X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.Kropka ma 3 cm i bijące serduszko (uffff).Robiłam też badania tsh 1,57 i progesteronu 81,3 (troche niski ale w granicach normy) znowu lekarka zwiększyła mi luteine 3 razy dziennie a ja już miałam nadzieję na zmnijeszenie dawki bo wciskanie lutka w suchą pochwę nie jest fajne. Dziewczyny jak w sobie radzicie z tym.

A bóle w dole brzucha też mi się zdarzają i jeszcze teraz zaczely mi sie nudnosci i wymioty a było tak fajnie bez tego.

Ruda_ann, Mama-Ali, FreshMm, Nadin, Marzycielka111192, Krokodylica, kate88:), Morwa, Raven lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko.. biedna :( ale dasz radę! Dzielna jesteś :) <3

s1985 - piękności <3 i jak fajnie że ten detektor Ci działa... a podałabyś tutaj co to za model? Bo ja fb się pozbyłam jakiś czas temu już i jakoś nie ciągnie mnie żeby zakładać na nowo....

Pietruszka - mnie też ciągnie :) czasem mocniej, czasem mniej, ale ciągnie :) chociaż tak jak Dorka mówi - tak już będzie do końca :) no ale Bobasy muszą mieć miejsce :) to się rozpychają :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka - długo będziesz w szpitalu? robią jakieś badania żeby się dowiedzieć co jest przyczyną?

Mama-Ali - głowa do góry. Wiadomo co jest przyczyną krwawienia, teraz będziesz już odpoczywać :) Wszystkie się denerwujemy ale nie ma co pisać czarne scenariusze... trzeba się nastroić pozytywnie i cieszyć się tym że Dzieciaczki rosną i mają się dobrze :)

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizyt :) i dobrych wieści :) oby tylko takie były

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    W sobotę wyladowałam na IP bo pojawiła się krew. Lekarka powiedziała ze to z nadżerki. Ale ja i tak cała w strachu jestem. A najlepsze jest to, że do tej pory byłam naprawdę ostoją spokoju...
    Aj, no to się nie dziwię, mimo, że wszystko ok to krew przecież, więc normalne, że się denerwujesz....
    Głowa do góry, trzymam kciuki by było dobrze :*

No to widzę, że każda z Was coś boli. Ale to tak cały czas, czy np co kilka minut?
    Bo mnie boli tak np czasem co dwie minuty, czasem jak się poruszam, różnie.

Mama-Ali lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    A kto wizytuje 20.06 ? Będę teraz sama? :)

Mnie też ciągnie czasem dół brzucha... ale myślę, że to normalne. Wkoncu już 11 tydzień więc macica nie może stać w miejscu :D
    Ja wizytuję też 20.06 :) ale ja w szpitalu mam pierwszą (!!!) wizytę :) założą mi kartę ciąży tam, wpiszą badania, dostanę skierowanie na prenatalne i lekarz zaproponuje mi zwolnienie (znany jest z tego :P ) - niestety on USG w gabinecie nie ma, może tylko wypisac skierowanie :) więc mimo że ja tego samego dnia to trochę jak byś sama wizytowała :P ale USG genetyczne mam już 22.06 <3

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    No niestety dziewczyny te bóle to będą już raczej towarzyszyły do końca ciazy.. raz mniejsze raz większe. Strasznie szybko wszystko tam rośnie,powiększa się itd... potem zaczną się skurcze,a na końcu bobasy będą się tak rozpychaly z braku miejsca- ojj to dopiero jest przeżycie pięta pod zebrami ;) :D
    Ale warto to wszystko wytrzymać bo nagroda na końcu jest fantastyczna :)
    Ja jutro wizytuje,ktoś jeszcze?

Ja :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

No to widzę, że każda z Was coś boli. Ale to tak cały czas, czy np co kilka minut?
    Bo mnie boli tak np czasem co dwie minuty, czasem jak się poruszam, różnie.
    ja mam różnie - raz boli, raz błogo zapominam że mam jakieś objawy :) choć to ciężko powiedzieć że to jest ból... takie nieprzyjemne uczucie rozciągania trochę jakbym miała zakwasy i tak ciągnie :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Kroko.. biedna :( ale dasz radę! Dzielna jesteś :) <3

s1985 - piękności <3 i jak fajnie że ten detektor Ci działa... a podałabyś tutaj co to za model? Bo ja fb się pozbyłam jakiś czas temu już i jakoś nie ciągnie mnie żeby zakładać na nowo....

Pietruszka - mnie też ciągnie :) czasem mocniej, czasem mniej, ale ciągnie :) chociaż tak jak Dorka mówi - tak już będzie do końca :) no ale Bobasy muszą mieć miejsce :) to się rozpychają :P
    Detektor nazywa się fetal Doppler jpd-100s6, naprawdę polecam, kupiłam używane za 128 to dosłownie grosze w porównaniu ze spokojem:-)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi wiadomo każdy ból który jest do zniesienia i nie towarzyszy mu krwawienie- jest ok

pietruszkanatki, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam właśnie w poczekalni jest godzinne opóźnienie także wejdę po 20 jak teraz w miarę gładko pójdzie . Ale nie wiem kto jest przede mna bo jak pytalam czy jest ktoś na 19 to patrzyły na mnie jak na debila. .. dziwne te banki dziś

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a może sobie zrobimy jakaś listę kto ma kiedy prenatalne, żeby później wiedzieć kogo kiedy i o co wypytywać :)

s1985, Krokodylica lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a może sobie zrobimy jakaś listę kto ma kiedy prenatalne, żeby później wiedzieć kogo kiedy i o co wypytywać :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dojechałam do domu :) Też miałam godzinę opóźnienia. Potem zakupy itd i jakoś zeszło :)

Maluszek ma 2,43 cm <3 Serduszko pięknie biło 150 uderzeń na minutę <3 Widziałam jak ruszają się rączki i nóżki <3 I w końcu usłyszałam mojego Maluszka <3

Jutro rano jadę na pilną wizytę do endokrynologa. Dobrze że mój ginekolog ma znajomości i nie muszę czekać. Fakt faktem wizyta 200 zł, ale zrobię wszytsko dla mojego maluśkiego Kotka <3

Mam obniżone TSH i podwyższone ft4. Zobaczę czego się dowiem i dam Wam znać :)

Kolejna wizyta - już z badaniem prenatalnym - 5.07, więc za 3 tyg :)

Jestem w niebie <3

Ps. gratuluję Wam pięknych widoków :* Przepraszam, że nie zwracam się do Was personalnie, ale jestem dzisiaj już na skraju zmęczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 19:06

pietruszkanatki, Mama-Ali, BlackCatNorL, Krokodylica, kate88:), alexast, Paula_29, helagazela, Morwa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie znana przyczyna krwawienia wiedzą tylko że z macicy mówią że to poronienie zagrażające biorę duphaston leki przeciwbólowe nospe brzuch mnie pobolewa raz w pachwinach a dziś z prawej strony na dole a w ogóle to mnie wszystko boli od leżenia usg mam co 2 dni a prenatalne 26 jak dotrwamy

7b0f9c1e19.png
  • Mika77 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne 20 i wizytę w tym samym dniu

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam dupnie, bo niby 22.06 ale lekarza wtedy nie ma i albo piątek po, albo kolejny poniedziałek. W sumie niedługo, ale dnia nie znam, czekam na kontakt.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam 26 czerwca.

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na tę chwilę zaczynamy od 20. Powodzonka :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka współczuję, będzie dobrze!

I gratulacje dla tych co miały dziś wizyty. :)

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ