Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dada1415 wrote:Cześć! Witam wszystkie styczniowe mamusie, nas termin na 27.01.2018 rok
A postanowiłam zapytać Was o coś co od kilku dni spędza mi sen z powiek. Otóż z racji na bardzo wysoki poziom stresu w pracy poszłam na zwolnienie L4 (obecnie mamy 11 tydzień). Na zwolnieniu lekarz wpisał mi kod 1 , że chory powinien leżeć, a omówiłam z nim że nie chcę pracować bo to kwestia stresu. Boję się tej kontroli z ZUSu w sumie u żadnej znajomej nikt nie zawitał, ale boję się że jak wyjdę z domu na głupie zakupy do sklepu żeby zrobić obiad, czy na spacer jak się lepiej poczuję to mogę mieć poważne problemy. Co o tym sądzicie?
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Morwa wrote:
Oooo, stóweczka!Morwa lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Dziewczyny, któraś z Was pisała o kontroli wypłacania świadczenia w ZUSie.
Gdzie tego szukać w PUE czy w ePUAP? Jutro sobie potwierdzę profil w PUE ale jeszcze nie wiem, czy to tam jest takie czytelne i się da wyszukać tą historię po nazwie zasiłek chorobowy albo podobne? -
Helka891 wrote:Ja na wadze dochodzę do wagi sprzed ciąży
czyli z moich 52,4 co zjechałam do 51,9, wzrosło do 52,3 kg
aleee od tak 2-3 dni to juz taki mały brzusio się pojawia
tesciowa stwierdziła, że jak na mnie zawsze płaską to już go widac
a babcie stwierdziły, że gdyby nie wiedziały o ciąży, to by się nie domyśliły
Hehe to i tak masz mala wageja juz waze 67 a co dopiero przed porodem
Mam tylko nadzieje ze niw przytyje tak dużo i to podwojnie jak w 1 ciąży, bo chyba bym wazyla ponad 100ale najwazniejsze, żeby dzieci zdrowe byly , a ja z waga sobie poradze
-
Angela* wrote:Hehe to i tak masz mala wage
ja juz waze 67 a co dopiero przed porodem
Mam tylko nadzieje ze niw przytyje tak dużo i to podwojnie jak w 1 ciąży, bo chyba bym wazyla ponad 100ale najwazniejsze, żeby dzieci zdrowe byly , a ja z waga sobie poradze
Ale ja niska jestemMam zaledwie 164cm
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Ikarzyca wrote:Dziewczyny, któraś z Was pisała o kontroli wypłacania świadczenia w ZUSie.
Gdzie tego szukać w PUE czy w ePUAP? Jutro sobie potwierdzę profil w PUE ale jeszcze nie wiem, czy to tam jest takie czytelne i się da wyszukać tą historię po nazwie zasiłek chorobowy albo podobne?
Panel Świadczeniobiorca, zakładka Zasiłki (z tego co pamietam). Na początku cieżko było mi sie w tym PUE połapać, ale ogólnie co potrzebuje znaleść to nie ma większego problemu. W zakładce Zaświadczenia Lekarskie jest informacja ogólna o Twoim L4 (data, lekarz). -
Morwa wszystkiego co najlepsze
My dzisiaj powiedzieliśmy o ciąży moim rodzicom. Akurat mój tata ma urodziny więc dostał chyba fajny prezent. Mama się popłakała i coś czuję że nie da mi żyć ze swoją nadmierną troską
Za tydzień jedziemy do teściów żeby im powiedzieć że zostaną dziadkami (a tak się składa że w piątek są urodziny teścia).Morwa, emerald_m, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość
[/url]
-
Helka891 wrote:Morwa
Jak coś to wysłałam Ci zapros do przyjaciółekEmerald nakłoniła mnie na dołączenie do grupy
ogromnie się cieszę !
W wiadomości prywatnej wysłałam Ci namiar do siebie na facebookazaproś mnie do znajomych ,wtedy będę mogła dodać Cię do grupy
-
Morwa sto lat i spełnienia najskrytszych marzeń.!!!!!!!
A ja robiłam dzisiaj porządek w szafie i więcej niż połowie sukienek i spodni się nie mieszcze masakra co będzie puzniej zostanie mi ino worek po ziemniakach heheheMorwa, helagazela lubią tę wiadomość