X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Dziewczyny jestem już po :) jest wszytsko mega super :) lekarz mówił ze chciałby mieć tylko takie szczęśliwe widoki :) :)

Lekarz się skłania mu dziewczynce bo ogonek leży płasko :) Ale mówił ze to może się zmienić ale niekoniecznie :)

Maluszek ma 6.3 cm a serduszko bije 147 (spał większość badania) :)

Kość nosowa jest, przeziernosc 1.7 więc super. Pozostałe narządy widoczne :)

super! <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    a jak z wyborem?
    cos kojarze w gdyni ten sklep, gdzie jest w gdańsku?
    Wybór całkiem niezły, ja szukałam mega dużych i było sporo.
    Jest w okolicach Alchemii, Liroy Merlin na Przymorzu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    a jak z wyborem?
    cos kojarze w gdyni ten sklep, gdzie jest w gdańsku?

Na grunwaldzkiej, przed skrzyżowaniem kołobrzeska-grunwaldzka jak jedziesz od wrzeszcza.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    a jakies makarony z warzywami?
    kurcze ale brzuch mnie swedzi...... kupiłam sobie palmersa na rozstepy ale jakos nie moge zniesc teraz tego zapachu

Makarony ratuja mi życie chyba. Ostatnio makaron sojowy z warzywami, wczoraj makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Dziś robię kopytka leniwe z bułką tartą, jutro spagetii, ale pewnie zjem z samym sosem a w piatek ryba, wiec jak widzisz mięso omijam jak mogę :D

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zbieram żeby zrobic makaron zapiekany z jablkami :-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę apetytow.
    Ja nie jestem w stanie ugotować.
    Moi rodzice i czasem moja teściowa pilnują żeby moje dziecko i mój mąż mieli co jeść.
    A ja to z tym jedzeniem to różnie...

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mi to połaczenie makaronu czy ryzu i owoców, ba, nawet pierogi+ owoce kompletnie nie pasuje ;)
    Ten dzieciak jest wyjątkowo wybredny ;). Ale za to przed chwila wciagnełam całą puszkę ananasa...bez puszki na szczęście :)

*Sylwia, a propos staników jeszcze- wyczytała że mozna je dostac tez tu: Gdynia na ul. Świętojańskiej 57.

Mama i ja jest super, wszystkie zakupy w pierwszej ciazy tak robiłam, wózek, nosidełko, łóżeczko, meble, moje ubrania ciążowe- wszystko! a kasy zostawiłam tyle ze hoho. Dlatego potem zaczełam szukać tańszej alternatywy ;), warto sie rozejrzeć bo tam sa chyba bardzo duze narzuty.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na kebabie... nie chce mi się gotować obiadu. Mąż chce obiad na 16.00. Nie wiem czy zrobię...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w domu tylka ja lubie takie połączenia z owocami. Ostatnio zrobiłam sobie ryzgotowany na mleku z daktylami, rodzynkami i morelami... ale tylko ja tak lubię.
    Gotować nie lubie za bardzo i nie umiem - mąż jest lepszy :-)

słuchajcie jestem tak strasznie senna ze nie jestem w stanie pracować. Podejrzewam, że znowu mam ciśnienie jakieś masakrycznie niskie. Na ostatniej wizycie miałam cisnienie 115/65 i gin mowil ze ok. Wczoraj po pracy miałam 105/65 i tak mam cały czas. Pije kawe i nic. Czasami skoczy cisnienie jak mi je w pracy podniosą albo po wysiłku typu wejście po schodach. Ale przy normalnym trybie pracy to średnio 100/60. Juz nie wiem co robić bo w pracy nie mogę się na niczym skupić

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    w domu tylka ja lubie takie połączenia z owocami. Ostatnio zrobiłam sobie ryzgotowany na mleku z daktylami, rodzynkami i morelami... ale tylko ja tak lubię.
    Gotować nie lubie za bardzo i nie umiem - mąż jest lepszy :-)

słuchajcie jestem tak strasznie senna ze nie jestem w stanie pracować. Podejrzewam, że znowu mam ciśnienie jakieś masakrycznie niskie. Na ostatniej wizycie miałam cisnienie 115/65 i gin mowil ze ok. Wczoraj po pracy miałam 105/65 i tak mam cały czas. Pije kawe i nic. Czasami skoczy cisnienie jak mi je w pracy podniosą albo po wysiłku typu wejście po schodach. Ale przy normalnym trybie pracy to średnio 100/60. Juz nie wiem co robić bo w pracy nie mogę się na niczym skupić
    Ile wypijasz wody dziennie?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no troche mało bo mi nie wchodzi. Staram sie do 2l ale najczesciej 1,5l
    chociaz dzisiaj juz wypiłam buteklek 1,5 z sokiem. ZUpy tez sie liczą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mało piłam tzn nie wiecej niz 2l dziennie. teraz mi sie nie chce pic po prostu

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczą się ale wiadomo że w ciazy to zapotrzebowanie jest dużo wieksze. Ja mam dokładnie takie ciśnienie jak ty i to jeszcze u lekarza gdzie strasznie byłam zdenerwowana. Położna powiedziała że na niskie ciśnienie pić dużo wody, duzo więcej niż zwykle. Tym bardziej że jest lato

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, wszystko w porządku :))))

Ludek większy niż wynika z OM, termin wg USG na 15.01.

FHR 164
    CRL 58,6
    NT 1,7
    kość nosowa prawidłowa
    przepływy, naczynia i organy też wyglądają prawidłowo

Jeszcze czekam na PAPP-A, sam wynik powinien być jutro, ale dostanę dopiero po opisaniu przez lekarza, za tydzień.

kate88:), Myszk@, Krokodylica, moniczko., P., BlackCatNorL, inessa, emi2016, Magdalenna, Morwa, Lovilovi, kasha86, Mama-Ali, natki89, Paula_29 lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu super!
    Marzycielka no może - spróbuję ale ciezko mi z tym idzie. Nigdy jakos duzo nie piłam a teraz w ogóle mi się nie chce.
    Spróbuję pic ponad 2l dzienne - to i tak będzie już dobrze. MOże faktycznie pomoże

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę w siebie wcisnąć wody też, ale próbuję małymi łykami co jakiś czas. Często wtedy sikam, ale o to chyba chodzi :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra obaliłam 2l wody ale z sokiem. Sama woda nie wchodzi.
    No ja sikam na potege masakra

FreshMm lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Vilu super!
    Marzycielka no może - spróbuję ale ciezko mi z tym idzie. Nigdy jakos duzo nie piłam a teraz w ogóle mi się nie chce.
    Spróbuję pic ponad 2l dzienne - to i tak będzie już dobrze. MOże faktycznie pomoże
    Ja też nie należę do tych pitnych. Woda może dla mnie nie istnieć. Jeszcze przed ciąża potrafiłam rano wypić kawę i do wieczora nic. Teraz mąż na mnie krzyczy i po prostu się zmuszam. Wiem że muszę pić dla dziecka, nawet jak nie czuje pragnienia

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dobra obaliłam 2l wody ale z sokiem. Sama woda nie wchodzi.
    No ja sikam na potege masakra
    Ważne że pijesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 13:58

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeszłam sie teraz po monte cassino w ramach przerwy w pracy :-) i kupiłam czekolade do picia żeby sie chociaz troche ozywić.
    Ludzi ful, i tyle pyszności było - jakis festyn czy coś. Najbardziej miałam ochote na zapiekankę xxl :-)
    potem przechodziła koło knajpki i tak pysznie pachniało ziemniakami i mielonymi....ehhh rozmarzyłam się

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ