mniej niż na poczatku). A jak tu jeść, jak na sama myśl o jedzeniu się wszystko wywraca.... i jeszcze te zapachy. Bawełna śmierdzi, mokry nóż śmierdzi potwornie.... masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 15:01
-
Vilu wrote:Dzisiaj mnie pogonił ginekolog, że mam więcej jeść (157cm/50kg, kilo mniej niż na poczatku). A jak tu jeść, jak na sama myśl o jedzeniu się wszystko wywraca.... i jeszcze te zapachy. Bawełna śmierdzi, mokry nóż śmierdzi potwornie.... masakra.
Ja w ciazy z córka przez pierwsze 12 tygodni schudłam 4-5 kg, no i na prenatalnych wtedy lekarka powiedziała ze jak waga nie drgnie to bedziemy myslec co dalej. Ale z córa to miałam konkretne mdłości. -
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 21kg a kilka miesięcy po porodzie miałam -30kg, więc spokojnie dziewczyny, jak się karmi piersią i sporo rusza, to kilogramy same lecą w dół.
Teraz zaczynam z niższą wagą wyjściową niż w poprzedniej ciąży, ale nie stresuję się ile przybiorę - jem na co mam w danej chwili chęć i tyle.
Obecnie 69kg przy 173 i czuję się ok. Fakt, mam duży biust, no i brzuch mi już spory wywaliło, ale to druga ciąża no i biorę duphaston a to ponoć też robi swoje. -
Ja już po wizycie
to była szybka wizyta , doktorek pospisywał wszystkie wyniki i zrobił mi szybkie usg przez brzuch ,aby tylko sprawdzić czy serduszko bije
serduszko bije jak dzwon a dzidziuś wygląda jak mały sumo :p ja przytyłam od ostatniej wizyty 0,5kg(przez 2 tygodnie).. także wychodzi objadanie się owocami
Nie wiem ile mierzy sumo i nie mam zdjęcia, aby się pochwalić, bo doktor nie zrobił, ale co tam ... ważne ,że jest wszystko ok
Teraz odliczam do prenatalnycha ja jestem o kolejny milowy krok do przodu bo dzisiaj przekroczyłam kolejny próg
s1985, natki89, Marzycielka111192, BlackCatNorL, be_aduska, Angela*, Myszk@, wronka, Gosiak, Mama-Ali, izalika, Ruda_ann, kate88:), Żabulka30, emi2016, Raven, alexast, helagazela, jagodowa91, Krokodylica, Bella93, emerald_m lubią tę wiadomość
-
Morwa cudowne wieści!
Dziewczyny nie ma co się tak spinać masą ciała. Najważniejsze, żeby Dzidziusie były zdrowe. Wiadomo, że każda z nas o tym marzy
Każda z nas na pewno pięknie wyglądaNajważniejsze to podobać się sobie
Ja dzisiaj też wkręcam sobie różne rzeczy, bo po moich ciężkich mdłościach przez ostatnie dni, dzisiaj mi wszystko przeszło. Zero mdłości... Piersi nie bolą tak jak na początku. Trochę się tym zmartwiłam, ale nie chcę dopuszczać do siebie złych myśli.
-
Witam się i ja w kolejnym tygodniu.
Dzięki za cynk o haremkach ciążowych w Lidlu, bardzo wygodne i mimo,że nie mam ciążowego brzuszka to w zwykłych spodniach jest mi już ciasno, a te fajne, przewiewne, na razie panel ciążowy odwijam.
Morwa a co lekarz powiedział na erytrocyty w moczu? Mi też wyszły 3 wpw i liczne kryształy wapnia i lekarz mówił,że mam piasek w nerkach i on podrażnia drogi moczowe. Mam łykać żurwinę i więcej pić.
Ja w środę mam wizytę, ale chyba bez usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 16:38
-
FreshMm wrote:A kto tak jak ja cierpi na zaparcia? Danone Activia mi właśnie pomogła poczuć ulgę
Tez mam straszne zaparcia , gin mi właśnie napisal zebym stosowala czopki glicerynowe
Dziewczyny a czy jak macie zaparcia " ciśniecie " troche czy macie ograniczenia ? -
Morwa wrote:Chyba pozbyłam się stomatologa na stałe :p mówiłam mu ,żeby nie wciskał mi tych wacików, bo może się to dla nas obojga źle skończyć i się skończyło :p zwymiotowałam na niego całe śniadanie :p teraz czekam na wizytę u ginekologa , trzymajcie kciuki. Tzn jeszcze jej nie mam, ale po godzinie 15 możecie kciuki zaciskac
Hahaha. , dobre
Facet to Cie chyba zapamięta ta dlugo