X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness troche niskie. postaraj sie wiecej ruszac albo pij kawe. I pogadaj z lekarzem bo niskie cisnienie to tez nie za dobrze.

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Agness troche niskie. postaraj sie wiecej ruszac albo pij kawe. I pogadaj z lekarzem bo niskie cisnienie to tez nie za dobrze.
    No własnie pije kawę jedną dziennie i ruszam sie naprawde bardzo duzo

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Chyba pozbyłam się stomatologa na stałe :p mówiłam mu ,żeby nie wciskał mi tych wacików, bo może się to dla nas obojga źle skończyć i się skończyło :p zwymiotowałam na niego całe śniadanie :p teraz czekam na wizytę u ginekologa , trzymajcie kciuki. Tzn jeszcze jej nie mam, ale po godzinie 15 możecie kciuki zaciskac :)

hahahah!! bosko, padłam :D

Ale kciuki cały czas trzymam!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    Ja właśnie odebrałam wyniki - wszystkie ok prócz tego tsh 4,19 (0,27 - 4,20) przed ciążą badałam dokładnie tarczyce plus usg i wszystko bylo idealnie a tu nagle taki zonk....buuuu
    no u mnie to samo przed ciaza wszystkie wyniki były ok a teraz moje tsh 4,57

7b0f9c1e19.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, pij w ogóle dużo wody :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Agness, pij w ogóle dużo wody :)
    Pije bardzo duzo bo suszy mnie strasznie :) Nie wychodze z domu bez butelki wody :) i po drodze jeszcze dokupuje haha

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey - nadrobiłam weekend.

Przykro mi z powodu kolejnych odejść z wątku :*

I gratuluje wszystkich pozytywnych wieści od czwartku :)

u mnie mdłości i przez to ciągle musze coś jeść praktycznie.. - ale randki z sedesem nie miałam więc jest ok. Choroba lokomocyjna wróciła - ale daje radę. Wszystko zalezy od dnia.

To ja najcięższa wśród was. 80 kg przy 170 cm wzrostu. ALe wygladam ok - zawsze ważyłam wiecej niż moi rówieśnicy wyglądający podobnie - taka moja uroda i wierze w teorię "ciężkich kości". Więc pewnie ja zobaczę trzycyfrówke przed porodem - ale oby dziecko było zdrowe - reszta się unrmuje :)

Ja w srode ide na badania, w czwartek do gin a w piatek do endo.

natki89, Ruda_ann lubią tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo wody trzeba pić zarówno na niskie cisnienie jak i wysokie ktoś kiedyś mądry mi powiedział spróbuj moze pomoże ja cisnienie mam 90/60 czasami 100/70 120/80 tylko jak jestem w zakopanym :) albo mam super nerwa heheh

7b0f9c1e19.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wazę 75 przy wzroście 157 ale wszyscy mi mówią ze szczupła jestem :) Tylko hmmm moje cycki są wielkie i z tym mam największy problem. Mam nadziejje ze nie urosną mi, jak narazie są jakie były :) Mdłosci nie mam ani wymiotow, tylko nerwowa jestem strasznie :/ O byle co kłótnia

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    duzo wody trzeba pić zarówno na niskie cisnienie jak i wysokie ktoś kiedyś mądry mi powiedział spróbuj moze pomoże ja cisnienie mam 90/60 czasami 100/70 120/80 tylko jak jestem w zakopanym :) albo mam super nerwa heheh
    Ja przed ciążą piłam 3 kawy dziennie i wtedy cisnienie mialam ksiązkowe :) 120/80 teraz juz sie ograniczylam do jednej

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie pogonił ginekolog, że mam więcej jeść (157cm/50kg, kilo mniej niż na poczatku). A jak tu jeść, jak na sama myśl o jedzeniu się wszystko wywraca.... i jeszcze te zapachy. Bawełna śmierdzi, mokry nóż śmierdzi potwornie.... masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 15:01

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Dzisiaj mnie pogonił ginekolog, że mam więcej jeść (157cm/50kg, kilo mniej niż na poczatku). A jak tu jeść, jak na sama myśl o jedzeniu się wszystko wywraca.... i jeszcze te zapachy. Bawełna śmierdzi, mokry nóż śmierdzi potwornie.... masakra.
    Bez sensu, dziecko i tak zabierze z Ciebie to, co jemu jest potrzebne ;)
    Ja w ciazy z córka przez pierwsze 12 tygodni schudłam 4-5 kg, no i na prenatalnych wtedy lekarka powiedziała ze jak waga nie drgnie to bedziemy myslec co dalej. Ale z córa to miałam konkretne mdłości.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 21kg a kilka miesięcy po porodzie miałam -30kg, więc spokojnie dziewczyny, jak się karmi piersią i sporo rusza, to kilogramy same lecą w dół.
    Teraz zaczynam z niższą wagą wyjściową niż w poprzedniej ciąży, ale nie stresuję się ile przybiorę - jem na co mam w danej chwili chęć i tyle.
    Obecnie 69kg przy 173 i czuję się ok. Fakt, mam duży biust, no i brzuch mi już spory wywaliło, ale to druga ciąża no i biorę duphaston a to ponoć też robi swoje.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) to była szybka wizyta , doktorek pospisywał wszystkie wyniki i zrobił mi szybkie usg przez brzuch ,aby tylko sprawdzić czy serduszko bije :D
    serduszko bije jak dzwon a dzidziuś wygląda jak mały sumo :p ja przytyłam od ostatniej wizyty 0,5kg(przez 2 tygodnie).. także wychodzi objadanie się owocami :D
    Nie wiem ile mierzy sumo i nie mam zdjęcia, aby się pochwalić, bo doktor nie zrobił, ale co tam ... ważne ,że jest wszystko ok :D
    Teraz odliczam do prenatalnych :D a ja jestem o kolejny milowy krok do przodu bo dzisiaj przekroczyłam kolejny próg :D

s1985, natki89, Marzycielka111192, BlackCatNorL, be_aduska, Angela*, Myszk@, wronka, Gosiak, Mama-Ali, izalika, Ruda_ann, kate88:), Żabulka30, emi2016, Raven, alexast, helagazela, jagodowa91, Krokodylica, Bella93, emerald_m lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa czekamy na wieści

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa cudowne wieści! <3

Dziewczyny nie ma co się tak spinać masą ciała. Najważniejsze, żeby Dzidziusie były zdrowe. Wiadomo, że każda z nas o tym marzy :)

Każda z nas na pewno pięknie wygląda :) Najważniejsze to podobać się sobie :)

Ja dzisiaj też wkręcam sobie różne rzeczy, bo po moich ciężkich mdłościach przez ostatnie dni, dzisiaj mi wszystko przeszło. Zero mdłości... Piersi nie bolą tak jak na początku. Trochę się tym zmartwiłam, ale nie chcę dopuszczać do siebie złych myśli.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w kolejnym tygodniu.
    Dzięki za cynk o haremkach ciążowych w Lidlu, bardzo wygodne i mimo,że nie mam ciążowego brzuszka to w zwykłych spodniach jest mi już ciasno, a te fajne, przewiewne, na razie panel ciążowy odwijam.

Morwa a co lekarz powiedział na erytrocyty w moczu? Mi też wyszły 3 wpw i liczne kryształy wapnia i lekarz mówił,że mam piasek w nerkach i on podrażnia drogi moczowe. Mam łykać żurwinę i więcej pić.
    Ja w środę mam wizytę, ale chyba bez usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 16:38

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluje! Ja też bym nie musiała mieć zdjęcia, wystarczy sama dobra wiadomość że dzidziuś ma się dobrze. A tu jeszcze dwa tygodnie :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    A kto tak jak ja cierpi na zaparcia? Danone Activia mi właśnie pomogła poczuć ulgę :)

Tez mam straszne zaparcia , gin mi właśnie napisal zebym stosowala czopki glicerynowe ;)
    Dziewczyny a czy jak macie zaparcia " ciśniecie " troche czy macie ograniczenia ?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Chyba pozbyłam się stomatologa na stałe :p mówiłam mu ,żeby nie wciskał mi tych wacików, bo może się to dla nas obojga źle skończyć i się skończyło :p zwymiotowałam na niego całe śniadanie :p teraz czekam na wizytę u ginekologa , trzymajcie kciuki. Tzn jeszcze jej nie mam, ale po godzinie 15 możecie kciuki zaciskac :)

Hahaha. , dobre :D
    Facet to Cie chyba zapamięta ta dlugo :D

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ