X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy kiedyś spaliłyscie zupe??? Boże ja dzisiaj spaliłam zupe! Pierwszy raz w życiu. Pyszna grochowka dwie godziny gotowałam :( dodałam ziemniaczki i chwilę miały się tylko ugotować i wyłączam, jutro bedzie jak znalazł. Poszliśmy oglądać film do sypialni i na szczęście moja kuchenka jak się za długo gotuje to postanawia się wyłączyć. Usłyszałam tylko pik pik i już wiedziałam co To! Lecę do kuchni a już w przedpokoju czuje ten smród :( oczywiście łez całe wiadro bo przecież tyle czasu zmarnowane a ja zupy nie zjem.
    Masakra normalnie kalafior zamiast mózgu :D

helagazela, Ruda_ann lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny czy wy kiedyś spaliłyscie zupe??? Boże ja dzisiaj spaliłam zupe! Pierwszy raz w życiu. Pyszna grochowka dwie godziny gotowałam :( dodałam ziemniaczki i chwilę miały się tylko ugotować i wyłączam, jutro bedzie jak znalazł. Poszliśmy oglądać film do sypialni i na szczęście moja kuchenka jak się za długo gotuje to postanawia się wyłączyć. Usłyszałam tylko pik pik i już wiedziałam co To! Lecę do kuchni a już w przedpokoju czuje ten smród :( oczywiście łez całe wiadro bo przecież tyle czasu zmarnowane a ja zupy nie zjem.
    Masakra normalnie kalafior zamiast mózgu :D
    Ja kiedyś krupnik,a grochówkę z milion razy przypaliłm dno garnka:-D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzisiaj poniedziałek, a jutro znowu sobota :D dzisiaj tylko dwie godziny pracy, tak to można pracować :)
    Jeszcze parę dni i wreszcie wyczekiwana wizyta, musimy jakoś zaplanować weekend żeby szybko minął.
    Kto dzisiaj wizytuje? Trzymam kciuki!!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuje o 16 :) Każda ilość kciuków bardzo się przyda bo boję się strasznie co usłyszę.

Marzycielka111192, Angela*, Aenu, kate88:), .aś., Mama-Ali, helagazela, Morwa, Krokodylica, madzia8lenka, Lovilovi, Żabulka30, ana167, emi2016, s1985, BlackCatNorL, Nadin, Paula_29, alexast, Ruda_ann lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ja dzisiaj wizytuje o 16 :) Każda ilość kciuków bardzo się przyda bo boję się strasznie co usłyszę.
    Wszystko bedzie dobrze!! Daj znać zaraz po :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:

Trzymam kciuki, będzie dobrze :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak macie że wstajecie np nad ranem 3, 4 siku i nie możecie usnac ? Jezuu ja jak wstaje i wracam fo łóżka to oczy jak 5zl i wogole nie chce mi sie spac :)

Musze polezec z godz i dopiero usne , ale za 2 -3 godzinki kolejny moczyk :D

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:

Trzymam kciuki! A dlaczego się boisz? Standardowy strach czy cos się działo?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie że wstajecie np nad ranem 3, 4 siku i nie możecie usnac ? Jezuu ja jak wstaje i wracam fo łóżka to oczy jak 5zl i wogole nie chce mi sie spac :)

Musze polezec z godz i dopiero usne , ale za 2 -3 godzinki kolejny moczyk :D
    Ech, u mnie też naciska ma pęcherz straszny. Z córą tak szybko nie miałam. Ja wstaje zwykle koło północy i potem na ranem. Ale i tak budzę sie zwykle w okolicach 5...i już nie śpię. I tak od początku ciąży ;). No, moze było parę dni wyjątku.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, pięknie :D trzymamy kciuki bo to już niedługo :)

A ja dziś od rana znowu z bólem z prawej strony, tak jakby jajnik. Rwie mnie pół sekundy i przechodzi, ale nie da się tego nie zauważyć. Myślicie, że to w normie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ikarzyca, pięknie :D trzymamy kciuki bo to już niedługo :)

A ja dziś od rana znowu z bólem z prawej strony, tak jakby jajnik. Rwie mnie pół sekundy i przechodzi, ale nie da się tego nie zauważyć. Myślicie, że to w normie?

Raczej normalne , ja tez ostatnio jezdzilam do gina bo mnie kulo , ale z lewej strony i sprawdzil wszystko i mowil ze to normlane bo wszystko rośnie, a w moim wypadku macica rosnie 2 razy więcej przy bliźniakach więc ma prawo cos tam bolec , kłuć ;) wez sobie nospe , ja biore 3x1 nospie max :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ech, u mnie też naciska ma pęcherz straszny. Z córą tak szybko nie miałam. Ja wstaje zwykle koło północy i potem na ranem. Ale i tak budzę sie zwykle w okolicach 5...i już nie śpię. I tak od początku ciąży ;). No, moze było parę dni wyjątku.

Ufff , myślałam że tylko ja mam takie schizy :) ja od poczatku ciąży tak nie mialam , teraz mi sie pojawia czestomocz po nocach :) ale damy rade :)

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Raczej normalne , ja tez ostatnio jezdzilam do gina bo mnie kulo , ale z lewej strony i sprawdzil wszystko i mowil ze to normlane bo wszystko rośnie, a w moim wypadku macica rosnie 2 razy więcej przy bliźniakach więc ma prawo cos tam bolec , kłuć ;) wez sobie nospe , ja biore 3x1 nospie max :)
    No ja mam jedna dzidzie :) właśnie też po lekarzach nie chce latać, bo już też coś takiego czułam :) tylko wydaje mi się, że nieco mniej gwałtownie.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lecę w nocy siku, koło godz3, ale potem śpię jak suseł. Wciąż trzyma mnie nadmierna senność ;)
    O 6stej obowiązkowe pierwsze śniadanie, potem śpię dalej i o 8smej drugie śniadanie :D

Też mam ciągnięcia w jajniku, w pachwinie, myślę że to normalne, ale w razie czego oszczędzam się, nie dźwigam itp.

pietruszkanatki, Angela* lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. Godzina między 1,a 2 i idę siku. A potem pół godziny nie mogę znaleźć sobie dobrej pozycji do spania. Potem godzina 6 znowu na siku. A później mogę spać do 9-10.

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak, oszczędzanie się to obowiązek :)
    Ja z kolei wstaje między 4-6 na siku, potem często śpię do 10^^ chociaż ostatnio już mniej spać mi się chce, mogę o 8-9 wstać. Wam też już troszkę przechodzi senność?:)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie - biorę clexane 0,4 i mam ponoć brać do końca ciąży.
    Wizytę mam we wtorek rano a właśnie policzyłam ile mi zostało i ostatni zastrzyk mam na niedzielę (lekarka widocznie źle obliczyła dni) i w poniedziałek miałabym przerwę, we wtorek z rana od razu bym wzięła. Czy to będzie ok? Czy iść gdzieś do apteki i prosić o wydanie bez recepty? :/ Moja ginka jest teraz nieosiągalna niestety :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja w spodnie ledwo się wciskam grrr. Muszę się ogarnąć ze słodyczami bo tyję w błyskawicznym tempie :( Po prenatalnych wracam do szybkich spacerów 3-5km dziennie. Tzn taki mam plan :):):)

Po porodzie będziesz robiła kilometry z wózeczkiem to raz dwa zrzucisz. :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam powiem, ze Wam zazdroszcze tej laby, bo przy dzieciach i pracy to spie w tygodniu do 6.30, a w weekend najwyzej godzine dluzej. A spac chodzimy ok. polnocy, bo najzwyczajniej wczesniej sie nie wyrabiam. Pare dni temu jak powiedzialam mezowi o 23.00, ze ide sie polozyc, bo jestem spiaca, to patrzyl na mnie jak na kosmite.

A co do sikania nocnego to u mnie obowiazkowo pobudka o piatej, a zdarzaja sie i dwie.
    Wydaje mi sie, ze w poprzednich ciazach to parcie na pecherz przyszlo pozniej, gdzies ok. 5 miesiaca, a teraz mam tak prawie od samego poczatku.

Kciuki za wizytujace dzisiaj!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Trzymam kciuki :*

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ