Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ile te badania PAPPA kosztują? Znalazłam super ofertę https://www.olx.pl/i2/oferta/sprzedam-lezaczek-bujaczek-fisher-price-CID88-IDmD90I.html korci mnie żeby już kupić ale też trochę się boję .... oferta jest dobra[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Izalika, trzymaj sie i wracaj szybko!
Nadin, gratulacje wielkiego i zdrowego dzieciatka, alez musialas miec banana na buzi jak wyszlac z wizyty!
no i popatrzcie, dotrwalysmy do pierwszych USG genetycznych, niedlugo wszystkie bedziemy w 11-13 tygodniu, alez ten czas leci!Krokodylica, pietruszkanatki, izalika lubią tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Ja krew na Pappa i bhcg oddałam wczoraj a USG prenatalne man 26.06.2017. Dzięki temu 26 będę miała już wszystkie składowe do określenia ryzyka wystąpienia wad chromosomowych. Podobno trzeba skończyć 10 tydzień do PAPPA ale mamaginekolog pisała kiedyś, że można nawet po 8 tyg.
Dla mnie to super rozwiązanie bo nie muszę czekać na wynik PAPPA po USG tylko wszystko wiadomo od razu.
też bym wolała taką opcję. Pamiętam jak czekałam na wyniki pappa po usg.
Czekam na tego 21ego z niecierpliwością, choć im bliżej tym bardziej się boję.
Wczoraj się dowiedziałam, że sąsiadka jest w 7tyg ciążybędziemy sobie razem chodziły na spacerki
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hye
wczoraj forum nie działało i nie mogłam nadrobić.
Gratuluje wszystkich pozytywnych wieści od piatku
Ja mam nastepna wizyte 29.06 alw sie zastanawiam nad 22.06 bo niby co2 tygodnie bedzie ale zaraz po 29 bede robic USG I trymestru wiec ogolnie chyba lepiej wyjde na usg 22.06 i nastepnym 1,5 tyg pozniej a nie co kilka dni.
W pracy mam rozkmine czy mowic o ciazy czy nie - a jest potzreba sporych zmian ... na razie wie bezposrednie kolezanki najblizsze i przelzona bezposrednia - kombinujemy tak aby nie wyszlo od razu ocb a zeby mnie odciazyc jak sie tylko da.
Zobaczymy -
K01 wrote:hye
wczoraj forum nie działało i nie mogłam nadrobić.
Gratuluje wszystkich pozytywnych wieści od piatku
Ja mam nastepna wizyte 29.06 alw sie zastanawiam nad 22.06 bo niby co2 tygodnie bedzie ale zaraz po 29 bede robic USG I trymestru wiec ogolnie chyba lepiej wyjde na usg 22.06 i nastepnym 1,5 tyg pozniej a nie co kilka dni.
W pracy mam rozkmine czy mowic o ciazy czy nie - a jest potzreba sporych zmian ... na razie wie bezposrednie kolezanki najblizsze i przelzona bezposrednia - kombinujemy tak aby nie wyszlo od razu ocb a zeby mnie odciazyc jak sie tylko da.
Zobaczymy
Ja też tak kombinuje z wizytami żeby mniej wiecej co dwa tygodnie byly
No i w pracy do poniedziałku tez nikt nie wiedział oprócz przełozonej, ale w poniedziałek mnie nie było ze wzgledu na to plamienie/krwawienie w sobotę, i powiedziałam ze juz nie wróce, więc zespół musiał się dowiedzieć. Ale poza tym osobami reszta firmy nie wie
, choc pewnie jak od środy pojde na zwolnienie to beda sie domyslać
-
Helka- każda z nas to ma
Jeśli chodzi o genetyczne USG to robi się je od 11+0 do 13+6, optymalnie pomiędzy 12+0 a 13+0.
U mnie od początku Ludzik wychodził trochę większy dlatego lekarz zlecił jeszcze przed ukończeniem 12 tygodnia i faktycznie maluch był "wzrostowo" na 12+2 czyli idealnie do badania.
W przyszłym tygodniu mam prenatalne na NFZ, nie wiem czy tylko krew pobiorą na Pappa, bo mam już wyniki USG czy jeszcze raz będą sprawdzać NT i przezierność- zobaczmy.
-
Helka891 wrote:Wiem, że każda
ale musiałam się wygadać, bo dziś jest ten sam dzień, kiedy zatrzymało się moje pierwsze maleństwo.. i tak mnie dzisiaj wzięło intensywniej na panikowanie...
-
Cześć widzę że u Was już tyle się dzieje... każda już po lub niedługo przed wizytą ja niestety czekam na męża aż zjedzie z trasy chyba że niewytrzymam spakuje dwójkę dzieci i pojade do lekarza z nimi ale to prawie 2 godziny drogi... niewybrałam niestety pobliskiego szpitala ze względu na przejścia z pierwszą ciąża i napewno bede jezdzić tak jak w drugiej do szpitala gdzie mam zaufanie do swojego lekarza..
trzymam kciuki za wizytujące.. ostatnio forum mi nie działało a i też niezawsze dzieciaczki daja mi chwilki wolnego żeby cokolwiek napisać..1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Helka891 wrote:A mi już włączyła się faza stresowania
2 tyg od usg minęły jako tako, a teraz już zaczynam panikować... a tu jeszcze 2 tygodnie do wizyty
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Dziadzia moja 17,9 akcja serca 179 jest wszystko super później zdjęcie dam
Jacqueline, emerald_m, Lovilovi, Krokodylica, pietruszkanatki, BlackCatNorL, Nadin, Marzycielka111192, Morwa, helagazela, Aenu, kate88:), Lagostina, Mama-Ali, Ruda_ann, FreshMm, Rybaaaa, alexast, .aś., Paula_29, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18