X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny z samego rana :) wczoraj byłam na prenatalnych,ale nie miałam kiedy Wam zdać relacji. Bo po badaniu od razu pędziłam szykować się wesele.

A więc melduję,że moja dzidzia ma 6,33 cm i odpowiada idealnie z terminem ostatniej miesiączki i termin się nie zmienia. Przepływy wszystko dobrze,NT -1,3 cm więc lekarz mówił że idealnie. Serduszko bije 158. Zajrzał między nóżki i powiedział,że widzi dziewczynkę,ale mówi że woli się wstrzymać i na potwierdzenie poczekamy albo do połówkowych albo u swojego ginekologa mam pytać,bo może się jeszcze co innego okazać. Ale na ten moment mamy dziewczynkę :)

Tak się cieszę,że wszystko jest w porządku. Teraz 4 lipca wizyta u swojego ginekologa. Mam kilka fotek jakbyście miały chęć obejrzeć to udostępnie. :)

Krokodylica, kate88:), natki89, P., Helka891, Nadin, Paula_29, Raven, inessa, Morwa, Patrycja27, Myszk@ lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia8lenka gratuluję :)

Rybaaaa zgadzam się z Tobą co do fotelika. To nie jest tak, że wypadki zdarzają się tylko w dalekiej trasie. Co do używanych trzeba pamiętać, żeby był z pewnego źródła.

Kroko ja też łaziłam z wózkiem daleko. Szczególnie zimą, żebym sama nie marzła. Śnieg po kostki i polne drogi to sprawdzian dla wózka ;) W moim koła szybko się pokrzywiły, a wózek wcale tani nie był i wybierany pod kątem "polnych" spacerów.

Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję kolejnych super wieści :) ja muszę czekać jeszcze równe 72 H :)

Co do wózka to mam sprawdzony, zadbany i wymarzony maxi cosi mura 4 Plus od siostry :) wózek 3w1. Często nim jeźdZiłam i jestem mega zadowolona :) zastanawiam się tylko czy nie kupić nowego fotelika. W sumie ma aktualnie 2.5 roku ale bezwypadkowy i mam pewność ze nic się mu nie stało. Jednak czytałam ze żywotność fotelików to 5 lat (bezwypadkiwych) A jak chcemy mieć 2, 3 dzieci to i trzeba będzie kupić. Więc chyba fotelik sami kupimy ale też maxi cosi bo ma mega dobre opinie. Boję się bazy bo nie potrafię jakoś im zaufać. Wolę obowiązywać cały fotelik pasami :)

W Trójmieście w koncu bez deszczu :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka suuper <3 chcę fotki dziedziczki ;) <3

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia super wieści, a jak bawiłaś się na weselu? :)

Magdalena ale pompowane Ci się pokrzywiły? Mi się jedno pokrzywiło teraz w tej dużej spacerówce której używamy.
    A w tej z 3w1 to długo używałam i jedyne co to trzeba było dętkę wymienić bo przebiłam. ;)
    Ja mam wózek (ten 3w1) od bratowej, woził moją bratanicę, potem moją córkę i teraz będzie dla mojego drugiego dzieciaczka i mimo że ma trochę lat to lepszego sobie nie wyobrażam. :)
    W moim wypadku był jeszcze ważny duży kosz bo upychałam tam zawsze zakupy. :)

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że na takie wiejskie tereny nadają się wózki z dużymi pompowanymi kołami, te bez sktetnych przednich kół, bo one czesto się blokują, no i w przypadku mojego jak był jakiś wyższy krawężnik czy nierówność, to te kółka nie dawały rady

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia nie wyobrażam sobie wózka bez skrętnych przednich kół. Są takie w ogóle? To by była masakra coś takiego prowadzić.

O słyszę że moi wracają, bo córkę z mężem na rower wysłałam, koniec wolnego hehehe

• Polaj Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzis koncze pierwszy trymestr a jutro prenatalne a z racji wieku to sie ich troche boje.
    Co do wozka to mi sie sprawdzil Espiro Modena na duzych kolach ideal na polne i lesme drogi. Dodatkowo ma z duzy kosz. Dokupilam adapter i fotelik maxi cosi pasowal idealnie.

Krokodylica, ktosiowa lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj kończę 1 trymestr :)
    Tak już bardzo czekam żeby przeszły mi te wymioty :(

kate88:) lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Cześć dziewczyny z samego rana :) wczoraj byłam na prenatalnych,ale nie miałam kiedy Wam zdać relacji. Bo po badaniu od razu pędziłam szykować się wesele.

A więc melduję,że moja dzidzia ma 6,33 cm i odpowiada idealnie z terminem ostatniej miesiączki i termin się nie zmienia. Przepływy wszystko dobrze,NT -1,3 cm więc lekarz mówił że idealnie. Serduszko bije 158. Zajrzał między nóżki i powiedział,że widzi dziewczynkę,ale mówi że woli się wstrzymać i na potwierdzenie poczekamy albo do połówkowych albo u swojego ginekologa mam pytać,bo może się jeszcze co innego okazać. Ale na ten moment mamy dziewczynkę :)

Tak się cieszę,że wszystko jest w porządku. Teraz 4 lipca wizyta u swojego ginekologa. Mam kilka fotek jakbyście miały chęć obejrzeć to udostępnie. :)

Super! :))

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ostatnio mało się odzywałam, ale przez ostatni tydzień ledwo żyję, wymiotuję prawie po każdym posiłku, ledwo co jem, zero apetytu... schudłam 1kg i mam już serdecznie dość...
    Jutro mam prenatalne na 12:40 - proszę o kciuki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą płcią to nie jest tak że trzeba poczekać.płeć w 13 tygodniu poznaje się po wyrostku płciowym i jeśli lekarz ma bardzo dobry sprzęt i zna się na tym to określi w 99%. Ja w obu ciążach płeć poznałam w 13 tygodniu. Moje koleżanki zresztą które chodziły do tego lekarza od prenatalnych również. Nie było pomyłek. Nawet ostatnio mąż zapytał go czy to jest jeszcze niepewne ( w sensie płeć) to powiedział nam że jeśli on mówi jaka płeć to jest to pewne i nie ma mowy o pomyłce

natki89 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, gratulacje, super wiesci!

Dziewczyny z aktualnych lub przyszłych rodzin 2+3 lub więcej, mozecie sie podzielić jakimi samochodami jeździcie/będziecie jezdzic?
    Macie jakies opinie, komentarze, no cokolwiek co pomogłoby dokonać wyboru?

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nieznajoma123 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam pytanie odnośnie badań prenatalnych. Czy to prawda że w brzu wybijają igle? Zastanawiam się czy iść czy zrezygnować z tego badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 11:15

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela my będziemy 2+2 ale znajomi ktorzy mają trojeczke jedni mają Renault Magane Grandtour a drudzy Kia Sorento

helagazela lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Dawno mnie tu nie było. Ale mieliśmy pewne nieciekawe sytuacje w rodzinie przez które nie myślałam za bardzo o tym, żeby wchodzić na internet...i potrzebowałam odpocząć od wszystkiego.

U nas wszystko ogólnie jest bardzo dobrze.
    Wyniki Nifty potwierdziły, że mama zdrowa dziewczynkę! Nawet nie wiecie jak jestem szczęśliwa! Będzie mała Zosia! <3

Cała rodzinka już dowiedziała się w końcu o ciąży. Teraz już nie dopuszcza żadnych złych myśli. Odważyłam się i nawet kupiłam malutka sukieneczke.

PS. Nadrobilam was ok 70 stron :o, uzupełniłem listę o dopisałem przewidywana płeć do tych które już pisały. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 11:21

Gosiak, Paula_29, Helka891, FreshMm, kate88:), Karmelova, Rybaaaa, helagazela, Krokodylica, Marzycielka111192, Magdalenna, emerald_m, Nadin, Mama-Ali, inessa, moniczko., natki89, Morwa, K01, Myszk@ lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieznajoma123 wrote:
    Mam pytanie odnośnie badań prenatalnych. Czy to prawda że w brzu wybijają igle? Zastanawiam się czy iść czy zrezygnować z tego badania
    Igłę wbija się tylko podczas amniopunkcji a to inwazyjne badanie które wykonuje się tylko wtedy jeśli jest konieczność bo wyszło wysokie ryzyko np Zd albo innej trisomii.
    Normalne prenatalne są nieinwazyjne i jest to normalne usg tylko dłuższe i bardziej szczegółowe

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieznajoma123 wrote:
    Nieprawda. Kto ci tak powiedział?
    Chyba że mówisz o amniopunkcji ale to jest jakby dalszy krok w razie gdyby coś na prenatalnych wyszło nie tak i ktoś chciałby sprawdzić na 100%

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven to chyba szybko miałaś wynik. Ile czekalas? Dużo płaciłas za Nifty?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nieznajoma123 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny uspokoilyscie mnie :)

Raven lubi tę wiadomość

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ