Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej przyszłe mamusie.
Mało się tu udzielam bo mam malutko czasu.Dużo pracuje a jak mam wolne to poświęcam się córeczce.Jak pójde na zwolnienie to napewno nadrobie was;p)
W Piątek miałam badania prenatalne.Z dzidziusiem wszystko dobrze.Miał 6 cm:)Brzuszek już mi wywaliło;)ale w drugiej ciąży wydaje mi się że szybciej rośnie bo już jest rozciągnięty.
Nieznajoma123 badania prenatalne polegają głównie na pomiarach dzidziusia po przez USG.Bardzo ważne w tym badaniu są pomiary przezierności karku i kości nosowej.
Trzymam za wszystkie wizytujące kciuki;)
Na fb czasem coś skrobne ale postaram się i tu.Krokodylica, helagazela, kate88:), P., Paula_29, Raven lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Ja mieszkam koło Frankfurt am Main więc troszkę do siebie mamy
Pierwsze dziecko też tutaj urodziłaś? -
annaki wrote:Tak córka też tutaj urodzona więc w sumie już wiem czego się spodziewać, lekarkę mam polkę więc ok, prowadziła moją pierwszą ciążę i byłam bardzo zadowolona z jej opieki, szpital mam blisko i też jest sprawdzony, pozostaje tylko czekać
-
Krokodylica wrote:Powiem Wam dziewczyny że dość mam tego rzygania, wymiekam już, ale dzisiaj byłam odwiedzić w szpitalu koleżankę która poronila
nawet nie jestem w stanie pomyśleć jak ona cierpi teraz
I pomyślałam sobie że zniose to całe rzyganie byle by dzidziuś był zdrowy
A którym tyg była twoja koleżanka?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja też ani w pierwszej ciąży ani teraz nie wymiotowalam za to bardzo dużo jem, dlatego współczuję dolegliwości, na pewno potrafią wymęczyć, moja lekarka pytała ostatnio na wizycie jak się czuje i śmiałam się że tak dobrze że aż się boję że to źle:), mimo że to druga ciąża i drugi raz żadnych dolegliwości, powiedział a wtedy że jak mama się dobrze czuje to i dziecko się dobrze czuje więc tylko się cieszyć, no więc cóż cieszę się że w sumie jest ok, ale wiadomo jest zawsze jakieś ziarnko niepokoju
Girl25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc!
ja zaczynam 12tc. prenatalne za 10 dni
ja mam mdłości czasami o różnych porach - muszę jeść wtedy. Co do sikania to sikam dużo.... masakra. W poprzedniej ciąży też dopiero w 3trym. A teraz strach wyjść z domu czasem
Dziewczyny czy niestrawność po zjedzeniu czegoś może być groźna? @ razy zdarzyło mi sie coś zjeść i potem miałam ból brzucha i brzydko mówiąc pogoniło mnie - ale w obu przypadkach jednorazowo tzn wyrzuciłam z ciała co trzeba i przeszło. Nikt kto jadł ze mną tak nie mił. Wczoraj tez jadłam to co cała rodzina i niestety pogoniło mnie trochę - i nie wiem czy za duzo nie zjadłam czy cos mi zaszkodziło.
Żadnej biegunki potem nie było - tylko jednorazowa
Ja mam ciągle niskie cisnienie około 100/65...... masakra jakaś. Gin mówił że ok, ale ja się czuję jak zwłoki. Pije słaba kawke ale nie pomaga .
Ostatnio mam zachcianki na fast foody. Czasami marze o hamburgerze. Przegrałam ze soba i kupiłam wielka paczke chipsów ehhh tez macie na takie coś?
W poprzedniej ciązy odrzucało mnie wręcz od chopsów.....
teraz odrzuca mnie od kawy, lodów i ciast z kremami -
nick nieaktualnyja nie mowilał jeszcze wszytskim. Wiedzą o ciązy teściowie i moi rodzice i siostra. I teraz mama wygadała sie swojej przyjaciółce. A reszta rodziny nie wiem i szczerze to nie chcężeby wiedzieli na razie. Jakos tak nie wiem czemu nawet. Maz by chciał rodzeństwu powiedziec ale ja jakos nie chce im móowić
-
*Sylwia wrote:ja nie mowilał jeszcze wszytskim. Wiedzą o ciązy teściowie i moi rodzice i siostra. I teraz mama wygadała sie swojej przyjaciółce. A reszta rodziny nie wiem i szczerze to nie chcężeby wiedzieli na razie. Jakos tak nie wiem czemu nawet. Maz by chciał rodzeństwu powiedziec ale ja jakos nie chce im móowić
Ja też często mam problemy z jelitami. Wydaje mi się że czasem coś zjem i po prostu mój maluszek tego nie chce więc od razu goni na kibelek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marzycielka111192 wrote:Dziewczyny a jak to jest z tym tętnem? To prawda że niższe to chłopiec a wyższe to dziewczynka? Dzisiaj mąż policzył na detektorze że jest 159-160. Macie jakieś przykłady że to się sprawdziło?
i niby dziewczynka, ale się okaże
chociaż w takie rzeczy mało wierzę ;p
Poza tym witam się w II trymestrze!Marzycielka111192, P., Krokodylica lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Maruder wrote:Ja dziś mam usg genetyczne ok 18
jakoś zleciało.. i do tego tylko 2 tyg. do urlopu/przeprowadzki. Dziś oddałam krew na morfologię oraz glukozę, plus TSH i ft4. Wydaje mi się ze powoli wpadam w objawy niedoczynnosci, obstawiam TSH ok 2. W domu jak coś mam już dawkę większa (137,5) niż obecna (125) i mamy ja wdrożyć jaktsh mi wzrośnie
O te bóle w krzyżu tez zapytam, mnie zaczyna czasem bolec jak chodzę kość ogonowa i to promieniuje w kierunku nogi....
Powodzenia dziś wizytującymP. lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Powodzenia dziś na wizytach
Sylwia mnie też w kółko po głowie chodzą kebaby i pizza
U nas już wszyscy dookoła wiedzą o ciąży. Doszliśmy do wniosku, że nie ma co ukrywać bo po co? Zresztą z moim brzuchem to już obcy ludzie widząJeżyna37 lubi tę wiadomość