Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka111192 wrote:Mój jest jeszcze lepszy, powiedział że płeć mi powie dopiero w 21 tygodniu
ale ja w to nie wierzę, wydaje mi się że jak coś zobaczy to napewno mi powie, wiadomo że nigdy nie ma 100% Ale napewno wiarygodniej bedzie w 16 tc niż w 12 tc
Ja w poprzedniej ciąży płeć poznałam właśnie w 21 tcteraz mam nadzieję poznać wcześniej... ale no zobaczymy.. powierce jej trochę dziurę w brzuchu to może przemówi coś.. chociaż na te 55%
-
Lovilovi wrote:Ja w poprzedniej ciąży płeć poznałam właśnie w 21 tc
teraz mam nadzieję poznać wcześniej... ale no zobaczymy.. powierce jej trochę dziurę w brzuchu to może przemówi coś.. chociaż na te 55%
Ja do mojego idę teraz w 16 tc a na drugi dzień jedziemy na urlop do Polski więc tam też chce iść skątrolować czy wszystko sie zgadza. I tak już sobie knuje że jak ten mi powie że na 55% ktoś, i ten w Polsce powie mi tak samo to już wtedy chyba w to uwierzę
Ruda Gratuluję chłopczyka!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 17:23
-
Lovilovi Ale do tego 21 tyg komplet nie nic lekarz nie widział czy nie chciał mówić? Ja nie chce tyle czekać
Ruda gratki!! Też marzy mi się chłopak
Girl zalezynjakoe składki plac klas na działalnościim wyżsZe tym kontrola bardziej możliwa. Moja koleżanka na własnej działalności płaciła wysokie składki i miała aż 3 kontrole :o Ale głównie chodziło o to żeby się upewnić ze jest w ciąży A nie czy jest w domu
Zrobiłam dzisiaj pyszne pure z batatempolecam
DuŻy batat + 3 średnie ziemniaczki + duża marchewka - to ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodać 2 małe ząbki czosnku, łyżeczkę masła, odrobinę ziół włoskich i 1/3 łyżeczki kurkumy. Całość zmiksować i podzielić się z mężem/niemężemJeżyna37 lubi tę wiadomość
-
natki89 wrote:Lovilovi Ale do tego 21 tyg komplet nie nic lekarz nie widział czy nie chciał mówić? Ja nie chce tyle czekać
Ruda gratki!! Też marzy mi się chłopak
Girl zalezynjakoe składki plac klas na działalnościim wyżsZe tym kontrola bardziej możliwa. Moja koleżanka na własnej działalności płaciła wysokie składki i miała aż 3 kontrole :o Ale głównie chodziło o to żeby się upewnić ze jest w ciąży A nie czy jest w domu
Zrobiłam dzisiaj pyszne pure z batatempolecam
DuŻy batat + 3 średnie ziemniaczki + duża marchewka - to ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodać 2 małe ząbki czosnku, łyżeczkę masła, odrobinę ziół włoskich i 1/3 łyżeczki kurkumy. Całość zmiksować i podzielić się z mężem/niemężem
Nie chciała mówić wcześniej.. bo nie była pewna w 100%
Teraz chodzę do innej doktorki i mam nadzieję, że ta prędzej coś powie -
Hej dziewczyny
Ja juz tez po kontrolnym usg - bobo ma 39 mm I bijace w dalszym ciągu serduszkoboszszsze jak sie cieszę
Karmelova, natki89, BlackCatNorL, Paula_29, Mama-Ali, Krokodylica, Patrycja27, Marzycielka111192, Angela*, moniczko., Inez87, P., Nadin, kate88:), inessa, Helka891, helagazela, Morwa, madzia8lenka, Ruda_ann, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
natki89 wrote:Girl wygląda ok
Wydaje mi się, że niskie tsh spowodowane może być wysokim poziomem hcg
Raz dwa powinno się unormować
Ja do jutra czekam na wyniki.
Na szczęście u nas nie ma aż takich problemów ze zwolnieniem. W sumie to też zależy od lekarza, ale raczej najmniej ryzykowna praca jest powodem do l4.
A jeżeli chodzi o ZUS to najczęściej kontroli podlegają osoby na własnej działalności, te które podpisały umowę na krótko przed zajściem w ciążę i te na które "uprzejmie" ktoś (znajomy/szef) doniósł. Niestety nie wszytsko może funkcjonować idealnie, ale patrzeć też na inne kraje to u nas nie jest tak źle
TSH 1,3 to nie jest niskie TSHja bym powiedziała ze jest optymalne. Tez miałam takie miesiąc temu, dwa miesiące temu mialam 0,8 i wg lekarki było bdb wynik. Ja jestem tarczycowa (po operacji ), i jak mam TSH w okolicach 2 to już mam objawy
Niedoczynnosci.
Wizytującym gratuluje
Ja niecierpliwie się do pon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 18:30
-
Dziewczyny ja już po wizycie. Wg USG wszytko jest ok. Dzidziol ma 65 mm długości. Serducho mu bije 165 razy na minutę. Przezierność 1,9, kość nosowa obecna, ppowina trójnaczyniowa, przepływy w serduchu też ok.
Teraz się jeszcze z mężem zastanawiamy czy zrobić Pappę lub Nifty. Ale jeśli już to bardziej skłaniamy się ku NIFTY.
I mój B. pierwszy raz był ze mną na USG tak więc i dla niego to też było duże przeżycienatki89, BlackCatNorL, Paula_29, Mama-Ali, Krokodylica, Patrycja27, Marzycielka111192, emerald_m, Angela*, moniczko., Inez87, P., Nadin, kate88:), inessa, Helka891, helagazela, Morwa, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
[/url]
-
Maruder wrote:TSH 1,3 to nie jest niskie TSH
ja bym powiedziała ze jest optymalne. Tez miałam takie miesiąc temu, dwa miesiące temu mialam 0,8 i wg lekarki było bdb wynik. Ja jestem tarczycowa (po operacji ), i jak mam TSH w okolicach 2 to już mam objawy
Niedoczynnosci.
Wizytującym gratuluje
Ja niecierpliwie się do pon.
Mauruder Ale Girl miała tsh 0.1 z tego co pamiętam A nie 1.3. Coś Ci się pomyliło
Ft4 miała 1.3 i to jest dobry wynik.
Gdyby miała takie TSH to byłoby ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 18:38
-
Hej dzidzia ma 57mm i wszystko dobrze, przezierność, serduszko, przepływy, rączki, nóżki itd.
Także zastanawiam się czy w ogóle robić pappę, chyba odpuszczę.
Mam zrobić jeszcze raz tsh, ft3, ft4 plus aspat, alat ze względu na moje wymioty.
Acha i "na płeć za wcześnie ale chłopaka to ja tam nie widzę".Marzycielka111192, Mama-Ali, Karmelova, emerald_m, BlackCatNorL, Dorka87, Rybaaaa, Inez87, P., kate88:), Girl25, inessa, Helka891, helagazela, Morwa, Paula_29, Ruda_ann, Raven, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluję świetnych wieści!
Ja nadal mam spadek energii, znów wieczorne mdłości, ale wcisnęłam w siebie smoothie pomarańcza-jarmuż... Coś czuję, że dziś jest ten dzień, kiedy wezmę prysznic i udam się długim krokiem prosto do łóżka. -
Gratuluje udanych wizyt
i po cichu zazdroszczę, u mnie czekanie do 12.07.
Nastraszylyscie mnie tym ZUSem, ja od dzisiaj na zwolnieniu, jeszcze lekarz pytał, czy wypisywać bo ZUS lubi się czepiać a to dopiero 12sty tydzień. I teraz zastanawiam sie, czego oni ode mnie bedą chcieli, jeśli przyjdą na kontrole. Zwłaszcza, że siedzę z dzieckiem cały czas, zaraz się czepią, ze skoro daje rade sie zajmować synem to do pracy tym bardziej powinnam chodzić. Jestem na własnej działalności, płace standardowy ZUS 1200zl (orientuje sie w ogóle któraś, ile w tym wypadku ZUS wypłaca za L4?) -
BlackCatNorL wrote:Krokodylica super, że maleństwo zdrowiutkie! Marzysz o chłopaczku czy o dziewuszce?
Obojętne mi.
Najpierw bardzo chciałam chłopca a potem uznałam że 3 babeczki w domu to fajna opcja.
Także nie ma znaczenia jaka płeć.BlackCatNorL lubi tę wiadomość