X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    To może załóżmy grupę bardziej intymną. Tylko dziewczyny z tego forum. Tylko to ktoś musiałby weryfikować a to trochę zachodu.
    Nie trzeba zakładać drugiej grupy , wystarczy zmienić tamtą na tajna. Zrobić jeden wątek gdzie każda obecną juz tam osoba się przedstawi nickiem z forum. Ja mogę zbierać zaproszenia do przyjaciółek tu na wątku . Poprzez wiadomość prywatną osoby ,które chcą dołączyć do wątku, bo jeszcze w nim nie są, będą wysyłać swój namiar na Facebooka, a ja (bądź inna chętna osoba) będę takie osoby dodawać do grupy. Tak zachowamy anonimowość. Wiadomość prywatne będą usuwane na bieżąco,gdyż nie ufam OF /BBF. Raz była akcja ,że można było czytać cudze wiadomość prywatne, bo forum nie działało tak jak trzeba. Także o to się nie musicie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 16:36

FreshMm, wronka, emi2016, emerald_m lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Też chętnie dołączę :)
    Dziewczyny, nie widziałam mojego maleństwa 2 tyg i sie niecierpliwie a wizyta dopiero za tydzień. Od początku nie mam większych objawów, nic tylko się cieszyć a jednak trochę mnie to martwi bo nie wiem czy wszystko ok. Dluzy sie okropnie ten 1 trymestr. W badaniach wyszlo mi za wysokie żelazo. Przed ciążą tez często miałam ponad norme ale w ciąży to dziwne. A nawet nie biorę witamin z żelazem, specjalnie wybrałam takie które go nie zawierają. Teraz myślę czy nie brac samego kwasu foliowego, bo witamin o tej porze roku jest pod dostatkiem a wit C ktora zawiera Femibion zwieksza przyswajanie żelaza. Ja to jestem nietypowa, hemoglobina w ciąży tez zazwyczaj spada, u mnie jest rewelacyjna 15,2.
    Tez 2 tygodnie maleństwa nie widziałam i jeśli Cie to pocieszy, to zobaczę dopiero za 13 dni... i też się stresuję, czy wszystko ok, bo objawy mam cały czas nijakie od początku ciąży ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Na 58 członków grupy na facebooku znam tylko 17 osób , bo wiem ,że są od nas z forum. Plus ja. 40 osób jest mi obca. Nie wiem ,czy osoby z którymi piszę są z tego wątku , czy nie wiadomo skąd :p takich osób może dojść do końca roku jeszcze ogrom. Nie ogarniemy tego. Nie wiem jakie jest wasze zdanie na ten temat ,ale mnie to powoli przeraża..

Mnie też. I jak potem swobodnie pogadać, jak się zżyć ze sobą, zwierzyć z problemów w taki tłumie, gdzie jeszcze znajdzie się kilka dziewczyn krytykujących wszystko i wszystkich itp... Będą kłopoty.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie trzeba zakładać drugiej grupy , wystarczy zmienić tamtą na tajna. Zrobić jeden wątek gdzie każda obecną juz tam osoba się przedstawi nickiem z forum. Ja mogę zbierać zaproszenia do przyjaciółek tu na wątku . Poprzez wiadomość prywatną osoby ,które chcą dołączyć do wątku, bo jeszcze w nim nie są, będą wysyłać swój namiar na Facebooka, a ja (bądź inna chętna osoba) będę takie osoby dodawać do grupy. Tak zachowamy anonimowość. Wiadomość prywatne będą usuwane na bieżąco,gdyż nie ufam OF /BBF. Raz była akcja ,że można było czytać cudze wiadomość prywatne, bo forum nie działało tak jak trzeba. Także o to się nie musicie martwić.
    Jestem za :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Tez jestem za :)
    Kojarze tylko kilka osob bo nickach a reszte nie znam wogole. ..:/

• wronka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Też jestem za :)

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ogólnie mam problem z zapamietaniem nicków.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za :) chętnie dołączę na fb

Dziewczyny nie wytrzymałam. Mam taką schize że coś jest nie tak, że siedzę w poczekalni do ginki. Strasznie się boję.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie, któraś z pań administratorek Madzia8lenka bądź Tusia_87 musiała by to zrobić (pod warunkiem jak się zgodzą na zmianę statusu grupy na tajna). Raven natomiast na pierwszej stronie fajnie gdyby dodała informacje o tym ,że grupa zmienia status na tajną i aby do niej dołączyć potrzebne jest wysłanie zaproszenia. Oraz podać do jakich osób wysyłać zaproszenia z prośbą o dołączenie do grupy. Ja się zgadzam ... jak ,któraś również ma ochotę to niech też wyrazi zgodę :)

FreshMm, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    W takim razie, któraś z pań administratorek Madzia8lenka bądź Tusia_87 musiała by to zrobić (pod warunkiem jak się zgodzą na zmianę statusu grupy na tajna). Raven natomiast na pierwszej stronie fajnie gdyby dodała informacje o tym ,że grupa zmienia status na tajną i aby do niej dołączyć potrzebne jest wysłanie zaproszenia. Oraz podać do jakich osób wysyłać zaproszenia z prośbą o dołączenie do grupy. Ja się zgadzam ... jak ,któraś również ma ochotę to niech też wyrazi zgodę :)

Jestem za !!! :)

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Jestem za

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za zatajnieniem grupy na FB :)

Monikamonia lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex coś Cię szczególnie zaniepokoiło, czy taka normalna schiza ciążowa? Tak czy inaczej trzymam kciuki :)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja też jestem za :) chętnie dołączę na fb

Dziewczyny nie wytrzymałam. Mam taką schize że coś jest nie tak, że siedzę w poczekalni do ginki. Strasznie się boję.

Kciukasy :)

alexast lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa juz jest tajna ,więc Raven prosimy Cię o zamieszczenie info na pierwszej stronie, że jak ktoś ma ochotę dołączyć do grupy na facebooku to prosimy o wysłanie zaproszenia do przyjaciółek Morwie ,a ona resztę wytłumaczy jak będzie taka potrzeba i doda do grupy ;)

FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Alex coś Cię szczególnie zaniepokoiło, czy taka normalna schiza ciążowa? Tak czy inaczej trzymam kciuki :)

Normalna schiza ciążowa. Dziwnie się czuję, nie umiem tego wytłumaczyć. W styczniu w 12 tc dowiedziałam się że serce dziecka już nie bije. Fakt to była całkiem inna ciąża i sytuacja, ale schiza już została. Walczyłam z nią od poniedziałku i dzisiaj się poddałam. Tym bardziej, że jutro 60tka mojego taty i mamy zamiar się pochwalić jego rodzinie. Chcę być pewna, że wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 17:32

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Mnie też. I jak potem swobodnie pogadać, jak się zżyć ze sobą, zwierzyć z problemów w taki tłumie, gdzie jeszcze znajdzie się kilka dziewczyn krytykujących wszystko i wszystkich itp... Będą kłopoty.
    Takie już są ale nie wiadomoczy to z forum czy z zewnątrz. Wystarczy jak tam napisałam nick czy tu robimy jakąś listę ? listę tego co wiem dużo dziewczyn które były tu na forum już nie wchodzą dłuższy czas

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem za utajnieniem grupy, nie pisałam jeszcze na takim forum bo jakoś mi się wydaje że większy chaos będzie - trudności z odczytywaniem postów,z odpowiadaniem na nie, tak jakoś dziwnie :) ale się nie znam

w poprzedniej ciąży dziewczyny założyły prywatne formum na pora.pl - miało fajną formę, można było dodawać zdjęcia, stworzyć foldery np z wizyt itp - fajnie i prosto się pisało :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * fora.pl

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca jak po badaniach ??

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ