Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Witam. Z tej strony grudniówka 2017. Muszę powiedzieć, że trochę wam zazdroszczę tego 2018. Termin mam na 23.12 i tym sposobem moje dziecko będzie miało przypisany cały rok do szkoły i pójdzie jako malutkie. No ale nic to
źle wyliczyłam starania
pocieszam się tym, że będę mieć najlepszy możliwy prezent na Święta
powodzenia dziewczyny
Jeżyna37 lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Witam. Z tej strony grudniówka 2017. Muszę powiedzieć, że trochę wam zazdroszczę tego 2018. Termin mam na 23.12 i tym sposobem moje dziecko będzie miało przypisany cały rok do szkoły i pójdzie jako malutkie. No ale nic to
źle wyliczyłam starania
powodzenia dziewczyny
Ja mam na 2, córę urodziłam 11 dni wcześniej wiec wiesz...może w tym samym czasie na porodówce bedziemy lezeć -
Mama-Ali wrote:Ja mam na 2, córę urodziłam 11 dni wcześniej wiec wiesz...może w tym samym czasie na porodówce bedziemy lezeć
ale sama jestem wczesniakiem z 7 miesiąca, moja mama z 8. Moja bratowa urodziła dziecki 2-3 tyg za wcześnie. To możliwe, że i w listopadzie skończę.
Mam bratanica z 30.12. Miała urodzić się 7.01. Jak szła do przedszkola miała 2,5 i widać było ogromną różnice w stosunku do dzieci z początku roku.helagazela lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:E tam, moje dziecko z marca a też idzie do przedszkola jako 2,5 latek. Co to ma do rzeczy.
Potem to się oczywiście wyrównuje, ale na maluszkach bardzo widać te kilka miesięcy. -
źle wyliczyłam starania
powodzenia dziewczyny
Krokodylica, helagazela, Morwa, Jeżyna37 lubią tę wiadomość
-
Co do szczepień to ja też nie będę się kłócić, ale znam wielu lekarzy między innymi na Prokocimiu i wszyscy szczepia swoje dzieci. Co do powikłań zawsze mogą się zdarzyć, każdy o tym wie bo to szczepionka nie witamina. Ludzie chyba zapominają że nawet po paracetamolu mogą być skutki uboczne ciężkie więc oczywiste jest to że po szczepionkach też ale większe prawdopodobieństwo skutków ubocznych po przebytych chorobach. A co do wielu powikłań to gdyby antyszczepionkowcy chcieli posłuchać lekarzy to wiele z tych powikłań jest uaktywnianych przez szczepionki.one tak czy siak by się pojawiły tylko później.tak jak niby autyzm wiazano z MMR dlatego że właśnie najczęściej ujawnia się w tym wieku w którym podawana jest szczepionka.Ale jak ktoś chce to wszystko podciagnie pod objaw, mimo że gosc który wiązał szczepionke z autyzmem siedzi teraz w więzieniu i ma odebrane prawo do wykonywania zawodu, ale jakoś o tym nie mówią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 08:40
Dorka87, Helka891, natki89 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ja urodziłam się 31 grudnia i wcale jakoś nie czułam się źle z tego powodu, że poszłam wcześniej do szkoły.zawsze byłam do przodu w stosunku do wielu dzieci a teraz się bardzo cieszę bo jestem najmłodsza z rocznika:)
Widzę też oczywiście plusy grudniowych dzieci. Druga bratanica z końca czerwca urodziła się w upały, cała obsypana potowkami była. Ta z grudnia miała już pół roku i była "odchowana" -
Co do monitora oddechu my mamy i polecamy. Ja nie mogłam spać spokojnie dopóki nie kupiliśmy kilka dni po porodzie. Może ze 2 razy włączył się alarm niepotrzebnie ale wolę wstać kilka razy więcej niż potem żałować. Kilka razy jak się włączył to rzeczywiście mała miała przerwę w oddechu, może i sama by załapała ale wolałam tego nie sprawdzać także ja polecam
Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość
-
źle wyliczyłam starania
powodzenia dziewczyny
Kochana ja mam w brzuszku bliziaki , takze napewno nje urodze w styczniuemikey lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:U mojej bratanicy tylko dwoje dzieci było z grudnia, i tylko ta 2 lezakowala i spała na materacykach jak reszta biegała w koło. Widać było, że są młodsze i nie tak rozwiniete jak te z początkowych miesięcy.
Potem to się oczywiście wyrównuje, ale na maluszkach bardzo widać te kilka miesięcy.
To zawsze można poczekać z przedszkolem aż skończy 3 lata. Miesiąc urodzenia nie ma tu nic do rzeczy. -
Paula_29 wrote:Co do monitora oddechu my mamy i polecamy. Ja nie mogłam spać spokojnie dopóki nie kupiliśmy kilka dni po porodzie. Może ze 2 razy włączył się alarm niepotrzebnie ale wolę wstać kilka razy więcej niż potem żałować. Kilka razy jak się włączył to rzeczywiście mała miała przerwę w oddechu, może i sama by załapała ale wolałam tego nie sprawdzać także ja polecam
I co wtedy robiłaś? -
źle wyliczyłam starania
powodzenia dziewczyny
A i jeszcze jedno podczas rekrutacji do przedszkola liczy się rocznik czyli załapał się jako 2,5 latek a moja chrześnica niestety ze stycznia i się nie dostała.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
emikey wrote:W prywatnych. W państwowych jest limit miejsc i rok zaczyna się od września. Przynajmniej u mnie w mieście
No to poczekać aż będzie miał 3,5
Btw u mnie można w czasie trwania semestru zapisać dziecko pod warunkiem że są miejsca wolne. Ale dużo moich znajomych czeka aż dziecko skończy te 3,5 roku
Ja wysyłam 2,5latke ale wiem że sobie poradzi.