X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Dziewczyny jestem już po :) jest wszytsko mega super :) lekarz mówił ze chciałby mieć tylko takie szczęśliwe widoki :) :)

Lekarz się skłania mu dziewczynce bo ogonek leży płasko :) Ale mówił ze to może się zmienić ale niekoniecznie :)

Maluszek ma 6.3 cm a serduszko bije 147 (spał większość badania) :)

Kość nosowa jest, przeziernosc 1.7 więc super. Pozostałe narządy widoczne :)

super! <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    a jak z wyborem?
    cos kojarze w gdyni ten sklep, gdzie jest w gdańsku?
    Wybór całkiem niezły, ja szukałam mega dużych i było sporo.
    Jest w okolicach Alchemii, Liroy Merlin na Przymorzu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    a jak z wyborem?
    cos kojarze w gdyni ten sklep, gdzie jest w gdańsku?

Na grunwaldzkiej, przed skrzyżowaniem kołobrzeska-grunwaldzka jak jedziesz od wrzeszcza.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    a jakies makarony z warzywami?
    kurcze ale brzuch mnie swedzi...... kupiłam sobie palmersa na rozstepy ale jakos nie moge zniesc teraz tego zapachu

Makarony ratuja mi życie chyba. Ostatnio makaron sojowy z warzywami, wczoraj makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Dziś robię kopytka leniwe z bułką tartą, jutro spagetii, ale pewnie zjem z samym sosem a w piatek ryba, wiec jak widzisz mięso omijam jak mogę :D

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zbieram żeby zrobic makaron zapiekany z jablkami :-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę apetytow.
    Ja nie jestem w stanie ugotować.
    Moi rodzice i czasem moja teściowa pilnują żeby moje dziecko i mój mąż mieli co jeść.
    A ja to z tym jedzeniem to różnie...

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mi to połaczenie makaronu czy ryzu i owoców, ba, nawet pierogi+ owoce kompletnie nie pasuje ;)
    Ten dzieciak jest wyjątkowo wybredny ;). Ale za to przed chwila wciagnełam całą puszkę ananasa...bez puszki na szczęście :)

*Sylwia, a propos staników jeszcze- wyczytała że mozna je dostac tez tu: Gdynia na ul. Świętojańskiej 57.

Mama i ja jest super, wszystkie zakupy w pierwszej ciazy tak robiłam, wózek, nosidełko, łóżeczko, meble, moje ubrania ciążowe- wszystko! a kasy zostawiłam tyle ze hoho. Dlatego potem zaczełam szukać tańszej alternatywy ;), warto sie rozejrzeć bo tam sa chyba bardzo duze narzuty.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na kebabie... nie chce mi się gotować obiadu. Mąż chce obiad na 16.00. Nie wiem czy zrobię...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w domu tylka ja lubie takie połączenia z owocami. Ostatnio zrobiłam sobie ryzgotowany na mleku z daktylami, rodzynkami i morelami... ale tylko ja tak lubię.
    Gotować nie lubie za bardzo i nie umiem - mąż jest lepszy :-)

słuchajcie jestem tak strasznie senna ze nie jestem w stanie pracować. Podejrzewam, że znowu mam ciśnienie jakieś masakrycznie niskie. Na ostatniej wizycie miałam cisnienie 115/65 i gin mowil ze ok. Wczoraj po pracy miałam 105/65 i tak mam cały czas. Pije kawe i nic. Czasami skoczy cisnienie jak mi je w pracy podniosą albo po wysiłku typu wejście po schodach. Ale przy normalnym trybie pracy to średnio 100/60. Juz nie wiem co robić bo w pracy nie mogę się na niczym skupić

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    w domu tylka ja lubie takie połączenia z owocami. Ostatnio zrobiłam sobie ryzgotowany na mleku z daktylami, rodzynkami i morelami... ale tylko ja tak lubię.
    Gotować nie lubie za bardzo i nie umiem - mąż jest lepszy :-)

słuchajcie jestem tak strasznie senna ze nie jestem w stanie pracować. Podejrzewam, że znowu mam ciśnienie jakieś masakrycznie niskie. Na ostatniej wizycie miałam cisnienie 115/65 i gin mowil ze ok. Wczoraj po pracy miałam 105/65 i tak mam cały czas. Pije kawe i nic. Czasami skoczy cisnienie jak mi je w pracy podniosą albo po wysiłku typu wejście po schodach. Ale przy normalnym trybie pracy to średnio 100/60. Juz nie wiem co robić bo w pracy nie mogę się na niczym skupić
    Ile wypijasz wody dziennie?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no troche mało bo mi nie wchodzi. Staram sie do 2l ale najczesciej 1,5l
    chociaz dzisiaj juz wypiłam buteklek 1,5 z sokiem. ZUpy tez sie liczą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mało piłam tzn nie wiecej niz 2l dziennie. teraz mi sie nie chce pic po prostu

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczą się ale wiadomo że w ciazy to zapotrzebowanie jest dużo wieksze. Ja mam dokładnie takie ciśnienie jak ty i to jeszcze u lekarza gdzie strasznie byłam zdenerwowana. Położna powiedziała że na niskie ciśnienie pić dużo wody, duzo więcej niż zwykle. Tym bardziej że jest lato

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, wszystko w porządku :))))

Ludek większy niż wynika z OM, termin wg USG na 15.01.

FHR 164
    CRL 58,6
    NT 1,7
    kość nosowa prawidłowa
    przepływy, naczynia i organy też wyglądają prawidłowo

Jeszcze czekam na PAPP-A, sam wynik powinien być jutro, ale dostanę dopiero po opisaniu przez lekarza, za tydzień.

kate88:), Myszk@, Krokodylica, moniczko., P., BlackCatNorL, inessa, emi2016, Magdalenna, Morwa, Lovilovi, kasha86, Mama-Ali, natki89, Paula_29 lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu super!
    Marzycielka no może - spróbuję ale ciezko mi z tym idzie. Nigdy jakos duzo nie piłam a teraz w ogóle mi się nie chce.
    Spróbuję pic ponad 2l dzienne - to i tak będzie już dobrze. MOże faktycznie pomoże

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę w siebie wcisnąć wody też, ale próbuję małymi łykami co jakiś czas. Często wtedy sikam, ale o to chyba chodzi :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra obaliłam 2l wody ale z sokiem. Sama woda nie wchodzi.
    No ja sikam na potege masakra

FreshMm lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Vilu super!
    Marzycielka no może - spróbuję ale ciezko mi z tym idzie. Nigdy jakos duzo nie piłam a teraz w ogóle mi się nie chce.
    Spróbuję pic ponad 2l dzienne - to i tak będzie już dobrze. MOże faktycznie pomoże
    Ja też nie należę do tych pitnych. Woda może dla mnie nie istnieć. Jeszcze przed ciąża potrafiłam rano wypić kawę i do wieczora nic. Teraz mąż na mnie krzyczy i po prostu się zmuszam. Wiem że muszę pić dla dziecka, nawet jak nie czuje pragnienia

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dobra obaliłam 2l wody ale z sokiem. Sama woda nie wchodzi.
    No ja sikam na potege masakra
    Ważne że pijesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 13:58

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeszłam sie teraz po monte cassino w ramach przerwy w pracy :-) i kupiłam czekolade do picia żeby sie chociaz troche ozywić.
    Ludzi ful, i tyle pyszności było - jakis festyn czy coś. Najbardziej miałam ochote na zapiekankę xxl :-)
    potem przechodziła koło knajpki i tak pysznie pachniało ziemniakami i mielonymi....ehhh rozmarzyłam się

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ