X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wesel to jeśli nie ma przeciwwskazań to uważam że warto, później nie będzie już tak łatwo z płaczącym noworodkiem :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedz mi Morwa czy jak dołączysz mnie też do fb to moi znajomi zobaczą że właśnie dołączyłam do grupy - takie powiadomienie??
    u mnie jeszcze nikt nie wie i wolę by tak jeszcze zostało :)

chyba muszę swoją dyrekcję poinformować bo planuje jednak iść już na zwolnienie - nie wyrabiam, co wieczór brzuch mnie boli :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    P i jak po wizycie? Dziś miałaś czy coś mi się pomyliło?

Dziś miałam, ale w sumie nic się nie dowiedziałam - okazało się, że Dzidź o milimetr za mały i doktor kazał przyjść w piątek na powtórkę. Plus jedynie taki, że serduszko bije i przyrost do 44 mm. Tylko zmarwił mnie, bo powiedział, że widzi delikatne odklejenie kosmówki - niby niegroźne, ale podejrzewa, że to podwód plamień, które miałam. Trochę mnie to martwi - któraś z Was też to ma? Naczytałam się już w necie, że to groźne. :(

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    a powiedz mi Morwa czy jak dołączysz mnie też do fb to moi znajomi zobaczą że właśnie dołączyłam do grupy - takie powiadomienie??
    u mnie jeszcze nikt nie wie i wolę by tak jeszcze zostało :)

chyba muszę swoją dyrekcję poinformować bo planuje jednak iść już na zwolnienie - nie wyrabiam, co wieczór brzuch mnie boli :(
    Nikt się nie dowie :) grupa tajna i nikt jej nie widzi oprócz nas :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Dziś miałam, ale w sumie nic się nie dowiedziałam - okazało się, że Dzidź o milimetr za mały i doktor kazał przyjść w piątek na powtórkę. Plus jedynie taki, że serduszko bije i przyrost do 44 mm. Tylko zmarwił mnie, bo powiedział, że widzi delikatne odklejenie kosmówki - niby niegroźne, ale podejrzewa, że to podwód plamień, które miałam. Trochę mnie to martwi - któraś z Was też to ma? Naczytałam się już w necie, że to groźne. :(

Lez kochana i odpoczywaj:) Nie zamarrwiaj się na zapas. A to odklejanie to przez krwiaka?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :) masz to w wiadomościach ,prawy górny róg -> zaproszenia :) zaakceptuj to wyślę Ci wiadomość prywatną z namiarem na mojego facebooka :) Zaprosisz mnie do znajomych a ja będę mogła dodać Cię do listy :)

Trochę z tym zabawy ,ale dzięki temu jest zachowana jakaś prywatność i nikt obcy nas nie może czytać ani obserwować :) więc warto się pomęczyć na samym początku ,ale było wszystko ok :)

Dokładnie.
    W tamtej grupie się nie udzielałam bo był tam nie-wiadomo-kto ;)

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie wiem, ale chyba nie, bo doktor nic o krwiaku nie wspominał. Nie bardzo mu się przyglądał, tylko zmierzył malucha i w przelocie stwierdził, że plamienia od tej kosmówki.Leżę i tak sporo , dupka biorę odkąd miałam plamienia, zobaczymy, co się pokaże na USG w pt.

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym weselem to zależy jak się czujesz.
    Ja teraz odmówiłam wesele (w tą sobotę) ze względu na wymioty. Jak bym się dobrze czuła to na pewno bym poszła.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. Ja mialam odklejanie kosmowki,potem zrobiły się ogromne krwiaki. Dużo lezalam i nie dziwgałam przede wszystkim,a jak w zeszłym tyg mialam usg to juz nic nie było widać

P., Krokodylica lubią tę wiadomość

• michalina92 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)ale tu duzo do nadrobienia:) mysmy mieli swoje wesele jak ja bylam w połowie i bylo ok ale zmeczenie wieczorem robilo swoje..pozniej sylwester ze znajomymi tez w restauracji i w styczniu(2miesiece przed rozwiazaniem) 80-tka babci tez z muzyka i sie wszyscy dziwili ze tak szaleje ale to wszystko kwestia samopoczucia,przebiegu calej ciazy i czy ktos lubi takie imprezy

Gratuluje udanych wizyt:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P a pytałaś co z tym bólem krzyża ?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Z tym weselem to zależy jak się czujesz.
    Ja teraz odmówiłam wesele (w tą sobotę) ze względu na wymioty. Jak bym się dobrze czuła to na pewno bym poszła.

Właśnie tak głupio mają, że dać znać czy będzie się do 6 lipca, a wesele dopiero 19 sierpnia. Skąd mam wiedzieć jak będę się czuć?

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    P a pytałaś co z tym bólem krzyża ?

W końcu nie, ta kosmówka mnie zbiła z tropu i zapomniałam. Zapytam w piątek, zapiszę sobie. :)

Girl25 lubi tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale mega zabiegany czas u mnie. Miałam dzisiaj wizytę, wszystko w porządku, lekarka zadowolona więc ja tym bardziej. Wpadłam się pochwalić, bo dowiedzieliśmy się, że w brzuszku rośnie nam zdrowy synek.<3 Już drugi. :D hehe. Rozłożył nogi i podobno nie było wątpliwości. ;) Pozdrawiamy. ;) <3

Krokodylica, emerald_m, Marzycielka111192, P., Paula_29, Patrycja27, helagazela, .aś., Mama-Ali, Jeżyna37, madzia8lenka, kate88:), Żabulka30, Helka891, Morwa, Nadin, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    W końcu nie, ta kosmówka mnie zbiła z tropu i zapomniałam. Zapytam w piątek, zapiszę sobie. :)
    Oki. A może tak jak pisza wyżej wystarczy jak teraz polezysz i będziesz odpoczywać i będzie ok. Przepisał Ci coś lekarz albo zalecił?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Oki. A może tak jak pisza wyżej wystarczy jak teraz polezysz i będziesz odpoczywać i będzie ok. Przepisał Ci coś lekarz albo zalecił?
    Nie, to w ogóle nie jest mój lekarz prowadzący, on tylko robi USG. Ale wyrażał się o tej kosmówce, że to niegroźne. Pociągnę go za język w pt. A moja ginka już wcześniej zaleciła mi dużo odpoczynku i duphaston na plamienia, więc na razie po prostu noe będę się przemęczać. Jestem dobrej myśli na razie :)

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają problem z tarczycą mam pytanie.

W związku z moimi wymiotami dr zlecił mi sporo badań. Wszystkie pozostałe wyszły ok a przy tarczycy mam TSH w normie, ft4 w normie, a ft3 za niskie (bodajże 3,52 przy normie od 4). I teraz pytanie bo mój gin stwierdził że wynik na tyle w porządku że nie będziemy tego ruszać. Jakie u Was doświadczenia w tym temacie? Faktycznie to nie jest taki zły wynik?
    Na początku ciąży te wyniki miałam w normie jeśli ma to jakieś znaczenie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa przyjęłam, czekam na wiadomość. :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach :)
    Wszystko w normie, żadnych odchyleń. Przezierność 1,6, kość nosowa widoczna :) Będzie miał bąbel spory nosek chyba, bo nawet ja widziałam ;)
    CRL 66 mm, tęstno 165, wg doktora to już 13 tydzień ciąży. Termin wg usg to 9 styczeń :)

Jutro idę na PAPPA, także za tydzień zobaczymy co z krwi wyjdzie.

Marzycielka111192, Krokodylica, madzia8lenka, kate88:), helagazela, P., emerald_m, Patrycja27, Morwa, Nadin, Paula_29, Myszk@ lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio budzę się koło 5 i już nie mogę zasnąć, więc się witam ;) córka jeszcze smacznie śpi a matka nie może :)
    Też dziś jadę na pobranie krwi, ale po wczorajszym usg to zwykła formalność. A potem Idę do fryzjera - będę farbować i ciąć - napiję się kawki, poczytam kolorowe magazyny, właśnie tego mi trzeba. Miłego dnia, dziewczyny!

Krokodylica, Jeżyna37, helagazela, emerald_m lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ