X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie.
    Mało się tu udzielam bo mam malutko czasu.Dużo pracuje a jak mam wolne to poświęcam się córeczce.Jak pójde na zwolnienie to napewno nadrobie was;p)
    W Piątek miałam badania prenatalne.Z dzidziusiem wszystko dobrze.Miał 6 cm:)Brzuszek już mi wywaliło;)ale w drugiej ciąży wydaje mi się że szybciej rośnie bo już jest rozciągnięty.

Nieznajoma123 badania prenatalne polegają głównie na pomiarach dzidziusia po przez USG.Bardzo ważne w tym badaniu są pomiary przezierności karku i kości nosowej.

Trzymam za wszystkie wizytujące kciuki;)

Na fb czasem coś skrobne ale postaram się i tu.

Krokodylica, helagazela, kate88:), P., Paula_29, Raven lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, życzę samych dobrych informacji.

P. lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja mieszkam koło Frankfurt am Main więc troszkę do siebie mamy :)
    Pierwsze dziecko też tutaj urodziłaś?
    Tak córka też tutaj urodzona więc w sumie już wiem czego się spodziewać, lekarkę mam polkę więc ok, prowadziła moją pierwszą ciążę i byłam bardzo zadowolona z jej opieki, szpital mam blisko i też jest sprawdzony, pozostaje tylko czekać

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Tak córka też tutaj urodzona więc w sumie już wiem czego się spodziewać, lekarkę mam polkę więc ok, prowadziła moją pierwszą ciążę i byłam bardzo zadowolona z jej opieki, szpital mam blisko i też jest sprawdzony, pozostaje tylko czekać
    Ja też mam polskiego lekarza, polską położną też już zaklepałam bo u Nas za dużo ich nie ma więc kto pierwszy ten lepszy. Ja niestety nie wiem czego się spodziewać więc mam skres straszny ale jeszcze tego tak nie odczuwam że będę rodzić w innym kraju. Podejrzewam że jak już będę na wolnym w domu to wtedy z nudów zacznę wymyślać i się stresować

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! <3 <3 <3

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny !
    Ja jestem załamana - mam rwę kulszową.. Pierwszy raz w życiu coś nie tak z kręgosłupem ....

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Powiem Wam dziewczyny że dość mam tego rzygania, wymiekam już, ale dzisiaj byłam odwiedzić w szpitalu koleżankę która poronila :( nawet nie jestem w stanie pomyśleć jak ona cierpi teraz :(
    I pomyślałam sobie że zniose to całe rzyganie byle by dzidziuś był zdrowy
    Dokładnie swoje trzeba wycierpiec a mi dalej nic szczególnego nie jest poza tym ze sikam często jem i często śpię przez dzień ale nie zawsze i dlatego mam stresa czy jest ok skoro aż za dobrze się czuję ale tak mam od początku i do tej pory jest ok więc może będzie dalej . Czasami tylko w tym krzyżu ale rzadko i tylko jak za dużo leżę .

A którym tyg była twoja koleżanka?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ani w pierwszej ciąży ani teraz nie wymiotowalam za to bardzo dużo jem, dlatego współczuję dolegliwości, na pewno potrafią wymęczyć, moja lekarka pytała ostatnio na wizycie jak się czuje i śmiałam się że tak dobrze że aż się boję że to źle:), mimo że to druga ciąża i drugi raz żadnych dolegliwości, powiedział a wtedy że jak mama się dobrze czuje to i dziecko się dobrze czuje więc tylko się cieszyć, no więc cóż cieszę się że w sumie jest ok, ale wiadomo jest zawsze jakieś ziarnko niepokoju

Girl25 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki to mnie bardzo pocieszylas :).

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam 15 tydzień i ani razu nie przytulałam toalety :)
    Niedobrze czasem mi było ale odbiło mi się i przeszło

Gosiak, Krokodylica, Patrycja27, kate88:) lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    ja zaczynam 12tc :-). prenatalne za 10 dni :-)
    ja mam mdłości czasami o różnych porach - muszę jeść wtedy. Co do sikania to sikam dużo.... masakra. W poprzedniej ciąży też dopiero w 3trym. A teraz strach wyjść z domu czasem :-)

Dziewczyny czy niestrawność po zjedzeniu czegoś może być groźna? @ razy zdarzyło mi sie coś zjeść i potem miałam ból brzucha i brzydko mówiąc pogoniło mnie - ale w obu przypadkach jednorazowo tzn wyrzuciłam z ciała co trzeba i przeszło. Nikt kto jadł ze mną tak nie mił. Wczoraj tez jadłam to co cała rodzina i niestety pogoniło mnie trochę - i nie wiem czy za duzo nie zjadłam czy cos mi zaszkodziło.
    Żadnej biegunki potem nie było - tylko jednorazowa :-)

Ja mam ciągle niskie cisnienie około 100/65...... masakra jakaś. Gin mówił że ok, ale ja się czuję jak zwłoki. Pije słaba kawke ale nie pomaga .

Ostatnio mam zachcianki na fast foody. Czasami marze o hamburgerze. Przegrałam ze soba i kupiłam wielka paczke chipsów ehhh tez macie na takie coś?
    W poprzedniej ciązy odrzucało mnie wręcz od chopsów.....
    teraz odrzuca mnie od kawy, lodów i ciast z kremami

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mowilał jeszcze wszytskim. Wiedzą o ciązy teściowie i moi rodzice i siostra. I teraz mama wygadała sie swojej przyjaciółce. A reszta rodziny nie wiem i szczerze to nie chcężeby wiedzieli na razie. Jakos tak nie wiem czemu nawet. Maz by chciał rodzeństwu powiedziec ale ja jakos nie chce im móowić

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja nie mowilał jeszcze wszytskim. Wiedzą o ciązy teściowie i moi rodzice i siostra. I teraz mama wygadała sie swojej przyjaciółce. A reszta rodziny nie wiem i szczerze to nie chcężeby wiedzieli na razie. Jakos tak nie wiem czemu nawet. Maz by chciał rodzeństwu powiedziec ale ja jakos nie chce im móowić
    A która masz już tc?
    Ja też często mam problemy z jelitami. Wydaje mi się że czasem coś zjem i po prostu mój maluszek tego nie chce więc od razu goni na kibelek :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam 12tc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze faktycznie. Albo za duzo jem bo czasami więcej niz faktycznie mogę :-D

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    zaczęłam 12tc :-)
    My rodzeństwu I rodzicom powiedzieliśmy już w 7 :)
    W pracy jeszcze nie wiedzą

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tym tętnem? To prawda że niższe to chłopiec a wyższe to dziewczynka? Dzisiaj mąż policzył na detektorze że jest 159-160. Macie jakieś przykłady że to się sprawdziło? :)
    ja mam 156 :P i niby dziewczynka, ale się okaże :) chociaż w takie rzeczy mało wierzę ;p
    Poza tym witam się w II trymestrze! :D

Marzycielka111192, P., Krokodylica lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Ja dziś mam usg genetyczne ok 18 :) jakoś zleciało.. i do tego tylko 2 tyg. do urlopu/przeprowadzki. Dziś oddałam krew na morfologię oraz glukozę, plus TSH i ft4. Wydaje mi się ze powoli wpadam w objawy niedoczynnosci, obstawiam TSH ok 2. W domu jak coś mam już dawkę większa (137,5) niż obecna (125) i mamy ja wdrożyć jaktsh mi wzrośnie :)

O te bóle w krzyżu tez zapytam, mnie zaczyna czasem bolec jak chodzę kość ogonowa i to promieniuje w kierunku nogi....

Powodzenia dziś wizytującym :)
    Trzymam kciuki! Za wszystkie wizytujące! <3

P. lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    I ja się witam w 2 trymestrze :) :) :)
    <3 <3 <3
    Jak tak miło czytać, że wkraczamy ładnie w kolejny etap :D

Dorka87 lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziś na wizytach :) Sylwia mnie też w kółko po głowie chodzą kebaby i pizza :)

U nas już wszyscy dookoła wiedzą o ciąży. Doszliśmy do wniosku, że nie ma co ukrywać bo po co? Zresztą z moim brzuchem to już obcy ludzie widzą ;)

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ