Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
a powiedz mi Morwa czy jak dołączysz mnie też do fb to moi znajomi zobaczą że właśnie dołączyłam do grupy - takie powiadomienie??
u mnie jeszcze nikt nie wie i wolę by tak jeszcze zostało
chyba muszę swoją dyrekcję poinformować bo planuje jednak iść już na zwolnienie - nie wyrabiam, co wieczór brzuch mnie boli -
Girl25 wrote:P i jak po wizycie? Dziś miałaś czy coś mi się pomyliło?
Dziś miałam, ale w sumie nic się nie dowiedziałam - okazało się, że Dzidź o milimetr za mały i doktor kazał przyjść w piątek na powtórkę. Plus jedynie taki, że serduszko bije i przyrost do 44 mm. Tylko zmarwił mnie, bo powiedział, że widzi delikatne odklejenie kosmówki - niby niegroźne, ale podejrzewa, że to podwód plamień, które miałam. Trochę mnie to martwi - któraś z Was też to ma? Naczytałam się już w necie, że to groźne.
-
ŚwinkaMinka wrote:a powiedz mi Morwa czy jak dołączysz mnie też do fb to moi znajomi zobaczą że właśnie dołączyłam do grupy - takie powiadomienie??
u mnie jeszcze nikt nie wie i wolę by tak jeszcze zostało
chyba muszę swoją dyrekcję poinformować bo planuje jednak iść już na zwolnienie - nie wyrabiam, co wieczór brzuch mnie boligrupa tajna i nikt jej nie widzi oprócz nas
-
P. wrote:Dziś miałam, ale w sumie nic się nie dowiedziałam - okazało się, że Dzidź o milimetr za mały i doktor kazał przyjść w piątek na powtórkę. Plus jedynie taki, że serduszko bije i przyrost do 44 mm. Tylko zmarwił mnie, bo powiedział, że widzi delikatne odklejenie kosmówki - niby niegroźne, ale podejrzewa, że to podwód plamień, które miałam. Trochę mnie to martwi - któraś z Was też to ma? Naczytałam się już w necie, że to groźne.
Lez kochana i odpoczywaj:) Nie zamarrwiaj się na zapas. A to odklejanie to przez krwiaka? -
Morwa wrote:Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek
masz to w wiadomościach ,prawy górny róg -> zaproszenia
zaakceptuj to wyślę Ci wiadomość prywatną z namiarem na mojego facebooka
Zaprosisz mnie do znajomych a ja będę mogła dodać Cię do listy
Trochę z tym zabawy ,ale dzięki temu jest zachowana jakaś prywatność i nikt obcy nas nie może czytać ani obserwowaćwięc warto się pomęczyć na samym początku ,ale było wszystko ok
Dokładnie.
W tamtej grupie się nie udzielałam bo był tam nie-wiadomo-kto -
W sumie to nie wiem, ale chyba nie, bo doktor nic o krwiaku nie wspominał. Nie bardzo mu się przyglądał, tylko zmierzył malucha i w przelocie stwierdził, że plamienia od tej kosmówki.Leżę i tak sporo , dupka biorę odkąd miałam plamienia, zobaczymy, co się pokaże na USG w pt.
-
Witajcie:)ale tu duzo do nadrobienia:) mysmy mieli swoje wesele jak ja bylam w połowie i bylo ok ale zmeczenie wieczorem robilo swoje..pozniej sylwester ze znajomymi tez w restauracji i w styczniu(2miesiece przed rozwiazaniem) 80-tka babci tez z muzyka i sie wszyscy dziwili ze tak szaleje ale to wszystko kwestia samopoczucia,przebiegu calej ciazy i czy ktos lubi takie imprezy
Gratuluje udanych wizyt:)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Z tym weselem to zależy jak się czujesz.
Ja teraz odmówiłam wesele (w tą sobotę) ze względu na wymioty. Jak bym się dobrze czuła to na pewno bym poszła.
Właśnie tak głupio mają, że dać znać czy będzie się do 6 lipca, a wesele dopiero 19 sierpnia. Skąd mam wiedzieć jak będę się czuć? -
Cześć Dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale mega zabiegany czas u mnie. Miałam dzisiaj wizytę, wszystko w porządku, lekarka zadowolona więc ja tym bardziej. Wpadłam się pochwalić, bo dowiedzieliśmy się, że w brzuszku rośnie nam zdrowy synek.
Już drugi.
hehe. Rozłożył nogi i podobno nie było wątpliwości.
Pozdrawiamy.
Krokodylica, emerald_m, Marzycielka111192, P., Paula_29, Patrycja27, helagazela, .aś., Mama-Ali, Jeżyna37, madzia8lenka, kate88:), Żabulka30, Helka891, Morwa, Nadin, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
P. wrote:W końcu nie, ta kosmówka mnie zbiła z tropu i zapomniałam. Zapytam w piątek, zapiszę sobie.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Girl25 wrote:Oki. A może tak jak pisza wyżej wystarczy jak teraz polezysz i będziesz odpoczywać i będzie ok. Przepisał Ci coś lekarz albo zalecił?
-
Dziewczyny które mają problem z tarczycą mam pytanie.
W związku z moimi wymiotami dr zlecił mi sporo badań. Wszystkie pozostałe wyszły ok a przy tarczycy mam TSH w normie, ft4 w normie, a ft3 za niskie (bodajże 3,52 przy normie od 4). I teraz pytanie bo mój gin stwierdził że wynik na tyle w porządku że nie będziemy tego ruszać. Jakie u Was doświadczenia w tym temacie? Faktycznie to nie jest taki zły wynik?
Na początku ciąży te wyniki miałam w normie jeśli ma to jakieś znaczenie. -
Ja już po badaniach
Wszystko w normie, żadnych odchyleń. Przezierność 1,6, kość nosowa widocznaBędzie miał bąbel spory nosek chyba, bo nawet ja widziałam
CRL 66 mm, tęstno 165, wg doktora to już 13 tydzień ciąży. Termin wg usg to 9 styczeń
Jutro idę na PAPPA, także za tydzień zobaczymy co z krwi wyjdzie.Marzycielka111192, Krokodylica, madzia8lenka, kate88:), helagazela, P., emerald_m, Patrycja27, Morwa, Nadin, Paula_29, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio budzę się koło 5 i już nie mogę zasnąć, więc się witam
córka jeszcze smacznie śpi a matka nie może
Też dziś jadę na pobranie krwi, ale po wczorajszym usg to zwykła formalność. A potem Idę do fryzjera - będę farbować i ciąć - napiję się kawki, poczytam kolorowe magazyny, właśnie tego mi trzeba. Miłego dnia, dziewczyny!Krokodylica, Jeżyna37, helagazela, emerald_m lubią tę wiadomość