WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Dziewczyny ja niemam Facebooka więc siedzę tutaj mam nadzieję że tu pisać będziecie
    Mnie od wczoraj boli z lewej strony ale uspokoilam się jak pisaliscie że tam się rozciąga i tez przez zatwardzenia a dopiero mówiłam że miałam biegunke to teraz z wyproznieniem mam problem . Ciekawe czy moja gin da mi skierowanie na prenatalne bo podobno nie każdy dostaje .

Pewnie , że bedziemy tu pisać :)
    A na problemy z wyproznieniem polecam czopki glicerynowe :) mi je polecil gin :)
    I działają cuda :)

Patrycja27 lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieję, że tutaj będziecie dalej pisały, bo też nie mam fb :)

Ikarzyca super :)

A ja dziś też mam jakieś takie "zle przeczucia" , takie jakby mi coś siedziało na duszy.. a nie wiem za bardzo z czym miałoby to związek:/ Mam nadzieję, że z dzidziolem wszystko ok !

A teraz z Tz oglądamy mecz :D

Patrycja27, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na fb nie planuję dołączać, więc kilka nas zostanie ;)

Gratuluję dzisiejszych wizyt.

Ja też mam tak, że im większe zaparcie, tym bardziej brzuch boli i ciągnie. U mnie na stałe już leci espumisan + laktuloza :)

Patrycja27, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca super wieści :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca super dzidzia :)

Ja np na fb ostatnio źle się czuję, bo widziałam, że na moje pytanie odpowiadały jakieś kobiety których zupełnie nie znam i dostałam średnie wsparcie a nawet poczułam się dotknięta :/ my się mamy po to by się wspierać, więc nawet jak zadajemy glupkowate pytanie to między sobą najwyżej glypkowato odpowiemy, ale wszystko z serdecznoscia, a teraz mi się średnio chce tam pisać...wolę na bbf

Patrycja27, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dawno nie pisalam a tu tyle czytania:)
    mialam napisac w ktorym jestem tygodniu a wiec-10t 6d. Fajnie ze jest grupa na fb ale nie wiem czy dolacze bo mam konto razem z mezem i niekiedy mi marudzi;) jesli chodzi o ciuchy to narazie ok,o slodkie kwasne jedzenie to nie mam specjalnych zachcianek i juz czesciej sikam. Cere mam kiepska wypryski,paznokcie ok a wlosy wypadaja a niewiem czy w ciazy mozna cos na to zaradzic chocby jakas wcierke. Po ostatniej ciazy i pozniej karmieniu to z jednej strony to jest taka przerzedzona dziura,pojedyncze wloski jakby takie zakole wieksze

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Ja powoli przestaję się mieścić w ubrania, w jeansy konkretnie, takie które były dopasowane na mnie. Już mam 3 kg na plusie... a wcale nie jem jakoś specjalnie więcej, ale z drugiej strony też się nie ograniczam ;) Cerę mam niezbyt, krosty mi powychodziły, a dłonie mam wysuszone. Do tego mam częste wzdęcia, że wyglądam czasem jakbym była w 20 tygodniu, hehe. Prócz tego częstsze siusiu i drzemki po pracy.

Ech małe dzieci mały problem, duże dzieci duży - tak twierdziła moja mama i oświadczam, że to całkowita prawda! Mam w domu 14 letnią córkę - odkąd poszła do gimnazjum w zeszłym roku, to jej nie poznaję ;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 22:32

• s1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzana wrote:
    cześć dziewczyny. Ja powoli przestaję się mieścić w ubrania, w jeansy konkretnie, takie które były dopasowane na mnie. Już mam 3 kg na plusie... a wcale nie jem jakoś specjalnie więcej, ale z drugiej strony też się nie ograniczam ;) Cerę mam niezbyt, krosty mi powychodziły, a dłonie mam wysuszone. Do tego mam częste wzdęcia, że wyglądam czasem jakbym była w 20 tygodniu, hehe. Prócz tego częstsze siusiu i drzemki po pracy.

Ech małe dzieci mały problem, duże dzieci duży - tak twierdziła moja mama i oświadczam, że to całkowita prawda! Mam w domu 14 letnią córkę - odkąd poszła do gimnazjum w zeszłym roku, to jej nie poznaję ;-/
    Moja córka właśnie kończy pierwszą klasę gimnazjum,ale my zawsze byłyśmy blisko i szkoła nic między nami nie zmieniła

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ale to nic, jak będą aktywne i zostaną z nami do stycznia, to w tej liczbie da się jeszcze wszystko kontrolować :)
    Dokładnie, ważne ,że ogarnęłyśmy się za wczasu. Jeszcze miesiąc i byłyśmy z naszą około setką tu z forum - mniejszością :p ważne ,że już nikt nowy dołączać nie będzie, taki spoza forum ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    U mnie już po wizycie :D

4,52 cm nowego Dziedzica - oby dalej dziecięciu tak dobrze szło, wychodzi z USG że 11+2 - dla mnie to dobra wiadomość - szczególnie dla mojej głowy :)

Ustaliłyście co z FB - bo obiecałam sobie, że po tej wizycie jak będzie ok to dołączę - ale skoro grupa się utajniła to ktoś mnie chyba musi dodać - wysłać komuś priv?

alexast cieszę się że u Ciebie też wszystko ok, a nerwusy będziemy, tylko na każdym etapie życia naszych dzieci będziemy się martwić o coś innego :)
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, przyjmij i na privie zgadamy się o przyjęciu do grupy :)

Wszystkie zaproszenia jakie do mnie dotarły zostały zaakceptowane. Wyślijcie namiar w wiadomości prywatnej do siebie na Facebooku, albo dajcie znać to ja wyślę wam namkar do siebie i poprzyjmujemy się do grupy

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dokładnie, ważne ,że ogarnęłyśmy się za wczasu. Jeszcze miesiąc i byłyśmy z naszą około setką tu z forum - mniejszością :p ważne ,że już nikt nowy dołączać nie będzie, taki spoza forum ;)
    Z tą liczebnością bywa różnie, należy też do wrześniowek , już prawie 3 lata i na początku było nas bardzo dużo , teraz została garstka, przez ten czas pojawiły się nowe dzieciaczki,które biorą czynny udział wśród wrzesniakow ☺także w tej grupie tez zostaną najwytrwalsze

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Z tą liczebnością bywa różnie, należy też do wrześniowek , już prawie 3 lata i na początku było nas bardzo dużo , teraz została garstka, przez ten czas pojawiły się nowe dzieciaczki,które biorą czynny udział wśród wrzesniakow ☺także w tej grupie tez zostaną najwytrwalsze
    Jak zostanie nas garstka udzielających się to tylko lepiej. Tobie akurat trafiła się fajna grupa na facebooku, ja już widziałam takie gdzie codziennie leciał jakiś dym. Dziewczyny spoza forum wyśmiewały te z forum. Mało kto się tam szanował, leciały wyzwiska itp. W takiej grupie nie chciałabyś być. Babiniec to zło jak nie ma się nad tym kontroli. Kobietki ładnie się do siebie uśmiechają ,ale jak pójdzie zgrzyt to będą skakać sobie do oczu nie patrząc na konsekwencje. Mi zależy na tym aby panował tam wzajemny szacunek , im mniej przypadkowych osób tym o to łatwiej. Przy grupie zamkniętej mógł dołączyć każdy , nawet ta osoba ,która nigdy w ciąży nie była...tylko po to by sobie z nas robić jaja, aby później ludzie mieli beke z mamuś z forum. Wszystko pięknie i ładnie dopóki nie dotyczy Ciebie osobiście, w każdym innym wypadku juz nie jest tak fajnie ;)

FreshMm, ana167, justysia 90 lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wejść na grupę na fb? Też bym chciała należeć.

s1985 lubi tę wiadomość

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    gratuluje super wieści po wczorajszych wizytach :)
    a ja już zaczęłam się martwić - jestem właśnie na tym etapie na którym poprzednio zatrzymała się ciąża, objawy słabną a ja schizuję :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepsko nie dość ze plamienia nie ustały to jeszcze doszły jakieś pojedyncze skrzepy. Ja chyba osiwieje do wtorku :(

dqpri09k8v8ti207.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez skrzepy to chyba coś poważniejszego niż samo plamienie, naprawdę nie możesz iść na IP ?? możesz powiedzieć im tydzień wcześniejszą datę porodu to policzą Ci że skończyłaś 12 tydzień

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodziło mi o datę ostatniej miesiączki :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Jak wejść na grupę na fb? Też bym chciała należeć.
    Wysłałam Ci wiadomość prywatną z namiarem na mój profil na facebooku. Zaproś mnie do znajomych na Facebooku a ja dodam Cię do grupy :)

Aenu lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    U mnie kiepsko nie dość ze plamienia nie ustały to jeszcze doszły jakieś pojedyncze skrzepy. Ja chyba osiwieje do wtorku :(
    Bierzesz progesteron ? Lezysz ? Może to głupie pytania ,ale czasami tak niewiele daje dak wiele :*

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Boże daj mi siły do poniedziałku bo jak nie to chyba trafię do psychiatryka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 11:16

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ