X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam u doktorki w 10tc to mi przepisała jeszcze dodatkowo dwa opakowania duphastonu i powiedziała tylko tyle, że jak będę miała ostatnie 10 tabletek to żeby brać po jednej.
    Dziś już mam 11t2d ,a jeszcze zostało mi 1,5 opakowania :D biorę po 2 tabletki dziennie.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzień dobry tak w ogóle... :)
    Dziś pogodowa masakra :( odechciewa się wszystkiego..bleh!
    Ale jest pozytyw :D ostatni dzień pracy w tym tygodniu :D jupi!!!
    Jutro lenimy się w domu a w pt na weekend jedziemy do moich rodziców :)

A co tam u Morwy...dawno jej nie widziałam....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści :)
    Miłego dnia :)
    Czytam was na bieżąco ,ale nie mam siły pisać ani poprawiać teraz tabelki. Ogarnę to jak się lepiej poczuję. Mam potworne bóle głowy , chwilami mam wrażenie ,że mi czaszka pęka. A tak poza tym to ok. Odliczam do prenatalnych i juz się doczekać nie mogę :D

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po. Moja kropka ma 19 mm I serduszko bije 161 :) podobno ksiazkowo. Rozmiarem odpowiada 8+2 chocoaz biorac pod uwage owulacje powinna miec 7+5 wiec jest troche do przodu :)

Aenu, Lovilovi, helagazela, Krokodylica, BlackCatNorL, FreshMm, Patrycja27, Mama-Ali, Morwa, kate88:), Paula_29, Ruda_ann, emi2016, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm, SwinkaMinka świetne wiadomości:)

FreshMm lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Hej ja juz po. Moja kropka ma 19 mm I serduszko bije 161 :) podobno ksiazkowo. Rozmiarem odpowiada 8+2 chocoaz biorac pod uwage owulacje powinna miec 7+5 wiec jest troche do przodu :)
    Super wieści! :))

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    a w ktorym tygodniu odstawilas ? I co najważniejsze ile wynosi twój naturalny progesteron ?

Nigdy w życiu nie badałam progesteronu więc nie wiem.
    Odstawilam już dawno, z dwa tygodnie temu.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratuluję udanych wizyt :)

FreshMm lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cykle masz regularne?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ale mam dzisiaj nerwa :/ muszę się wygadać, bo chyba zaraz oszaleje.
    A więc w pracy mam jedną koleżankę, bardzo się nie lubimy, jest to osoba która rozpowiada różne plotki... w tym na mój temat i to nie pierwszy raz.
    Jakaś godzinę temu zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy, najpierw spytała czy się nie zdenerwowuje- wkoncu jej mówię żeby mówiła... na co ona, że ta pierwsza koleżanka gada głupoty na mój temat, że w ciąży jestem z jakimś gościem z internetu! I ten gościu będzie robił po porodzie badania DNA. Myślałam, że szlag mnie trafi... druga koleżanka wie, że z Tz staraliśmy się długo o dziecko, od stycznia 2016.
    Powiedziała żebym się tamta nie przejmowała, bo ona już jej powiedziała parę słów.

Dlaczego ludzie są tacy... ? :( Takie rzeczy gadają. Uderzyło to we mnie, przyznam.
    Nic takiego nie miało miejsca, nie rozumiem takiego oczerniania. :/

• Nadin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi nie ma się co tym przejmować, niektórzy nie potrafią inaczej jak wymyślać bajki na temat innych. To są biedni ludzie, którzy nie potrafią żyć swoim życiem i wszędzie ich pełno. U mnie w pracy też słyszałam różne plotki ale nie biorę ich do siebie.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dziewczyny... ale mam dzisiaj nerwa :/ muszę się wygadać, bo chyba zaraz oszaleje.
    A więc w pracy mam jedną koleżankę, bardzo się nie lubimy, jest to osoba która rozpowiada różne plotki... w tym na mój temat i to nie pierwszy raz.
    Jakaś godzinę temu zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy, najpierw spytała czy się nie zdenerwowuje- wkoncu jej mówię żeby mówiła... na co ona, że ta pierwsza koleżanka gada głupoty na mój temat, że w ciąży jestem z jakimś gościem z internetu! I ten gościu będzie robił po porodzie badania DNA. Myślałam, że szlag mnie trafi... druga koleżanka wie, że z Tz staraliśmy się długo o dziecko, od stycznia 2016.
    Powiedziała żebym się tamta nie przejmowała, bo ona już jej powiedziała parę słów.

Dlaczego ludzie są tacy... ? :( Takie rzeczy gadają. Uderzyło to we mnie, przyznam.
    Poprostu sprobuj się z tego smiac. Ja od paru lat jestem na jezykach ludzi, zawsze bylam grubsza i wyobraz sobie ze ponoc urodzilam troje dzieci i one są w adopcji.. Ludzie są straszni. Na początku byłam załamana, wiadomo ale teraz? Smieje się z nich;p Nie mają swojego zycia to muszą czyjeś komentowac i dodawac swoje 3 grosze :)

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • zimowa_mama Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa i wszystkiego nie nadrobię, TP na 27.01.2017 :-)

Lovilovi, nie przejmuj się, najważniejsze że Ty i Twój Partner wiecie swoje. Ja zawsze o takich osobach jak Twoja koleżanka mówię, że można się zniżyć do pewnego poziomu, ale czasem bardziej zniżyć się nie da i tego się trzymajmy. ;-)

Szczerze mówiąc też nie do końca mogę cieszyć się ciążą przez pewne osoby. Już Wam piszę o co chodzi, może są tu jakieś mamusie, które mnie zrozumieją. Mam już córeczkę, która ma ledwo pół roczku, chcieliśmy się szybko starać o rodzeństwo dla niej, plan był taki żeby w wakacje zacząć się starać. Poszło Nam szybciej niż myśleliśmy - ja mam nieregularne cykle i naprawdę jest to dla nas zaskoczenie. Bardzo się cieszyłam do wczoraj. Wczoraj powiedziałam kilku osobom i usłyszałam, że pierwsze dziecko pójdzie w odstawkę, że zabraliśmy mu dzieciństwo... Bardzo mnie te słowa zabolały. Ja jestem jedynaczką, więc nie wiem jak to jest z rodzeństwem, zawsze byłam bardzo samotna, brakowało mi rodzeństwa, nawet teraz jak szukaliśmy chrzestnych dla naszej M. to ja nie miałam kogo wziąć z mojej strony, dlatego bardzo się cieszyłam jak tylko zobaczyłam dwie kreski, a od wczoraj czuję wyrzuty sumienia. :-(

Raven lubi tę wiadomość

córeczka - 12.2016
    fasolka - 27.01.2017
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    ja też raz je mam raz nie (poza ciążą) podobno zespół jelita wrażliwego. Teraz taka moda, żeby pod to podciągać a nie szukać przyczyn. Jak to było raz na czas to tak jak mówisz "uznałam to za normalne", ale teraz ten ból jest dość solidny. Wczoraj się prawie poryczałam, a ja nie należę do płaczliwych.
    Jak będę u ginki to podpytam co z tym fantem zrobić. W ostateczność pójdę do lekarza rodzinnego i każe mu wystawić skierowanie do poradni gastrologicznej. A że w ciąży muszą nam znaleźć termin do 7 dni to sobie ten fakt wykorzystam :)no chyba, że przejdzie.
    Tak tak, wszystko jelito wrażliwe. To słuchaj, jakbyś coś wiedziała to daj znać bo mnie też to męczy okropnie :/ ja mam skierowanie ale do proktologa, nie poszłam bo to był 8 tydzień ciąży, będę się zapisywałam dopiero w drugim trymestrze. Chyba gastroliga też będzie trzeba zaliczyć...

alexast lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa mama witaj.
    Daj spokój, nie słuchaj ludzi, ważne że dla Was to wielkie szczęście. :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Kochana, jak tylko to przeczytałam to się uśmiałam, ale rozumiem że to Cię stresuje. Ale zobacz- jak beznadziejna musi byc ta dziewczyna i jak beznadziejne życie musi wieść- żeby zwrócić na siebie uwage musi wymyslać takie historie. Na bank ma coś z bańką nie tak, powiedz jej że jest jebnięta, ale w odruchu napływu matczynych uczuć odwiedzisz ja w psychiaryku, bo pewnie wcześniej czy później tam wyląduje. Takie osoby po prostu nie maja własnego życia, zaczynaja żyć życiem innych, a jak to nie wystarcza dopowiadają wątki, żeby było ciekawiej.

Krokodylica, Agness12, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Czyli skoro teraz luteine biorę raz dziennie to dupka później brać co drugi ? Przez jaki czas tak bralas ?
    P. S która miała wizytę o 9:30 ? Szukam i nie mogę znaleźć tego posta a nic żadna nie pisze jak po wizycie

Ja jeśli już zaczełabym brać co drugi dzien wszystko. Ja tak brałam przez tydzien chyba duphaston.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja jeśli już zaczełabym brać co drugi dzien wszystko. Ja tak brałam przez tydzien chyba duphaston.
    Duphaston też mam brać czy sama luteine co drugi dzień ? Jakbym brała lutke teraz co drugi to prawie skończę w 12 tyg . Gadalam z ginem i powiedział ze będzie ok jak odstawie bo łożysko już wytwarza progesteron

Lovilovi nie przejmuj się takimi idiotkami, ja sama mam w pracy takie tępe baby i głównie dlatego chciałam iść na l4 żeby mieć spokój bo przez 2 jak tylko szłam do roboty a wiedziałam ze są ze mną na zmianie to cała się trzeslam z nerwów . Może Ty też powinnaś iść na zwolnienie? Dla dziecka w końcu długo się staraliscie a w domu będziesz mieć spokój . Nerwy w ciąży nie sluza ani tobie ani tymbardziej dziecku .

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.
    Dobrze nie jest...
    Z małego krwiaka zrobił mi się ogromny krwiak :( jestem załamana!
    Mam lezec i nic więcej nie mogę zrobić...
    Tylko jak to zrobić jak w domu jest 14 miesięczne dziecko? :(

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Duphaston też mam brać czy sama luteine co drugi dzień ? Jakbym brała lutke teraz co drugi to prawie skończę w 12 tyg . Gadalam z ginem i powiedział ze będzie ok jak odstawie bo łożysko już wytwarza progesteron

Lovilovi nie przejmuj się takimi idiotkami, ja sama mam w pracy takie tępe baby i głównie dlatego chciałam iść na l4 żeby mieć spokój bo przez 2 jak tylko szłam do roboty a wiedziałam ze są ze mną na zmianie to cała się trzeslam z nerwów . Może Ty też powinnaś iść na zwolnienie? Dla dziecka w końcu długo się staraliscie a w domu będziesz mieć spokój . Nerwy w ciąży nie sluza ani tobie ani tymbardziej dziecku .

Jestem na l4 od samego początku. Najpierw były plotki, że poszłam na l4 bo mi się nie chce pracować... i że kasę będę brała za darmo :/ A teraz to....

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja juz po wizycie.
    Dobrze nie jest...
    Z małego krwiaka zrobił mi się ogromny krwiak :( jestem załamana!
    Mam lezec i nic więcej nie mogę zrobić...
    Tylko jak to zrobić jak w domu jest 14 miesięczne dziecko? :(

Kurcze Dorka, ale masz jakieś zalecenia żeby się wchłonął?
    Nie masz kogo poprosić o pomoc przy dziecku na jakiś czas?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ