X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie - biorę clexane 0,4 i mam ponoć brać do końca ciąży.
    Wizytę mam we wtorek rano a właśnie policzyłam ile mi zostało i ostatni zastrzyk mam na niedzielę (lekarka widocznie źle obliczyła dni) i w poniedziałek miałabym przerwę, we wtorek z rana od razu bym wzięła. Czy to będzie ok? Czy iść gdzieś do apteki i prosić o wydanie bez recepty? :/ Moja ginka jest teraz nieosiągalna niestety :(

To może spróbuj iść do rodzinnego, jak masz jakąś dokumentację dlaczego masz clexane zlecony to weź że sobą. Może Ci wypisze.

Ja też w nocy wstaje 1-2 razy do toalety :( za to senność mi odpuszcza. Od kilku dni kładę się już o normalnych godzinach a nie razem dzieckiem :)

Gosiak lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do toalety w nocy nie wstaje, chyba dwa razy od początku ciąży zdażyło mi się wstać o 4 rano :D ale od razu zasnelam... Także chyba nie ma tragedii :)
    Za to dziś poradziłam ze spaniem, przespalam 12h i chyba przez to mnie głowa boli :) Na siku nie wstawalam w nocy ale jak się obudziłam to myślałam, że pęcherz mi pęknie:/

We wtorek już wizyta :D nie mogę się doczekać.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy na tę grupę na FB przyjmowane są tylko osoby z BBF czy tez przypadkowe mamy z internetu?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinny byc tylko mamy z BBF , ale nie wiem dokladnie ...

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo z tym sikaniem w nocy. Raz to obowiązkowo, a czasem i dwa razy. Na szczęście szybko potem zasypiam. W każdym razie myślałam ze wstawanie na siku zacznie się dużo później :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Powinny byc tylko mamy z BBF , ale nie wiem dokladnie ...

Pytam, bo kiedyś dawno temu było forum mam z października 2015, gdzie dołączyło mnóstwo przypadkowych osób z internetu i brakowało intymności. Potem ta sytuacja się rozwiązała, ale teraz też czułabym się bezpieczniej tylko wśród mam z BBF :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Pytam, bo kiedyś dawno temu było forum mam z października 2015, gdzie dołączyło mnóstwo przypadkowych osób z internetu i brakowało intymności. Potem ta sytuacja się rozwiązała, ale teraz też czułabym się bezpieczniej tylko wśród mam z BBF :)

No ja mam nadzieje że sa tylko mamy z BBF :)

FreshMm lubi tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też mam nocne wycieczki do WC i nad ranem z reguły już nie mogę zasnąć.

Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja często wyprawiam się do wc na nocne siku grrr... i od 2 dni nasiliło się kłucie w lewym jajniku (czy tam gdzieś w jego okolicy). Chyba to normalka skoro wiele z nas to odczuwa? Ikarzyca powodzonka ! ;)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kłuje czasem albo jeden albo drugi jajnik. To raczej normalne bo dużo dziewczyn na początku odczuwa podobnie. Najgorzej jak czasem kichnę albo wysiąkuję nos - czasem wtedy aż zgina w pół.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    I ja często wyprawiam się do wc na nocne siku grrr... i od 2 dni nasiliło się kłucie w lewym jajniku (czy tam gdzieś w jego okolicy). Chyba to normalka skoro wiele z nas to odczuwa? Ikarzyca powodzonka ! ;)

Całkiem normlane bylam z tym we wtorek i gina :) teraz wszystko sie rozciaga i ma orawo bolec, kłuć itp :)
    Mnie tez boli od zaparc po lewej stronie ...

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Dziewczyny, czy na tę grupę na FB przyjmowane są tylko osoby z BBF czy tez przypadkowe mamy z internetu?

Nie tylko z bbf, każdy kto wyśle prośbę jest przecież przyjmowany i nikt nie sprawdza kto jest kto a link każdy może kliknąć.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Mnie też kłuje czasem albo jeden albo drugi jajnik. To raczej normalne bo dużo dziewczyn na początku odczuwa podobnie. Najgorzej jak czasem kichnę albo wysiąkuję nos - czasem wtedy aż zgina w pół.
    Czekamy na wieści:-)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie tylko z bbf, każdy kto wyśle prośbę jest przecież przyjmowany i nikt nie sprawdza kto jest kto a link każdy może kliknąć.
    No właśnie też chciałam napisać że każdy? Ale grupa jest zamknięta?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa ma nazwę Nowy 2018 to może obce babeczki nie domyślają się że to gruba mamusiek

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    No właśnie też chciałam napisać że każdy? Ale grupa jest zamknięta?
    Lepiej gdyby była tajna :/ wtedy zaproszenia do grupy przyjmowało by się po wcześniejszym wysłaniu namiaru swojego Facebooka do osoby za to odpowiedzialnej. Ona dodawałaby wtedy konkretne osoby z grupy tu od nas. Ja jestem na obu takich grupach i nie było większych problemów. Trochę zabawy jest na samym początku, ale później luz blus , bo wiemy kto jest kto i nikt obcy nie ma wstępu.

Marzycielka111192, FreshMm, s1985 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 58 członków grupy na facebooku znam tylko 17 osób , bo wiem ,że są od nas z forum. Plus ja. 40 osób jest mi obca. Nie wiem ,czy osoby z którymi piszę są z tego wątku , czy nie wiadomo skąd :p takich osób może dojść do końca roku jeszcze ogrom. Nie ogarniemy tego. Nie wiem jakie jest wasze zdanie na ten temat ,ale mnie to powoli przeraża..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 16:20

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie dołączę :)
    Dziewczyny, nie widziałam mojego maleństwa 2 tyg i sie niecierpliwie a wizyta dopiero za tydzień. Od początku nie mam większych objawów, nic tylko się cieszyć a jednak trochę mnie to martwi bo nie wiem czy wszystko ok. Dluzy sie okropnie ten 1 trymestr. W badaniach wyszlo mi za wysokie żelazo. Przed ciążą tez często miałam ponad norme ale w ciąży to dziwne. A nawet nie biorę witamin z żelazem, specjalnie wybrałam takie które go nie zawierają. Teraz myślę czy nie brac samego kwasu foliowego, bo witamin o tej porze roku jest pod dostatkiem a wit C ktora zawiera Femibion zwieksza przyswajanie żelaza. Ja to jestem nietypowa, hemoglobina w ciąży tez zazwyczaj spada, u mnie jest rewelacyjna 15,2.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież BBF jest ogólnie dostępne,jeśli ktoś przeczyta pierwszy post może wejść na stronę FB. Jeśli chcemy anonimowości to trzeba by sie trochę pobawić ale jest to do zrobienia. Jestem na takiej zamknietej grupie od 3 lat i to działa.

Morwa lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Na 58 członków grupy na facebooku znam tylko 17 osób , bo wiem ,że są od nas z forum. Plus ja. 40 osób jest mi obca. Nie wiem ,czy osoby z którymi piszę są z tego wątku , czy nie wiadomo skąd :p takich osób może dojść do końca roku jeszcze ogrom. Nie ogarniemy tego. Nie wiem jakie jest wasze zdanie na ten temat ,ale mnie to powoli przeraża..
    To może załóżmy grupę bardziej intymną. Tylko dziewczyny z tego forum. Tylko to ktoś musiałby weryfikować a to trochę zachodu.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ