Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
alexast wrote:Cieszę się z udanych wizyt i niech tak już zostanie do końca.
Dzisiejszym wizytującym kibicuje i trzymam kciuki.
Ja mam już dość, codziennie (co drugi dzień) jak idę do ubikacji to mam skręt jelit, ale taki, że aż się wyć chce i tak długo trzyma. Strasznie mnie boli, nawet po wszystkim boli mnie jeszcze przez jakiś czas. Powoli zaczyna mnie to martwić.
Od kilku dni boli mnie też brzuch. Wczoraj próbowałam szukać serducha maleństwa, ale nic nie znalazłam. Zamiast bicia, macica mi się postawiła (stwardniała) i odczuwałam hmm nie wiem jak to nazwać bo był to i ból i jakby coś w środku pływało, a wiadomo, że to jeszcze za wcześnie, żeby czuć ruchy dziecka.
Strasznie mnie to zaniepokoiło i chyba pójdę wieczorem do ginki2. Jeśli u fryzjera wyrobię się w odpowiednim czasie to chyba podjadę sprawdzić czy wszystko jest ok.
Badania prenatalne mam 21.06 o 12.10tyle, że ja mam to całe życie raz bardziej raz mocniej i zaczęłam to uznawać za normalne, e życiu nawet z lekarzem nie konsultowalam, ale w ciąży mi się nasiliło.... dodatkowo wręcz czuję jak mi przez jelita wszystko idzie i gdzie się zatrzymuje, chyba jakiś skręt właśnie
nie wiem, co z tym robić.
-
Powitać! Co do Duphastonu to ja biorę 3 razy dziennie i mój ginuś kazał mi odstawiać w 14 tygodniu powolutku po połówce tabletki schodzić aż do 16-17 tyg.
Pamiętajmy że Dupka biorą kobiety na wywołanie okresu i wtedy właśnie odstawia się go z dnia na dzień. Forum jest po to, żeby się wymieniać informacjami, warto poznać opinię innych specjalistów za naszym pośrednictwem... Ja bym się bardzo bała odstawić Dupka i Lutkę tak z dnia na dzień, ale decyzja należy do Ciebie Girl25.Ruda_ann lubi tę wiadomość
-
pietruszkanatki wrote:Alexast wiesz mam to samo
tyle, że ja mam to całe życie raz bardziej raz mocniej i zaczęłam to uznawać za normalne, e życiu nawet z lekarzem nie konsultowalam, ale w ciąży mi się nasiliło.... dodatkowo wręcz czuję jak mi przez jelita wszystko idzie i gdzie się zatrzymuje, chyba jakiś skręt właśnie
nie wiem, co z tym robić.
ja też raz je mam raz nie (poza ciążą) podobno zespół jelita wrażliwego. Teraz taka moda, żeby pod to podciągać a nie szukać przyczyn. Jak to było raz na czas to tak jak mówisz "uznałam to za normalne", ale teraz ten ból jest dość solidny. Wczoraj się prawie poryczałam, a ja nie należę do płaczliwych.
Jak będę u ginki to podpytam co z tym fantem zrobić. W ostateczność pójdę do lekarza rodzinnego i każe mu wystawić skierowanie do poradni gastrologicznej. A że w ciąży muszą nam znaleźć termin do 7 dni to sobie ten fakt wykorzystam :)no chyba, że przejdzie.
-
BlackCatNorL wrote:Powitać! Co do Duphastonu to ja biorę 3 razy dziennie i mój ginuś kazał mi odstawiać w 14 tygodniu powolutku po połówce tabletki schodzić aż do 16-17 tyg.
Pamiętajmy że Dupka biorą kobiety na wywołanie okresu i wtedy właśnie odstawia się go z dnia na dzień. Forum jest po to, żeby się wymieniać informacjami, warto poznać opinię innych specjalistów za naszym pośrednictwem... Ja bym się bardzo bała odstawić Dupka i Lutkę tak z dnia na dzień, ale decyzja należy do Ciebie Girl25.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Dlatego dziś wzięłam rano jedna luteine i jutro tak samo będę brać teraz raz dziennie i tydzień zleci a później duphaston i może faktycznie po pół tabletki od razu ? Skoro teraz lutke biorę teraz raz dziennie to za tydzień dupka chyba mogę na pół ?
-
Czyli skoro teraz luteine biorę raz dziennie to dupka później brać co drugi ? Przez jaki czas tak bralas ?
P. S która miała wizytę o 9:30 ? Szukam i nie mogę znaleźć tego posta a nic żadna nie pisze jak po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 11:12
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Czyli skoro teraz luteine biorę raz dziennie to dupka później brać co drugi ? Przez jaki czas tak bralas ?
P. S która miała wizytę o 9:30 ? Szukam i nie mogę znaleźć tego posta a nic żadna nie pisze jak po wizycieRuda_ann lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Girl25 wrote:Czyli skoro teraz luteine biorę raz dziennie to dupka później brać co drugi ? Przez jaki czas tak bralas ?
P. S która miała wizytę o 9:30 ? Szukam i nie mogę znaleźć tego posta a nic żadna nie pisze jak po wizycie -
P. S która miała wizytę o 9:30 ? Szukam i nie mogę znaleźć tego posta a nic żadna nie pisze jak po wizycie
Masz wątpliwości i boisz sie odrazu odstawic , zadzwon do gina i powiedz o sowich obawach i zapytaj czy mozesz stopniowo i juzs1985, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Ja luteine odstawilam sama z dnia na dzień bo po niej jeszcze bardziej wymiotowalam a i tak męczy mnie okrutnie. Nic się nie działo.
Moim zdaniem czy odstawisz czy weźmiesz jedną lutke dziennie to bez różnicy.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.Ruda_ann lubi tę wiadomość
-
P. S która miała wizytę o 9:30 ? Szukam i nie mogę znaleźć tego posta a nic żadna nie pisze jak po wizycie
Tak jak pisały dziewczyny - najlepiej zadzwonić do gina i się zapytać, czy masz jednak odstawiać stopniowo, czy nieGinekolog to też człowiek, zrozumie, że masz wątpliwości i na pewno doradzi
Jak nie zbudujecie między sobą nici zaufania, to cięzko będzie Wam razem przetrwać te 9 miesięcy bez stresu
Ruda_ann lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Krokodylica wrote:Ja luteine odstawilam sama z dnia na dzień bo po niej jeszcze bardziej wymiotowalam a i tak męczy mnie okrutnie. Nic się nie działo.
Moim zdaniem czy odstawisz czy weźmiesz jedną lutke dziennie to bez różnicy.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 11:50
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Zadzwonię później i mu muszę przypomnieć o tym moim progesteronie . Zobaczymy co powie. Ok ale zrozumcie też mnie to moja pierwsza ciąża na dodatek bardzo długo wyczekiwana więc chyba mogę się trochę bać ?
Idealnie rozumiem, ze się martwiszJa też się martwię, bo to moja druga ciąża, a pierwsza skończyła się na koniec 10 tygodnia, więc też panikuję często i gęsto
Ale tutaj nie piszemy tego, żeby Ci dokuczyć, czy ganić za panikę, tylko po to, żeby potem było lepiej - więc najlepszym rozwiązaniem jest zadzwonić i porozmawiać
Może dawka mała i chce odstawić od razu... a może po prostu myślał skrótowo i zapomniał wyjaśnić, żeby odstawiać stopniowo (w końcu jesteśmy tylko ludzmi i w zmęczeniu o różnych rzeczach też zapominamy). Mówię Ci, najlepiej zadzwonić i będziesz spać spokojniej, że podjęłaś taka decyzje po analizie z ginem, a nie sama
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Girl25 wrote:Zadzwonię później i mu muszę przypomnieć o tym moim progesteronie . Zobaczymy co powie. Ok ale zrozumcie też mnie to moja pierwsza ciąża na dodatek bardzo długo wyczekiwana więc chyba mogę się trochę bać ?
Ja napisałam jakie sama zalecenia otrzymałam od mojego ginusia i wydają się one być rozsądne i logiczne. Ale oczywiście nie oznacza to, że ja i mój ginuś pozjadaliśmy wszystkie rozumy świata i być może nagłe odstawienie w ciąży nie spowoduje czegoś złego. Zadzwoń na spokojnie i powiedz o swoich obawach ginkowi. Daj znać co powiedziałPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Hehe, ale się uspokoiłam
poszłam do gin ma nfz, żeby dostać skierowanie na badania i mieć za darmo, bo normalnie prowadzę ciążę prywatnie. Wszystko zalatwilam jak chciałam i nawet zrobiła mi ust - dzidziuś ma CRL 38,8 mm, serce bije. Jaka radość
Lovilovi, Aenu, helagazela, Krokodylica, s1985, alexast, BlackCatNorL, Mama-Ali, Morwa, kate88:), Paula_29, Ruda_ann, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość