X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Przez przypadek natknęłam się w internecie na szumisie dla noworodków. Co sądzicie?

Mam i bardzo sobie chwalę. Jak raz go od teściów zapomnieliśmy to był dramat :) U nas się sprawdził, młodego uspokajał i długo przy nim spał :)

h44eskjo413gi85k.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - pytanie żółtodzioba - z tym bezdechem u dzieci w nocy... Jak to właściwie jest? Co się robi, kiedy taki alarm zawyje?
    Pozdro z poczekalni u endo. :)

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    I co wtedy robiłaś?
    Po prostu ją ruszyłam bądź budzilam.zwykle poruszenie wystarczy by sobie przypomnieć o oddechu.oczywiście u zdrowych dzieci

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Katiś a kiedy Cię puszczą?
    Powiem Ci że chyba my matki bardziej przeżywamy te rozłąki niż dzieci.
    Ja jak byłam 3 dni w szpitalu to myślałam że osiwieję. ;)
    Wczoraj mówili kolka dni lub do piątku poleżę. Dziś nie nie powiedzieli.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wam znowu trochę pomarudzę :/ wczoraj miałam przypływ energii posprzątałam cały dom, składałam z A. meble bo kończy remont sypialni. A dzisiaj załamka plamienia czerwona krwią do tego opryszczka na ustach oczywiście naczytałam sie jaka jest niebezpieczna w ciąży. Dzwoniłam do lekarza moze mnie przyjąć dopiero w sobotę. :( któraś z dziewczyn pisała ze tez miała opryszczkę, mam pytanko czy można stosować typowe maści typu zofirax?

dqpri09k8v8ti207.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Dziewczyny - pytanie żółtodzioba - z tym bezdechem u dzieci w nocy... Jak to właściwie jest? Co się robi, kiedy taki alarm zawyje?
    Pozdro z poczekalni u endo. :)

Paula Ci już częściowo odpowiedziala.
    Moja złapała w ciągu dnia i normalnie do buźki jej dmuchałam.

P. lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Hej ja wam znowu trochę pomarudzę :/ wczoraj miałam przypływ energii posprzątałam cały dom, składałam z A. meble bo kończy remont sypialni. A dzisiaj załamka plamienia czerwona krwią do tego opryszczka na ustach oczywiście naczytałam sie jaka jest niebezpieczna w ciąży. Dzwoniłam do lekarza moze mnie przyjąć dopiero w sobotę. :( któraś z dziewczyn pisała ze tez miała opryszczkę, mam pytanko czy można stosować typowe maści typu zofirax?

Czy Ty kochana aby troche nie przesadzasz z tym wysilkiem ? Otstanio pisalas że tez mialas plamienia ?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No to poczekać aż będzie miał 3,5 ;)

Btw u mnie można w czasie trwania semestru zapisać dziecko pod warunkiem że są miejsca wolne. Ale dużo moich znajomych czeka aż dziecko skończy te 3,5 roku
    Ja wysyłam 2,5latke ale wiem że sobie poradzi.
    U mnie też tak jest tylko brak wolnych miejsc. Mój syn ma w grudniu skończy 5 lat, więc już troszkę czasu minęło od jego rekrutacji.

Teraz jak się urodzi maluszek to wiem, że będę zmuszona puścić go po macierzyńskim do żłobka - tylko tam miejsca są bardzo ograniczone.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Czy Ty kochana aby troche nie przesadzasz z tym wysilkiem ? Otstanio pisalas że tez mialas plamienia ?
    Ja mam cały czas z krótkimi przerwami niby przez polip ale pierwszy raz krwawienie. Przez to nie potrafię sie cieszyć bo za każdym razem jest strach ze moze to jednak nie polip. Co do wysiłku to większość czasu leżę akurat wczoraj miałam tyle energii ze postanowiłam trochę ogarnąć dom.

dqpri09k8v8ti207.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Ja mam cały czas z krótkimi przerwami niby przez polip ale pierwszy raz krwawienie. Przez to nie potrafię sie cieszyć bo za każdym razem jest strach ze moze to jednak nie polip. Co do wysiłku to większość czasu leżę akurat wczoraj miałam tyle energii ze postanowiłam trochę ogarnąć dom.

Kochana ja to na Twoim miesjcu bym tylko lezala , spacerowala , zero wysiłków i wszystkiego :)

Musosz uważać: )

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym uwazala na twoim miejscu nawet do mycia okien wzielam babke a jak ogarniam dom to po jednym albo dwoch pomieszczeniach dziennie i to z przerwami. Nie mam zamiaru ryzykowac

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana ja to na Twoim miesjcu bym tylko lezala , spacerowala , zero wysiłków i wszystkiego :)

Musosz uważać: )
    Staram sie leżeć jak najwiecej ale nie zawsze sie da. Mamy ogromy dom, mieszkamy tu sami wiec nie ma kto pomoc w razie czego. A do tego opieka medyczna beznadziejna. To moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża dlatego tak sie trzęsę nad sobą chociaż ewidentnie lekarze maja mnie juz za hipohondryczke ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja bym uwazala na twoim miejscu nawet do mycia okien wzielam babke a jak ogarniam dom to po jednym albo dwoch pomieszczeniach dziennie i to z przerwami. Nie mam zamiaru ryzykowac
    Ja robie tak jak ty ;) dziennie cos... dzisiaj chce umyć łazienkę, jutro znowu coś innego. Przed ciaza robiłam wszystko w sobotę. A teraz sobie podzieliłam... nie chce ryzykować.

Krokodylica, Angela* lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

Ja myśle ze w normalnej ciazy nie ma co przesadzać z leżeniem plackiem :) w końcu ruch i wysiłek fizyczny sa potrzebne, a kilka miesięcy bezruchu może bardziej zaszkodzić niż pomoc w zdrowej ciazy ... ja gorzej czuje się w pracy siedząc przez 8h... niby robię przerwy, ale od kilku dni boli mnie kręgosłup i wolałabym sobie mieszkanie poogarniac :) ja planuje spore sprzątanie podczas urlopu (w związku z przeprowadzka). Teraz łącząc to z praca nie dałabym rady, jakoś taka mało zborna jestem.

Fakt, gdybym miała wcześniej plamienia czy inne problemy nawet bym o tym nie myślała żeby sprzątać :) miałam tylko infekcje gardła, które dzięki Bogu przeszły. I na początku ciazy o wiele gorzej się czułam.
    Wiadomo każda ciąża jest inna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 10:55

relgi09kotjuarzp.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja już po.
    Usg wyszło super, żadnych nieprawidłowości :), dziś miałam tez pobrana krew i teraz spotkanie z genetykiem 13 lipca ze wszystkimi badaniami i określanie ryzyka, ale ja wiem, ze będzie dobrze ;)

Fajnie, bo usg połówkowe też bede miała z invikcie na nfz :D
    Niestety kolejny doktorek nie dał się namówić na zajrzenie miedzy nożki, powiedział ze do 15 tygodnia narządy wygladaja niemal identycznie i owoli wszyscy odchodzą od tak wczesnego informowania, bo procent błedu jest bardzo duzy i według niego, teraz to takie zgadywanie 50/50.

Także myśle ze dowiem sie wiecej 27 lipca ;)
    A mój dziedzic mierzy już 6,3 cm, wiec kawał dzieciaka :D, serducho 151, lekarz mówi ze idealnie. Uff :)

kate88:), inessa, ana167, natki89, helagazela, FreshMm, P., BlackCatNorL, Marzycielka111192, Paula_29, Krokodylica, Vilu, Angela*, Gosiak, Karmelova, Morwa, Patrycja27, Nadin, Myszk@, emi2016, madzia8lenka, emerald_m, Raven lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Kochane, ja już po.
    Usg wyszło super, żadnych nieprawidłowości :), dziś miałam tez pobrana krew i teraz spotkanie z genetykiem 13 lipca ze wszystkimi badaniami i określanie ryzyka, ale ja wiem, ze będzie dobrze ;)

Fajnie, bo usg połówkowe też bede miała z invikcie na nfz :D
    Niestety kolejny doktorek nie dał się namówić na zajrzenie miedzy nożki, powiedział ze do 15 tygodnia narządy wygladaja niemal identycznie i owoli wszyscy odchodzą od tak wczesnego informowania, bo procent błedu jest bardzo duzy i według niego, teraz to takie zgadywanie 50/50.

Także myśle ze dowiem sie wiecej 27 lipca ;)
    A mój dziedzic mierzy już 6,3 cm, wiec kawał dzieciaka :D, serducho 151, lekarz mówi ze idealnie. Uff :)

Super! Gratki! <3 <3 <3

Mama-Ali lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali suuuper :D !!!!

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali Gratulacje :)

relgi09kotjuarzp.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Staram sie leżeć jak najwiecej ale nie zawsze sie da. Mamy ogromy dom, mieszkamy tu sami wiec nie ma kto pomoc w razie czego. A do tego opieka medyczna beznadziejna. To moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża dlatego tak sie trzęsę nad sobą chociaż ewidentnie lekarze maja mnie juz za hipohondryczke ;)

Kochana tez mam dom prawie 200 m , duzy ogród a jakos codziennie leze :)
    Maz ogarnia prace i dom , raz na tydz przyjdzie sprzataczka posprzątać: ) na ogrod mam kobietę co wszystko poplewi ;)
    Takze trzeba sobie jakos radzic :)

A Ty zwolnij tempo , i rob wszystko ale na spokojnie i nie wszystko na raz , tum bardziej że to Twoja 1 ciaza :)

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Poza tym skoro nie ufasz pediatrze co do szczepień... to jak mu zaufać, czy dobiera odpowiednie leki do innych chorób? Może też ma błędne przekonania, hm? :) Dla mnie takie wybiórcze zaufanie jest totalnie bez sensu...

i ginekolog wbrew pozorom też ma dużo do szczepień... może zalecić szczepienie np. przeciwko grypie, czy hpv
    Pediatre zmieniam. ...

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ