X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kto dzisiaj wizytuje? Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści :)
    Mnie te sny wykonczą :/ takie glupoty mi się śnią że masakra. Budzę się taka styrana i zmęczona przez to

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się dziś śniło, że ze znajomymi byłam na imprezie i alkohol piłam, a dopiero jak się impreza skończyła to sobie przypomniałam że w ciąży jestem - normalnie jak się obudziłam to zastanawiałam się czy to na prawdę sen był !!

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co powiecie na temat basenu ? Trochę boję się pływać, bo obawiam się infekcji, a wcześniej miałam do tego skłonności. Boli mnie jednak bardzo kręgosłup lędźwiowy z lewej strony, wiec pomyslałam, że to pomoże :) Wzięłam wczoraj wieczorem doustnie probiotyk, moge jeszcze posmarować się żelem. Myślicie, że to wystarczy czy nie ryzykować ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja o 12:30, prenatalne. Jest stres :(((

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Dziewczyny a co powiecie na temat basenu ? Trochę boję się pływać, bo obawiam się infekcji, a wcześniej miałam do tego skłonności. Boli mnie jednak bardzo kręgosłup lędźwiowy z lewej strony, wiec pomyslałam, że to pomoże :) Wzięłam wczoraj wieczorem doustnie probiotyk, moge jeszcze posmarować się żelem. Myślicie, że to wystarczy czy nie ryzykować ?

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam, teraz już też byłam (Ale bez pływania bo z dzieckiem). Planuję, że po następnej wizycie jak będzie wszystko ok, to zacznę regularnie pływać. Ulga dla kręgosłupa niesamowita. Tylko, że ja nigdy nie miałam skłonności do infekcji intymnych

Powodzenia dziś na wizytach

kasha86 lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Maruder - ten skrót w odniesieniu do serduszka świadczy o tym, że osoba wykonująca badanie zauważyła jakąś nieprawidłowość w budowie serduszka, ale na tym etapie to jet jeszcze niemiarodajne więc się nie przejmuj, na baniach połówkowych będzie bardziej rozszerzona diagnostyka serduszka i wtedy ocenią jako ono pracuje i czy nie ma wad - w pierwszej ciąży też to miałam, u nas chodziło o niezarośnięty otwór bottala w serduszku - po narodzinach otwór zarósł sam bez żadnej interwencji chirurgicznej

witam się z rana i odliczam dni do prenatalnych - 14 lipca :)

dziś obudziłam się z lekkim drapaniem w gardle :( praca z dziećmi mnie wykończy, stale coś od nich łapie, a w weekendy kuruje czosnkiem z mlekiem i miodem :( ale jeszcze tylko kilka dni, w środę wizyta u gin i poproszę już o zwolnienie

czy ktoś dziś wizytuje?? jeśli tak to trzymam kciuki

Dzięki za info, lepiej wiedzieć. Co prawda teraz się martwię (bo miałam infekcje na początku ciazy), ale zakładam ze jakby bylo coś bardzo nie halo to usłyszałabym to od lekarza co robił usg. W piątek się dopytam lekarza prowadzącego i zacznę odliczać do usg połówkowego :) Dzięki Bogu reszta rzeczy była ok.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 07:55

relgi09kotjuarzp.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Będzie dobrze zobaczysz :) od razu po daj znać!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Kciuki!!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze :)
    Od wczoraj odstukać odpukać wymiotów i mdłości brak, nareszcie to co jem, zostaje mi w żołądku :D

Aenu, ana167, Krokodylica, ktosiowa, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj mam wizytę prenatalną :) o 10.20, więc nie będę miała czasu na intensywny stres :) chociaż nie ukrywam, boję sie najbardziej że ciąża mogła się zatrzymać :(

Vilu trzymam za Ciebie kciuki! :* chyba jesteśmy tylko we 2 dzisiaj :)

Trzymajcie kciuki :)

Vilu, kate88:), Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu i natki trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty!!! I czekam na wspaniałe wieści :) <3 <3 <3

Ja się witam w 12 tygodniu :D a do prenatalnych jeszcze 12 dni ;)

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Ja też dzisiaj mam wizytę prenatalną :) o 10.20, więc nie będę miała czasu na intensywny stres :) chociaż nie ukrywam, boję sie najbardziej że ciąża mogła się zatrzymać :(

Vilu trzymam za Ciebie kciuki! :* chyba jesteśmy tylko we 2 dzisiaj :)

Trzymajcie kciuki :)

Trzymam kciuki wzajemnie.

Ale masz jakieś objawy wskazujące na zatrzymanie, czy to taki standardowy stres przed usg? Ja widziałam krótko ludzika tydzień temu i od tego czasu czuję się nawet bardziej ciążowo (brzuszek już wychodzi, o mdłościach nie wspomnę). Bardziej się boję tego, co może wyjść na badaniach - taka młoda już nie jestem, a stany zapalne związane z endo też ponoć nie pomagają w prawidłowym rozwoju :((

wff2tv73b0vlt43s.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, trzymam kciuki za dziś! :)

Moja główna obawa za każdym razem jak idę na USG też jest taka, że serduszko nie będzie biło... Zastanawiam się w związku z tym nad detektorem tętna, choć mąż twierdzi, że po co dzidziowi dodatkowo przeszkadzać...

U mnie od wczorajszego popołudnia bez plamień, leżingu ciąg dalszy, oby szło ku dobremu...

Krokodylica lubi tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach!

Ja tez przed każdym usg mam stres i pierwsze pytanie jak mam usg to czy serducho bije ;)
    Ostatnio lekarka śmiała się że zanim dotarła do serca to dziecko już tak się wierciło że wiadomo było że wszystko jest ok.

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Trzymam kciuki wzajemnie.

Ale masz jakieś objawy wskazujące na zatrzymanie, czy to taki standardowy stres przed usg? Ja widziałam krótko ludzika tydzień temu i od tego czasu czuję się nawet bardziej ciążowo (brzuszek już wychodzi, o mdłościach nie wspomnę). Bardziej się boję tego, co może wyjść na badaniach - taka młoda już nie jestem, a stany zapalne związane z endo też ponoć nie pomagają w prawidłowym rozwoju :((

To standardowy stres :) nie wiem jakie są objawy zatrzymania. Brzuszek mam taki malutenki od 3 dni. Mdłości już pojawiajawiaja się rzadko :)

Nie wiem kto radził ale mam ze sobą sok pomarańczowy i batonika i zaraz zamierzam ich użyć :) :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • jova Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    gratuluje wizytującym dziś :)

Tak przy okazji na usg miałam coś takiego: serce: objaw v widoczny....
    Oczywiscie nie wiem co to znaczy a na sieci nic nie znalazłam. Może kogoś lekarz oświecił co to za skrót ?

U mnie na wyniku pisze przy sercu- prawidłowy objaw "v"- i w trakcie badania dowiedziałam się, że to znaczy że są widoczne oba duże naczynia wychodzące prawidłowo z serca (czyli aorta i pień płucny) i że jest to obraz jak najbardziej prawidłowy.
    Więc nie martw się :)

Maruder, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
    Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Ja właśnie wróciłam wizyty - musiałam sprawdzić tą dwunaczyniową pępowinę. Pojawiło się trzecie naczynie, tylko cienkie - ale pępowina jest ok.

Dzidziuś fikał koziołki, mierzy 7,5 cm i najprawdopodobniej jest dziewczynką :)

Gratuluję pozostałym dziewczynom dzisiejszych wizyt i trzymam kciuki za kolejne - niech fasole ładnie rosną!:)
    Super, gratuluję! <3

Andzia87 lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Kciuki <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jova wrote:
    U mnie na wyniku pisze przy sercu- prawidłowy objaw "v"- i w trakcie badania dowiedziałam się, że to znaczy że są widoczne oba duże naczynia wychodzące prawidłowo z serca (czyli aorta i pień płucny) i że jest to obraz jak najbardziej prawidłowy.
    Więc nie martw się :)

Dzięki za tą informacje :) Lżęj mi na duchu.
    Bo już zaczełam studiować kardiologię prenatalną zamiast pracować :( A roboty od groma.

jova lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do basenu to ja nie chodze bo od poczatku ciąży mam infekce i w zasadzie nono stop na lekach. Maż z synkiem chodzą a ja tylko obserwuję z brzegu :-). Ja generalnie nie lubie basenów - jakoś syfiasto jest zawsze tzn jak widze grzyby na ścianach i w naroznikach to az mi sie odechciewa ( i na nowych basenach tez).
    Można wkladac tampon na czas basenu no i probiotyki juz kila dni wczesniej

kasha86 lubi tę wiadomość

‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ