X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cześć dziewczyny,

ostatnio mało się odzywałam, ale przez ostatni tydzień ledwo żyję, wymiotuję prawie po każdym posiłku, ledwo co jem, zero apetytu... schudłam 1kg i mam już serdecznie dość...
    Jutro mam prenatalne na 12:40 - proszę o kciuki!
    już trzymamy <3

Gosiak lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam spać na brzuchu, ale powoli staje się to mało wygodne... brzuszek już mi delikatnie wystaje.

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven po pierwsze to dobrze, że jesteś :) Nadal aktywnie pracujesz? I co do Nifty to długo czekałaś na wynik? My też jesteśmy zdecydowani na Nifty (w poniedziałek będę dzwonić do kliniki i w poniedziałek lub wtorek chcę żeby mi pobrano krew).

W ogóle to ostatnio bolało mnie w klatce piersiowej. Nie byłam pewna czy to od pogody czy jakieś problemy sercowo-krążeniowe a co najlepsze moim ostatnim podejrzeniem jest to, że przyczyną był za mały biustonosz. Nie wiem, ale myślicie że to możliwe?

I witam się w drugim trymestrze :)

Raven lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Madzialenka, gratulacje, super wiesci!

Dziewczyny z aktualnych lub przyszłych rodzin 2+3 lub więcej, mozecie sie podzielić jakimi samochodami jeździcie/będziecie jezdzic?
    Macie jakies opinie, komentarze, no cokolwiek co pomogłoby dokonać wyboru?

My zmienialiśmy samochód w lutym, już z myślą o większej rodzinie i mamy Citroena C4 Grand Picasso. Trochę nieprzekonana byłam co do marki i deski rozdzielczej na środku, ale już się przyzwyczaiłam. Ma z tyłu 3 dzielone fotele, u nas to ważne bo jeszcze przez dłuuugi czas będziemy jeździć z 3 fotelikami. To jest wersja 7-osobowa. W sumie bez znaczenia, choć pewnie ze 2 razy do roku bedzie z nami jechać teściowa, więc spoko. No i bagażnik.. Zazwyczaj wozimy 2 wózki i jeszcze bagaże i daje radę. A jak będzie mało zawsze można na relingach zamontować bagażnik dachowy. Narazie jesteśmy zadowoleni.
    Znajoma 2+3 ma Forda Galaxy (on ma pełnowymiarowe siedzenia w 3 rzędzie), ale na tą półkę cenową nas nie stać. Mi się podobał się też Ford S-Max, ale one też drogie.

helagazela lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam 10 dni na wynik :) 2250 placilam

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Też dzisiaj kończę 1 trymestr :)
    Tak już bardzo czekam żeby przeszły mi te wymioty :(
    W pierwszej ciąży przeszły mi po 14 tygodniu z tym, że zaczęły się omdlenia :(

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję.
    Ja w pierwszej ciąży skończyłam wymiotować w 26tc.... a wtedy zaczęły się przedwczesne skurcze. :/

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też! Ja też kończę dziś 1 trymestr :D

Angela*, FreshMm, Raven, ana167, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałyście o wyprawkach ja w sumie zielona w temacie, myślę a zacznę sobie coś planować i tak mnie wciągnęło, że cały czas przeglądam rzeczy dla dzieci i powiększam listę zakupów :) i tym sposobem mam nowe hobby ;)

FreshMm, Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wyprawce jeszcze nie myślę, rzeczy po córze poszły w świat, więc większość będę musiała kupić od nowa. Na pewno zainwestuję w sporo ubranek z wełny merino. To nam się sprawdziło bardzo z córką - zimą grzeją, latem chłodzą, dziecko nie ma szans się w nich przegrzać. Córkę nosiłam też w chuście i kolejne dziecko też planuję.
    Do kąpieli na pewno wiaderko, w którym dziecko czuje się jak w łonie matki - bardzo nam się sprawdziło, nawet przy ataku kolek córka od razu się uspokajała.
    Szumisia nie mieliśmy, ale biały szum z aplikacji na telefonie bardzo pomagał. Słyszałam, że szumiś jest dość cichy, no i że wyłącza się po 30 minutach, więc to na pewno jego minusy.

Raven lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven też mi się marzy Zosieńka <3

Cudowne wiadomości dziewczyny, gratuluję :)

Gosiak, Raven lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Raven też mi się marzy Zosieńka <3
    I u nas będzie Zosia - jeśli dziewczynka ;)

Raven, moniczko. lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dada1415 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam wszystkie styczniowe mamusie, nas termin na 27.01.2018 rok :) A postanowiłam zapytać Was o coś co od kilku dni spędza mi sen z powiek. Otóż z racji na bardzo wysoki poziom stresu w pracy poszłam na zwolnienie L4 (obecnie mamy 11 tydzień). Na zwolnieniu lekarz wpisał mi kod 1 , że chory powinien leżeć, a omówiłam z nim że nie chcę pracować bo to kwestia stresu. Boję się tej kontroli z ZUSu w sumie u żadnej znajomej nikt nie zawitał, ale boję się że jak wyjdę z domu na głupie zakupy do sklepu żeby zrobić obiad, czy na spacer jak się lepiej poczuję to mogę mieć poważne problemy. Co o tym sądzicie?

Raven lubi tę wiadomość

styczeń - Martynka - czekamy <3 =*
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam Zośkę. Nad imieniem dla Dzidziula będziemy później myśleć.

Ja ledwo żyję, od rana wymiotuję. Czego nie zjem to i tak wróci do porcelany. Dobrze, że Młodą rodzice w tej sytuacji przygarnęli. Jak się jutro nic nie zmieni to nie wiem czy się na szpital nie zdecyduję. Nic jeść nie mogę. :(

P. lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:

Ja ledwo żyję, od rana wymiotuję. Czego nie zjem to i tak wróci do porcelany. Dobrze, że Młodą rodzice w tej sytuacji przygarnęli. Jak się jutro nic nie zmieni to nie wiem czy się na szpital nie zdecyduję. Nic jeść nie mogę. :(

Próbowałaś płyny? Może zupa, smoothie, albo jakaś kaszka chociaż...

Ja już w domciu, wróciliśmy od rodzicow najedzeni, zmęczeni i z obietnicą wielu zaciśniętych kciuków za jutro. :) Wskakuję chyba zaraz pod prysznic i ulokuję się na kanapie z książką, bo na nic więcej nie mam dziś siły...

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Raven jakie świetne wieści :)
    Ja właśnie siedzę na kanapie objedzona bobem ;)
    Jeśli chodzi o samochód to my mamy od kilku miesięcy 7 miejscowy C4 grand Picasso i jesteśmy bardzo zadowoleni.
    Współczuję Wam tych wymiotów, ja mam na plusie już 3 kg :( chyba za bardzo sobie pozwalam.

Raven lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Witajcie,
    Raven jakie świetne wieści :)
    Ja właśnie siedzę na kanapie objedzona bobem ;)
    Jeśli chodzi o samochód to my mamy od kilku miesięcy 7 miejscowy C4 grand Picasso i jesteśmy bardzo zadowoleni.
    Współczuję Wam tych wymiotów, ja mam na plusie już 3 kg :( chyba za bardzo sobie pozwalam.

Hehe kochana ja mam narazie 1.5kg ( bylo we wtorek) i tak sie ograniczam ... Słodyczy nie jem wogole , choć cpraz bardziej mam na nie ochotę: ) nic sie nie martw , zzucimy po porodzie ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:

Biedna Ty , Współczuję... Trzymam kciuki aby jednak Twoj żołądek zaczął współpracować i nie wyrzucal jedzonka :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wadze dochodzę do wagi sprzed ciąży :P czyli z moich 52,4 co zjechałam do 51,9, wzrosło do 52,3 kg :P aleee od tak 2-3 dni to juz taki mały brzusio się pojawia :) tesciowa stwierdziła, że jak na mnie zawsze płaską to już go widac :P a babcie stwierdziły, że gdyby nie wiedziały o ciąży, to by się nie domyśliły :P

Angela* lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś są moje urodziny :D

Z racji tego ,że słodkie mi nie wskazane to mam tylko taki symboliczny torcik , częstujce się :)

t2880673_tmp-18840-20170702-184933-1839302432.jpg

P.s stawiam do tego mleko prosto od krowy i sok pomarańczowy :D

Gosiak, Raven, Paula_29, inessa, BlackCatNorL, emerald_m, Marzycielka111192, natki89, Krokodylica, Rybaaaa, Myszk@ lubią tę wiadomość

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ