X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też przegapiłam drugą grupę na FB :(

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez jakoś to pominęłam. Ale niestety nie bee miala czasy żeby w kiku miejscach pisać

• Vilu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej rzygam :((

Były trzy dni spokoju i myślałam, że może się już hormony wyrównały, ale od wczoraj znowu wiszę nad porcelaną. Mogłoby już odpuścić. A najgorzej po luteinie.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Cześć, ja też przegapiłam drugą grupę na FB :(
    Tobie akurat wysłałam jakiś czas temu zaproszenie do znajomych na Facebooku i chyba wiadomość prywatną tez na facebooku, bo chciałam cie dodać do tej drugiej grupy :) jak coś to przyjmij zaproszenie to Cię dodam :)

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Na 15 dopiero. Zamierzam spać do 13, zjeść umyć się i wyjść :P
    A Ty na którą idziesz? :)

Ja dopiero na 18:00, choć w sumie teraz to już czekam na męża i pewnie niedługo będziemy się zbierać. Muszę wziąć 3 głębokie wdechy. :P

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zaproszenie na wesele pod koniec sierpnia będzie to 19 tc. Zastanawiam się czy iść...

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Mam zaproszenie na wesele pod koniec sierpnia będzie to 19 tc. Zastanawiam się czy iść...

Ja idę 19.08. I jeszcze muszę się przetransportować na drugi koniec Polski ok. 800 km. Ale jak mi lekarz pozwoli to jadę. Przyjaciółka że studiów wychodzi za mąż :)

Myślę, że decyzja zależy właśnie od tego czyje to wesele-jak ktoś bliski to może warto. Przecież nie musisz szaleć jakoś szczególnie. Poprzednio byłam na dwóch weselach. Pierwsze ok. 3 miesiąca, normalnie się bawiłam, nie najadłam się tylko przez mdłości. Drugie ok 6-7 miesiąca. Ale tam już tylko spokojne tańce i więcej czasu za stołem.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, wysłałam Ci zaproszenie na fb i wysłałam wiadomość :)

Co do wesela to ja bym szła. Dwa tygodnie temu byłam, wyszalalam sie jak nigdy. Teraz w sobotę kolejne. W 19tc moze mniej bym skakała, ale bym poszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 17:13

Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Ja w 1. ciąży byłam na weselach w 4 i 8 mcu. Szczerze to więcej się pobawiłam z większym brzuchem. No tylko 2 dni później na wizycie okazało się, że szyjka zgładzona i 1.5 cm rozwarcia. Skierowanie na ktg, a tam skurcze, no i szpital...
    Tylko to były wesela mojej siostry i brata więc nie wyobrażam sobie nie być. Poprosiłam tylko o pokój, żeby w razie czego móc odpocząć.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tobie akurat wysłałam jakiś czas temu zaproszenie do znajomych na Facebooku i chyba wiadomość prywatną tez na facebooku, bo chciałam cie dodać do tej drugiej grupy :) jak coś to przyjmij zaproszenie to Cię dodam :)
    Już znalazłam :) i dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 17:16

Morwa lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    ech to musi byc straszne ;/. tym bardziej musimy sie cieszyc nawet jak wymiotujemy bo to jeden z objawow i tez oznacza ze jest ok, szwagierka tez prawie cala ciaze wymiotowala

Kuzynka wymiotowała od początku. Po wszytkim. W 7 tc widziała serduszko, a na kolejnej wizycie w 13 tc zarodek obumarły i wiek określony na 6-7 tc. Czyli niedługo po wizycie musiał obumrzeć. Rzygała cały czas. Nawet w drodze na wizytę w 13 tc musiała się zatrzymać by oddać zawartość żołądka...

Ale to taki jeden przypadek.
    Ja rzygałam w obu ciążach do końca 2 trym. a było wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 17:21

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Ja mam 2 wesela 2wrzesnia i 23 wrzesnia ;) 2 ide jesli będzie wszystko dobrze no mam na miejscu , a 23 raczej nie bo musimy dojechać 300km ... ;)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za niecałe dwa tygodnie jedziemy do Polski 850 km i na drugi dzień idziemy na wesele :) dzień przed wyjazdem idziemy na wizytę więc jak lekarz nie będzie widział żadnych "ale" to jedziemy i mam zamiar nie żałować sobie jedzenia :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was patrzyła w chiński kalendarz płci? Ciekawa jestem, u mnie z pierwszej ciąży się sprawdziło, teraz pokazuje że niby chłopak;), no ciekawe

Wg chińskiego kalendarza moja 2 córka powinna być chłopcem ;-P może i coś w tym jest, bo chyba będzie chłopczycą :-P

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Ja mam zapro w 28 tygodniu :P i też się zastanawiam, ale raczej pójdziemy ;)

Angela* lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!

Ja jak zwykle padam po pracy. :/

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 7 października swoje wesele w Polsce i mam zamiar na nim być ;) Najgorzej że suknia kupiona zanim się okazało, że w ciąży jestem, ale już rozmawiałam z salonem i postarają się ją przeszyć :P

Morwa, Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy za 2 tygodnie i w sumie żadnych przeciwwskazań nie widzę.Oczywiście nie będę szaleć ale trochę potańczyć można w koncu w ciąży nikt ruchu nie zabrania chyba że jest zagrożona. Ja np chodzę na siłownię.jeżdżę sobie na rowerku i chodzę szybszym krokiem na bieżni. Z tym że przed ciążą regularnie chodziłam 3-4 z w tygodniu na fitness.
    W pierwszej ciąży w 7 mcu byłam na firmowej imprezie i nawet sporo potańczyłam
    Muszę się tylko pilnować z jedzeniem bo pewnie po zjedzeniu większej ilości będzie mnie bolał żołądek no i zgaga

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaa twoja kuzynka mogła mieć już objawy zatrucia własnego organizmu - poronienie zatrzymane może być niebezpieczne nawet dla życia kobiety, moja poprzednia ciąża obumarła w 8 tygodniu a krwawienia dostałam dopiero w 11 :( i też czułam "objawy", byłam nawet przekonana że to już pierwsze ruchy dziecka :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P i jak po wizycie? Dziś miałaś czy coś mi się pomyliło?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ