X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Helka, dokładnie tak mi gin tłumaczył i to trzy lata temu już ;)

Nadal boję się powtórki z rozrywki, więc na wizycie od razu ustaliłam. W razie potrzeby mam wziąć od razu 2 tabletki duphastonu i jechać na IP. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby. Nawet nie przełamałam się, żeby sobie wypisać na zapas ;) na izbę mam 10 min jazdy, a kusiłoby żeby wziąć jak tylko brzuch zaboli ;)

Wiem, że nie powinno się brudzić własnego środowiska, ale jak ja trafiłam na izbe, to akurat przypatoczył mi się ginekolog, co mi cyklonamine przepisał...więc wiesz...szczęka mi trochę opadła... a mój gin w weekendy nie jest dostępny, więc siłą rozsądku sama sobie wypisałam progesteron, a w pon już się skonsultowałam ze swoim ginekologiem i tak już zostało ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka, wiem wiem :D już mi kiedyś Magdalenna "naprostowała poglądy" :P bo napisałam że nikt tu lekarzem nie jest :P ahahaha :D od tamtej pory pamiętam :D

Ja też wiem że jest w tym sporo racji, niestety. Mimo że sama poroniłam pierwszą ciążę i naprawdę strasznie to przeżyłam. Zresztą przeżywam do dziś jak tylko wspominam tamten czas.

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Helka, wiem wiem :D już mi kiedyś Magdalenna "naprostowała poglądy" :P bo napisałam że nikt tu lekarzem nie jest :P ahahaha :D od tamtej pory pamiętam :D

Ja też wiem że jest w tym sporo racji, niestety. Mimo że sama poroniłam pierwszą ciążę i naprawdę strasznie to przeżyłam. Zresztą przeżywam do dziś jak tylko wspominam tamten czas.
    Też właśnie pierwszą ciążę poroniłam... i miałam wyrzuty do siebie, że mogłam coś zrobić tak, a nie inaczej... ale prawda jest taka, że większość przyczyn poronień to wady, na które nie mamy wpływu ;)
    ale z drugiej strony też jak każdy człowiek panikuje... nawet wczoraj tutaj na forum, bo był ten sam dzień w obecnej ciąży, w którym się dowiedziałam, że pierwsza ciąża to poronienie zatrzymane...
    ... i w tej ciąży jak był strach to też rozum traciłam i na izbę jechałam, nie myśląc, czy to ma sens, czy nie ;)
    No i żeby było jasne nikomu nie każę jeść progesteronu jak cukierków, czy tam aplikować sobie dowcipnie ile popadnie i bez powodu ;) Mówię tu o sytuacjach, gdy do końca nie wiadomo, czy coś pomaga, ale wiadomo, że ta luteina, nawet 2x100 dziennie krzywdy nie robi, a uspakaja kobietę psychicznie, to czemu by nie zadzwonić do gina i zapytać, czy ją wziąć, czy nie ;) Może wytłumaczy, powie o jakiś najnowszych wytycznych z 13.06.2017, że już wiadomo, że luteina kompletnie nie pomaga i się też babeczka uspokoi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 21:49

Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    No i żeby było jasne nikomu nie każę jeść progesteronu jak cukierków, czy tam aplikować sobie dowcipnie ile popadnie i bez powodu ;) Mówię tu o sytuacjach, gdy do końca nie wiadomo, czy coś pomaga, ale wiadomo, że ta luteina, nawet 2x100 dziennie krzywdy nie robi, a uspakaja kobietę psychicznie, to czemu by nie zadzwonić do gina i zapytać, czy ją wziąć, czy nie ;) Może wytłumaczy, powie o jakiś najnowszych wytycznych z 13.06.2017, że już wiadomo, że luteina kompletnie nie pomaga i się też babeczka uspokoi :D
    No i własnie tu jest ta kwestia :) dziękuję :D

Helka891 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka dobrze gada- polać jej ;)
    Niby leżenie plackiem nie jest dobre, ale z tego co mi dzis tłumaczono to u mnie chodzi żeby jakby nie "pompowac bardziej tych krwiaków",mam sie oszczędzać,będę się bawić z córką na podłodze i będę sobie wstawac polazic chwilę po ogrodzie,albo posiedziec na lezaku,bo tak to chyba bym w depresję wpadła!

Helka891 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a tak schodząc już z tych (jak widac oczywistych :P ) kwestii to zauważyłyście może jakąś zmianę w swoich włosach, cerze i/lub paznokciach? :)

Ja widzę że mi włosy rosną jak szalone :P i paznokcie zwykle kruche i mega łamliwe, teraz są twarde jak skała :D a cera - zawsze mega przesuszona - teraz "tłuści się", ale nie ma całe szczęście żadnych wyprysków :P
    Tylko dłonie mam ultra suche.. aż mi skóra pęka nie ważne jak często i jak dużo smaruję...

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paznokcie też zrobiły się twarde i o dziwo się nie zalmia a przed ciąża jak miałam taką długość to zaraz mi się rozdwajaly i lamaly

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ;* gratuluję udanych wizyt ;* ja niestety nie mam czasu myśleć kiedy kolejna qizyta bo za dużo mam obowiązków w domciu ;) ale dopiero co byłam a już zostaną od przyszłego wtorku 2 tygodnie u lekarza a na prentalne półtora. Czas leci ;) 1 lipca zaczynamy już II trymestr :) a Was dziewczyny mam tylko szansę nadrobić wieczorami i również jest mi ciężko chociaż bardzo się staram. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 22:24

s1985 lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Helka dobrze gada- polać jej ;)
    Niby leżenie plackiem nie jest dobre, ale z tego co mi dzis tłumaczono to u mnie chodzi żeby jakby nie "pompowac bardziej tych krwiaków",mam sie oszczędzać,będę się bawić z córką na podłodze i będę sobie wstawac polazic chwilę po ogrodzie,albo posiedziec na lezaku,bo tak to chyba bym w depresję wpadła!

Nie polewać!
    Wybacz, w ciąży jestem :P nie mogę pić ;P

Ruda_ann, Dorka87 lubią tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Nie polewać!
    Wybacz, w ciąży jestem :P nie mogę pić ;P

Głodnemu chleb na myśli! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 23:01

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann, ja tak w ciąży z synkiem kwitłam. Teraz to jest trochę gorzej, wypryski idą często, wiec wg zabobonów powinnam mieć córeczkę tym razem xD a Ty synka xD

Ruda_ann lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ciąży z córką czułam się okropnie i wyglądałam jeszcze bardziej okropnie.
    Teraz jest zupełnie inaczej... :) Paznokcie ładne, włosy ładne i jakby same od siebie sie ukladaly :D cera też super, nie narzekam. Przeczucia mam na synka... :) Ale jak będzie córeczka to też super, oby zdrowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Dołączam do styczniowych mamusiek, termin mam na koniec stycznia 2018 r. To będzie moje trzecie dziecko, na "stare" lata się przytrafiło ;-D W tym roku skończę 37 lat.

s1985, helagazela, ana167, FreshMm, Raven, Krokodylica, kate88:), Morwa, .aś., Paula_29 lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :), ale na wieczór rozgorzała dyskusja :). Ja niestety znów musze brac duphaston ze wzgledu na nadzerke, nie wiem jak to ma pomóc, ale biore grzecznie :)
    Co do wygladu w ciazy- z córa czułam sie pieknie :), zadnych wyprysków, nic, mały, ładny brzuszek, żadnego rozlanego po bokach ;), włosy ok, tak naprawde nic sie nie zmieniło. No i miałam wiekszu pociag do słodyczy :)

Teraz widze ze skóra marnie, włosy mi lecą i generalnie czuje sie mało atrakcyjna.
    A słodkie omijam.

No i zapomniałam- witam sie w 12 tygodniu :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 06:17

Ruda_ann, helagazela, Krokodylica, .aś. lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie paznokietki tez sie fajne zrobiły :P No i słodkie omijam szerokim lukiem. Ogolnie chcemy chłopca ale oboje jakos nastawiamy się na dziewczynke, nie wiem czemu :O

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ruda_ann, ja tak w ciąży z synkiem kwitłam. Teraz to jest trochę gorzej, wypryski idą często, wiec wg zabobonów powinnam mieć córeczkę tym razem xD a Ty synka xD
    te zabobony mi pasują :P hahaah :) oczywiście, najważniejsze żeby Dzidzia była zdrowa, ale jak już kiedyś pisałam marzy nam się chłopiec :) i w sumie tak "czuję w kościach" że może tak być :)
    Jak czytam wszystkie przesądy na temat zachcianek i samopoczucia czy zmian w wyglądzie to właśnie "wszystkie znaki na niebie i ziemi" wskazują na potencjalnego mężczyznę ;) ale wiem że jeszcze póki co to sobie mogę wróżyć z fusów :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też na słodkie aż wzdryga... tyle że ja nigdy słodyczy nie jadłam, bo nie lubię :) uwielbiam piec ciasta i ciasteczka, ale z jedzeniem to już ostatnia :P
    Za to za słone przekąski i do tego najlepiej kwaśne albo ostre to dam się pociąć :P <3 no i własnie wszyscy wokoło wróżą że to chłopak będzie :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    te zabobony mi pasują :P hahaah :) oczywiście, najważniejsze żeby Dzidzia była zdrowa, ale jak już kiedyś pisałam marzy nam się chłopiec :) i w sumie tak "czuję w kościach" że może tak być :)
    Jak czytam wszystkie przesądy na temat zachcianek i samopoczucia czy zmian w wyglądzie to właśnie "wszystkie znaki na niebie i ziemi" wskazują na potencjalnego mężczyznę ;) ale wiem że jeszcze póki co to sobie mogę wróżyć z fusów :P

Ja w ciązy z córą do 12tc byłam przekonana ze bedzie chłop :D, nie ukrywam ze baaardzo chciałam synka.
    Teraz jakos nie mam przeczucia, ale bliżej niz dalej do poznania płci ;). Najważniejsze jak piszesz żeby zdrowe było, jak bedzie druga dziewuszka to fajnie, Ala będzie miała towarzystwo, jak będzie chlopak to też fajnie :)

A propos zabobonów, robiłam sobie ten test z kalendarza chinskiego :), z 3 róznych stron, 2 razy wyszedł mi chłopak, raz dziewczynka :D. A w ciazy z córa na jednym córa, na drugim syn :D.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali mi właśnie z tych chińskich wychodzi chłopak za każdym razem :D :P

A bo właśnie z tym poznaniem płci... :) moja koleżanka dowiedziała się w 12tc podczas usg genetycznego :P ale śmiałam się że jej syn to mały ekshibicjonista :P bo on zawsze podczas usg z rozłożonymi nogami prezentował rodzicom klejnoty :P hahahaha
    No a z kolei moja bratowa miała teraz usg połówkowe i... dupa :P dość dosłownie :P Maluszek na każdą próbę podejrzenia "co tam ma między nogami" odwracał się pupcią i.. nic nie zobaczyli :P hahahahah :)
    Zobaczymy jak to będzie u nas :D

natki89, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam,ja odstawiam chłopaka,syn już nadał mu imię, córka za to chce siostrę,no ale każdemu nie dogodze,witam dzisiaj w 10 tc i witam nowe mamuśki:-) miłego dnia

Ruda_ann, Krokodylica, Jeżyna37 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ