Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruda_ann wrote:W zasadzie to wczoraj zaczęłyśmy
znaczy Nadin zaczęła
na razie pierwsza do wypytywania
-
nick nieaktualnyMikuśka wrote:U mnie nie znana przyczyna krwawienia wiedzą tylko że z macicy mówią że to poronienie zagrażające biorę duphaston leki przeciwbólowe nospe brzuch mnie pobolewa raz w pachwinach a dziś z prawej strony na dole a w ogóle to mnie wszystko boli od leżenia usg mam co 2 dni a prenatalne 26 jak dotrwamy
-
Mnie też brzuch raz boli a innym razem nic nie czuje. Ale i to i niewielkie mdłości od czasu do czasu, to nic w porównaniu z poprzednią ciążą
więc sama siebie zaliczyłam do tych bezobjawowych
Ja następną wizytę i usg prenatalne mam 12.07.
Gratuluję dzisiejszych wizyt, obyśmy już w tym składzie zostały do styczniapietruszkanatki, alexast, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
wronka wrote:Ja już po wizycie.Kropka ma 3 cm i bijące serduszko (uffff).Robiłam też badania tsh 1,57 i progesteronu 81,3 (troche niski ale w granicach normy) znowu lekarka zwiększyła mi luteine 3 razy dziennie a ja już miałam nadzieję na zmnijeszenie dawki bo wciskanie lutka w suchą pochwę nie jest fajne. Dziewczyny jak w sobie radzicie z tym.
Ja mam nawilzajacy żel Feminum z kwasem mlekowympomaga
-
Magdalenna wrote:Mnie też brzuch raz boli a innym razem nic nie czuje. Ale i to i niewielkie mdłości od czasu do czasu, to nic w porównaniu z poprzednią ciążą
więc sama siebie zaliczyłam do tych bezobjawowych
Ja następną wizytę i usg prenatalne mam 12.07.
Gratuluję dzisiejszych wizyt, obyśmy już w tym składzie zostały do stycznia
Piękna data - roczek mojej córci
i też w tych okolicach moja następna wizyta. To się naczekamy -
Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarnia
kate88:), wronka, Ruda_ann, helagazela, Aenu, pietruszkanatki, Mama-Ali, Krokodylica, Morwa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
michalina92 wrote:Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarniaWg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Witam się po dłuższej nieobecności. Podczytywałam, ale nie miałam jak pisać. Wczoraj wróciliśmy z wakacji. Dobrze w sumie, że już bo niestety u mnie też zaczęły się mdłości. Już liczyłam, że ich uniknę, ale to chyba niemożliwe skoro w poprzednich dwóch ciążach były. Najgorsze to że do mdłości dochodzą migreny, które też miałam w poprzednich ciążach ale dopiero od 2 trymestru. Teraz się skumulowało.
Wizytę mam 19 czerwca i już nie mogę się doczekać. Ciągle mam gdzieś z tyłu głowy, że sytuacja się powtórzy
Zazdroszczę Wam, że tak blisko prenatalne. Ja dopiero 19 lipca
Chyba też zakupię detektor tętna
-
Gratuluję wizyt
Mi TSH wzrosło z 0,8 do 1,3 i ft4 spadło z 19 do 17... Jestem nieco zaniepokojona, bo nie wiem co będziemy z tym robić. Jutro mam endo (jak to w medicomer co wizyta inny, u tej raz już kiedys byłam i była ok wiec licze ze cos madrego zaradzi) i zobaczymy co powie. Czytałam że w ciąży się zwiększa dawkowanie u kobiet z niedoczynnością, a ja jestem na mojej dawce od marca (125)... Mamy niby działać dynamicznie (wg ostatniej lekarki) ale wiadomo jestem przewrażliwiona bo nie mam połowy tarczycy i nie chcę bąblowi zaszkodzić. Pewnie przy 1,3 nie bedą chcieli zwiekszać dawki Euthoryxu... -
Maruder wrote:Gratuluję wizyt
Mi TSH wzrosło z 0,8 do 1,3 i ft4 spadło z 19 do 17... Jestem nieco zaniepokojona, bo nie wiem co będziemy z tym robić. Jutro mam endo (jak to w medicomer co wizyta inny, u tej raz już kiedys byłam i była ok wiec licze ze cos madrego zaradzi) i zobaczymy co powie. Czytałam że w ciąży się zwiększa dawkowanie u kobiet z niedoczynnością, a ja jestem na mojej dawce od marca (125)... Mamy niby działać dynamicznie (wg ostatniej lekarki) ale wiadomo jestem przewrażliwiona bo nie mam połowy tarczycy i nie chcę bąblowi zaszkodzić. Pewnie przy 1,3 nie bedą chcieli zwiekszać dawki Euthoryxu...
Marudel, ale TSH masz bardzo ładne i bardzo dobrze, że trochę wzrosło. FT4 też masz piękne. Norma jest do 19, więc nie masz powodów do zmartwień!Moje TSH wynosi 0,2 a to już źle bo miesiąc temu miałam ładne 1,1 z tego co pamiętam. Jutro też mam wizytę u endo