X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica spokojnie bo jeszcze niektóre dalej czekają na wizytę . Ja mam nadzieję ze za pół godziny wejdę

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to na tę chwilę zaczynamy od 20. Powodzonka :)
    W zasadzie to wczoraj zaczęłyśmy :P znaczy Nadin zaczęła ;) :P na razie pierwsza do wypytywania :P

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    W zasadzie to wczoraj zaczęłyśmy :P znaczy Nadin zaczęła ;) :P na razie pierwsza do wypytywania :P
    A to muszę posty nadrobić, ale czytałam dziś więc albo przeoczyłam albo znowu mi coś nie tak belly śmigało :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    U mnie nie znana przyczyna krwawienia wiedzą tylko że z macicy mówią że to poronienie zagrażające biorę duphaston leki przeciwbólowe nospe brzuch mnie pobolewa raz w pachwinach a dziś z prawej strony na dole a w ogóle to mnie wszystko boli od leżenia usg mam co 2 dni a prenatalne 26 jak dotrwamy
    Kochana wierzę że jesteś pod dobrą opieką i te krwawienia ustaną, a z Dzidzią wszystko nadal będzie w porządku. Trzymam kciuki!

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch raz boli a innym razem nic nie czuje. Ale i to i niewielkie mdłości od czasu do czasu, to nic w porównaniu z poprzednią ciążą :) więc sama siebie zaliczyłam do tych bezobjawowych ;)

Ja następną wizytę i usg prenatalne mam 12.07.

Gratuluję dzisiejszych wizyt, obyśmy już w tym składzie zostały do stycznia :)

pietruszkanatki, alexast, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wspaniałych wieści z dzisiejszych wizyt!!! :)
    Ja jeszcze 9 dni musze wytrzymać ;)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Raven Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za moją nieobecność. Jak ostatnio miałam czas to forum nie działało :/ Nadrobię Was w czwartek.
    U nas wszystko ok tylko mam dużo roboty

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Ja już po wizycie.Kropka ma 3 cm i bijące serduszko (uffff).Robiłam też badania tsh 1,57 i progesteronu 81,3 (troche niski ale w granicach normy) znowu lekarka zwiększyła mi luteine 3 razy dziennie a ja już miałam nadzieję na zmnijeszenie dawki bo wciskanie lutka w suchą pochwę nie jest fajne. Dziewczyny jak w sobie radzicie z tym.

Ja mam nawilzajacy żel Feminum z kwasem mlekowym :) pomaga :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eiktskjos217pbgb.png

eiktskjos217pbgb.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:

Ja mam nawilzajacy żel Feminum z kwasem mlekowym :) pomaga :)
    Dzięki musze jutro zakupić bo już nie daje rady

kate88:) lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Mnie też brzuch raz boli a innym razem nic nie czuje. Ale i to i niewielkie mdłości od czasu do czasu, to nic w porównaniu z poprzednią ciążą :) więc sama siebie zaliczyłam do tych bezobjawowych ;)

Ja następną wizytę i usg prenatalne mam 12.07.

Gratuluję dzisiejszych wizyt, obyśmy już w tym składzie zostały do stycznia :)

Piękna data - roczek mojej córci ;-)
    i też w tych okolicach moja następna wizyta. To się naczekamy ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 28.06 na 15.15 ;) ale wizyta pewnie się opóźni sporo ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarnia

kate88:), wronka, Ruda_ann, helagazela, Aenu, pietruszkanatki, Mama-Ali, Krokodylica, Morwa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarnia
    Witaj! To wizytujemy tego samego dnia ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widze wlasnie:)

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach cieszą te dobre wieści :) :D <3
    Super :)

Michalina92 - witaj :) mamy (póki co) termin porodu na ten sam dzień :D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Witam się po dłuższej nieobecności. Podczytywałam, ale nie miałam jak pisać. Wczoraj wróciliśmy z wakacji. Dobrze w sumie, że już bo niestety u mnie też zaczęły się mdłości. Już liczyłam, że ich uniknę, ale to chyba niemożliwe skoro w poprzednich dwóch ciążach były. Najgorsze to że do mdłości dochodzą migreny, które też miałam w poprzednich ciążach ale dopiero od 2 trymestru. Teraz się skumulowało.
    Wizytę mam 19 czerwca i już nie mogę się doczekać. Ciągle mam gdzieś z tyłu głowy, że sytuacja się powtórzy
    Zazdroszczę Wam, że tak blisko prenatalne. Ja dopiero 19 lipca
    Chyba też zakupię detektor tętna

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :)

Mi TSH wzrosło z 0,8 do 1,3 i ft4 spadło z 19 do 17... Jestem nieco zaniepokojona, bo nie wiem co będziemy z tym robić. Jutro mam endo (jak to w medicomer co wizyta inny, u tej raz już kiedys byłam i była ok wiec licze ze cos madrego zaradzi) i zobaczymy co powie. Czytałam że w ciąży się zwiększa dawkowanie u kobiet z niedoczynnością, a ja jestem na mojej dawce od marca (125)... Mamy niby działać dynamicznie (wg ostatniej lekarki) ale wiadomo jestem przewrażliwiona bo nie mam połowy tarczycy i nie chcę bąblowi zaszkodzić. Pewnie przy 1,3 nie bedą chcieli zwiekszać dawki Euthoryxu...

relgi09kotjuarzp.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Gratuluję wizyt :)

Mi TSH wzrosło z 0,8 do 1,3 i ft4 spadło z 19 do 17... Jestem nieco zaniepokojona, bo nie wiem co będziemy z tym robić. Jutro mam endo (jak to w medicomer co wizyta inny, u tej raz już kiedys byłam i była ok wiec licze ze cos madrego zaradzi) i zobaczymy co powie. Czytałam że w ciąży się zwiększa dawkowanie u kobiet z niedoczynnością, a ja jestem na mojej dawce od marca (125)... Mamy niby działać dynamicznie (wg ostatniej lekarki) ale wiadomo jestem przewrażliwiona bo nie mam połowy tarczycy i nie chcę bąblowi zaszkodzić. Pewnie przy 1,3 nie bedą chcieli zwiekszać dawki Euthoryxu...

Marudel, ale TSH masz bardzo ładne i bardzo dobrze, że trochę wzrosło. FT4 też masz piękne. Norma jest do 19, więc nie masz powodów do zmartwień! :) Moje TSH wynosi 0,2 a to już źle bo miesiąc temu miałam ładne 1,1 z tego co pamiętam. Jutro też mam wizytę u endo :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ