X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mało piszę, bo już mam sporo na głowie. Sesja, praca, zbuntowana dwulatka, dodatkowo ciąża daje mi w kość i bez przerwy chce mi się spać. Prenatalne będę miała dopiero w lipcu, mam nadzieję, że już po ostatnich egzaminach.

Ja czuję, że będzie chłopak. Zresztą teoretycznie powinien, bo trafiliśmy w punkt. Mam w każdym razie nadzieję, że będzie zdrowe :)

Bruch mnie ostatnio pobolewa. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg: 94? 93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prenatalne będę miała dopiero w lipcu...

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą płcią dziecka w 12 tygodniu to nie jest tak, że to nie pewne, tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze rozpoznać.rzeczywiście poznaje się po wyrostku płciowym.Nam lekarz pokazywał na przykladzie:) u nas jeśli tylko dziecko się nie zakryje to lekarz do którego chodzę na prenatalne w 100% poznaje płeć. Ostatnio jak mąż zapytał czy to jeszcze nie pewne to sie obruszyl i powiedział, że jak mówi jaka płeć to na 100% i podobno rzeczywiście się nie myli
    Co do połówkowych to robi się je miedzy 18 a 22 tygodniem a najlepiej 20, 21 tydzień

Aenu, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam prenatalne 1 lipca. U mnie bedzie to 11t3d. Zastanawiam się czy nie za wcześnie. zależY ile dzidziuś będzie mierzył. U mnie waga nie drgneła nawet.
    Ma razie chodzę w spodniach sprzed ciazy i nic mnie nie uwiera. Ciekawe kiedy zacznie się pojawiac brzuszek :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle noszę sukienki, najchętniej typu bombka, więc wchodzę w nie ;) W spodnie to zależy które:)

Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam prenatalne 1 lipca + pappa..
    Wchodzicie jeszcze w swoje " stare" ubrania?
    Wchodzę w stare ubrania, ale czuję, że zrobiły się ciaśniejsze.

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Belly dzisiaj pokazuje że zostało Nam 200 dni do porodu :D

Morwa, kate88:), FreshMm, Krokodylica, Aenu lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niestety ten problem ze waga stoi ale spodni nie dopinam :/. Ja wszystkie dżinsy i cała reszta mam dopasowana No i niestety. Dzis co prawda wbiłam sie w rurki z wyższym stanem i sie dopięłam, ale mocno uciskamy i juz w samochodzie musiałam rozpiąć. Dobrze ze zaraz cieplej będzie to zamienię spodnie na wygodne spódnice albo sukienki :). Mam tez spodnie letnie z pasem ciążowym ale mi spadają :), poprzednio jak ich używałam to byłam juz w 7,8 i 9 miesiącu ;), teraz jeszcze brzucha nie mam. Ciąża spożywcza za to mi wychodzi niezależnie od tego co zjem ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed pierwszą ciążą nosiłam dość ciasne rzeczy więc szybko się spodnie nie dopinały. Jest fajny patent z gumka do włosów- można zrobić pętelkę, zahaczyć o guzik i zapiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:00

Aenu, Ruda_ann, Mama-Ali lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Byłam kilka dni na "wakacjach" u rodziców, a Wy tyle naprodukowałyście, że nie wiem jak nadrobię :) W każdym razie: gratuluję udanych wizyt ! Teraz już MUSZĄ być tylko dobre wieści ! :)

Powiem Wam, że ja też mam przeczucie na dziewczynkę, zresztą bardzo byśmy tego z mężem chcieli :) Ale nei ważna płeć, ważne żeby było zdrowe ;) Choć u nas nikt nie wyobraża sobie innej płci - no i sami chłopcy w rodzinie :) U moich sióstr 4 chłopców i 2 dziewczynki, a ze strony męża 4 chłopców :D Także dziewczynka byłaby miłą odmianą, choć na chłopca mielibyśmy mnóstwo ciuchów :)

A z zabobonów to nagle odrzuciło mnei od kwaśnego - kiedyś słoik ogórków kiszonych na raz to było nic, a chce mi się słodkiego (którego jeść nie mogę), no i pryszczy mam więcej niż w gimnazjum :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:14

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam prenatalne 1 lipca + pappa..
    Wchodzicie jeszcze w swoje " stare" ubrania?

Ja mam 28 prenatalne i tez test Pappa po badaniu usg :)
    A w ubrania stare wchodze ale nie w jeansy , nie dpoinam sie w zadnych spodniach :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wchodzę w ubrania, waga na razie na minusie 1,5 kg. Jedynie jak jeansy zakładam to się czuję dziwnie ale do wytrzymania :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w spodnie ledwo się wciskam grrr. Muszę się ogarnąć ze słodyczami bo tyję w błyskawicznym tempie :( Po prenatalnych wracam do szybkich spacerów 3-5km dziennie. Tzn taki mam plan :):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Magdalenna wakacyjne ciuszki to głównie oversize sukienki :D także myślę że nawet w 9 m-cu będę się na luzie mieścić :P ale szorty z wysokim stanem nie ma opcji żebym zapięła - wchodzi mi tyłek w spodnie ale jak zapnę to wytrzymam na wdechu kilka sekund (patent z gumką do włosów jest ok, pod warunkiem że nie masz akurat bluzki spod której ten patent widać :P )

Poza tym kupiłam dwie pary portków z pasem ciążowym i nie mam najmniejszych zamiarów cisnąć się w jakiekolwiek spodnie sprzed ciąży i sprawdzać które jeszcze wchodzą i się zapinają :D

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Z tą płcią dziecka w 12 tygodniu to nie jest tak, że to nie pewne, tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze rozpoznać.rzeczywiście poznaje się po wyrostku płciowym.Nam lekarz pokazywał na przykladzie:) u nas jeśli tylko dziecko się nie zakryje to lekarz do którego chodzę na prenatalne w 100% poznaje płeć. Ostatnio jak mąż zapytał czy to jeszcze nie pewne to sie obruszyl i powiedział, że jak mówi jaka płeć to na 100% i podobno rzeczywiście się nie myli
    Co do połówkowych to robi się je miedzy 18 a 22 tygodniem a najlepiej 20, 21 tydzień

W każdym razie do badań połówkowych nie wierzę w żadne proroctwa dotyczące płci, bo nasz Arturek w 18 tc nic nie miał między nogami niby i raczej szło na dziewczynkę, a na połówkowych w 20 tc wyszło, że na 100% chłopak :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice mają 4 synów i 2 córki, a wnucząt 9 w tym 7 dziewczynek.. U nas same baby się rodzą. Ja mam 2 córki i 3 wiadomo, byleby zdrowe. Płeć obojętna, i tak dostanie na imię Bartuś :-P

Ruda_ann, s1985, FreshMm, helagazela, BlackCatNorL, Mama-Ali, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze starszą córką płeć poznaliśmy w 27 tc. Młodsza była łaskawsza i kilka dni przed połówkowym w 20 tc. Bratowa płci córki nie znała do samego porodu... tak się zawsze okręciła młoda i nie chciała pokazać. Ale i tak na 100% była przekonana, że to dziewczynka :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Płeć obojętna, i tak dostanie na imię Bartuś :-P

Mama mi opowiadała że jak byłam mała (4 lata) i mój brat był w brzuchu...oczywiście nikt nie wiedział że to brat będzie - takie czasy - to rodzice spytali jak chcę żeby miało dziecko na imię :) a ja PAWEŁEK :) na to oni, a jak będzie dziewczynka? "To będzie PAWEŁKA" :) no i jest Pawełek ;)

FreshMm, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć polowkowe też gdzieś 18 tc więc może uda się coś zobaczyć

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań, mam już trochę w brzuszku i nie wejdę w jeansy, nie ma szans... ale za to są mi luźne rzeczy, w których było mi ciasno przez rok po pierwszym porodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:11

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ