X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam u doktorki w 10tc to mi przepisała jeszcze dodatkowo dwa opakowania duphastonu i powiedziała tylko tyle, że jak będę miała ostatnie 10 tabletek to żeby brać po jednej.
    Dziś już mam 11t2d ,a jeszcze zostało mi 1,5 opakowania :D biorę po 2 tabletki dziennie.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzień dobry tak w ogóle... :)
    Dziś pogodowa masakra :( odechciewa się wszystkiego..bleh!
    Ale jest pozytyw :D ostatni dzień pracy w tym tygodniu :D jupi!!!
    Jutro lenimy się w domu a w pt na weekend jedziemy do moich rodziców :)

A co tam u Morwy...dawno jej nie widziałam....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści :)
    Miłego dnia :)
    Czytam was na bieżąco ,ale nie mam siły pisać ani poprawiać teraz tabelki. Ogarnę to jak się lepiej poczuję. Mam potworne bóle głowy , chwilami mam wrażenie ,że mi czaszka pęka. A tak poza tym to ok. Odliczam do prenatalnych i juz się doczekać nie mogę :D

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po. Moja kropka ma 19 mm I serduszko bije 161 :) podobno ksiazkowo. Rozmiarem odpowiada 8+2 chocoaz biorac pod uwage owulacje powinna miec 7+5 wiec jest troche do przodu :)

Aenu, Lovilovi, helagazela, Krokodylica, BlackCatNorL, FreshMm, Patrycja27, Mama-Ali, Morwa, kate88:), Paula_29, Ruda_ann, emi2016, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm, SwinkaMinka świetne wiadomości:)

FreshMm lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Hej ja juz po. Moja kropka ma 19 mm I serduszko bije 161 :) podobno ksiazkowo. Rozmiarem odpowiada 8+2 chocoaz biorac pod uwage owulacje powinna miec 7+5 wiec jest troche do przodu :)
    Super wieści! :))

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    a w ktorym tygodniu odstawilas ? I co najważniejsze ile wynosi twój naturalny progesteron ?

Nigdy w życiu nie badałam progesteronu więc nie wiem.
    Odstawilam już dawno, z dwa tygodnie temu.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratuluję udanych wizyt :)

FreshMm lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cykle masz regularne?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ale mam dzisiaj nerwa :/ muszę się wygadać, bo chyba zaraz oszaleje.
    A więc w pracy mam jedną koleżankę, bardzo się nie lubimy, jest to osoba która rozpowiada różne plotki... w tym na mój temat i to nie pierwszy raz.
    Jakaś godzinę temu zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy, najpierw spytała czy się nie zdenerwowuje- wkoncu jej mówię żeby mówiła... na co ona, że ta pierwsza koleżanka gada głupoty na mój temat, że w ciąży jestem z jakimś gościem z internetu! I ten gościu będzie robił po porodzie badania DNA. Myślałam, że szlag mnie trafi... druga koleżanka wie, że z Tz staraliśmy się długo o dziecko, od stycznia 2016.
    Powiedziała żebym się tamta nie przejmowała, bo ona już jej powiedziała parę słów.

Dlaczego ludzie są tacy... ? :( Takie rzeczy gadają. Uderzyło to we mnie, przyznam.
    Nic takiego nie miało miejsca, nie rozumiem takiego oczerniania. :/

• Nadin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi nie ma się co tym przejmować, niektórzy nie potrafią inaczej jak wymyślać bajki na temat innych. To są biedni ludzie, którzy nie potrafią żyć swoim życiem i wszędzie ich pełno. U mnie w pracy też słyszałam różne plotki ale nie biorę ich do siebie.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dziewczyny... ale mam dzisiaj nerwa :/ muszę się wygadać, bo chyba zaraz oszaleje.
    A więc w pracy mam jedną koleżankę, bardzo się nie lubimy, jest to osoba która rozpowiada różne plotki... w tym na mój temat i to nie pierwszy raz.
    Jakaś godzinę temu zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy, najpierw spytała czy się nie zdenerwowuje- wkoncu jej mówię żeby mówiła... na co ona, że ta pierwsza koleżanka gada głupoty na mój temat, że w ciąży jestem z jakimś gościem z internetu! I ten gościu będzie robił po porodzie badania DNA. Myślałam, że szlag mnie trafi... druga koleżanka wie, że z Tz staraliśmy się długo o dziecko, od stycznia 2016.
    Powiedziała żebym się tamta nie przejmowała, bo ona już jej powiedziała parę słów.

Dlaczego ludzie są tacy... ? :( Takie rzeczy gadają. Uderzyło to we mnie, przyznam.
    Poprostu sprobuj się z tego smiac. Ja od paru lat jestem na jezykach ludzi, zawsze bylam grubsza i wyobraz sobie ze ponoc urodzilam troje dzieci i one są w adopcji.. Ludzie są straszni. Na początku byłam załamana, wiadomo ale teraz? Smieje się z nich;p Nie mają swojego zycia to muszą czyjeś komentowac i dodawac swoje 3 grosze :)

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • zimowa_mama Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa i wszystkiego nie nadrobię, TP na 27.01.2017 :-)

Lovilovi, nie przejmuj się, najważniejsze że Ty i Twój Partner wiecie swoje. Ja zawsze o takich osobach jak Twoja koleżanka mówię, że można się zniżyć do pewnego poziomu, ale czasem bardziej zniżyć się nie da i tego się trzymajmy. ;-)

Szczerze mówiąc też nie do końca mogę cieszyć się ciążą przez pewne osoby. Już Wam piszę o co chodzi, może są tu jakieś mamusie, które mnie zrozumieją. Mam już córeczkę, która ma ledwo pół roczku, chcieliśmy się szybko starać o rodzeństwo dla niej, plan był taki żeby w wakacje zacząć się starać. Poszło Nam szybciej niż myśleliśmy - ja mam nieregularne cykle i naprawdę jest to dla nas zaskoczenie. Bardzo się cieszyłam do wczoraj. Wczoraj powiedziałam kilku osobom i usłyszałam, że pierwsze dziecko pójdzie w odstawkę, że zabraliśmy mu dzieciństwo... Bardzo mnie te słowa zabolały. Ja jestem jedynaczką, więc nie wiem jak to jest z rodzeństwem, zawsze byłam bardzo samotna, brakowało mi rodzeństwa, nawet teraz jak szukaliśmy chrzestnych dla naszej M. to ja nie miałam kogo wziąć z mojej strony, dlatego bardzo się cieszyłam jak tylko zobaczyłam dwie kreski, a od wczoraj czuję wyrzuty sumienia. :-(

Raven lubi tę wiadomość

córeczka - 12.2016
    fasolka - 27.01.2017
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    ja też raz je mam raz nie (poza ciążą) podobno zespół jelita wrażliwego. Teraz taka moda, żeby pod to podciągać a nie szukać przyczyn. Jak to było raz na czas to tak jak mówisz "uznałam to za normalne", ale teraz ten ból jest dość solidny. Wczoraj się prawie poryczałam, a ja nie należę do płaczliwych.
    Jak będę u ginki to podpytam co z tym fantem zrobić. W ostateczność pójdę do lekarza rodzinnego i każe mu wystawić skierowanie do poradni gastrologicznej. A że w ciąży muszą nam znaleźć termin do 7 dni to sobie ten fakt wykorzystam :)no chyba, że przejdzie.
    Tak tak, wszystko jelito wrażliwe. To słuchaj, jakbyś coś wiedziała to daj znać bo mnie też to męczy okropnie :/ ja mam skierowanie ale do proktologa, nie poszłam bo to był 8 tydzień ciąży, będę się zapisywałam dopiero w drugim trymestrze. Chyba gastroliga też będzie trzeba zaliczyć...

alexast lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa mama witaj.
    Daj spokój, nie słuchaj ludzi, ważne że dla Was to wielkie szczęście. :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Kochana, jak tylko to przeczytałam to się uśmiałam, ale rozumiem że to Cię stresuje. Ale zobacz- jak beznadziejna musi byc ta dziewczyna i jak beznadziejne życie musi wieść- żeby zwrócić na siebie uwage musi wymyslać takie historie. Na bank ma coś z bańką nie tak, powiedz jej że jest jebnięta, ale w odruchu napływu matczynych uczuć odwiedzisz ja w psychiaryku, bo pewnie wcześniej czy później tam wyląduje. Takie osoby po prostu nie maja własnego życia, zaczynaja żyć życiem innych, a jak to nie wystarcza dopowiadają wątki, żeby było ciekawiej.

Krokodylica, Agness12, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Czyli skoro teraz luteine biorę raz dziennie to dupka później brać co drugi ? Przez jaki czas tak bralas ?
    P. S która miała wizytę o 9:30 ? Szukam i nie mogę znaleźć tego posta a nic żadna nie pisze jak po wizycie

Ja jeśli już zaczełabym brać co drugi dzien wszystko. Ja tak brałam przez tydzien chyba duphaston.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja jeśli już zaczełabym brać co drugi dzien wszystko. Ja tak brałam przez tydzien chyba duphaston.
    Duphaston też mam brać czy sama luteine co drugi dzień ? Jakbym brała lutke teraz co drugi to prawie skończę w 12 tyg . Gadalam z ginem i powiedział ze będzie ok jak odstawie bo łożysko już wytwarza progesteron

Lovilovi nie przejmuj się takimi idiotkami, ja sama mam w pracy takie tępe baby i głównie dlatego chciałam iść na l4 żeby mieć spokój bo przez 2 jak tylko szłam do roboty a wiedziałam ze są ze mną na zmianie to cała się trzeslam z nerwów . Może Ty też powinnaś iść na zwolnienie? Dla dziecka w końcu długo się staraliscie a w domu będziesz mieć spokój . Nerwy w ciąży nie sluza ani tobie ani tymbardziej dziecku .

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.
    Dobrze nie jest...
    Z małego krwiaka zrobił mi się ogromny krwiak :( jestem załamana!
    Mam lezec i nic więcej nie mogę zrobić...
    Tylko jak to zrobić jak w domu jest 14 miesięczne dziecko? :(

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Duphaston też mam brać czy sama luteine co drugi dzień ? Jakbym brała lutke teraz co drugi to prawie skończę w 12 tyg . Gadalam z ginem i powiedział ze będzie ok jak odstawie bo łożysko już wytwarza progesteron

Lovilovi nie przejmuj się takimi idiotkami, ja sama mam w pracy takie tępe baby i głównie dlatego chciałam iść na l4 żeby mieć spokój bo przez 2 jak tylko szłam do roboty a wiedziałam ze są ze mną na zmianie to cała się trzeslam z nerwów . Może Ty też powinnaś iść na zwolnienie? Dla dziecka w końcu długo się staraliscie a w domu będziesz mieć spokój . Nerwy w ciąży nie sluza ani tobie ani tymbardziej dziecku .

Jestem na l4 od samego początku. Najpierw były plotki, że poszłam na l4 bo mi się nie chce pracować... i że kasę będę brała za darmo :/ A teraz to....

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja juz po wizycie.
    Dobrze nie jest...
    Z małego krwiaka zrobił mi się ogromny krwiak :( jestem załamana!
    Mam lezec i nic więcej nie mogę zrobić...
    Tylko jak to zrobić jak w domu jest 14 miesięczne dziecko? :(

Kurcze Dorka, ale masz jakieś zalecenia żeby się wchłonął?
    Nie masz kogo poprosić o pomoc przy dziecku na jakiś czas?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ