X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 174cm i na razie ma jakieś +2kg

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też się witam w 2 trymestrze juhu! :D :D

Helka891, Dorka87, Ikarzyca, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam 15 tydzień i ani razu nie przytulałam toalety :)
    Niedobrze czasem mi było ale odbiło mi się i przeszło

Szczęściara!!!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • annaki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja jeszcze tydzień stresu, ach jak bym chciała już 2 trymestr,ale jeszcze tylko albo aż 2 tyg,
    U nas o ciąży rodzice wiedzieli tuż po teście;p, oczywiście rozpowiedzieli części rodzinie, ż tego co widzę chyba sporą część Was starała się jakiś czas? Ja muszę przyznać że zarówno pierwsza ciąża jak i tą była hmmm z zaskoczenia ;), w sumie nie myślałam o drugim dziecku, jakos tak wygodniej było, córa już duża,samodzielna, ja myślałam ciągle że jednak wiek już nie ten, ale wszystkie rzeczy po córce ciagle trzymalam w piwnicy hehe,no ale jak już się dowiedziałam to mimo wielu obaw jestem bardzo szczeliwa, pełna obaw przed wizytami ale dobrej myśli, musi być dobrze
    Jeśli chodzi o zachcianki to chipsy i ogólnie słone rzeczy, no sól mogłabym chyba jeść prosto z kubka hehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach.
    U mnie dziś sukces, bo tylko raz na chwilę nie zemdliło :D, żebym tylko nie wypowiedziała w złą godzinę ;)

I w ogóle jakoś więcej energii mam, choć jak sie rozejrzeć po domu to tego nie widać :D. Ale wróciłam z zakupów obładowana siatami, wstawiłam obiad i stwierdziłam że muszę odpocząć;)

Ja mam wizytę w kolejny wtorek, potem środa wizyta u genetyka z wynikami krwi na pappa i czekam do 27 lipca, bo mam nadzieje ze bede juz wiedziała kto we mnie mieszka :).Chciałabym już jakies ciuszki kupić :D, choc po córce mam mnóóóswto rzeczy unisex 56 i 62. No i zwykła ciekawość mnie zżera :)

Ale fajnie że już tyle z nas jest na tym drugim etapie ;), w grudniu pewnie będziemy się zastanawiały która rozpakuje sie najwcześniej :)

Krokodylica, Jeżyna37 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dokładnie swoje trzeba wycierpiec a mi dalej nic szczególnego nie jest poza tym ze sikam często jem i często śpię przez dzień ale nie zawsze i dlatego mam stresa czy jest ok skoro aż za dobrze się czuję ale tak mam od początku i do tej pory jest ok więc może będzie dalej . Czasami tylko w tym krzyżu ale rzadko i tylko jak za dużo leżę .

A którym tyg była twoja koleżanka?

W 8 dopiero ale widziała już na ostatniej wizycie serduszko. :(

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze za wolno bilo?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie biło za wolno...
    Przecież tak się zdarza.
    Biedna, tak mi jej szkoda.

A ja jakoś przetrwam moje wymioty byle było dobrze.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam 15 tydzień i ani razu nie przytulałam toalety :)
    Niedobrze czasem mi było ale odbiło mi się i przeszło

Ja tylko raz.. po nospie :D Tak to luz , żadnych mdłości... A pupa rośnie :P

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja tylko raz.. po nospie :D Tak to luz , żadnych mdłości... A pupa rośnie :P
    Dokladnie, mamy szczęście :D u mnie też waga idzie w górę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 13:24

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie nie biło za wolno...
    Przecież tak się zdarza.
    Biedna, tak mi jej szkoda.

A ja jakoś przetrwam moje wymioty byle było dobrze.
    ech to musi byc straszne ;/. tym bardziej musimy sie cieszyc nawet jak wymiotujemy bo to jeden z objawow i tez oznacza ze jest ok, szwagierka tez prawie cala ciaze wymiotowala

dxomanli5dlutv4a.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was patrzyła w chiński kalendarz płci? Ciekawa jestem, u mnie z pierwszej ciąży się sprawdziło, teraz pokazuje że niby chłopak;), no ciekawe

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas tak: kość nosowa jest, przezierność karkowa super, wszystko pozostałe też, dzieć ma 7,8cm i raczej chłopak, pokazywała nam z czego wyrośnie siusiak ;) termin się przesunął na 02.01

annaki, moniczko., inessa, ana167, helagazela, Marzycielka111192, Jeżyna37, Paula_29, Morwa, P., Krokodylica, emerald_m, kate88:), Raven, Patrycja27, Myszk@ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Kochane czytam ale nie pisze jakos mam dni ze nie mam wogole energii do tego mdlosci caly czas mam i ta mega wrazliwosc na zapachy. U nas rodzice jeszcze nie wiedza chcemy powiedziec w czwartek po prenatalnych badaniach z synkiem podobnie powiedzielismy wczesniej boimy sie po naszych przrjsciach. No i wczoraj weszlismy w 2 trymestr wg USG. No i od poczatku cuazy schudlam juz ponad 2 kg. Co do wyprawki wiele rzeczy mam a reszta zalezy jaka bedzie plec dxiecka a to pewnie jeszcze troche czasu minie zanim sie dowiemy. Wspieram kazda z Was zwlaszcza wizytujace dzisiaj ❤❤❤ dobrego popoludnia zycze ☺

Angela*, Raven, Paula_29 lubią tę wiadomość

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, świetnie! :)

Apropos wymiotów... dziś mam gorszy dzień, ale rano w trakcie śniadania zjadłam witaminy prenatalne i duphaston, a po 15 minutach zwymiotowałam. W takim przypadku pominąć dawkę?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was patrzyła w chiński kalendarz płci? Ciekawa jestem, u mnie z pierwszej ciąży się sprawdziło, teraz pokazuje że niby chłopak;), no ciekawe
    tak, sprawdzalam ostatnio i wyszla dziewczynka :P. Po nocach sni mi sie chlopak czyli albo naprwde sni mi sie na odwrot albo wysnie chlopaka :P.

Mialam dzis ochote na fast-food i wzielam kanapke grillowa niby fastfood ale chyba nie jest strasznie niezdrowe bo do bulki daja kukurydze, kurczak, pomiod, ogorka, pekinska, ser i podgzrewaja w takim czyms jak bulke do hot-doga na stacjach. Robia to na widoku. Lepsze to niz KFC chociaz zjadlabym hot winksy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 13:45

dxomanli5dlutv4a.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    ech to musi byc straszne ;/. tym bardziej musimy sie cieszyc nawet jak wymiotujemy bo to jeden z objawow i tez oznacza ze jest ok, szwagierka tez prawie cala ciaze wymiotowala
    No nie zawsze to dobry znak... ja mimo poronienia zatrzymanego w zeszłej ciąży wymiotowałam jeszcze jakiś czas jak kot, ech... zanim organizm się zczaił, że coś jest nie tak i objawy zmalały, ale i tak nie ustąpiły całkowicie...
    Za to teraz mam objawy nikłe, a wszystko jest OK ;) więc natura taka psikusowata trochę jest ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No to u nas tak: kość nosowa jest, przezierność karkowa super, wszystko pozostałe też, dzieć ma 7,8cm i raczej chłopak, pokazywała nam z czego wyrośnie siusiak ;) termin się przesunął na 02.01
    Super! <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z chinskiego kalendarza plci przy trzech ciazach wychodzila dziewczynka.
    W pierwszych dwoch urodzilam chlopcow, czyli teraz tez facet??? aaaaa ;-P

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja jeszcze tydzień stresu, ach jak bym chciała już 2 trymestr,ale jeszcze tylko albo aż 2 tyg,
    U nas o ciąży rodzice wiedzieli tuż po teście;p, oczywiście rozpowiedzieli części rodzinie, ż tego co widzę chyba sporą część Was starała się jakiś czas? Ja muszę przyznać że zarówno pierwsza ciąża jak i tą była hmmm z zaskoczenia ;), w sumie nie myślałam o drugim dziecku, jakos tak wygodniej było, córa już duża,samodzielna, ja myślałam ciągle że jednak wiek już nie ten, ale wszystkie rzeczy po córce ciagle trzymalam w piwnicy hehe,no ale jak już się dowiedziałam to mimo wielu obaw jestem bardzo szczeliwa, pełna obaw przed wizytami ale dobrej myśli, musi być dobrze
    Jeśli chodzi o zachcianki to chipsy i ogólnie słone rzeczy, no sól mogłabym chyba jeść prosto z kubka hehe
    U mnie też ciąża nie planowana. Zresztą moja pierwsza ciąża też nie była, druga trochę bardziej ;)
    Ja mam zachcianki na owoce, kwaśne, ostatnio agrest i wiśnie szklanki wcinam namiętnie :)

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ