Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mało piszę, bo już mam sporo na głowie. Sesja, praca, zbuntowana dwulatka, dodatkowo ciąża daje mi w kość i bez przerwy chce mi się spać. Prenatalne będę miała dopiero w lipcu, mam nadzieję, że już po ostatnich egzaminach.

Ja czuję, że będzie chłopak. Zresztą teoretycznie powinien, bo trafiliśmy w punkt. Mam w każdym razie nadzieję, że będzie zdrowe :)

Bruch mnie ostatnio pobolewa. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prenatalne będę miała dopiero w lipcu...

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą płcią dziecka w 12 tygodniu to nie jest tak, że to nie pewne, tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze rozpoznać.rzeczywiście poznaje się po wyrostku płciowym.Nam lekarz pokazywał na przykladzie:) u nas jeśli tylko dziecko się nie zakryje to lekarz do którego chodzę na prenatalne w 100% poznaje płeć. Ostatnio jak mąż zapytał czy to jeszcze nie pewne to sie obruszyl i powiedział, że jak mówi jaka płeć to na 100% i podobno rzeczywiście się nie myli
    Co do połówkowych to robi się je miedzy 18 a 22 tygodniem a najlepiej 20, 21 tydzień

Aenu, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam prenatalne 1 lipca. U mnie bedzie to 11t3d. Zastanawiam się czy nie za wcześnie. zależY ile dzidziuś będzie mierzył. U mnie waga nie drgneła nawet.
    Ma razie chodzę w spodniach sprzed ciazy i nic mnie nie uwiera. Ciekawe kiedy zacznie się pojawiac brzuszek :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle noszę sukienki, najchętniej typu bombka, więc wchodzę w nie ;) W spodnie to zależy które:)

nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam prenatalne 1 lipca + pappa..
    Wchodzicie jeszcze w swoje " stare" ubrania?
    Wchodzę w stare ubrania, ale czuję, że zrobiły się ciaśniejsze.

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Belly dzisiaj pokazuje że zostało Nam 200 dni do porodu :D

Morwa, kate88:), FreshMm, Krokodylica, Aenu lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niestety ten problem ze waga stoi ale spodni nie dopinam :/. Ja wszystkie dżinsy i cała reszta mam dopasowana No i niestety. Dzis co prawda wbiłam sie w rurki z wyższym stanem i sie dopięłam, ale mocno uciskamy i juz w samochodzie musiałam rozpiąć. Dobrze ze zaraz cieplej będzie to zamienię spodnie na wygodne spódnice albo sukienki :). Mam tez spodnie letnie z pasem ciążowym ale mi spadają :), poprzednio jak ich używałam to byłam juz w 7,8 i 9 miesiącu ;), teraz jeszcze brzucha nie mam. Ciąża spożywcza za to mi wychodzi niezależnie od tego co zjem ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed pierwszą ciążą nosiłam dość ciasne rzeczy więc szybko się spodnie nie dopinały. Jest fajny patent z gumka do włosów- można zrobić pętelkę, zahaczyć o guzik i zapiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:00

Aenu, nick nieaktualny, Mama-Ali lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Byłam kilka dni na "wakacjach" u rodziców, a Wy tyle naprodukowałyście, że nie wiem jak nadrobię :) W każdym razie: gratuluję udanych wizyt ! Teraz już MUSZĄ być tylko dobre wieści ! :)

Powiem Wam, że ja też mam przeczucie na dziewczynkę, zresztą bardzo byśmy tego z mężem chcieli :) Ale nei ważna płeć, ważne żeby było zdrowe ;) Choć u nas nikt nie wyobraża sobie innej płci - no i sami chłopcy w rodzinie :) U moich sióstr 4 chłopców i 2 dziewczynki, a ze strony męża 4 chłopców :D Także dziewczynka byłaby miłą odmianą, choć na chłopca mielibyśmy mnóstwo ciuchów :)

A z zabobonów to nagle odrzuciło mnei od kwaśnego - kiedyś słoik ogórków kiszonych na raz to było nic, a chce mi się słodkiego (którego jeść nie mogę), no i pryszczy mam więcej niż w gimnazjum :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 18:14

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam prenatalne 1 lipca + pappa..
    Wchodzicie jeszcze w swoje " stare" ubrania?

Ja mam 28 prenatalne i tez test Pappa po badaniu usg :)
    A w ubrania stare wchodze ale nie w jeansy , nie dpoinam sie w zadnych spodniach :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wchodzę w ubrania, waga na razie na minusie 1,5 kg. Jedynie jak jeansy zakładam to się czuję dziwnie ale do wytrzymania :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w spodnie ledwo się wciskam grrr. Muszę się ogarnąć ze słodyczami bo tyję w błyskawicznym tempie :( Po prenatalnych wracam do szybkich spacerów 3-5km dziennie. Tzn taki mam plan :):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Magdalenna wakacyjne ciuszki to głównie oversize sukienki :D także myślę że nawet w 9 m-cu będę się na luzie mieścić :P ale szorty z wysokim stanem nie ma opcji żebym zapięła - wchodzi mi tyłek w spodnie ale jak zapnę to wytrzymam na wdechu kilka sekund (patent z gumką do włosów jest ok, pod warunkiem że nie masz akurat bluzki spod której ten patent widać :P )

Poza tym kupiłam dwie pary portków z pasem ciążowym i nie mam najmniejszych zamiarów cisnąć się w jakiekolwiek spodnie sprzed ciąży i sprawdzać które jeszcze wchodzą i się zapinają :D

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Z tą płcią dziecka w 12 tygodniu to nie jest tak, że to nie pewne, tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze rozpoznać.rzeczywiście poznaje się po wyrostku płciowym.Nam lekarz pokazywał na przykladzie:) u nas jeśli tylko dziecko się nie zakryje to lekarz do którego chodzę na prenatalne w 100% poznaje płeć. Ostatnio jak mąż zapytał czy to jeszcze nie pewne to sie obruszyl i powiedział, że jak mówi jaka płeć to na 100% i podobno rzeczywiście się nie myli
    Co do połówkowych to robi się je miedzy 18 a 22 tygodniem a najlepiej 20, 21 tydzień

W każdym razie do badań połówkowych nie wierzę w żadne proroctwa dotyczące płci, bo nasz Arturek w 18 tc nic nie miał między nogami niby i raczej szło na dziewczynkę, a na połówkowych w 20 tc wyszło, że na 100% chłopak :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice mają 4 synów i 2 córki, a wnucząt 9 w tym 7 dziewczynek.. U nas same baby się rodzą. Ja mam 2 córki i 3 wiadomo, byleby zdrowe. Płeć obojętna, i tak dostanie na imię Bartuś :-P

nick nieaktualny, s1985, FreshMm, helagazela, BlackCatNorL, Mama-Ali, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze starszą córką płeć poznaliśmy w 27 tc. Młodsza była łaskawsza i kilka dni przed połówkowym w 20 tc. Bratowa płci córki nie znała do samego porodu... tak się zawsze okręciła młoda i nie chciała pokazać. Ale i tak na 100% była przekonana, że to dziewczynka :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Płeć obojętna, i tak dostanie na imię Bartuś :-P

Mama mi opowiadała że jak byłam mała (4 lata) i mój brat był w brzuchu...oczywiście nikt nie wiedział że to brat będzie - takie czasy - to rodzice spytali jak chcę żeby miało dziecko na imię :) a ja PAWEŁEK :) na to oni, a jak będzie dziewczynka? "To będzie PAWEŁKA" :) no i jest Pawełek ;)

FreshMm, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć polowkowe też gdzieś 18 tc więc może uda się coś zobaczyć

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań, mam już trochę w brzuszku i nie wejdę w jeansy, nie ma szans... ale za to są mi luźne rzeczy, w których było mi ciasno przez rok po pierwszym porodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:11

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ