X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica spokojnie bo jeszcze niektóre dalej czekają na wizytę . Ja mam nadzieję ze za pół godziny wejdę

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to na tę chwilę zaczynamy od 20. Powodzonka :)
    W zasadzie to wczoraj zaczęłyśmy :P znaczy Nadin zaczęła ;) :P na razie pierwsza do wypytywania :P

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    W zasadzie to wczoraj zaczęłyśmy :P znaczy Nadin zaczęła ;) :P na razie pierwsza do wypytywania :P
    A to muszę posty nadrobić, ale czytałam dziś więc albo przeoczyłam albo znowu mi coś nie tak belly śmigało :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    U mnie nie znana przyczyna krwawienia wiedzą tylko że z macicy mówią że to poronienie zagrażające biorę duphaston leki przeciwbólowe nospe brzuch mnie pobolewa raz w pachwinach a dziś z prawej strony na dole a w ogóle to mnie wszystko boli od leżenia usg mam co 2 dni a prenatalne 26 jak dotrwamy
    Kochana wierzę że jesteś pod dobrą opieką i te krwawienia ustaną, a z Dzidzią wszystko nadal będzie w porządku. Trzymam kciuki!

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch raz boli a innym razem nic nie czuje. Ale i to i niewielkie mdłości od czasu do czasu, to nic w porównaniu z poprzednią ciążą :) więc sama siebie zaliczyłam do tych bezobjawowych ;)

Ja następną wizytę i usg prenatalne mam 12.07.

Gratuluję dzisiejszych wizyt, obyśmy już w tym składzie zostały do stycznia :)

pietruszkanatki, alexast, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wspaniałych wieści z dzisiejszych wizyt!!! :)
    Ja jeszcze 9 dni musze wytrzymać ;)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Raven Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za moją nieobecność. Jak ostatnio miałam czas to forum nie działało :/ Nadrobię Was w czwartek.
    U nas wszystko ok tylko mam dużo roboty

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Ja już po wizycie.Kropka ma 3 cm i bijące serduszko (uffff).Robiłam też badania tsh 1,57 i progesteronu 81,3 (troche niski ale w granicach normy) znowu lekarka zwiększyła mi luteine 3 razy dziennie a ja już miałam nadzieję na zmnijeszenie dawki bo wciskanie lutka w suchą pochwę nie jest fajne. Dziewczyny jak w sobie radzicie z tym.

Ja mam nawilzajacy żel Feminum z kwasem mlekowym :) pomaga :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eiktskjos217pbgb.png

eiktskjos217pbgb.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:

Ja mam nawilzajacy żel Feminum z kwasem mlekowym :) pomaga :)
    Dzięki musze jutro zakupić bo już nie daje rady

kate88:) lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Mnie też brzuch raz boli a innym razem nic nie czuje. Ale i to i niewielkie mdłości od czasu do czasu, to nic w porównaniu z poprzednią ciążą :) więc sama siebie zaliczyłam do tych bezobjawowych ;)

Ja następną wizytę i usg prenatalne mam 12.07.

Gratuluję dzisiejszych wizyt, obyśmy już w tym składzie zostały do stycznia :)

Piękna data - roczek mojej córci ;-)
    i też w tych okolicach moja następna wizyta. To się naczekamy ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 28.06 na 15.15 ;) ale wizyta pewnie się opóźni sporo ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarnia

kate88:), wronka, Ruda_ann, helagazela, Aenu, pietruszkanatki, Mama-Ali, Krokodylica, Morwa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarnia
    Witaj! To wizytujemy tego samego dnia ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widze wlasnie:)

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach cieszą te dobre wieści :) :D <3
    Super :)

Michalina92 - witaj :) mamy (póki co) termin porodu na ten sam dzień :D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Witam się po dłuższej nieobecności. Podczytywałam, ale nie miałam jak pisać. Wczoraj wróciliśmy z wakacji. Dobrze w sumie, że już bo niestety u mnie też zaczęły się mdłości. Już liczyłam, że ich uniknę, ale to chyba niemożliwe skoro w poprzednich dwóch ciążach były. Najgorsze to że do mdłości dochodzą migreny, które też miałam w poprzednich ciążach ale dopiero od 2 trymestru. Teraz się skumulowało.
    Wizytę mam 19 czerwca i już nie mogę się doczekać. Ciągle mam gdzieś z tyłu głowy, że sytuacja się powtórzy
    Zazdroszczę Wam, że tak blisko prenatalne. Ja dopiero 19 lipca
    Chyba też zakupię detektor tętna

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :)

Mi TSH wzrosło z 0,8 do 1,3 i ft4 spadło z 19 do 17... Jestem nieco zaniepokojona, bo nie wiem co będziemy z tym robić. Jutro mam endo (jak to w medicomer co wizyta inny, u tej raz już kiedys byłam i była ok wiec licze ze cos madrego zaradzi) i zobaczymy co powie. Czytałam że w ciąży się zwiększa dawkowanie u kobiet z niedoczynnością, a ja jestem na mojej dawce od marca (125)... Mamy niby działać dynamicznie (wg ostatniej lekarki) ale wiadomo jestem przewrażliwiona bo nie mam połowy tarczycy i nie chcę bąblowi zaszkodzić. Pewnie przy 1,3 nie bedą chcieli zwiekszać dawki Euthoryxu...

relgi09kotjuarzp.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Gratuluję wizyt :)

Mi TSH wzrosło z 0,8 do 1,3 i ft4 spadło z 19 do 17... Jestem nieco zaniepokojona, bo nie wiem co będziemy z tym robić. Jutro mam endo (jak to w medicomer co wizyta inny, u tej raz już kiedys byłam i była ok wiec licze ze cos madrego zaradzi) i zobaczymy co powie. Czytałam że w ciąży się zwiększa dawkowanie u kobiet z niedoczynnością, a ja jestem na mojej dawce od marca (125)... Mamy niby działać dynamicznie (wg ostatniej lekarki) ale wiadomo jestem przewrażliwiona bo nie mam połowy tarczycy i nie chcę bąblowi zaszkodzić. Pewnie przy 1,3 nie bedą chcieli zwiekszać dawki Euthoryxu...

Marudel, ale TSH masz bardzo ładne i bardzo dobrze, że trochę wzrosło. FT4 też masz piękne. Norma jest do 19, więc nie masz powodów do zmartwień! :) Moje TSH wynosi 0,2 a to już źle bo miesiąc temu miałam ładne 1,1 z tego co pamiętam. Jutro też mam wizytę u endo :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ