Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
michalina92 wrote:Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarnia
Witaj , gratuluję
Tez mam wizyte 28 u mojego ginka -
Dzidzia ma 3 cm , serducho bije 170, wg. Usg równy 10 tydzień . Dal mi listę badań które mam zrobić , prenatalne zrobi mi 11 lipca. Zdjęcia nie dał
. Mam odstawić już luteine i acart. Miałam wczoraj pisać ale forum tak mulilo ze nie mogłam wejść na nasz wątek
. Pytanie czy nie za wcześnie odstawil mi luteine ? Podobno trzeba stopniowo więc może skończę te 5 ostatnich tabletek tylko po jednej dziennie i resztę dupka też po jednej bo mi zostało i tak dobije do 12 tyg
Krokodylica, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
witam nową Mamusię
Paula29 super że się odezwałaś bo zaczęłam się już martwić
ja dziś mam pierwsze usg - i już się boję- wchodzę o 12.30
u mnie miesiąc temu było tsh 2,80 i zbijane 50 euthyroxu, dziś znowu pobranie krwi i badania bo w poniedziałek wizyta u endo - zobaczymy pewnie będzie zwiększał dawkę
ja też mam opiekę w medicover - miesiąc temu trafiłam do kobietki i teraz mam już mieć na stałe u niej, nawet jak nie ma terminów to dla ciężarnych w rejestracji wyznaczają, więc na razie nie narzekam, tylko fakt, że jak idę do ginekologa to nie ma usg od razu jest do baniPaula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Dzidzia ma 3 cm , serducho bije 170, wg. Usg równy 10 tydzień . Dal mi listę badań które mam zrobić , prenatalne zrobi mi 11 lipca. Zdjęcia nie dał
. Mam odstawić już luteine i acart. Miałam wczoraj pisać ale forum tak mulilo ze nie mogłam wejść na nasz wątek
. Pytanie czy nie za wcześnie odstawil mi luteine ? Podobno trzeba stopniowo więc może skończę te 5 ostatnich tabletek tylko po jednej dziennie i resztę dupka też po jednej bo mi zostało i tak dobije do 12 tyg
Może nie ufasz mu, to może warto jednak zmienić lekarza...? A jeśli ma prowadzić Cię przez resztę ciąży, to może nie warto jednak podważać jego zaleceń...?
Nie rozumiem tego, dlatego pytamKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry tak w ogóle...
Dziś pogodowa masakraodechciewa się wszystkiego..bleh!
Ale jest pozytywostatni dzień pracy w tym tygodniu
jupi!!!
Jutro lenimy się w domu a w pt na weekend jedziemy do moich rodziców
A co tam u Morwy...dawno jej nie widziałam....
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści
Miłego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Cieszę się z udanych wizyt i niech tak już zostanie do końca.
Dzisiejszym wizytującym kibicuje i trzymam kciuki.
Ja mam już dość, codziennie (co drugi dzień) jak idę do ubikacji to mam skręt jelit, ale taki, że aż się wyć chce i tak długo trzyma. Strasznie mnie boli, nawet po wszystkim boli mnie jeszcze przez jakiś czas. Powoli zaczyna mnie to martwić.
Od kilku dni boli mnie też brzuch. Wczoraj próbowałam szukać serducha maleństwa, ale nic nie znalazłam. Zamiast bicia, macica mi się postawiła (stwardniała) i odczuwałam hmm nie wiem jak to nazwać bo był to i ból i jakby coś w środku pływało, a wiadomo, że to jeszcze za wcześnie, żeby czuć ruchy dziecka.
Strasznie mnie to zaniepokoiło i chyba pójdę wieczorem do ginki2. Jeśli u fryzjera wyrobię się w odpowiednim czasie to chyba podjadę sprawdzić czy wszystko jest ok.
Badania prenatalne mam 21.06 o 12.10 -
Dzień dobry
trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Dzisiaj dużo pracy ale będę w wolnym czasie zaglądać i czytać na bieżąco. Jedyne pocieszenie to to że jutro wolne i dzisiaj z mężem robimy sobie wieczór na balkonie, zamawiany pizzę i słuchamy disco polo na polsacie
alexast, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Ruda_ann wrote:Mam do Ciebie pytanie takie trochę techniczne... i może w sumie retoryczne... skoro LEKARZ GINEKOLOG zalecił Ci odstawić leki, nie powiedział "dokończ opakowanie i nie bierz nowego" tylko "odstawić" to czemu go nie słuchasz? Bo w internetach piszą inaczej?
Może nie ufasz mu, to może warto jednak zmienić lekarza...? A jeśli ma prowadzić Cię przez resztę ciąży, to może nie warto jednak podważać jego zaleceń...?
Nie rozumiem tego, dlatego pytam[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Bo dwóch ginekologow dziewczyn z naszego wątku zaleca brać do 12 tyg bo można inaczej zaszkodzić i lepiej stopniowo odstawić . Nie czytałam tego w jakimś artykule....
Ja rozumiem Twoją niepewność, u mnie nawet przy braniu 2 tabletek duphastonu lekarka powiedziała zeby zmniejszyć do 1 a potem odstawić. I tak też zrobilam i byłam spokojniejsza. Są różne szkoly, ale w większosci faktycznie lekarze zalecają odstawianie stopniowe. Lekarka powiedziała mi ze nie przez to, ze coś moze stać się z dzieckiem, ale np nagly spadek progesteronu może spowodować plamienia, które z kolei zestresują przyszła mamuskę :. Także moze podpytaj lekarza czy możesz schodzic stopniowo, że to będzie dla Ciebie bardziej komfortowe.Ruda_ann lubi tę wiadomość
-
Ruda_ann wrote:Mam do Ciebie pytanie takie trochę techniczne... i może w sumie retoryczne... skoro LEKARZ GINEKOLOG zalecił Ci odstawić leki, nie powiedział "dokończ opakowanie i nie bierz nowego" tylko "odstawić" to czemu go nie słuchasz? Bo w internetach piszą inaczej?
Nie rozumiem tego, dlatego pytam
Ja tam jestem za tym żeby owszem, słuchac zalecen lekarza itd., ale żeby to tez nie było ślepe posłuszeństwo.
Chęć konsultacji w jednej sprawie z innym lekarzem czy podpytywanie na forum nie odbierałabym jako brak zaufania do prowadzącego, a jedynie jako wątpliwość, która dotyczy naszego dziecka, więc nic dziwnego że wolimy 1000 razy zapytać niż zaryzykować.
Ja ufam swojej lekarce, ale jakby pojawil się cien watpliwości, skonsultowałabym sprawe z innym lekarzem. Wolę dmuchac na zimne. Pamiętajmy- nawet najlepszy, najwspanialszy lekarz nie jest nieomylny.Girl25, BlackCatNorL, Krokodylica, Paula_29, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Ja rozumiem Twoją niepewność, u mnie nawet przy braniu 2 tabletek duphastonu lekarka powiedziała zeby zmniejszyć do 1 a potem odstawić. I tak też zrobilam i byłam spokojniejsza. Są różne szkoly, ale w większosci faktycznie lekarze zalecają odstawianie stopniowe. Lekarka powiedziała mi ze nie przez to, ze coś moze stać się z dzieckiem, ale np nagly spadek progesteronu może spowodować plamienia, które z kolei zestresują przyszła mamuskę :. Także moze podpytaj lekarza czy możesz schodzic stopniowo, że to będzie dla Ciebie bardziej komfortowe.
Mama-Ali, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
I dzień dobry wszystkim
A mnie dziś znów pobolewa brzuch i caly czas gardło.
No ale gardło to pikuś, tylko ten brzuch mnie denerwuje, bo czuje jakby coś mi sie z pęcherzem działo.
Dziś wizyta więc trzymajcie kciuki o 17.30Krokodylica lubi tę wiadomość
-
natki89 wrote:Marudel, ale TSH masz bardzo ładne i bardzo dobrze, że trochę wzrosło. FT4 też masz piękne. Norma jest do 19, więc nie masz powodów do zmartwień!
Moje TSH wynosi 0,2 a to już źle bo miesiąc temu miałam ładne 1,1 z tego co pamiętam. Jutro też mam wizytę u endo
-
Świnka, Mama Ali i wszystkie które dzisiaj wizytuja kciuki zaciśnięte!
Czekam na same dobre wieści
A ja dziś sama w domu (mąż w delegacji) i mam plan poki co na nic nie robienie
No i skończyłam dziś 8 tydzień!!
Miłego dniaMama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
kate88:) wrote:Świnka, Mama Ali i wszystkie które dzisiaj wizytuja kciuki zaciśnięte!
Czekam na same dobre wieści
A ja dziś sama w domu (mąż w delegacji) i mam plan poki co na nic nie robienie
No i skończyłam dziś 8 tydzień!!
Miłego dnia2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18