X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt:) i zycze Wszystkim milego wieczoru:) a ja czekam na meza bo zjezdza juz dzis:)

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Mauruder Ale Girl miała tsh 0.1 z tego co pamiętam A nie 1.3. Coś Ci się pomyliło :)

Ft4 miała 1.3 i to jest dobry wynik.
    Gdyby miała takie TSH to byłoby ok.

aaaa faktycznie :) gapa ze mnie, za długo siedzę przed kompem w pracy... ale jak ft4 i 3 są w normie to nie ma się co martwić... mój endo mówił ze lekka nadczynność nie jest tak groźna jak niedoczynnosc...

Nie wiem ile jeszcze wytrzymam w robocie, jeszcze 2 tyg. i urlop. Mamy dość stresująca sytuacje na froncie, ciagle ktoś się zwalnia a dealiny te same... nawet na mój urlop się PM krzywi (on jeszcze niewie, bo by pewnie nalegał żebym nie szła ) i ciagle na coś się wkurzam :( do tego nie wyobrażam sobie siebie w 6 miesiącu żyjącej jak dotychczas na 2 miasta :( Cotygodniowe podróże pkp mnie wykańczają....

do tego zaczyna mi nawalać kręgosłup - boli mnie kość ogonowa jak chodzę, macie coś takiego? Tomoze buc odciąży?

relgi09kotjuarzp.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt, takie wieści z radością się czyta:)) Ja jeszcze tydzien do prenatalnego a juz odliczam godziny...

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem zbyt wykończona żeby czytać i się udzielać tutaj :( wpadłam tylko napisać, że jutro wizyta u ginka, dostanę skierowanie na badania krwi i kolejne USG.

Od wczoraj czuję ból brzucha promieniujący do pachwin, dziś doszedł ból krzyża i pleców...

Postanowiłam, że poproszę jutro o L4 chociaż na tydzień - muszę chcwilę odsapnąć, bo już ledwie daje radę :/ niby praca biurowa, a czasem tak się pali i wali, że cięzko o przerwę na jedzenie + stres i presja ze strony managerów...

Padam na twarz, idę spać. Za wszystkie jutrzejsze wizyty trzymam kciukasy <3

mjvyi09k1yghelay.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moze wy wiecie, czy jak mam umowe na stale na caly etat I dodatkowo umowe zlecenie od ktorego potracaja mi dobrowolne ubezpieczenie chorobowe a zarobki mam okolo 1200 brutto to zasilek chorobowy z zus w razie zwolnienia bedzie mi przyslugiwal z obu umow? Sorry za brak polskich liter ale wyjatkowo z telefonu pisze

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moze wy wiecie, czy jak mam umowe na stale na caly etat I dodatkowo umowe zlecenie od ktorego potracaja mi dobrowolne ubezpieczenie chorobowe a zarobki mam okolo 1200 brutto to zasilek chorobowy z zus w razie zwolnienia bedzie mi przyslugiwal z obu umow? Sorry za brak polskich liter ale wyjatkowo z telefonu pisze

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro płacisz dobrowolnie zdrowotne to tak z obu.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dopiero dzisiaj znalazłam serduszko!! To dzisiaj rano to było moje dlatego tak wolno. Coś mi to nie dawało spokoju i zaczęłam studiować filmiki, gdzie szukać, jakie to ma być tempo i znalazłam po 2 minutach :) piękne, mocne, bijące serducho!! Mąż w siódmym niebie :) szkoda że tak maleństwo ucieka i trochę miesza się z moim tetnem bo moglibysmy usnąć w takich odglosach :D

Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny ja dopiero dzisiaj znalazłam serduszko!! To dzisiaj rano to było moje dlatego tak wolno. Coś mi to nie dawało spokoju i zaczęłam studiować filmiki, gdzie szukać, jakie to ma być tempo i znalazłam po 2 minutach :) piękne, mocne, bijące serducho!! Mąż w siódmym niebie :) szkoda że tak maleństwo ucieka i trochę miesza się z moim tetnem bo moglibysmy usnąć w takich odglosach :D

A ile Ci pokazuje ? Dzidziusiowe? :)
    Mi pokazuje 140 tak średnio, czasem nawet 180.
    A raz mi pokazało 220 :o i stwierdziłam, z e chyba urządzenie się przegrzalo ... ale też nie daje mi spokoju to 220.

Jak pokazuje mi do 100 - to stwierdzam, że to moje a nie dziecka :) i szukam dalej...

• Nadin Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja i gratuluję radosnych wieści. Teraz już tylko takie będą na naszym wątku. Marzycielka różnie to jest z tym znalezieniem tętna. Mi najłatwiej idzie rano, szukam tuż nad spojeniem łonowym. U mnie akurat lepiej słychać po lewej stronie.
    Świnka oczywiście że zasiłek chorobowy należy się z dwóch umów, tylko jeśli to różni pracodawcy to musisz wziąć dwa druki ZLa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 21:24

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    A ile Ci pokazuje ? Dzidziusiowe? :)
    Mi pokazuje 140 tak średnio, czasem nawet 180.
    A raz mi pokazało 220 :o i stwierdziłam, z e chyba urządzenie się przegrzalo ... ale też nie daje mi spokoju to 220.

Jak pokazuje mi do 100 - to stwierdzam, że to moje a nie dziecka :) i szukam dalej...
    Ja mam bez wyswietlacza ale bez problemu teraz potrafię rozróżnić moje od dzisziusiowego :)
    Jutro może tak na oko uda mi się policzyć ale napewno dużo dużo szybciej niż moje :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi te detektory często przekłamują wartości liczbowe bo nakłada się nasze tętno i różne szumy.

Lovilovi lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja mam bez wyswietlacza ale bez problemu teraz potrafię rozróżnić moje od dzisziusiowego :)
    Jutro może tak na oko uda mi się policzyć ale napewno dużo dużo szybciej niż moje :)

Aha, myślałam, że może masz też z wyświetlaczem:) A to prawda, że dzieciol prędko ucieka, może dlatego,że nie lubi jak coś "przyciska" i zakłóca jego spokój:D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Lovi te detektory często przekłamują wartości liczbowe bo nakłada się nasze tętno i różne szumy.
    wlasnie dlatego lepiej go nie miec i sie nie stresowac :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    wlasnie dlatego lepiej go nie miec i sie nie stresowac :P

Czym się niby stresować? Tym, że się nie znajdzie od razu serduszka? :)
    Myślę, że lepiej mieć... jak posłucham serduszka to jakos mi lepiej :)
    A jakbym nie miała.. i tak czekać 3 tygodnie do wizyty... albo 4 tygodnie... hmmm :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uzywA/ używała któraś z Was globulki PIMAFUCIN na jakies zapalenia , grzybice pochwy ??

Mam duze uplawy , żółto- biale , lekarz mi wypisal te globulki po 1 na noc przez 3 dni , a ja po moich przjsciach z luteina
    oczywiście panikuje i boje sie je zażyć.
    Ufam mojemu gin i wiem ze nie przepisal by mi czegoś co wyrzadzilo by mi i dzieciom krzywde , ale mam uraz po luteinie :( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 21:52

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt! <3 <3 <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny czy uzywA/ używała któraś z Was globulki PIMAFUCIN na jakies zapalenia , grzybice pochwy ??

Mam duze uplawy , żółto- biale , lekarz mi wypisal te globulki po 1 na noc przez 3 dni , a ja po moich przjsciach z luteina
    oczywiście panikuje i boje sie je zażyć.
    Ufam mojemu gin i wiem ze nie przepisal by mi czegoś co wyrzadzilo by mi i dzieciom krzywde , ale mam uraz po luteinie :( .
    Hej ja aplikowałam to ostatnio. Niby grzybicy nie mam ale żółte upławy gęste tak i doktorek przepisał tak na wszelki wypadek. Aplikowałam 3 dni i w tym czasie nie było żóltych ale jak tylko odstawiłam to wróciły. Nie wiem już sama co robić bo to raczej nie grzyb bo przecież były by jakieś inne objawy typu swędy itp Może taki nasz urok?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Hej ja aplikowałam to ostatnio. Niby grzybicy nie mam ale żółte upławy gęste tak i doktorek przepisał tak na wszelki wypadek. Aplikowałam 3 dni i w tym czasie nie było żóltych ale jak tylko odstawiłam to wróciły. Nie wiem już sama co robić bo to raczej nie grzyb bo przecież były by jakieś inne objawy typu swędy itp Może taki nasz urok?

Wlasnie powiem Ci szczerze , że ja od poczatku mam takie uplawy , mam to odkad stosowalam luteone dopochwowa - pozniej przez nia wyladowalam w szpitalu bo podrazniala mi pochwe i mialam brazowe plamienia ( przezylam to strasznie )

Czy te globulki wylatuja ? Mam siw bac ze będzie wiecej lecialo ?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

I ja tez nie mam innych objawow , a jakby byl grzyb to bylby swiad pieczenie itd ..
    Może byc ze nasz urok taki ;) ja sprobuje to zaaplikowac , choc boke sie jak cholera , ale dam rade ;) musze , sprobuje i zobaczymy coś i jak :) powoedz mi uplawy Ci ustapily podczas brania calkiem , czy były biale a potem wrocily spowrotem zolte ?

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ