X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 174cm i na razie ma jakieś +2kg

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też się witam w 2 trymestrze juhu! :D :D

Helka891, Dorka87, Ikarzyca, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam 15 tydzień i ani razu nie przytulałam toalety :)
    Niedobrze czasem mi było ale odbiło mi się i przeszło

Szczęściara!!!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • annaki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja jeszcze tydzień stresu, ach jak bym chciała już 2 trymestr,ale jeszcze tylko albo aż 2 tyg,
    U nas o ciąży rodzice wiedzieli tuż po teście;p, oczywiście rozpowiedzieli części rodzinie, ż tego co widzę chyba sporą część Was starała się jakiś czas? Ja muszę przyznać że zarówno pierwsza ciąża jak i tą była hmmm z zaskoczenia ;), w sumie nie myślałam o drugim dziecku, jakos tak wygodniej było, córa już duża,samodzielna, ja myślałam ciągle że jednak wiek już nie ten, ale wszystkie rzeczy po córce ciagle trzymalam w piwnicy hehe,no ale jak już się dowiedziałam to mimo wielu obaw jestem bardzo szczeliwa, pełna obaw przed wizytami ale dobrej myśli, musi być dobrze
    Jeśli chodzi o zachcianki to chipsy i ogólnie słone rzeczy, no sól mogłabym chyba jeść prosto z kubka hehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach.
    U mnie dziś sukces, bo tylko raz na chwilę nie zemdliło :D, żebym tylko nie wypowiedziała w złą godzinę ;)

I w ogóle jakoś więcej energii mam, choć jak sie rozejrzeć po domu to tego nie widać :D. Ale wróciłam z zakupów obładowana siatami, wstawiłam obiad i stwierdziłam że muszę odpocząć;)

Ja mam wizytę w kolejny wtorek, potem środa wizyta u genetyka z wynikami krwi na pappa i czekam do 27 lipca, bo mam nadzieje ze bede juz wiedziała kto we mnie mieszka :).Chciałabym już jakies ciuszki kupić :D, choc po córce mam mnóóóswto rzeczy unisex 56 i 62. No i zwykła ciekawość mnie zżera :)

Ale fajnie że już tyle z nas jest na tym drugim etapie ;), w grudniu pewnie będziemy się zastanawiały która rozpakuje sie najwcześniej :)

Krokodylica, Jeżyna37 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dokładnie swoje trzeba wycierpiec a mi dalej nic szczególnego nie jest poza tym ze sikam często jem i często śpię przez dzień ale nie zawsze i dlatego mam stresa czy jest ok skoro aż za dobrze się czuję ale tak mam od początku i do tej pory jest ok więc może będzie dalej . Czasami tylko w tym krzyżu ale rzadko i tylko jak za dużo leżę .

A którym tyg była twoja koleżanka?

W 8 dopiero ale widziała już na ostatniej wizycie serduszko. :(

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze za wolno bilo?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie biło za wolno...
    Przecież tak się zdarza.
    Biedna, tak mi jej szkoda.

A ja jakoś przetrwam moje wymioty byle było dobrze.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam 15 tydzień i ani razu nie przytulałam toalety :)
    Niedobrze czasem mi było ale odbiło mi się i przeszło

Ja tylko raz.. po nospie :D Tak to luz , żadnych mdłości... A pupa rośnie :P

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja tylko raz.. po nospie :D Tak to luz , żadnych mdłości... A pupa rośnie :P
    Dokladnie, mamy szczęście :D u mnie też waga idzie w górę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 13:24

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie nie biło za wolno...
    Przecież tak się zdarza.
    Biedna, tak mi jej szkoda.

A ja jakoś przetrwam moje wymioty byle było dobrze.
    ech to musi byc straszne ;/. tym bardziej musimy sie cieszyc nawet jak wymiotujemy bo to jeden z objawow i tez oznacza ze jest ok, szwagierka tez prawie cala ciaze wymiotowala

dxomanli5dlutv4a.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was patrzyła w chiński kalendarz płci? Ciekawa jestem, u mnie z pierwszej ciąży się sprawdziło, teraz pokazuje że niby chłopak;), no ciekawe

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas tak: kość nosowa jest, przezierność karkowa super, wszystko pozostałe też, dzieć ma 7,8cm i raczej chłopak, pokazywała nam z czego wyrośnie siusiak ;) termin się przesunął na 02.01

annaki, moniczko., inessa, ana167, helagazela, Marzycielka111192, Jeżyna37, Paula_29, Morwa, P., Krokodylica, emerald_m, kate88:), Raven, Patrycja27, Myszk@ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Kochane czytam ale nie pisze jakos mam dni ze nie mam wogole energii do tego mdlosci caly czas mam i ta mega wrazliwosc na zapachy. U nas rodzice jeszcze nie wiedza chcemy powiedziec w czwartek po prenatalnych badaniach z synkiem podobnie powiedzielismy wczesniej boimy sie po naszych przrjsciach. No i wczoraj weszlismy w 2 trymestr wg USG. No i od poczatku cuazy schudlam juz ponad 2 kg. Co do wyprawki wiele rzeczy mam a reszta zalezy jaka bedzie plec dxiecka a to pewnie jeszcze troche czasu minie zanim sie dowiemy. Wspieram kazda z Was zwlaszcza wizytujace dzisiaj ❤❤❤ dobrego popoludnia zycze ☺

Angela*, Raven, Paula_29 lubią tę wiadomość

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, świetnie! :)

Apropos wymiotów... dziś mam gorszy dzień, ale rano w trakcie śniadania zjadłam witaminy prenatalne i duphaston, a po 15 minutach zwymiotowałam. W takim przypadku pominąć dawkę?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was patrzyła w chiński kalendarz płci? Ciekawa jestem, u mnie z pierwszej ciąży się sprawdziło, teraz pokazuje że niby chłopak;), no ciekawe
    tak, sprawdzalam ostatnio i wyszla dziewczynka :P. Po nocach sni mi sie chlopak czyli albo naprwde sni mi sie na odwrot albo wysnie chlopaka :P.

Mialam dzis ochote na fast-food i wzielam kanapke grillowa niby fastfood ale chyba nie jest strasznie niezdrowe bo do bulki daja kukurydze, kurczak, pomiod, ogorka, pekinska, ser i podgzrewaja w takim czyms jak bulke do hot-doga na stacjach. Robia to na widoku. Lepsze to niz KFC chociaz zjadlabym hot winksy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 13:45

dxomanli5dlutv4a.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    ech to musi byc straszne ;/. tym bardziej musimy sie cieszyc nawet jak wymiotujemy bo to jeden z objawow i tez oznacza ze jest ok, szwagierka tez prawie cala ciaze wymiotowala
    No nie zawsze to dobry znak... ja mimo poronienia zatrzymanego w zeszłej ciąży wymiotowałam jeszcze jakiś czas jak kot, ech... zanim organizm się zczaił, że coś jest nie tak i objawy zmalały, ale i tak nie ustąpiły całkowicie...
    Za to teraz mam objawy nikłe, a wszystko jest OK ;) więc natura taka psikusowata trochę jest ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No to u nas tak: kość nosowa jest, przezierność karkowa super, wszystko pozostałe też, dzieć ma 7,8cm i raczej chłopak, pokazywała nam z czego wyrośnie siusiak ;) termin się przesunął na 02.01
    Super! <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z chinskiego kalendarza plci przy trzech ciazach wychodzila dziewczynka.
    W pierwszych dwoch urodzilam chlopcow, czyli teraz tez facet??? aaaaa ;-P

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja jeszcze tydzień stresu, ach jak bym chciała już 2 trymestr,ale jeszcze tylko albo aż 2 tyg,
    U nas o ciąży rodzice wiedzieli tuż po teście;p, oczywiście rozpowiedzieli części rodzinie, ż tego co widzę chyba sporą część Was starała się jakiś czas? Ja muszę przyznać że zarówno pierwsza ciąża jak i tą była hmmm z zaskoczenia ;), w sumie nie myślałam o drugim dziecku, jakos tak wygodniej było, córa już duża,samodzielna, ja myślałam ciągle że jednak wiek już nie ten, ale wszystkie rzeczy po córce ciagle trzymalam w piwnicy hehe,no ale jak już się dowiedziałam to mimo wielu obaw jestem bardzo szczeliwa, pełna obaw przed wizytami ale dobrej myśli, musi być dobrze
    Jeśli chodzi o zachcianki to chipsy i ogólnie słone rzeczy, no sól mogłabym chyba jeść prosto z kubka hehe
    U mnie też ciąża nie planowana. Zresztą moja pierwsza ciąża też nie była, druga trochę bardziej ;)
    Ja mam zachcianki na owoce, kwaśne, ostatnio agrest i wiśnie szklanki wcinam namiętnie :)

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ