X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w wtorek mam prenatalne, że względu na wiek jestem w programie z NFZ, więc będę miała pobierana krew na pappa. Jeśli chodzi o plec to ja mam przeczucie na chłopaka, chociaż mając dwie córy nie wiem jak się odnajdę, na usg genetycznym lekarz potwierdził moje przeczucia. Mówił że na tym etapie nie ocenia się płci po zewnętrznych narządach, które są bardzo podobne tylko po wyrostku płciowym, że jak jest równolegle do kręgosłupa to dziewczynka jak jest wystający do góry to chłopak. Na razie jeszcze się nie ustawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 11:10

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dzień dobry :) my oczywiście marzymy o dziewczynce ale rodzice męża mają jedną córkę i 4 synów więc myślę realnie i nie nakręcam nas narazie za bardzo :) chcieliśmy już coś powolutku kupować, jakieś bodziaczki, To nasze pierwsze dziecko więc nie mamy nic. Ale tutaj w Niemczech znaleźć coś neutralnego to graniczy z cudem. Albo dziewczynka albo chłopak. Nawet jak jest coś białe to i tak z jakimś różowym albo niebieskim obrazkiem. Ale to nic, mamy czas. Jak już będzie wiadomo to będziemy szaleć :)
    Niekoniecznie tak musi być. Moi tesciowie mają 6 córek i 2 synow a jesli chodzi o wnuki to przewaga jest chlopakow :p .

Rozmawiałyśmy kiedyś o l4 i mam kod 1 czyli muszę leżeć ... głównie siedzę w domu ale czasami zdarza mi się wyjść ... Ale chyba będę musiała siedzieć w domu a w weekend chodzić bo wtedy ZUS nie powinien kontrolować chyba :P. My mamy poznać płeć za 2 miesiące a może na prenatalnych też coś zauważy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 11:15

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z synem byłam na 100% pewna, że to dziewczynka. Jak mi gin powiedział że będzie chłopak to mu nie wierzyłam. Hehe
    Teraz jestem pewna że będziesz drugi syn, choć chciałabym córkę. Będzie co będzie byle zdrowe.
    Ja mam prenatalne we środę. Chciałabym mieć je już za sobą.

Raven lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa ile z nas usłyszy od giną przewidywana płeć na prenatalnych.
    Chociaż ja nie wiem czy chciałabym żeby mi gin tak szybko powiedzial jak to nie jest pewne na 100%

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to ja jak pisałam córa była do 12tc Frankiem, byłam bardzo zawiedziona jak Pani doktor mi powiedziała zebym raczej nie nastawiała sie na synka ;)
    Potem znalazłam mnóstwo +. Starsza o kilka miesięcy kuzynka, córeczka przyjaciół kilka miesięcy młodsza od naszej. Dziewczyny ( nie zawsze, ale często) sa spokojniejsze od chłopców :). No a jak sie już urodziła to się zakochałam po uszy i dziękowalam Bogu że jest kim jest, bo jest idealna :), lepszego dziecka nie mogłam sobie wymarzyć. Kochana, śmieszka, mądra. No i każdy mi mówi ze z córa przynajmniej będę miała w przyszłości lepszy kontakt bo syn szybciej ucieka od rodziców ( co u mnie się nie sprawdziło- ja wyprowadziłam sie z domu jak miałam 20 lat, a moj brat prawie 40 i wciąż mieszka z rodzicami, i teraz jeszcze z narzeczoną ;) ).

Teraz na początku chciałam chłopaka, ale im bliżej poznania płci to sobie mysle ze moze fajnie jak bedzie druga dziewuszka. W sumie to wszystko zalezy od dnia :), ale zdecydowanie mniej mi zalezy na konkretnej płci niz w 1 ciąży. Jak piszecie, mnie wystarczy że będzie zdrowe i cudne jak moje pierwsze :), nic więcej do szczęścia nie jest mi potrzebne :)

Girl25, Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera tragedia, brzydnę i rzygam jak w pierwszej ciąży, więc pewnie będzie druga dziewczynka.

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Ja też w wtorek mam prenatalne, że względu na wiek jestem w programie z NFZ, więc będę miała pobierana krew na pappa. Jeśli chodzi o plec to ja mam przeczucie na chłopaka, chociaż mając dwie córy nie wiem jak się odnajdę, na usg genetycznym lekarz potwierdził moje przeczucia. Mówił że na tym etapie nie ocenia się płci po zewnętrznych narządach, które są bardzo podobne tylko po wyrostku płciowym, że jak jest równolegle do kręgosłupa to dziewczynka jak jest wystający do góry to chłopak. Na razie jeszcze się nie ustawiam
    To samo czytałam u mamy ginekolog. Że to jest teoria która naprawdę się sprawdza

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Co do płci to ja jak pisałam córa była do 12tc Frankiem, byłam bardzo zawiedziona jak Pani doktor mi powiedziała zebym raczej nie nastawiała sie na synka ;)
    Potem znalazłam mnóstwo +. Starsza o kilka miesięcy kuzynka, córeczka przyjaciół kilka miesięcy młodsza od naszej. Dziewczyny ( nie zawsze, ale często) sa spokojniejsze od chłopców :). No a jak sie już urodziła to się zakochałam po uszy i dziękowalam Bogu że jest kim jest, bo jest idealna :), lepszego dziecka nie mogłam sobie wymarzyć. Kochana, śmieszka, mądra. No i każdy mi mówi ze z córa przynajmniej będę miała w przyszłości lepszy kontakt bo syn szybciej ucieka od rodziców ( co u mnie się nie sprawdziło- ja wyprowadziłam sie z domu jak miałam 20 lat, a moj brat prawie 40 i wciąż mieszka z rodzicami, i teraz jeszcze z narzeczoną ;) ).

Teraz na początku chciałam chłopaka, ale im bliżej poznania płci to sobie mysle ze moze fajnie jak bedzie druga dziewuszka. W sumie to wszystko zalezy od dnia :), ale zdecydowanie mniej mi zalezy na konkretnej płci niz w 1 ciąży. Jak piszecie, mnie wystarczy że będzie zdrowe i cudne jak moje pierwsze :), nic więcej do szczęścia nie jest mi potrzebne :)
    Mama-Ali, u nas dokładnie tak samo. Też córa miała być chłopcem i była Stasiem do jakiegoś 15tc, na początku szok, ale tak samo - nie zamieniłabym na żadnego chłopca, cudna, mądra dziewczynka - na pewno spokojniejsza od chłopców ;)
    Ukochana córeczka tatusia. I też chwilami myślimy, że druga córa byłaby idealnym rozwiązaniem. Czas pokaże, w drugiej ciąży o wiele mniej mi zależy jaka będzie płeć ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu plamienia :( i nic nie mogę zrobić tylko czekać na wizytę do wtorku. Wiem ze to nic nie da ale strach mnie paraliżuje :/

dqpri09k8v8ti207.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    A u mnie znowu plamienia :( i nic nie mogę zrobić tylko czekać na wizytę do wtorku. Wiem ze to nic nie da ale strach mnie paraliżuje :/
    A bralas luteine albo duphaston i odstawilas ?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie brałam, w Norwegii nic nie przepisują. Ich zdaniem co ma być to będzie dlatego wiem ze w szpitalu nawet jeśli bym pojechała nic mi nie pomogą.

dqpri09k8v8ti207.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inez87, glowa do gory, bedzie dobrze, na pewno!! A wtorek juz za pasem, uspokoisz sie i bedzie po sprawie.

Mnie sie ciagnie straszliwie ostatnio, mialam trudna koncowke zeszlego tygodnia w pracy, w poniedzialek delegacja, we wtorek nadrabianie zaleglosci, a od wczoraj jakby cisza.. I nudze sie smiertelnie, ogarnal mnie zrazu marazm, a czas stanal w miejscu.
    Moje USG genetyczne dopiero w przyszly piatek, dluuuuugo jeszcze!

A pamietacie moze jakie sa widelki na USG polowkowe? Tzn. od jakiego do jakiego tygodnia? Obawiam sie ze moj 4-5 tygodniowy pobyt w PL bede musiala chyba skrocic, by sie zmiescic w tym wlasciwym okienku i zrobic to USG w mojego lekarza prowadzacego. No a jesli on jeszcze zaplanowal urlop w sierpniu to juz w ogole marnie to widze.
    Chyba przyjdzie mi przeleciec w te i wewte na jedna wizyte :-/

Tak czy siak, moze warto te spotkania umawiac jak najpredzej, bo w okresie wakacyjnym moze byc ciasno z terminami.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż lez i nic nie rób

dxomanli5dlutv4a.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój syn jest spokojniejszy niż niejedna dziewczynka. Łagodny charakter, raczej bezproblemowe dziecko ;)

Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• helagazela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dwóch diabłów wcielonych, piorą się non stop.
    Nie pogardziłabym spokojną dziewczynką...

ijpbj48a4iy2absw.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robilyscie już badania? Jakie wyszły Wam leukocyty w morfologii?

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to chyba chłopcem miała być ;) żywe srebro, niejeden chłopczyk jest spokojniejszy od naszej Zochy

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Dziewczyny robilyscie już badania? Jakie wyszły Wam leukocyty w morfologii?
    Mi wyszły 7,1 ale mam wyniki wysłane mailem bez norm wiec szczerze mówiąc nie wiem czy są prawidłowe.

dqpri09k8v8ti207.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam 5,2 a.ponoć w ciąży norma jest od 10-15 i nie wiem czy nie za niskie. Przed ciążą też miałam w dolnej granicy

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży liczyłam na chłopca ale dobrze że jest córcia, jest wspaniała. <3
    A dowiedziałam się dopiero w 19tc więc nie wiem czy teraz uda się szybciej, było by fajnie wiedzieć kto tam u mnie mieszka. :)

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ