Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nadin wrote:Cześć, ja też przegapiłam drugą grupę na FB
jak coś to przyjmij zaproszenie to Cię dodam
-
Koniczyka wrote:Na 15 dopiero. Zamierzam spać do 13, zjeść umyć się i wyjść
A Ty na którą idziesz?
Ja dopiero na 18:00, choć w sumie teraz to już czekam na męża i pewnie niedługo będziemy się zbierać. Muszę wziąć 3 głębokie wdechy. -
Aenu wrote:Mam zaproszenie na wesele pod koniec sierpnia będzie to 19 tc. Zastanawiam się czy iść...
Ja idę 19.08. I jeszcze muszę się przetransportować na drugi koniec Polski ok. 800 km. Ale jak mi lekarz pozwoli to jadę. Przyjaciółka że studiów wychodzi za mąż
Myślę, że decyzja zależy właśnie od tego czyje to wesele-jak ktoś bliski to może warto. Przecież nie musisz szaleć jakoś szczególnie. Poprzednio byłam na dwóch weselach. Pierwsze ok. 3 miesiąca, normalnie się bawiłam, nie najadłam się tylko przez mdłości. Drugie ok 6-7 miesiąca. Ale tam już tylko spokojne tańce i więcej czasu za stołem.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Morwa, wysłałam Ci zaproszenie na fb i wysłałam wiadomość
Co do wesela to ja bym szła. Dwa tygodnie temu byłam, wyszalalam sie jak nigdy. Teraz w sobotę kolejne. W 19tc moze mniej bym skakała, ale bym poszłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 17:13
Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Aenu wrote:Mam zaproszenie na wesele pod koniec sierpnia będzie to 19 tc. Zastanawiam się czy iść...
Ja w 1. ciąży byłam na weselach w 4 i 8 mcu. Szczerze to więcej się pobawiłam z większym brzuchem. No tylko 2 dni później na wizycie okazało się, że szyjka zgładzona i 1.5 cm rozwarcia. Skierowanie na ktg, a tam skurcze, no i szpital...
Tylko to były wesela mojej siostry i brata więc nie wyobrażam sobie nie być. Poprosiłam tylko o pokój, żeby w razie czego móc odpocząć. -
Morwa wrote:Tobie akurat wysłałam jakiś czas temu zaproszenie do znajomych na Facebooku i chyba wiadomość prywatną tez na facebooku, bo chciałam cie dodać do tej drugiej grupy
jak coś to przyjmij zaproszenie to Cię dodam
i dziękuję :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 17:16
Morwa lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:ech to musi byc straszne ;/. tym bardziej musimy sie cieszyc nawet jak wymiotujemy bo to jeden z objawow i tez oznacza ze jest ok, szwagierka tez prawie cala ciaze wymiotowala
Kuzynka wymiotowała od początku. Po wszytkim. W 7 tc widziała serduszko, a na kolejnej wizycie w 13 tc zarodek obumarły i wiek określony na 6-7 tc. Czyli niedługo po wizycie musiał obumrzeć. Rzygała cały czas. Nawet w drodze na wizytę w 13 tc musiała się zatrzymać by oddać zawartość żołądka...
Ale to taki jeden przypadek.
Ja rzygałam w obu ciążach do końca 2 trym. a było wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 17:21
-
My za niecałe dwa tygodnie jedziemy do Polski 850 km i na drugi dzień idziemy na wesele
dzień przed wyjazdem idziemy na wizytę więc jak lekarz nie będzie widział żadnych "ale" to jedziemy i mam zamiar nie żałować sobie jedzenia
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
annaki wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was patrzyła w chiński kalendarz płci? Ciekawa jestem, u mnie z pierwszej ciąży się sprawdziło, teraz pokazuje że niby chłopak;), no ciekawe
Wg chińskiego kalendarza moja 2 córka powinna być chłopcem ;-P może i coś w tym jest, bo chyba będzie chłopczycą -
i też się zastanawiam, ale raczej pójdziemy
Angela* lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
My jedziemy za 2 tygodnie i w sumie żadnych przeciwwskazań nie widzę.Oczywiście nie będę szaleć ale trochę potańczyć można w koncu w ciąży nikt ruchu nie zabrania chyba że jest zagrożona. Ja np chodzę na siłownię.jeżdżę sobie na rowerku i chodzę szybszym krokiem na bieżni. Z tym że przed ciążą regularnie chodziłam 3-4 z w tygodniu na fitness.
W pierwszej ciąży w 7 mcu byłam na firmowej imprezie i nawet sporo potańczyłam
Muszę się tylko pilnować z jedzeniem bo pewnie po zjedzeniu większej ilości będzie mnie bolał żołądek no i zgaga -
Rybaa twoja kuzynka mogła mieć już objawy zatrucia własnego organizmu - poronienie zatrzymane może być niebezpieczne nawet dla życia kobiety, moja poprzednia ciąża obumarła w 8 tygodniu a krwawienia dostałam dopiero w 11
i też czułam "objawy", byłam nawet przekonana że to już pierwsze ruchy dziecka