X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    Witam jestem tu nowa:)mamy juz corke Julie ma 3 lata i 3 miesiace i niepotrzebnie rok czekalismy,potem doszly trudnosci krotkie cykle dostalam najpierw clo a pozniej clo z duphastonem tylko ze zalecony w zlych dniach i wogole bez zadnego monitoringu te leki..zmienilismy lekarza to juz mialo nazwe klinika nieplodnosci i moje wyniki ok ale meza nie no i zalamka..dostal extrasperm i w czerwcu mielismy robic powtorne badania a tu bach jestem w ciazy i termina na 7 stycznia:) wczoraj mialam wizyte i malenstwo ma 3cm,widac wszystkie konczynki a serduszko bije 170 uderzen na minute:) moje cisnienie ok,narazie przytylam 1,5kg. Badanie prenatalne mam na 28czerwca jesli dziecko sie dobrze ulozy:) a moje objawy to wieczorne nudnosci no i przy tych goracych dniach szybciej sie klade wieczorem bo zmeczenie jakies takie ogolne ogarnia

Witaj , gratuluję ;)
    Tez mam wizyte 28 u mojego ginka :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana wczoraj padłam bardzo szybko, udanych wizyt i milego dnia;-)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia ma 3 cm , serducho bije 170, wg. Usg równy 10 tydzień . Dal mi listę badań które mam zrobić , prenatalne zrobi mi 11 lipca. Zdjęcia nie dał :(. Mam odstawić już luteine i acart. Miałam wczoraj pisać ale forum tak mulilo ze nie mogłam wejść na nasz wątek :/. Pytanie czy nie za wcześnie odstawil mi luteine ? Podobno trzeba stopniowo więc może skończę te 5 ostatnich tabletek tylko po jednej dziennie i resztę dupka też po jednej bo mi zostało i tak dobije do 12 tyg

Krokodylica, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową Mamusię :)

Paula29 super że się odezwałaś bo zaczęłam się już martwić :)

ja dziś mam pierwsze usg - i już się boję :( - wchodzę o 12.30

u mnie miesiąc temu było tsh 2,80 i zbijane 50 euthyroxu, dziś znowu pobranie krwi i badania bo w poniedziałek wizyta u endo - zobaczymy pewnie będzie zwiększał dawkę

ja też mam opiekę w medicover - miesiąc temu trafiłam do kobietki i teraz mam już mieć na stałe u niej, nawet jak nie ma terminów to dla ciężarnych w rejestracji wyznaczają, więc na razie nie narzekam, tylko fakt, że jak idę do ginekologa to nie ma usg od razu jest do bani :(

Paula_29 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki proszę za

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * moją Kruszynkę

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    trzymajcie kciuki proszę za
    Trzymamy kciuki mocno!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dzidzia ma 3 cm , serducho bije 170, wg. Usg równy 10 tydzień . Dal mi listę badań które mam zrobić , prenatalne zrobi mi 11 lipca. Zdjęcia nie dał :(. Mam odstawić już luteine i acart. Miałam wczoraj pisać ale forum tak mulilo ze nie mogłam wejść na nasz wątek :/. Pytanie czy nie za wcześnie odstawil mi luteine ? Podobno trzeba stopniowo więc może skończę te 5 ostatnich tabletek tylko po jednej dziennie i resztę dupka też po jednej bo mi zostało i tak dobije do 12 tyg
    Mam do Ciebie pytanie takie trochę techniczne... i może w sumie retoryczne... skoro LEKARZ GINEKOLOG zalecił Ci odstawić leki, nie powiedział "dokończ opakowanie i nie bierz nowego" tylko "odstawić" to czemu go nie słuchasz? Bo w internetach piszą inaczej?
    Może nie ufasz mu, to może warto jednak zmienić lekarza...? A jeśli ma prowadzić Cię przez resztę ciąży, to może nie warto jednak podważać jego zaleceń...?
    Nie rozumiem tego, dlatego pytam :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tak w ogóle... :)
    Dziś pogodowa masakra :( odechciewa się wszystkiego..bleh!
    Ale jest pozytyw :D ostatni dzień pracy w tym tygodniu :D jupi!!!
    Jutro lenimy się w domu a w pt na weekend jedziemy do moich rodziców :)

A co tam u Morwy...dawno jej nie widziałam....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści :)
    Miłego dnia :)

• alexast Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z udanych wizyt i niech tak już zostanie do końca.
    Dzisiejszym wizytującym kibicuje i trzymam kciuki.

Ja mam już dość, codziennie (co drugi dzień) jak idę do ubikacji to mam skręt jelit, ale taki, że aż się wyć chce i tak długo trzyma. Strasznie mnie boli, nawet po wszystkim boli mnie jeszcze przez jakiś czas. Powoli zaczyna mnie to martwić.
    Od kilku dni boli mnie też brzuch. Wczoraj próbowałam szukać serducha maleństwa, ale nic nie znalazłam. Zamiast bicia, macica mi się postawiła (stwardniała) i odczuwałam hmm nie wiem jak to nazwać bo był to i ból i jakby coś w środku pływało, a wiadomo, że to jeszcze za wcześnie, żeby czuć ruchy dziecka.
    Strasznie mnie to zaniepokoiło i chyba pójdę wieczorem do ginki2. Jeśli u fryzjera wyrobię się w odpowiednim czasie to chyba podjadę sprawdzić czy wszystko jest ok.

Badania prenatalne mam 21.06 o 12.10

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Dzisiaj dużo pracy ale będę w wolnym czasie zaglądać i czytać na bieżąco. Jedyne pocieszenie to to że jutro wolne i dzisiaj z mężem robimy sobie wieczór na balkonie, zamawiany pizzę i słuchamy disco polo na polsacie :D :D :D

alexast, Ruda_ann lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Mam do Ciebie pytanie takie trochę techniczne... i może w sumie retoryczne... skoro LEKARZ GINEKOLOG zalecił Ci odstawić leki, nie powiedział "dokończ opakowanie i nie bierz nowego" tylko "odstawić" to czemu go nie słuchasz? Bo w internetach piszą inaczej?
    Może nie ufasz mu, to może warto jednak zmienić lekarza...? A jeśli ma prowadzić Cię przez resztę ciąży, to może nie warto jednak podważać jego zaleceń...?
    Bo dwóch ginekologow dziewczyn z naszego wątku zaleca brać do 12 tyg bo można inaczej zaszkodzić i lepiej stopniowo odstawić . Nie czytałam tego w jakimś artykule....

dxomanli5dlutv4a.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Bo dwóch ginekologow dziewczyn z naszego wątku zaleca brać do 12 tyg bo można inaczej zaszkodzić i lepiej stopniowo odstawić . Nie czytałam tego w jakimś artykule....

Ja rozumiem Twoją niepewność, u mnie nawet przy braniu 2 tabletek duphastonu lekarka powiedziała zeby zmniejszyć do 1 a potem odstawić. I tak też zrobilam i byłam spokojniejsza. Są różne szkoly, ale w większosci faktycznie lekarze zalecają odstawianie stopniowe. Lekarka powiedziała mi ze nie przez to, ze coś moze stać się z dzieckiem, ale np nagly spadek progesteronu może spowodować plamienia, które z kolei zestresują przyszła mamuskę :. Także moze podpytaj lekarza czy możesz schodzic stopniowo, że to będzie dla Ciebie bardziej komfortowe.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:

Ja tam jestem za tym żeby owszem, słuchac zalecen lekarza itd., ale żeby to tez nie było ślepe posłuszeństwo.
    Chęć konsultacji w jednej sprawie z innym lekarzem czy podpytywanie na forum nie odbierałabym jako brak zaufania do prowadzącego, a jedynie jako wątpliwość, która dotyczy naszego dziecka, więc nic dziwnego że wolimy 1000 razy zapytać niż zaryzykować.
    Ja ufam swojej lekarce, ale jakby pojawil się cien watpliwości, skonsultowałabym sprawe z innym lekarzem. Wolę dmuchac na zimne. Pamiętajmy- nawet najlepszy, najwspanialszy lekarz nie jest nieomylny.

Girl25, BlackCatNorL, Krokodylica, Paula_29, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja rozumiem Twoją niepewność, u mnie nawet przy braniu 2 tabletek duphastonu lekarka powiedziała zeby zmniejszyć do 1 a potem odstawić. I tak też zrobilam i byłam spokojniejsza. Są różne szkoly, ale w większosci faktycznie lekarze zalecają odstawianie stopniowe. Lekarka powiedziała mi ze nie przez to, ze coś moze stać się z dzieckiem, ale np nagly spadek progesteronu może spowodować plamienia, które z kolei zestresują przyszła mamuskę :. Także moze podpytaj lekarza czy możesz schodzic stopniowo, że to będzie dla Ciebie bardziej komfortowe.
    Dziś już wzięłam jedna lutke i się okazało mam jeszcze 7 więc prawie do 11 tyg i później dupek też po jednej . Też normalnie dupka bralam 2 dziennie . Właśnie zadzwonię do niego popołudniu bo rano jest na szpitalu i nie będzie miał kiedy odebrać i spytam a raczej bardziej mu przypomnę ze mój naturalny progesteron wynosił 15

Mama-Ali, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry wszystkim :)
    A mnie dziś znów pobolewa brzuch i caly czas gardło.
    No ale gardło to pikuś, tylko ten brzuch mnie denerwuje, bo czuje jakby coś mi sie z pęcherzem działo.

Dziś wizyta więc trzymajcie kciuki o 17.30 ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Marudel, ale TSH masz bardzo ładne i bardzo dobrze, że trochę wzrosło. FT4 też masz piękne. Norma jest do 19, więc nie masz powodów do zmartwień! :) Moje TSH wynosi 0,2 a to już źle bo miesiąc temu miałam ładne 1,1 z tego co pamiętam. Jutro też mam wizytę u endo :)
    Natki, czemu takie tsh jest złe? Ja też mam koło 0,4 i lekarz mi nic nie kazał zmieniać...

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnka, Mama Ali i wszystkie które dzisiaj wizytuja kciuki zaciśnięte! :) Czekam na same dobre wieści :D

A ja dziś sama w domu (mąż w delegacji) i mam plan poki co na nic nie robienie :D :D
    No i skończyłam dziś 8 tydzień!! :)

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Świnka, Mama Ali i wszystkie które dzisiaj wizytuja kciuki zaciśnięte! :) Czekam na same dobre wieści :D

A ja dziś sama w domu (mąż w delegacji) i mam plan poki co na nic nie robienie :D :D
    No i skończyłam dziś 8 tydzień!! :)
    Też miałam plan dziś nic nie robić,ale mąż poprosił żebym mieszkanie ogarnęła:-)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnka minka kciuki zaciśnięte &&&&&&

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ