X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy kiedyś spaliłyscie zupe??? Boże ja dzisiaj spaliłam zupe! Pierwszy raz w życiu. Pyszna grochowka dwie godziny gotowałam :( dodałam ziemniaczki i chwilę miały się tylko ugotować i wyłączam, jutro bedzie jak znalazł. Poszliśmy oglądać film do sypialni i na szczęście moja kuchenka jak się za długo gotuje to postanawia się wyłączyć. Usłyszałam tylko pik pik i już wiedziałam co To! Lecę do kuchni a już w przedpokoju czuje ten smród :( oczywiście łez całe wiadro bo przecież tyle czasu zmarnowane a ja zupy nie zjem.
    Masakra normalnie kalafior zamiast mózgu :D

helagazela, Ruda_ann lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny czy wy kiedyś spaliłyscie zupe??? Boże ja dzisiaj spaliłam zupe! Pierwszy raz w życiu. Pyszna grochowka dwie godziny gotowałam :( dodałam ziemniaczki i chwilę miały się tylko ugotować i wyłączam, jutro bedzie jak znalazł. Poszliśmy oglądać film do sypialni i na szczęście moja kuchenka jak się za długo gotuje to postanawia się wyłączyć. Usłyszałam tylko pik pik i już wiedziałam co To! Lecę do kuchni a już w przedpokoju czuje ten smród :( oczywiście łez całe wiadro bo przecież tyle czasu zmarnowane a ja zupy nie zjem.
    Masakra normalnie kalafior zamiast mózgu :D
    Ja kiedyś krupnik,a grochówkę z milion razy przypaliłm dno garnka:-D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzisiaj poniedziałek, a jutro znowu sobota :D dzisiaj tylko dwie godziny pracy, tak to można pracować :)
    Jeszcze parę dni i wreszcie wyczekiwana wizyta, musimy jakoś zaplanować weekend żeby szybko minął.
    Kto dzisiaj wizytuje? Trzymam kciuki!!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuje o 16 :) Każda ilość kciuków bardzo się przyda bo boję się strasznie co usłyszę.

Marzycielka111192, Angela*, Aenu, kate88:), .aś., Mama-Ali, helagazela, Morwa, Krokodylica, madzia8lenka, Lovilovi, Żabulka30, ana167, emi2016, s1985, BlackCatNorL, Nadin, Paula_29, alexast, Ruda_ann lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ja dzisiaj wizytuje o 16 :) Każda ilość kciuków bardzo się przyda bo boję się strasznie co usłyszę.
    Wszystko bedzie dobrze!! Daj znać zaraz po :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:

Trzymam kciuki, będzie dobrze :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak macie że wstajecie np nad ranem 3, 4 siku i nie możecie usnac ? Jezuu ja jak wstaje i wracam fo łóżka to oczy jak 5zl i wogole nie chce mi sie spac :)

Musze polezec z godz i dopiero usne , ale za 2 -3 godzinki kolejny moczyk :D

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:

Trzymam kciuki! A dlaczego się boisz? Standardowy strach czy cos się działo?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie że wstajecie np nad ranem 3, 4 siku i nie możecie usnac ? Jezuu ja jak wstaje i wracam fo łóżka to oczy jak 5zl i wogole nie chce mi sie spac :)

Musze polezec z godz i dopiero usne , ale za 2 -3 godzinki kolejny moczyk :D
    Ech, u mnie też naciska ma pęcherz straszny. Z córą tak szybko nie miałam. Ja wstaje zwykle koło północy i potem na ranem. Ale i tak budzę sie zwykle w okolicach 5...i już nie śpię. I tak od początku ciąży ;). No, moze było parę dni wyjątku.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, pięknie :D trzymamy kciuki bo to już niedługo :)

A ja dziś od rana znowu z bólem z prawej strony, tak jakby jajnik. Rwie mnie pół sekundy i przechodzi, ale nie da się tego nie zauważyć. Myślicie, że to w normie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ikarzyca, pięknie :D trzymamy kciuki bo to już niedługo :)

A ja dziś od rana znowu z bólem z prawej strony, tak jakby jajnik. Rwie mnie pół sekundy i przechodzi, ale nie da się tego nie zauważyć. Myślicie, że to w normie?

Raczej normalne , ja tez ostatnio jezdzilam do gina bo mnie kulo , ale z lewej strony i sprawdzil wszystko i mowil ze to normlane bo wszystko rośnie, a w moim wypadku macica rosnie 2 razy więcej przy bliźniakach więc ma prawo cos tam bolec , kłuć ;) wez sobie nospe , ja biore 3x1 nospie max :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ech, u mnie też naciska ma pęcherz straszny. Z córą tak szybko nie miałam. Ja wstaje zwykle koło północy i potem na ranem. Ale i tak budzę sie zwykle w okolicach 5...i już nie śpię. I tak od początku ciąży ;). No, moze było parę dni wyjątku.

Ufff , myślałam że tylko ja mam takie schizy :) ja od poczatku ciąży tak nie mialam , teraz mi sie pojawia czestomocz po nocach :) ale damy rade :)

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Raczej normalne , ja tez ostatnio jezdzilam do gina bo mnie kulo , ale z lewej strony i sprawdzil wszystko i mowil ze to normlane bo wszystko rośnie, a w moim wypadku macica rosnie 2 razy więcej przy bliźniakach więc ma prawo cos tam bolec , kłuć ;) wez sobie nospe , ja biore 3x1 nospie max :)
    No ja mam jedna dzidzie :) właśnie też po lekarzach nie chce latać, bo już też coś takiego czułam :) tylko wydaje mi się, że nieco mniej gwałtownie.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lecę w nocy siku, koło godz3, ale potem śpię jak suseł. Wciąż trzyma mnie nadmierna senność ;)
    O 6stej obowiązkowe pierwsze śniadanie, potem śpię dalej i o 8smej drugie śniadanie :D

Też mam ciągnięcia w jajniku, w pachwinie, myślę że to normalne, ale w razie czego oszczędzam się, nie dźwigam itp.

pietruszkanatki, Angela* lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. Godzina między 1,a 2 i idę siku. A potem pół godziny nie mogę znaleźć sobie dobrej pozycji do spania. Potem godzina 6 znowu na siku. A później mogę spać do 9-10.

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak, oszczędzanie się to obowiązek :)
    Ja z kolei wstaje między 4-6 na siku, potem często śpię do 10^^ chociaż ostatnio już mniej spać mi się chce, mogę o 8-9 wstać. Wam też już troszkę przechodzi senność?:)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie - biorę clexane 0,4 i mam ponoć brać do końca ciąży.
    Wizytę mam we wtorek rano a właśnie policzyłam ile mi zostało i ostatni zastrzyk mam na niedzielę (lekarka widocznie źle obliczyła dni) i w poniedziałek miałabym przerwę, we wtorek z rana od razu bym wzięła. Czy to będzie ok? Czy iść gdzieś do apteki i prosić o wydanie bez recepty? :/ Moja ginka jest teraz nieosiągalna niestety :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja w spodnie ledwo się wciskam grrr. Muszę się ogarnąć ze słodyczami bo tyję w błyskawicznym tempie :( Po prenatalnych wracam do szybkich spacerów 3-5km dziennie. Tzn taki mam plan :):):)

Po porodzie będziesz robiła kilometry z wózeczkiem to raz dwa zrzucisz. :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam powiem, ze Wam zazdroszcze tej laby, bo przy dzieciach i pracy to spie w tygodniu do 6.30, a w weekend najwyzej godzine dluzej. A spac chodzimy ok. polnocy, bo najzwyczajniej wczesniej sie nie wyrabiam. Pare dni temu jak powiedzialam mezowi o 23.00, ze ide sie polozyc, bo jestem spiaca, to patrzyl na mnie jak na kosmite.

A co do sikania nocnego to u mnie obowiazkowo pobudka o piatej, a zdarzaja sie i dwie.
    Wydaje mi sie, ze w poprzednich ciazach to parcie na pecherz przyszlo pozniej, gdzies ok. 5 miesiaca, a teraz mam tak prawie od samego poczatku.

Kciuki za wizytujace dzisiaj!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Trzymam kciuki :*

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ