Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja mało piszę, bo już mam sporo na głowie. Sesja, praca, zbuntowana dwulatka, dodatkowo ciąża daje mi w kość i bez przerwy chce mi się spać. Prenatalne będę miała dopiero w lipcu, mam nadzieję, że już po ostatnich egzaminach.
Ja czuję, że będzie chłopak. Zresztą teoretycznie powinien, bo trafiliśmy w punkt. Mam w każdym razie nadzieję, że będzie zdrowe
Bruch mnie ostatnio pobolewa. Mam nadzieję, że to nic groźnego.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg: 94? 93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Z tą płcią dziecka w 12 tygodniu to nie jest tak, że to nie pewne, tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze rozpoznać.rzeczywiście poznaje się po wyrostku płciowym.Nam lekarz pokazywał na przykladzie:) u nas jeśli tylko dziecko się nie zakryje to lekarz do którego chodzę na prenatalne w 100% poznaje płeć. Ostatnio jak mąż zapytał czy to jeszcze nie pewne to sie obruszyl i powiedział, że jak mówi jaka płeć to na 100% i podobno rzeczywiście się nie myli
Co do połówkowych to robi się je miedzy 18 a 22 tygodniem a najlepiej 20, 21 tydzieńAenu, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Tez mam prenatalne 1 lipca. U mnie bedzie to 11t3d. Zastanawiam się czy nie za wcześnie. zależY ile dzidziuś będzie mierzył. U mnie waga nie drgneła nawet.
Ma razie chodzę w spodniach sprzed ciazy i nic mnie nie uwiera. Ciekawe kiedy zacznie się pojawiac brzuszek
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
Ja mam niestety ten problem ze waga stoi ale spodni nie dopinam
. Ja wszystkie dżinsy i cała reszta mam dopasowana No i niestety. Dzis co prawda wbiłam sie w rurki z wyższym stanem i sie dopięłam, ale mocno uciskamy i juz w samochodzie musiałam rozpiąć. Dobrze ze zaraz cieplej będzie to zamienię spodnie na wygodne spódnice albo sukienki
. Mam tez spodnie letnie z pasem ciążowym ale mi spadają
, poprzednio jak ich używałam to byłam juz w 7,8 i 9 miesiącu
, teraz jeszcze brzucha nie mam. Ciąża spożywcza za to mi wychodzi niezależnie od tego co zjem
-
Ja przed pierwszą ciążą nosiłam dość ciasne rzeczy więc szybko się spodnie nie dopinały. Jest fajny patent z gumka do włosów- można zrobić pętelkę, zahaczyć o guzik i zapiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:00
Aenu, Ruda_ann, Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
Hej
Byłam kilka dni na "wakacjach" u rodziców, a Wy tyle naprodukowałyście, że nie wiem jak nadrobię
W każdym razie: gratuluję udanych wizyt ! Teraz już MUSZĄ być tylko dobre wieści !
Powiem Wam, że ja też mam przeczucie na dziewczynkę, zresztą bardzo byśmy tego z mężem chcieliAle nei ważna płeć, ważne żeby było zdrowe
Choć u nas nikt nie wyobraża sobie innej płci - no i sami chłopcy w rodzinie
U moich sióstr 4 chłopców i 2 dziewczynki, a ze strony męża 4 chłopców
Także dziewczynka byłaby miłą odmianą, choć na chłopca mielibyśmy mnóstwo ciuchów
A z zabobonów to nagle odrzuciło mnei od kwaśnego - kiedyś słoik ogórków kiszonych na raz to było nic, a chce mi się słodkiego (którego jeść nie mogę), no i pryszczy mam więcej niż w gimnazjumWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:14
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa podobnie jak Magdalenna wakacyjne ciuszki to głównie oversize sukienki
także myślę że nawet w 9 m-cu będę się na luzie mieścić
ale szorty z wysokim stanem nie ma opcji żebym zapięła - wchodzi mi tyłek w spodnie ale jak zapnę to wytrzymam na wdechu kilka sekund (patent z gumką do włosów jest ok, pod warunkiem że nie masz akurat bluzki spod której ten patent widać
)
Poza tym kupiłam dwie pary portków z pasem ciążowym i nie mam najmniejszych zamiarów cisnąć się w jakiekolwiek spodnie sprzed ciąży i sprawdzać które jeszcze wchodzą i się zapinająKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Z tą płcią dziecka w 12 tygodniu to nie jest tak, że to nie pewne, tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze rozpoznać.rzeczywiście poznaje się po wyrostku płciowym.Nam lekarz pokazywał na przykladzie:) u nas jeśli tylko dziecko się nie zakryje to lekarz do którego chodzę na prenatalne w 100% poznaje płeć. Ostatnio jak mąż zapytał czy to jeszcze nie pewne to sie obruszyl i powiedział, że jak mówi jaka płeć to na 100% i podobno rzeczywiście się nie myli
Co do połówkowych to robi się je miedzy 18 a 22 tygodniem a najlepiej 20, 21 tydzień
W każdym razie do badań połówkowych nie wierzę w żadne proroctwa dotyczące płci, bo nasz Arturek w 18 tc nic nie miał między nogami niby i raczej szło na dziewczynkę, a na połówkowych w 20 tc wyszło, że na 100% chłopakKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Moi rodzice mają 4 synów i 2 córki, a wnucząt 9 w tym 7 dziewczynek.. U nas same baby się rodzą. Ja mam 2 córki i 3 wiadomo, byleby zdrowe. Płeć obojętna, i tak dostanie na imię Bartuś
Ruda_ann, s1985, FreshMm, helagazela, BlackCatNorL, Mama-Ali, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ze starszą córką płeć poznaliśmy w 27 tc. Młodsza była łaskawsza i kilka dni przed połówkowym w 20 tc. Bratowa płci córki nie znała do samego porodu... tak się zawsze okręciła młoda i nie chciała pokazać. Ale i tak na 100% była przekonana, że to dziewczynka
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRybaaaa wrote:Płeć obojętna, i tak dostanie na imię Bartuś
Mama mi opowiadała że jak byłam mała (4 lata) i mój brat był w brzuchu...oczywiście nikt nie wiedział że to brat będzie - takie czasy - to rodzice spytali jak chcę żeby miało dziecko na imięa ja PAWEŁEK
na to oni, a jak będzie dziewczynka? "To będzie PAWEŁKA"
no i jest Pawełek
FreshMm, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość