X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Witam. Z tej strony grudniówka 2017. Muszę powiedzieć, że trochę wam zazdroszczę tego 2018. Termin mam na 23.12 i tym sposobem moje dziecko będzie miało przypisany cały rok do szkoły i pójdzie jako malutkie. No ale nic to :) źle wyliczyłam starania :P pocieszam się tym, że będę mieć najlepszy możliwy prezent na Święta :) powodzenia dziewczyny :)
    Kochana ja mam termin na 1.01.18 więc u mnie też nic nie wiadomo :D

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Kochana ja mam termin na 1.01.18 więc u mnie też nic nie wiadomo :D
    Sylwestra lepiej nie planuj :P

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Witam. Z tej strony grudniówka 2017. Muszę powiedzieć, że trochę wam zazdroszczę tego 2018. Termin mam na 23.12 i tym sposobem moje dziecko będzie miało przypisany cały rok do szkoły i pójdzie jako malutkie. No ale nic to :) źle wyliczyłam starania :P pocieszam się tym, że będę mieć najlepszy możliwy prezent na Święta :) powodzenia dziewczyny :)

Ja mam na 2, córę urodziłam 11 dni wcześniej wiec wiesz...może w tym samym czasie na porodówce bedziemy lezeć ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja mam na 2, córę urodziłam 11 dni wcześniej wiec wiesz...może w tym samym czasie na porodówce bedziemy lezeć ;)
    Mi mówią żebym zacisnela nogi ;) ale sama jestem wczesniakiem z 7 miesiąca, moja mama z 8. Moja bratowa urodziła dziecki 2-3 tyg za wcześnie. To możliwe, że i w listopadzie skończę.
    Mam bratanica z 30.12. Miała urodzić się 7.01. Jak szła do przedszkola miała 2,5 i widać było ogromną różnice w stosunku do dzieci z początku roku.

helagazela lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, moje dziecko z marca a też idzie do przedszkola jako 2,5 latek. Co to ma do rzeczy. :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    E tam, moje dziecko z marca a też idzie do przedszkola jako 2,5 latek. Co to ma do rzeczy. :)
    U mojej bratanicy tylko dwoje dzieci było z grudnia, i tylko ta 2 lezakowala i spała na materacykach jak reszta biegała w koło. Widać było, że są młodsze i nie tak rozwiniete jak te z początkowych miesięcy.
    Potem to się oczywiście wyrównuje, ale na maluszkach bardzo widać te kilka miesięcy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja urodziłam się 31 grudnia i wcale jakoś nie czułam się źle z tego powodu, że poszłam wcześniej do szkoły.zawsze byłam do przodu w stosunku do wielu dzieci a teraz się bardzo cieszę bo jestem najmłodsza z rocznika:)

Krokodylica, helagazela, Morwa, Jeżyna37 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to ja też nie będę się kłócić, ale znam wielu lekarzy między innymi na Prokocimiu i wszyscy szczepia swoje dzieci. Co do powikłań zawsze mogą się zdarzyć, każdy o tym wie bo to szczepionka nie witamina. Ludzie chyba zapominają że nawet po paracetamolu mogą być skutki uboczne ciężkie więc oczywiste jest to że po szczepionkach też ale większe prawdopodobieństwo skutków ubocznych po przebytych chorobach. A co do wielu powikłań to gdyby antyszczepionkowcy chcieli posłuchać lekarzy to wiele z tych powikłań jest uaktywnianych przez szczepionki.one tak czy siak by się pojawiły tylko później.tak jak niby autyzm wiazano z MMR dlatego że właśnie najczęściej ujawnia się w tym wieku w którym podawana jest szczepionka.Ale jak ktoś chce to wszystko podciagnie pod objaw, mimo że gosc który wiązał szczepionke z autyzmem siedzi teraz w więzieniu i ma odebrane prawo do wykonywania zawodu, ale jakoś o tym nie mówią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 08:40

Dorka87, Helka891, natki89 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja urodziłam się 31 grudnia i wcale jakoś nie czułam się źle z tego powodu, że poszłam wcześniej do szkoły.zawsze byłam do przodu w stosunku do wielu dzieci a teraz się bardzo cieszę bo jestem najmłodsza z rocznika:)
    Ja w szkole średniej miałam koleżankę z 27.12 i zawsze narzekała że rocznik ja postarza. Bo mimo że z końca roku to jak mówiła komus rocznik to przez większość roku dodawano jej do wieku rok :)

Widzę też oczywiście plusy grudniowych dzieci. Druga bratanica z końca czerwca urodziła się w upały, cała obsypana potowkami była. Ta z grudnia miała już pół roku i była "odchowana" :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora oddechu my mamy i polecamy. Ja nie mogłam spać spokojnie dopóki nie kupiliśmy kilka dni po porodzie. Może ze 2 razy włączył się alarm niepotrzebnie ale wolę wstać kilka razy więcej niż potem żałować. Kilka razy jak się włączył to rzeczywiście mała miała przerwę w oddechu, może i sama by załapała ale wolałam tego nie sprawdzać także ja polecam

Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Kochana ja mam w brzuszku bliziaki , takze napewno nje urodze w styczniu :)

emikey lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Gratulację! :D
    Mi już się włączył stres przed jutrzejszą wizytą i nie mogę spać od 3:30 ...

Jej kochana a ja dzis spalam jak dziecko: )
    Tej nocy pewniw nede mieć stresa , ale damy jakos rade ;) <3

emikey lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana ja mam w brzuszku bliziaki , takze napewno nje urodze w styczniu :)
    Awwww podwójne szczęście! Gratuluje :)

Angela* lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Awwww podwójne szczęście! Gratuluje :)

Dziękuję <3

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    U mojej bratanicy tylko dwoje dzieci było z grudnia, i tylko ta 2 lezakowala i spała na materacykach jak reszta biegała w koło. Widać było, że są młodsze i nie tak rozwiniete jak te z początkowych miesięcy.
    Potem to się oczywiście wyrównuje, ale na maluszkach bardzo widać te kilka miesięcy.

To zawsze można poczekać z przedszkolem aż skończy 3 lata. Miesiąc urodzenia nie ma tu nic do rzeczy. ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Co do monitora oddechu my mamy i polecamy. Ja nie mogłam spać spokojnie dopóki nie kupiliśmy kilka dni po porodzie. Może ze 2 razy włączył się alarm niepotrzebnie ale wolę wstać kilka razy więcej niż potem żałować. Kilka razy jak się włączył to rzeczywiście mała miała przerwę w oddechu, może i sama by załapała ale wolałam tego nie sprawdzać także ja polecam

I co wtedy robiłaś?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam syna z początku grudnia i nie jest źle. Wprawdzie jest do tyłu z kolorowaniem czy wycinaniem ale wiem, że da radę. Teraz jak będę mieć wybór to wybieram cięcie w 2017.
    A i jeszcze jedno podczas rekrutacji do przedszkola liczy się rocznik czyli załapał się jako 2,5 latek a moja chrześnica niestety ze stycznia i się nie dostała.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    To zawsze można poczekać z przedszkolem aż skończy 3 lata. Miesiąc urodzenia nie ma tu nic do rzeczy. ;)
    W prywatnych. W państwowych jest limit miejsc i rok zaczyna się od września. Przynajmniej u mnie w mieście ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a kiedy Cię puszczą?
    Powiem Ci że chyba my matki bardziej przeżywamy te rozłąki niż dzieci.
    Ja jak byłam 3 dni w szpitalu to myślałam że osiwieję. ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W prywatnych. W państwowych jest limit miejsc i rok zaczyna się od września. Przynajmniej u mnie w mieście ;)

No to poczekać aż będzie miał 3,5 ;)

Btw u mnie można w czasie trwania semestru zapisać dziecko pod warunkiem że są miejsca wolne. Ale dużo moich znajomych czeka aż dziecko skończy te 3,5 roku
    Ja wysyłam 2,5latke ale wiem że sobie poradzi.

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ