X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cześć dziewczyny,

ostatnio mało się odzywałam, ale przez ostatni tydzień ledwo żyję, wymiotuję prawie po każdym posiłku, ledwo co jem, zero apetytu... schudłam 1kg i mam już serdecznie dość...
    Jutro mam prenatalne na 12:40 - proszę o kciuki!
    już trzymamy <3

Gosiak lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam spać na brzuchu, ale powoli staje się to mało wygodne... brzuszek już mi delikatnie wystaje.

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven po pierwsze to dobrze, że jesteś :) Nadal aktywnie pracujesz? I co do Nifty to długo czekałaś na wynik? My też jesteśmy zdecydowani na Nifty (w poniedziałek będę dzwonić do kliniki i w poniedziałek lub wtorek chcę żeby mi pobrano krew).

W ogóle to ostatnio bolało mnie w klatce piersiowej. Nie byłam pewna czy to od pogody czy jakieś problemy sercowo-krążeniowe a co najlepsze moim ostatnim podejrzeniem jest to, że przyczyną był za mały biustonosz. Nie wiem, ale myślicie że to możliwe?

I witam się w drugim trymestrze :)

Raven lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Madzialenka, gratulacje, super wiesci!

Dziewczyny z aktualnych lub przyszłych rodzin 2+3 lub więcej, mozecie sie podzielić jakimi samochodami jeździcie/będziecie jezdzic?
    Macie jakies opinie, komentarze, no cokolwiek co pomogłoby dokonać wyboru?

My zmienialiśmy samochód w lutym, już z myślą o większej rodzinie i mamy Citroena C4 Grand Picasso. Trochę nieprzekonana byłam co do marki i deski rozdzielczej na środku, ale już się przyzwyczaiłam. Ma z tyłu 3 dzielone fotele, u nas to ważne bo jeszcze przez dłuuugi czas będziemy jeździć z 3 fotelikami. To jest wersja 7-osobowa. W sumie bez znaczenia, choć pewnie ze 2 razy do roku bedzie z nami jechać teściowa, więc spoko. No i bagażnik.. Zazwyczaj wozimy 2 wózki i jeszcze bagaże i daje radę. A jak będzie mało zawsze można na relingach zamontować bagażnik dachowy. Narazie jesteśmy zadowoleni.
    Znajoma 2+3 ma Forda Galaxy (on ma pełnowymiarowe siedzenia w 3 rzędzie), ale na tą półkę cenową nas nie stać. Mi się podobał się też Ford S-Max, ale one też drogie.

helagazela lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam 10 dni na wynik :) 2250 placilam

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Też dzisiaj kończę 1 trymestr :)
    Tak już bardzo czekam żeby przeszły mi te wymioty :(
    W pierwszej ciąży przeszły mi po 14 tygodniu z tym, że zaczęły się omdlenia :(

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję.
    Ja w pierwszej ciąży skończyłam wymiotować w 26tc.... a wtedy zaczęły się przedwczesne skurcze. :/

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też! Ja też kończę dziś 1 trymestr :D

Angela*, FreshMm, Raven, ana167, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałyście o wyprawkach ja w sumie zielona w temacie, myślę a zacznę sobie coś planować i tak mnie wciągnęło, że cały czas przeglądam rzeczy dla dzieci i powiększam listę zakupów :) i tym sposobem mam nowe hobby ;)

FreshMm, Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wyprawce jeszcze nie myślę, rzeczy po córze poszły w świat, więc większość będę musiała kupić od nowa. Na pewno zainwestuję w sporo ubranek z wełny merino. To nam się sprawdziło bardzo z córką - zimą grzeją, latem chłodzą, dziecko nie ma szans się w nich przegrzać. Córkę nosiłam też w chuście i kolejne dziecko też planuję.
    Do kąpieli na pewno wiaderko, w którym dziecko czuje się jak w łonie matki - bardzo nam się sprawdziło, nawet przy ataku kolek córka od razu się uspokajała.
    Szumisia nie mieliśmy, ale biały szum z aplikacji na telefonie bardzo pomagał. Słyszałam, że szumiś jest dość cichy, no i że wyłącza się po 30 minutach, więc to na pewno jego minusy.

Raven lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven też mi się marzy Zosieńka <3

Cudowne wiadomości dziewczyny, gratuluję :)

Gosiak, Raven lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Raven też mi się marzy Zosieńka <3
    I u nas będzie Zosia - jeśli dziewczynka ;)

Raven, moniczko. lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dada1415 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam wszystkie styczniowe mamusie, nas termin na 27.01.2018 rok :) A postanowiłam zapytać Was o coś co od kilku dni spędza mi sen z powiek. Otóż z racji na bardzo wysoki poziom stresu w pracy poszłam na zwolnienie L4 (obecnie mamy 11 tydzień). Na zwolnieniu lekarz wpisał mi kod 1 , że chory powinien leżeć, a omówiłam z nim że nie chcę pracować bo to kwestia stresu. Boję się tej kontroli z ZUSu w sumie u żadnej znajomej nikt nie zawitał, ale boję się że jak wyjdę z domu na głupie zakupy do sklepu żeby zrobić obiad, czy na spacer jak się lepiej poczuję to mogę mieć poważne problemy. Co o tym sądzicie?

Raven lubi tę wiadomość

styczeń - Martynka - czekamy <3 =*
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam Zośkę. Nad imieniem dla Dzidziula będziemy później myśleć.

Ja ledwo żyję, od rana wymiotuję. Czego nie zjem to i tak wróci do porcelany. Dobrze, że Młodą rodzice w tej sytuacji przygarnęli. Jak się jutro nic nie zmieni to nie wiem czy się na szpital nie zdecyduję. Nic jeść nie mogę. :(

P. lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:

Ja ledwo żyję, od rana wymiotuję. Czego nie zjem to i tak wróci do porcelany. Dobrze, że Młodą rodzice w tej sytuacji przygarnęli. Jak się jutro nic nie zmieni to nie wiem czy się na szpital nie zdecyduję. Nic jeść nie mogę. :(

Próbowałaś płyny? Może zupa, smoothie, albo jakaś kaszka chociaż...

Ja już w domciu, wróciliśmy od rodzicow najedzeni, zmęczeni i z obietnicą wielu zaciśniętych kciuków za jutro. :) Wskakuję chyba zaraz pod prysznic i ulokuję się na kanapie z książką, bo na nic więcej nie mam dziś siły...

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Raven jakie świetne wieści :)
    Ja właśnie siedzę na kanapie objedzona bobem ;)
    Jeśli chodzi o samochód to my mamy od kilku miesięcy 7 miejscowy C4 grand Picasso i jesteśmy bardzo zadowoleni.
    Współczuję Wam tych wymiotów, ja mam na plusie już 3 kg :( chyba za bardzo sobie pozwalam.

Raven lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Witajcie,
    Raven jakie świetne wieści :)
    Ja właśnie siedzę na kanapie objedzona bobem ;)
    Jeśli chodzi o samochód to my mamy od kilku miesięcy 7 miejscowy C4 grand Picasso i jesteśmy bardzo zadowoleni.
    Współczuję Wam tych wymiotów, ja mam na plusie już 3 kg :( chyba za bardzo sobie pozwalam.

Hehe kochana ja mam narazie 1.5kg ( bylo we wtorek) i tak sie ograniczam ... Słodyczy nie jem wogole , choć cpraz bardziej mam na nie ochotę: ) nic sie nie martw , zzucimy po porodzie ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:

Biedna Ty , Współczuję... Trzymam kciuki aby jednak Twoj żołądek zaczął współpracować i nie wyrzucal jedzonka :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wadze dochodzę do wagi sprzed ciąży :P czyli z moich 52,4 co zjechałam do 51,9, wzrosło do 52,3 kg :P aleee od tak 2-3 dni to juz taki mały brzusio się pojawia :) tesciowa stwierdziła, że jak na mnie zawsze płaską to już go widac :P a babcie stwierdziły, że gdyby nie wiedziały o ciąży, to by się nie domyśliły :P

Angela* lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś są moje urodziny :D

Z racji tego ,że słodkie mi nie wskazane to mam tylko taki symboliczny torcik , częstujce się :)

t2880673_tmp-18840-20170702-184933-1839302432.jpg

P.s stawiam do tego mleko prosto od krowy i sok pomarańczowy :D

Gosiak, Raven, Paula_29, inessa, BlackCatNorL, emerald_m, Marzycielka111192, natki89, Krokodylica, Rybaaaa, Myszk@ lubią tę wiadomość

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ